Dodaj do ulubionych

novothyral

08.08.05, 09:46
mam do was wszystkich baaaaardzo gorącą prośbę... czy wiecie gdzie mogę zdobyć
Novothyral 100? wiem, że maja problemy z rejestracją, udało mi się zdobyć
jakieś ostatnie opakowanie w aptece ale już się kończy i jestem zrozpaczona.
Leczę się na Hashi od 5 lat i jest to pierwszy lek którego działanie czuję i
na dodatek nie ma żadnych skutków ubocznych. wiem, że można go dostać w
Niemczech ale nie mam pojęcia czy recepta wystawiona w Polsce będzie tam ważna.
z góry dziękuję za jakiekolwiek wskazówki jak toto zdobyćsmile
Obserwuj wątek
    • gabriela301 Re: novothyral 08.08.05, 19:50
      witaj. Ja też leczę się Novothyralem i rzeczywiście narazie nie ma go w Polsce.
      Można kupić go w Niemczech i Czechach na pewno (Merck to niemiecka firma).
      Ostatnio poprosiłam znajomego, który akurat przebywał w Niemczech kilka dni i
      kupił mi, ale musiał zamawiać, lek był na drugi dzien do odebrania. Na pewno
      można tez kupić w Czechach, słyszałam od pacjentów w poczekalni, że w Ostrawie
      jest na 100%, ale w aptece leków zagranicznych i kosztuje jakieś 30 czy 40 zł.
      W Niemczech kosztował 28 euro. Jesli chodzi o receptę, to podobno może byc
      problem z receptą z przychodni, taką żółtą. Ale nie ma problemu, gdy lek
      wypisany jest na normalenj białej recepcie z gabinetu prywatnego. W Polsce
      podobno na jesień novothyral ma się pojawić. Pozdrawiam
    • aada1 Re: novothyral 08.08.05, 19:51
      Tak recepta wystawiona w Polsce jest aktualna w Niemczech- w całej europie.
      Próbowałaś Cytomel? jest to FT3 i łaczysz to wtedy z tyroksyną. Ja tak robiesmile)
      Pozdrawiam Ada
      • ladyinblack Re: novothyral 08.08.05, 20:50
        dzięli wielkie za informacjesmile mam zwykłą, białą receptę i mam nadzieję, że nie
        będzie z nią problemów jeśli tylko uda mi się znaleść kogoś, kto mi ten lek z
        niemiec przywieziesmile
        co do Cytomelu nie słyszałam o tym... pytałam moją endo czy istnieje właśnie
        jakiś lek który mogłabym brać jako uzupełnienie "zwykłego" euthyroxu i
        usłyszałam, że nie, jest tylko novothyral. będę musiała przepytać ją jeszcze raz.
        pozdrawiam serdeczniesmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka