Forum Zdrowie DDA
ZMIEŃ
    22.10.06, 10:34
    Czesc
    Mam 22 lata i od wczoraj czytam o DDA ( czytam o sobie :( ). Jestem zmeczony
    zyciem i soba. Mam dosc tej maski i strachu i myslenia o tym jak inni mnie
    odbieraja. Tylko tej maski nie idzie zdjac skoro sam nie wiem jaki jestem bez
    niej nadzieje ze chodz troche bedzie mi lepiej odwiedzajac to forum.
    Pozdrawiam
    Obserwuj wątek
      • jazz-use1 Re: Nowy 22.10.06, 11:18
        witaj stary, wśród pokaleczonych :D
      • lucyna50 Re: Nowy 22.10.06, 19:06
        Ani Ty pierwszy ani ostatni. Pomyśl o psychoterapii DDA. Mnie pomogła. Ale nie
        jest łatwo. Zapewniam Cię jednak, że warto. Pozdrawiam.
      • januszek96 Re: Nowy 23.10.06, 00:11
        Witaj :-) Masz tu obietnice DDA ...... wiem :-), że wygląda to trochę na
        abstrakcje , ale zawsze można spróbowac..... >> 1. Odkryjemy naszą prawdziwą
        tożsamość, kochając i akceptując siebie.
        2. Nasza samoocena znacznie się poprawi, gdyż zaaprobujemy siebie w życiu
        codziennym.
        3. Opuści nas strach przed ludźmi mającymi nad nami władzę lub przewagę, a
        także potrzeba "przypodobywania się" innym.
        4. Wzrośnie w nas zdolność do dzielenia intymności.
        5. Gdy przezwyciężymy w sobie problem opuszczenia w dzieciństwie, odzyskamy
        siłę ducha i charakteru, a równocześnie staniemy się bardziej tolerancyjni wobec
        ludzkich słabości.
        6. Uzyskamy poczucie stabilizacji, spokoju i bezpieczeństwa.
        7. Nauczymy się radości życia i zabawy.
        8. Będziemy wybierać i kochać ludzi, którzy potrafią kochać i być
        odpowiedzialnymi.
        9. Będzie nam łatwiej ustanawiać dla siebie zdrowe granice.
        10. Opuści nas obawa przed porażką i sukcesem, gdyż zaczniemy intuicyjnie
        dokonywać zdrowych wyborów.
        11. Z pomocą naszej grupy DDA, stopniowo uwolnimy się od naszych
        dysfunkcyjnych zachowań.
        12. Stopniowo, z pomocą naszej Siły Wyższej nauczymy się oczekiwania
        wszystkiego tego co najlepsze, jak również otrzymywania tego.

Zamierzamy poznać nową wolność i nowe szczęście. Nie zapomnimy przeszłości, ani
        nie chcemy zatrzasnąć za nią drzwi. Zrozumiemy słowa "pogoda ducha" i zaznamy
        spokoju umysłu. Niezależnie od tego, jak trudne były nasze problemy, ujrzymy, że
        nasze doświadczenia mogą pomóc innym. Zniknie uczucie bezużyteczności i goryczy.
        Pozbędziemy się egoizmu i staniemy się życzliwi wobec ludzi. Przestaniemy być
        zagubieni. Cała nasza postawa i pogląd na życie ulegną zmianie. Opuści nas
        strach przed ludźmi i obawa o byt materialny. Będziemy intuicyjnie wiedzieć, jak
        postępować w sytuacjach, w których dotychczas nie potrafiliśmy sobie radzić.
        Nagle zauważymy, że Bóg czyni dla nas to, czego nie byliśmy w stanie dla siebie
        zrobić.
        • melba_piszczykowa Re: Nowy 25.10.06, 12:44
          mile :) chcialabym tylko zeby to juz bylo juz teraz ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka