Dodaj do ulubionych

To tylko Hasi ..........

28.06.05, 22:48
Jestem po wizycie u endo, dowiedziałam się że,, coś trochę się tu nam
pozmieniało w wynikach/ ,ale teraz będzie mniej hormonów- brałam ELTROXIN 100-
teraz/eutyrox100 a co drugi dzień eutyrox 75/ ,i we wrześniu badanie tsh i
spotkanie z endo. Wg Pani Doktor te straszne rozdzierające moje ciało bóle,
bóle kośći, bezsenność we nocy - to przy Hasi tak właśnie rzekomo jest-
czyli cierpię książkowo, ale mam tylko HASI!!!!, a przeciez na korytarzu
było tyle złych naprawdę chorób, więc trzeba się cieszyć,że to Hasi - to
przecież nie choroba, to tylko dysfunkcja -biorę ecomer, selen po co???
Obserwuj wątek
    • andziuleczka Re: To tylko Hasi .......... 28.06.05, 23:06
      A moje aktualne z 10 czerwca wyniki w 3 roku leczenia wyglądaja tak TSH 0.065
      norma 0.,4 - 4.0
      P.ciała anty-TG 42938 IU/ml norma do 40
      P.ciała anty- TPO 5757 IU/ml norma do 35
      FT3 4,63 norma 1,5 - 4.1 FT4 1,85 norma 0.8 -1.9, w morfologi nie jest
      żle , a cholesterol 266, TG- 114, OB- 25, usg tarczycy wykazało,że tarczyca
      połóżona prawidłowo,prawy płat 37, lewy 36. struktura tarczycy
      jednorodna ,,zatarta,,. nie ma zmian ogniskowych,echostruktura tarczycy
      jednorodna,węzły szyjne niezmienione.......a ja czuję się fatalnie!!!!!!!!
    • andziuleczka Re: To tylko Hasi .......... 28.06.05, 23:50
      Jak widzicie moje dolegliwości są poprostu lekceważone przez Panią
      dr.........Mam nadzieję,źe pomożecie mi odnależć właściwego lekarza /mieszkam
      8o km od W-WY/ , a Wasze rady wynikające z własnych waszych doświadczeń
      pozwolą mi łatwiej borykać się z tym choróbskiem.
    • morgana_le_fay Re: To tylko Hasi .......... 29.06.05, 00:13
      Czy my aby nie mamy tej samej pani doktor...?
      • aada1 Re: To tylko Hasi .......... 29.06.05, 08:49
        Hejka
        Może za duże dawki hormonu lecą u Ciebie, i tak organizm Twój reaguje...
        FT3 jest chyba przekroczone. Przy zbyt dużych dawkach masz też silne bóle
        mieśni i bezsenność w nocy. Pocisz się mocno?
        Ada
    • to-ja-007 Re: To tylko Hasi .......... 29.06.05, 13:21
      To OB masz spore. Zwykle przy Hashi OB nie jest za duze.....
      Ile masz limfocytow?

Przeciwciala sa tez bardzo duze, pewnie dlatego te wszystkie dodatkowe
      dolegliwosci.
      Moze wybierz sie do jakiegos immunologa?
    • to-ja-007 Re: To tylko Hasi .......... 29.06.05, 13:29
      aha fT3 masz troszke za duze - moze stad ta bezsennosc...?

No i ja bym sie jednak wybrala do jakiegos ogolnego lekarza zeby pogadac o tych
      bolach. Moze to jakies poczatki rzs??
      Oczywiscie to moze byc od Hashimoto, jesli jestes bardziej wrazliwa na bol.
      Mnie stale cos boli po lewej stronie - ale internista posprawdzal, ze boli mnie
      tam gdzie sa skupiska nerwow, wiec to sa nerwobole a tego nie ma co leczyc.
      Wystarczy zmiana pogody, wiatr, jakis dodatkowy wirus czy alergia i bole wracaja.

Najgorzej jest w listopadzie oraz lutym i marcu.....
      • tygrysek01 Re: To tylko Hasi .......... 29.06.05, 13:35
        No własnie u mnie w Hashi to OB=7, a wiec norma. Przeciwciałą Tpo = 3898 zaś Tg
        w normie. moze towarzyszy ci jakis stan zapalny?.
    • andziuleczka Re: To tylko Hasi .......... 30.06.05, 08:58
      Bardzo możliwe,że przebywanie na słońcu i duży wysiłek fizyczny / praca na
      działce od wiosny/ tak żle wpływa na moje zdrowie..........,zrobiłam jeszcze
      badanie poziomu żelaza: wynik 25 przy normie 50 - 168, mocz ph 7,0, ciężar
      1020, bardzo liczne bakterie ., nabłonki,krwinki kilka w p.w, poj. kryształy
      szczawianu wapnia.Unikam słońca, pracy ciężkiej, łykam to co mi
      kazano......aha LYMPH - 40,1 przy normie 10- 58,5,
      • tygrysek01 Re: To tylko Hasi .......... 30.06.05, 09:41
        Andziula żelazo faktycznie niskie. Nie wiem jak to jest przy Hashi z tym
        żelazem. cos mnie słuchy doszły ze cholesterol ma sie za wysoki ale o żelazie
        nie słyszałam. Moze przyplątało ci sie jakies zapalenie nerek czy cos w tym
        rodzaju.
    • to-ja-007 Re: To tylko Hasi .......... 30.06.05, 10:52
      Jakies zapalenie masz - albo pecherz albo nerki. Idz do lekarza z tym wynikiem
      moczu. Pewnie stad to podwyzszone OB.

Anemia moze sie "przyplatac" przy Hashi. Trzeba pilnowac i ewentualnie wcinac
      suplementy.

Byly o tym watki:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=24776&w=23151505&a=23151505
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=24776&w=22656985&a=22773527
      • tygrysek01 Re: To tylko Hasi .......... 30.06.05, 13:20
        No a czy anemie oznaczas sie tylko na poziomie hemoglobiny i żelaza?????? Czy
        inne wyniki trzeba robić. Ja zawsze iałam i mam Hemoglobine =14..15, a żelazo
        128. Czy cosmusze jescze zbadać?
        • nefretete8 Re: To tylko Hasi .......... 30.06.05, 14:19
          Można zrobić TIBC=--juz jkiedyś o tym pisaliśmy totalna zdolność wiążania
          żelaza pozwala wykryć niedokrwistość zanim da ta o sobie znać w poziomie
          ogólnym w morfologii.
          • hashi-tess Re: To tylko Hasi .......... 30.06.05, 14:31
            Gosiu!
            Jak widzisz jesteś nam potrzebna, wracaj.
      • andziuleczka Re: To tylko Hasi .......... 04.08.05, 13:22
        Milutko witam WAS wszystkie ,...poprawiło mi się samopoczucie,nie dokuczają
        już mi bóle mięśni i stawów,lepiej śpię , waga ciągle bez zmian czyli ciągle
        dużo za dużo,nadal bardzo się pocę szczególnie w nocy. Zaliczyłam dwie wizyty u
        różnych poważnych endo - żadnych rewelacji w diagnozie i leczeniu,nabyłam
        jedynie pewność, że ,,nienormalność ,, w stanie mojego zdrowia jest już dla
        mnie normalnośćią i to na stałe.
        Kontynuuję więc leczenie łykając systematycznie Eutyrox 75 i 1/2 tabletki
        Nowothyralu 75 - to na czczo, w ciągu dnia biorę 2x Magnez + Wit.B6 ,2 x
        Soyfem,1 tab Zelaza- Resoferon, 2 tab Selen + Cynk na bazie naturalnych
        drożdży, 2 kapsułki Ecomeru oraz 2 x dziennie na 1/2 godz. przed posiłkiem piję
        zioła / skład nie jest mi znany / zostały mi przepisane w poradni Bonifratrów.
        Czuję się lepiej, ale mam wątpliwośći, czy ten zestaw /częściowo modyfikowany
        przeze mnie!!!/ jest właściwy , w jakiej kolejnośći i w jakich porach dnia
        powinny być te leki przyjmowane? Wiem,że mogę liczyć tylko tutaj na fachowe ,
        praktyczne porady ......TO TRZEBA CZUĆ!!!!
        • aada1 Re: To tylko Hasi .......... 04.08.05, 14:00
          Witajsmile)
          Dużą dawke hormonu bierzesz. Jakie masz aktualnie TSH?
          Czemu nie jesteś na 100 Nowothyralu/ dobowo! Tam jest już w tym preparacie 20
          mcg FT3- powinnaś sie juz dużo lepiej czuć po takiej dawce... Jak wchodzisz z
          FT3 to automatycznie zmniejsza Ci sie dawka FT4. Obserwuje to u siebiesmileja
          biore 25 mcg FT3 i do tego Letrox 25mg.
          Jak objawy te nie miłe wrócą u Ciebie, pogadaj z lekarką. Może zmieni Ci
          dawkowanie i leki.
          Łykasz żelazo- pamietaj aby brać go około 3-4 godzin po hormonach. Tak samo
          jest z wapnem!
          Soyfem jest preparatem z soi o ile się nie myle. Przy Hashi nie wolno soi
          musisz jej unikać! Ja bym na Twoim miejscu odstawiła Soyfemsmile
          Senel, cynk , magnez jak najbardziej. Też to łykam.
          Jakie masz zioła od Bonifratów Andziuleczko? Zakładam że jest to mieszanka na
          niedoczynną tarczycę...własnie w internecie znalazłam ich stronę i tam własnie
          jest podane, że można u nich dostać mieszanki ziołowe na na niedoczynność i
          nadczynność. Pytam dlatego,że mieszankami ziołowymi też jestem
          zainteresowana...smile
          Prosze napisz mi jak sie po tym czujesz.
          Pozdrawiam Cie serdecznie
          Ada
          • andziuleczka Re: To tylko Hasi .......... 04.08.05, 20:07
            Dziękuję Ci Aada - poprostu to moje ostatnie opakowanie Novothyralu 75,
            narazie nie mam szans na nowe ... dlatego biorę po 1/2 tabletki i stąd
            połączenie z Euthyroxem 75,wcześniej przyjmowałam Eltroxin 125, a póżniej
            Eltroxin 100 - czułam się bardzo żle i wyniki w czerwcu wykazały nadczynność,
            stąd ta korekta- czyżby nadal było za dużo?badania mam przewidziane dopiero na
            wrzesień, Soyfem zlecił mi endo, spróbuję narazie nie brać. Moje zioła to
            zestaw ,który otrzymałam po wizycie lekarskiej , a składa się z ziół: /wg
            recepty wypisanej dla mnie/48,1,64,10,35,18,28/ ....chyba nie do
            rozszyfrowania...picie żiół jest gorsze niż branie tabletek ,ale jeśli czuję
            się lepiej ...zresztą w te upalne dni ,które minęły było do picia dobre
            niemal wszystko co było mokre!teraz pewnie będzie trudniej...
            • aada1 Re: To tylko Hasi .......... 04.08.05, 20:42
              Witaj Andziuleczka smile)
              Teraz już rozumiem Twoje dawkowaniesmile Novothyralu już nie dostaniesz sad jest
              wycofany. Może dalej jesteś nadczynna? jak sobie to policzysz to dawkę bierzesz
              dużą. Postarj sie załatwic dla siebie Cytomel ( FT3)ja to biore. Musze Ci
              powiedzieć, że jest duża róznica na +.
              Pozdrawiam Ada

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka