mamaskarbka 04.07.07, 11:20 Witajcie czy można tego bezpiecznie uzywać? Lidan Paishi Pian Moja mama ma kamienie około 1,5 cm. Boi sie operacji. Chciała by te kamienie rozpuścić. Czytałam, że ten ziołolek daje 70 % skuteczności. Ktoś go zarzywał? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kaja75 Re: Lidan Paishi Pian 04.07.07, 19:44 Przeróżne specyfiki mogą tylko doprowadzić do tego, że kamienie się porozpuszczają tworząc piasek i będą się przedostawać do przewodów żółciowych, blokując je. Taka sytuacja prowadzi do komplikacji. Po co się męczyć. Operacja przeprowadzana przy pomocy laparoskopu jest naprawdę mało inwazyjna i szybko wraca się do zdrowia. Dziś mija 14 dni od mojego zabiegu a ja już pływam, jem prawie wszystko i co najważniejsze dla mnie mogę spać na brzuchu ! Radzę Twojej mamie pójść na konsultację do dobrego chirurga. Pozdrawiam A.B. Odpowiedz Link
mamaskarbka Re: Lidan Paishi Pian 05.07.07, 07:50 to po co ta cała gadka na różnych stronach o rewelacyjnej medycynie chińskiej, o 70% skuteczności tego specyfiku? O tym, że lek ten jest doskonale znany polskim pacjentom? Jeśli jego zażywanie może prowadzić do niebezpiecznej sytuacji? Ciekawi mnie czy faktycznie komuś ten preparat pomógł? Mama miała już siedem operacji i boi się każdej następnej ze względu na wiek, wagę itp. Dlatego chciałaby spróbować rozpuścić kamienie. A czy w laparoskopowym usuwaniu pęcherza jest jakaś wyspecjalizowana klinika? Takie guru od laparoskopowego usuwania pęcherza. Mamie lekarz powiedział, ze tylko zwykła operacja wchodzi w rachubę... Odpowiedz Link
sylwka892 Re: Lidan Paishi Pian 05.07.07, 09:10 To niech twoja mama idzie do innego lekarza. Te wszystkie specyfiki to pomagają wtedy gdy ma się złogi a nie kamienie. Nie ma sensu tego brać bo jeszcze gdzie doprowadzi do jakiegoś zapalenia i wtedy to dopiero będzie. Odpowiedz Link
inez21 Re: Lidan Paishi Pian 05.07.07, 09:40 Jeśli mama miała juz kilka operacji to faktycznie nie kwalifikuje się do laparoskopii, bo w otrzewnej są zrosty:( Ale niestety te specyfiki nie pomagają zbyt wiele, faktycznie jesli są niewielkie złogi to mozna spróbować ale jesi sa duze kamienie to nie ma szans i trzeba sie operować. Także niestety konieczna jest konsultacja u dobrego chirurga. Odpowiedz Link
mamaskarbka Re: Lidan Paishi Pian 05.07.07, 10:29 *inez21* te leki jeśli nie pomogą to trudno ale żeby nie zaszkodziły. Mama ma kilka kamieni ~ 1 cm, ~ 1,5 cm. Czy możecie polecić jakiegoś lekarza? Najlepiej w południowej części Polski. Ale oczywiście nie koniecznie. Katowice? Kraków? Częstochowa? Odpowiedz Link