renare84 09.07.06, 15:07 Cześć.Czy ktoś z Was brał udziała w spotkaniach DDA w TOruniu, jesli tak to prosze o namiar i o wrażenia po spotkaniu.Z góry wielkie dzięki... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kwiaaatek1 Re: Spotkania DDA w Toruniu 15.07.06, 13:49 ja bra³am udzia³,a tu moja wiedza nt.terapii .dla chêtnych www.terapiadda.republika.pl jak masz jakieœ pytania,chêtnie odpowiem Odpowiedz Link
kwiaaatek1 Re: Spotkania DDA w Toruniu 01.08.06, 12:17 jesli ktoś z Torunia tutaj zajrzy przez przypadek,niech da znać:-) Odpowiedz Link
zielone-kalosze Re: Spotkania DDA w Toruniu 07.08.06, 18:17 cześć, pierwszy raz na forum. Ja jestem z Torunia:) Odpowiedz Link
zielone-kalosze Re: Spotkania DDA w Toruniu 07.08.06, 22:18 Mam pytanie: czy to co znalazłam na stronie dda.pl : Toruń --czwartek, godz. 18 Ośrodek Lecznictwa Odwykowego ul. Szosa Bydgoska 1 --niedziela, godz. 17.30 ul.Wielkie Garbary 2 (w lokalu klubu abstynenta "Flisak") jest aktualne? Odpowiedz Link
kwiaaatek1 Re: Spotkania DDA w Toruniu 10.08.06, 14:42 to są adresy do grup wsparcia.Wielkie Garbary być może aktualne,byłam tam raz,ale mi się nie podobało. Ośrodek Lecznictwa Odwykowego jest dla AA ,ale pani psycholog powiedziała,że gdy zbierze się grupa osób,ośrodek chętnie udostępni sale na spotkania. w ośrodku pracuje pani psycholog,fajna kobitka,która spotyka się z DDA,ale nie jest tak łatwo się do niej dostać,bo ma zazwyczaj pełny kalendarz,chyba,że ktoś zrezygnuje. terapia DDA na NFZ odbywa się na ul.Konstytucji 3 maja oraz na Kościuszki,na Kościuszki można teraz się zgłaszać do pani terapeutki,bo grupa rusza od października. Odpowiedz Link
zielone-kalosze Re: Spotkania DDA w Toruniu 10.08.06, 21:51 Baaardzo Ci dziękuję kwiaaatku:) Odpowiedz Link
liliowy.motylek Re: Spotkania DDA w Toruniu 11.10.06, 20:59 Sama 5 lat temu kończyłm 9- miesieczną terapię DDA prowadzona przez Haline Duło- miejsce spotkania to Stowarzyszenie "Zdrowa Rodzina" ul.Kościuszki 23, tel. przynajmniej wtedy był taki 056-623-23-62- polecam jak najbardziej Halinka jest naprawdę wyjatkową osobą. Nasza grupa, pomimo zakończenia terapii nadal trzyma sie razem mimo iż kilkoro z nas wybyło już z tego pięknego miasta... Udaje sie Nam razem spotkać czasami raz na rok, dwa lata..ale za to wciąż mamy dosyć częsty kontakt telefoniczny:-) Odpowiedz Link
kwiaaatek1 Re: Spotkania DDA w Toruniu 25.10.06, 14:28 liliowy.motylku,Halina wspominała kilka razy Waszą grupę, chyba jesteście jednyną tak zgraną grupą. a tu w Toruniu można uzyskać pomoc: www.terapiadda.republika.pl/9.Ania.index.html Odpowiedz Link
fosfina Re: Spotkania DDA w Toruniu 19.03.16, 17:09 Piszę po latach - osoby z naszej grupy nadal utrzymują ze sobą kontakt :-) , a ja jestem w małżeństwie z osobą, poznaną na tych spotkaniach :-) Odpowiedz Link
angie_one Re: Spotkania DDA w Toruniu 20.02.07, 14:23 Hej, ja jestem z Torunia, myślałam o terapii ale obecnie grupa ruszyła, więc raczej nie da rady. Czy możesz polecić jakiegoś psychologa do indywidualnej? Albo chociaż tak, żeby pogadać.... W sumie nie jestem zdiagnozowana:) więc to tylko póki co moje przemyślenia, że może warto by spróbować z terapią... Odpowiedz Link
kwiaaatek1 Re: Spotkania DDA w Toruniu 24.02.07, 10:15 angie_one , całkiem miła jest pani psycholog w ośrodku uzależnień na Bydgoskiej, zajmuje się ona także osobami z rodzin alkoholowych, nie tylko uzależnionymi. Spotkania są raz na dwa tygodnie, może na początek by Tobie wystarczyły? żeby umówić się z nią na spotkanie, trzeba najpierw porozmawiać z terapeutką z tego ośrodka, potem z panią psychiatrą, a potem tylko umawiasz się na spotkania. Zachęcam Ciebie do tego, abyś poszła do ośrodka i w rejestracji powiedziała, jaki masz problem, a tam skierują Cię do odpowiedniej osoby. Jest jeszcze jedna pani psycholog, która jest znana DDA, pracuje na ul. Gagarina w studenckim ośrodku zdrowia, jest ona Czeszką, nie rozmawiałam z nią, ale podobno bardzo dobra, przyjmuje nie tylko studentów, ale także ludzi z miasta, trzeba tylko pójść do rejestracji i zarejestrować się do pani psycholog, żeby spotykać się z panią psycholog, też musisz przejść rozmowę z panią psychiatrą, która ma gabinet obok pani psycholog. w MOPR na ul Konstytucji 3 maja też indywidualnie pracują terapeuci i psychologowie, ale tam nie byłam. więcej info na mojej stronce w dziale ,,Gdzie po pomoc" Powodzenia! Odpowiedz Link
angie_one Re: Spotkania DDA w Toruniu 05.03.07, 15:53 Dzięki Kwiaaatek1, ale dla mnie to juz kłody pod nogi... jedna pani, druga pani.... w dodatku godziny niestety nie dostosowane do osób pracujących..... ech.... oczywiście alternatywa byłaby www.terapia.sos.pl tylko, że nie bardzo rusza mnie mocno religijne naznaczenie terapii... Kwiaaatek1, a może znasz kogoś kto prywatnie przyjmuje???? Odpowiedz Link
kwiaaatek1 Re: terapeutka DDA Toruniu 03.03.07, 17:54 Basiu:),pozdrawiam Cię i życzę powodzenia w pracy:) Odpowiedz Link
prawdziwy.chomik Re: terapeutka DDA Toruniu 14.10.07, 21:13 Polecam panią Barbarę Krzemińską. Jest profesjonalistką. www.psychoterapia.sos.pl Odpowiedz Link
gabinetprzemiana Książki dla DDA - Toruń 10.04.08, 14:48 Witam, mam do sprzedania następujące pozycje: 1. Janet G. Woititz „Dorosłe dzieci alkoholików” 3. M Beattie „Koniec współuzależnienia” 4. A. Dodziuk „Pokochać siebie” 5. "100 porad jak wychować szczęśliwego i pewnego siebie chłopca" 6. "365 pomysłów jak wychowywać wspaniałe dzieci" 7. "Aby dzieci były silne i szczęśliwe" Oferta dla mieszkańców Torunia – dostarczam pod wskazany adres. przemiana1@wp.pl Odpowiedz Link
agnieszka_781023 Re: Spotkania DDA w Toruniu 28.02.18, 11:18 Grupowa terapia DDA w Toruniu rozpoczęła się 20.02.18 r. Są jeszcze wolne miejsca. Spotkania odbywają się w każdy wtorek w klubie abstynenta Flisak, przy ul. Gagarina 152, w godz. 17:00-21:00. Terapia będzie trwała do lipca. Prowadzi p. Halina Duło. Odpowiedz Link