Dodaj do ulubionych

Kot z długim kłakiem problem

20.01.12, 20:38
Witam,
mam małego kotka z dłuzszym kłakiem nie jest on rasowy, kłaki odziedziczyl po matce ktora jest tez mieszana. I ten moj kotek nie chce ostatnio nic jesc i jest strasznie osowiały, wogole sie nie bawi tylko siedzi i spi.
czy to jego zachowanie ma jakis zwiazek z jego kłakami?? musi je jakos wydalić i wtedy wróci do formy czy jak?? jak mozna mu pomoc?? sa jakies specjalne karmy lub środki przeciw tym kłakom??
prosze o pomoc bo nigdy nie mialam takiego kotka a martwie sie o niego
Obserwuj wątek
    • deszcz.ryb Re: Kot z długim kłakiem problem 20.01.12, 22:08
      Idź do weterynarza! Takie zachowanie może być skutkiem bardzo wielu chorób i tylko weterynarz może kota właściwie zdiagnozować. I to idź szybko; na co czekasz - żeby kot ci się wykończył? uncertain
      • k1234561 Re: Kot z długim kłakiem problem 21.01.12, 05:28
        Szybko do weta!Przyczyn może być tysiąc takiego stanu kotka.Nie ma na co czekać bo kotus cierpi.My tu na odległość nic Tobie konkretnego nie poradzimy.
    • yenna_m Re: Kot z długim kłakiem problem 22.01.12, 17:58
      do weta biegiem
      jesli kot się zakłaczył, może nawet od takiej kuli włosowej zalegającej w jelitach zejść z tego świata
      • k1234561 Re: Kot z długim kłakiem problem 22.01.12, 18:17
        No i jak tam kotek?Mam nadzieję,że problem opanowany.
        Na przyszłość kup kotu porządną pastę odkłaczającą (np.Bezo-pet) i podawaj 2 razy w tygodniu profilaktycznie,a w okresie linienia nawet co drugi dzień.Możesz kupić też różne przysmaki z maltpastą i karmy zapobiegające zakłaczeniu np takie animalia.pl/sklep.php?kat=38&przeznaczenie=7080,możesz też od czasu do czasu do mokrej karmy dodać łyżkę oleju z pestek winogron,no i wyczesuj kota regularnie.
        • media_hole Re: Kot z długim kłakiem problem 29.01.12, 20:42
          A czy kotek był odrobaczany? Bo to mogą być objawy zainfekowania pasożytami, mam nadzieję, że wizyta u weta coś rozjaśni, z takim rzeczami nie można zwlekać. A co do kłaczków, to Gimpet ma w ofercie bardzo skuteczne pastylki rozpuszczające włosy w układzie pokarmowym, chyba można podawać je kociętom, ale możesz zapytać weterynarza.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka