Dodaj do ulubionych

Krzywdzą niewinne zwierzęta. Bombki z kotów

22.12.12, 16:28
Zobaczcie co robią tym bezbronnym kocikom
www.wykop.pl/link/1356791/to-jest-szokujace-bombki-z-kotow/
ludzie są okrutni. Nie bądźcie obojętni, przyłączcie się do protestu
Obserwuj wątek
    • marian_malek ogon kota 23.12.12, 03:33
      przeciez ladne te bombki, takie oryginalne, ja ostatnio widzialem ciekawy lancuch na choinke z ogona kota za 15 zl, po swietach jak juz na przecenie beda to kupie takie ozdoby, bede mial na nastepny rok za pol ceny....
      • k1234561 Re: ogon kota 23.12.12, 07:58
        Spadaj Trollu!
    • madzia19eu Re: Krzywdzą niewinne zwierzęta. Bombki z kotów 23.12.12, 13:04
      Nie macie serca sad
      a oni biedne, niewinne kociki na bombki przerabiają sad
      • k1234561 Re: Krzywdzą niewinne zwierzęta. Bombki z kotów 24.12.12, 12:37
        Madzia większość ludzi na tym forum ma serce.Naprawdę.Marian jakiśtam,który wypisuje te bzdury jak powyżej to troll w czystej postaci.Pisze,żebyśmy się tu nakręcali,więc nie ma sensu na kogoś takiego zwracać uwagi,ani tym bardziej brać na poważnie to co pisze.
        Ja nawet nie jestem w stanie otworzyć tego linka.Wystarczyło mi jak już tytuł wątku przeczytałam.Wiem,że jak przeczytam szczegóły to ze 3 dni mam zatrute myślą o tym co tam wyprawiają.
        A na marginesie czy można jakoś zaprotestować przeciwko temu,nie czytając okrutnych szczegółów?Bo to ponad moje siły....
    • marslo55 Re: Krzywdzą niewinne zwierzęta. Bombki z kotów 27.12.12, 15:24
      Przecież te bombki robi się z futra kotów, nie z żywych zwierząt! Koty są wcześniej zabijane, ale na mięso, a bombka to "efekt uboczny". To was nie szokuje? Dziś się dowiedzieliście, że w Chinach jedzą psy i koty?
      • deszcz.ryb Re: Krzywdzą niewinne zwierzęta. Bombki z kotów 27.12.12, 23:34
        No więc właśnie - wykorzystywane jest futro kotów zabitych wcześniej na mięso. Paradoksalnie lepiej dla całego gatunku, gdy z jednego zabitego zwierzęcia wykorzystuje się jak najwięcej części ciała [futro, kości, kopyta, mięso i inne], bo wtedy zabija się mniej zwierząt z tego gatunku.

Ja rozumiem, że jedzenie kotów jest nieakceptowalne w naszej kulturze, ale akurat w Chinach to standard. Więc skąd to zdziwienie? Poza tym u nas jada się krowy, owce, kury i inne. Po prostu mamy inne zwyczaje i tyle.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka