jedrul2 14.09.06, 18:53 wlasnie odebralam wynik tsh 1.560(o.27-4.2) ft4 1.540 (0.932-1.71) Ft3 jutro odbiore napiszce co sadzicie o nich w lipcu tsh bylo 1.310 ft4 1.230 Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jedrul2 Re: własnie odebralam wyniki 14.09.06, 18:55 zrobiłam je bo czuje sie ostatnio kiepsko -jakby wyssal ktos ze mnie cala energie szybko sie mecze i mam do bani nastroj-ale wydaje mi sie ze chyba one nsa ok wiec od czego to moze być acha przypomne tylk ze obecne wyniki sa po zwiekszeniu dawki z 25 na 31 Odpowiedz Link
rosteda Re: własnie odebralam wyniki 25.09.06, 00:13 Witaj Jedrul2 Te Twoje wyniki sa nieco lepsze jak poprzednie. Napisz prosze kiedy zmienilas dawke na 31,5µg. To zle samopoczucie moze byc spowodowane rzutem choroby, produkcja wiekszej ilosci przeciwcial. Pozdrawiam Rosteda Odpowiedz Link
jedrul2 Re: własnie odebralam wyniki 28.09.06, 14:11 Rostedo w sierpniu zwiekszylam dawke ale teraz to kicha jestem tak padnieta ze szok.nic mi sie nie chce,ciagle bym spala i spala.. nic z tego nie rozumie -jak to mozliwe mam wg ciebie ok wyniki a czuje sie tak fatalnie.co to znaczy rzut choroby?prosze cie odpowiedz Odpowiedz Link
rosteda Re: własnie odebralam wyniki 29.09.06, 20:52 Witaj Jeedrul2 Napisalam w poprzednim poscie ze masz wyniki nieco lepsze niz poprzednie. Ocenilam to po ilosci fT4 (bo te hormony fT3 i fT4 sa najwazniejsze). Ale ze TSH jest jednak nieznacznie wyzsze niz poprzednio dlatego podejrzewam ze masz rzut choroby. Po takim rzucie poziom fT3 i fT4 bedzie jeszcze przez jakis czas dobry, ale najpierw zaczyna sie podwyzszac TSH (TSH zawsze reaguje na zmiany jako pierwsze). Za jakies 2-3 tygodnie zaczna Ci spadac fT3 i fT4. Te ostatnie wyniki robilas przed 2 tygodniami. Teraz masz dwie mozliwosci. Poczekac jeszcze w tym stanie 2 tygodnie i znowu zrobic TSH, fT3 i fT4. Juz po tym czasie powinny sie tez obnizyc wolne hormony fT3 i fT4 i wedlug ich poziomu mozna juz dobrze dobrac dawke. Albo troche w ciemno podwyzszyc dawke o 6,25µg i wyniki zrobic za 4 tygodnie od podwyzszenia dawki. Czujesz sie tak zle bo po prostu po tym rzucie choroby znowu zaczelas wchodzic w niedoczynnosc. Co to jest ten rzut choroby, pisalam juz w kilku watkach. Dwa z nich podnosze do gory "I nadczynnosc", "Nowe wyniki-prosze o rade", abys mogla sobie o tym poczytac. Przy nastepnym badaniu krwi warto abys zrobila tez poziom ferrytyny, jesli jeszcze tego nie robilas. Pozdrawiam i zycze szybkiej poprawy. Rosteda Odpowiedz Link
jedrul2 Re: własnie odebralam wyniki 30.09.06, 20:45 rostedo dziekuje ci bardzo za wyczerpujaca odpowiedz , wiesz chyba wybiore wariant pierwszy poczekm 2 tygodnie zrobie badania i pojde do lekarza niech on to oceni.dam znac jak bede cos wiedziala. Odpowiedz Link