Dodaj do ulubionych

własnie odebralam wyniki

14.09.06, 18:53
wlasnie odebralam wynik
tsh 1.560(o.27-4.2)
ft4 1.540 (0.932-1.71)
Ft3 jutro odbiore napiszce co sadzicie o nich
w lipcu tsh bylo 1.310
ft4 1.230
Obserwuj wątek
    • jedrul2 Re: własnie odebralam wyniki 14.09.06, 18:55
      zrobiłam je bo czuje sie ostatnio kiepsko -jakby wyssal ktos ze mnie cala
      energie szybko sie mecze i mam do bani nastroj-ale wydaje mi sie ze chyba one
      nsa ok wiec od czego to moze być
      acha przypomne tylk ze obecne wyniki sa po zwiekszeniu dawki z 25 na 31
      • rosteda Re: własnie odebralam wyniki 25.09.06, 00:13
        Witaj Jedrul2
        Te Twoje wyniki sa nieco lepsze jak poprzednie.
        Napisz prosze kiedy zmienilas dawke na 31,5µg.
        To zle samopoczucie moze byc spowodowane rzutem choroby, produkcja wiekszej
        ilosci przeciwcial.
        Pozdrawiam Rosteda
        • jedrul2 Re: własnie odebralam wyniki 28.09.06, 14:11
          Rostedo w sierpniu zwiekszylam dawke ale teraz to kicha jestem tak padnieta ze
          szok.nic mi sie nie chce,ciagle bym spala i spala.. nic z tego nie rozumie -jak
          to mozliwe mam wg ciebie ok wyniki a czuje sie tak fatalnie.co to znaczy rzut
          choroby?prosze cie odpowiedz
          • rosteda Re: własnie odebralam wyniki 29.09.06, 20:52
            Witaj Jeedrul2
            Napisalam w poprzednim poscie ze masz wyniki nieco lepsze niz poprzednie.
            Ocenilam to po ilosci fT4 (bo te hormony fT3 i fT4 sa najwazniejsze).
            Ale ze TSH jest jednak nieznacznie wyzsze niz poprzednio dlatego podejrzewam ze
            masz rzut choroby. Po takim rzucie poziom fT3 i fT4 bedzie jeszcze przez jakis
            czas dobry, ale najpierw zaczyna sie podwyzszac TSH (TSH zawsze reaguje na
            zmiany jako pierwsze). Za jakies 2-3 tygodnie zaczna Ci spadac fT3 i fT4.
            Te ostatnie wyniki robilas przed 2 tygodniami.
            Teraz masz dwie mozliwosci.
            Poczekac jeszcze w tym stanie 2 tygodnie i znowu zrobic TSH, fT3 i fT4.
            Juz po tym czasie powinny sie tez obnizyc wolne hormony fT3 i fT4 i wedlug ich
            poziomu mozna juz dobrze dobrac dawke.
            Albo troche w ciemno podwyzszyc dawke o 6,25µg i wyniki zrobic za 4 tygodnie od
            podwyzszenia dawki.
            Czujesz sie tak zle bo po prostu po tym rzucie choroby znowu zaczelas wchodzic w
            niedoczynnosc.
            Co to jest ten rzut choroby, pisalam juz w kilku watkach.
            Dwa z nich podnosze do gory "I nadczynnosc", "Nowe wyniki-prosze o rade", abys
            mogla sobie o tym poczytac.
            Przy nastepnym badaniu krwi warto abys zrobila tez poziom ferrytyny, jesli
            jeszcze tego nie robilas.
            Pozdrawiam i zycze szybkiej poprawy.
            Rosteda

• jedrul2 Re: własnie odebralam wyniki 30.09.06, 20:45
              rostedo dziekuje ci bardzo za wyczerpujaca odpowiedz , wiesz chyba wybiore
              wariant pierwszy poczekm 2 tygodnie zrobie badania i pojde do lekarza niech on
              to oceni.dam znac jak bede cos wiedziala.
              • rosteda Re: własnie odebralam wyniki 06.02.07, 20:59
                Up.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka