tamara72 28.08.07, 11:45 Witam co oznacza wysoki poziom anty-TPO -9 tys.? Pozostałe wyniki w normie. Tamara Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ankab29 Re: przeciwciała 28.08.07, 21:07 hej Tamara Jesteś juz po wizycie u endo, czy robiłaś badania na razie na własną rękę? Nasze najlepsze ekspertki na forum na pewno odpowiedzą Ci na to pytanie dokładniej. Z mojego doświadczenia powiem tak: duży poziom przeciwciał i hormony w normie, mogą oznaczać początkowe stadium hashi, czyli etap, kiedy tarczyca jest jeszcze na tyle sprawna, że wytwarza odpowiednią ilość hormonów. Ja tak miałam dosyc długo. TSH, ft3 i ft4 miściły się w normie a przeciwciała anty TPO 13500 i rosły: ( Potem tez niestety zaczęło rosnąć TSH...a hormony spadły na łeb na szyję.I zaczęłam leczenie. Obserwuj swoje samopoczucie i rób kontrolne badania hormonów. Pozdrawiam, Anka Odpowiedz Link
mary_lu Re: przeciwciała 28.08.07, 22:02 I jeszcze jedno... To, że wynik mieści się w "normach laboratoryjnych" podanych przy wyniku, to jeszcze nic nie znaczy... Lepiej zamieść na forum wyniki wraz z tymi normami... Odpowiedz Link