zwiatrem 03.06.08, 10:21 Kolejny raz musze zmienic specjaliste, bylabym wdzieczna za porade. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sakami Re: 03.06.08, 23:36 Też szukam dobrego endo w trójmieście. Mój, suplementację FT3 uważa za bzdurę, a badania poziomu tego hormonu za niepotrzebne. Bardzo proszę o namiary, bo FT3 spadło mi z 80 %do 20 % Odpowiedz Link
and-a Re: lekarz w Gdańsku 04.06.08, 09:29 Witam! Widzę,że nikt Wam nie odpowiada,więc z pewną obawą postanowiłam się odezwać.Ja się leczę u dr Mizan-Gross w oparciu głównie o TSH,ale ostatnio pani dr uznała,że szwankuje właśnie przemiana i leczy mnie w oparciu o FT3 i FT4 Novothyralem i Euthyroxem, co najważniejsze czuję się naprawdę super.Na forum Małgosia pisała,że pani dr jej nie odpowiada, więc każdy musi podjąć decyzję sam. Mary-lu, która ma ogromną wiedzę też pisała,że się u niej leczy, więc jeśli chcecie poradźcie się może też jej. Moja osobista opinia jest taka-jestem szczęśliwa,że trafiłam do takiego lekarza, ale dużo zależy na pewno od indywidualnego kontaktu z lekarzem i tego czy nam dany lekarz po prostu odpowiada. Życzę zdrowia i dobrego samopoczucia! Odpowiedz Link
jurmik Re: lekarz w Gdańsku 04.06.08, 10:57 Ja też, jak już pisałam na tym forum - mogę polecić dr Mizan-Gross, nie zawiodłam sie na niej, a chodzę od kilku lat. Tylko że ma coraz więcej pacjentów i coraz trudniej się do niej dostac - a to najlepiej świadczy o tym, że warto. Można wypytać o wszystko, sama wiele tłumaczy, poradzi w różnych sprawach, nie tylko tarczycowych lub poleci kogoś, jak sama nie jest specjalistką w jakiejś dziedzinie - jest bardzo fajna i zwyczajnie ludzka ! Ale jest kilku innych , też b.dobrych w Gdańsku, np. dr Lewczuk czy dr Sworczak - tylko spróbujcie się do nich dostać, jest jeszcze gorzej, bo rzadziej przyjmują, a i skontaktować się z nimi osobiście telefonicznie się nie da, a do mojej dr mogę zawsze zadzwonić i to sobię cenię! Pozdrawiam! Odpowiedz Link
and-a Re: lekarz w Gdańsku 04.06.08, 11:04 Dzięki za wsparcie. Wydaje mi się,że najtrudniej jest się dostać na pierwszą wizytę, koleżanka dzwoniła na początku maja i dostała termin czerwcowy (inna sprawa,że nie zależało jej na czasie, jakby poprosić o szybki termin na pewno byłoby inaczej). Ja prosząc o określone godziny ze względu na pracę mam zawsze termin w przeciągu najdalej 10-14 dni. A z możliwością telefonowania do pani doktor - zgadzam się, teraz też mam zrobić badania i zadzwonić i bez wizyty uzgodnimy dawkowanie (to wygoda, plus czasowy i co tu ukrywać finansowy też). Oprócz tarczycy mogę porozmawiać i o włosach (dlaczego są matowe- już nie są na szczęście), wadze, itp. Powodzenia dla wszystkich chorych i wiary w to,że można czuć się mimo chorób tarczycy naprawdę dobrze Odpowiedz Link
zwiatrem Re: Czy ktoś zna dobrego endokrynologa w Gdańsku? 04.06.08, 14:20 Przyjmowana i diagnozowana bylam przez E.Gross - Tyrkin, potem w zwyklej przychodni. Pierwsza bardzo droga i nie odpowiada mi jej nonszalancja w stosunku do pacjenta, wynikow oraz koniecznosci dzialania, druga kilku rzeczy jak mowi nie wie, zatem czas szukac nowego specjalisty. Dziekuje za wskazowki. Odpowiedz Link
and-a Re: Czy ktoś zna dobrego endokrynologa w Gdańsku? 04.06.08, 15:47 Naprawdę życzę Ci powodzenia i dobrego samopoczucia. Sama przeszłam przez okres, kiedy czułam się podle i teraz wiem,że może być naprawdę inaczej.Zaczęło mi się chcieć żyć i optymistyczniej podchodzę do wszystkich problemów, zdrowotnych również. Przy ostatniej wizycie powiedziałam pani dr,że jestem po prostu leniwa, co skomentowała,że przy moich wynikach i tak tryskam energią i trzeba podziałać, abym poczuła się lepiej. Praktycznie w ciągu tygodnia zaobserwowałam poprawę samopoczucia. Wszystkiego co najlepsze! Odpowiedz Link
zwiatrem Re: Czy ktoś zna dobrego endokrynologa w Gdańsku? 04.06.08, 17:29 gdzies u ktorej z hashimotek dzisiaj zaszlam przez linki do leku o nazwie Padma28, doczytalam iz daje dosc dobre wynki przy leczeniu hashimoto, jednak jest to homeopatyczna receptura tybetańska raczej na inne schorzenia, czy wiecie cos moze na ten temat? Odpowiedz Link
zwiatrem Padma 28 04.06.08, 17:32 tutaj napotkalam wiadomosci o Padmie 28: www.mamo-tato.pl/article_show.php?a_id=18&s_id=1&ss_id=3 Odpowiedz Link
ania7364 Re: Czy ktoś zna dobrego endokrynologa w Gdańsku? 04.06.08, 21:40 Bardzo dobrym i ciepłym lekarzem jest dr Rachoń. Mogę podać nr tal na priv. Mi odpowiada też dr Bejger który przyjmuje w Clinica Medica w gdyni, ale on jest taki bardziej "służbowy".Ale jako lekarz jest ok. Odpowiedz Link