Dodaj do ulubionych

mały kotek- przykry problem :(

15.08.12, 22:02
Kotka ma 5może 6 tygodni (trudno określić bo to znajdka). Do kuwety trafia w 80%. Niestety zdarzyło jej się narobić nam do łóżka, na kołdrę która miała 2 tygodnie sad kołdra do wywalenia, mąż wściekły sad
Innymi miejscami do których załatwia się są np kartonowe pudełko zostawione na chwilkę, plastikowa miska czyli przedmioty przypominające kuwetę. Poza tą wpadką z kołdrą, bo nie mam zupełnie pojęcia co w nią wówczas wstąpiło.
Może macie jakiś pomysł? rozłożyć jej więcej kuwet? już sama nie wiem.
Mam nadzieję że nie zdublowałam wątku.
Pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • deszcz.ryb Re: mały kotek- przykry problem :( 15.08.12, 22:41
      To jest malutki kotek, jest jak malutkie dziecko - ma pełne prawo do "wpadek". Prawdopodobnie nie może zdążyć do kuwety, bo ma za daleko albo w ogóle w innym pomieszczeniu. Porozstawiaj więcej kuwet - to mogą być nawet plastikowe miski ze żwirkiem. ak kotek będzie trochę większy, będziesz mogła ograniczyć ich liczbę.

Poza tym to mądry kot, bo jak sama widzisz załatwia się "tam, gdzie trzeba", czyli na coś. smile
    • stara-a-naiwna Re: mały kotek- przykry problem :( 15.08.12, 23:29
      a ma czysta kuwetę?
      bo kot do brudnej się nie załatwi

• wladziac Re: mały kotek- przykry problem :( 16.08.12, 19:16
      mały kotek to małe dziecko wszystkiego się dopiero uczy,chyba ze wszystkimi maluchami jest ten problem,poczytaj tutaj forum.gazeta.pl/forum/w,10264,138152912,138152912,Ratunku_Siusia_na_posciel_.html
    • asfo Re: mały kotek- przykry problem :( 17.08.12, 15:15
      Tak jak moje poprzedniczki - to jest malutka kicia, która powinna być jeszcze z mamą i na cycku. Za parę tygodni się nauczy. W calu ograniczenia szkód nie wpuszczaj jej do sypialni i chowaj pościel od razu po wstaniu z łóżka.

Kołdrę można uprać - nie przesadzaj z tym wyrzucaniem. Jeśli to droga kołdra, to oddaj do pralni.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka