Forum Zdrowie DDA
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

formy wspomagające dla DDA

06.03.06, 13:39
    Czy ktoś z was DDA/DDD słyszał o choreoterapii...zajmuje się tym zawodowo i
    uważam ze moze to sie okazać metodą wspierajaca, słuzącą w odkrywaniu swojego
    potencjału.. a mówiąc bez tego patetycznego tonu...odkryć siebie przez
    taniec.. poznać swoje mocne i słabe strony
    Obserwuj wątek
      • kwiaaatek1 Re: formy wspomagające dla DDA 07.03.06, 01:08
        tak,baaaardzo polecam tą formę odkrywania swego potencjału.od 3 miesięcy chodzę
        na taniec latino.przez pierwszy miesiąc czułam się dosłownie jak przykurcz,bałam
        się energicznego wymachu ręką czy nogą,a moje ruchy były takie,jak bym
        przepraszała,że żyję.to się bierze z dzieciństwa,w domu i szkole chodziłam
        skulona jak zbity pies i najchętniej wlazłabym w mysią dziurę.na pierwszym
        spotkaniu prowadząca powiedziała:''nie bój się,podnieś tą rękę wyżej,kręć
        biodrami,itd.''.na ostatnich zajęciach przeszłam samą siebie,nie obchodziło mnie
        czy komuś przeszkadzam czy nie,tańczyłam w pierwszym rzędzie i wykonując
        energiczne wymachy rąk czułam,że świat należy do mnie!bardzo polecam nieśmiałym
        osobom.
      • monikola Re: formy wspomagające dla DDA 08.03.06, 12:15
        witaj beapeutko. To znaczy, że w ramach terapii dobrze jest po prostu zapisać
        się na kurs tańca czy też na specjalną choreoterapię? Bardzo lubie tańczyć, ale
        mam duże "bloki".
      • magentka Re: formy wspomagające dla DDA 08.03.06, 14:43
        sama z własnego doswiadczenia nie potwierdzenie ale wiem, ze dziewczyny z mojej grupy wsparcia chodza na artterapie i pracują nad soba poprzez rysowanie. Są bardzo zadowolone ...
        :)
      • amazon500 Re: formy wspomagające dla DDA 08.03.06, 19:53
        Polecam taniec brzucha i flamenco.
      • koniczynna Re: formy wspomagające dla DDA 14.03.06, 12:48
        ale jak przelamac niesmialosc, opor i lek przed ocena? Z checia bym pochodzila,
        ale gdzie w Warszawie?
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka