rrozsypana80 16.06.18, 12:54 Gdyby ktoś chciał kłaść karty na mundialowe mecze to przyda się taki wątek Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rrozsypana80 Re: Mundial 19.06.18, 08:59 Dziś pierwszy mundialowy mecz naszej reprezentacji. A moje karty mówią o nim tak: Z przełożenia Kochankowie Polska 2 miecze Senegal 8 mieczy Wymeczony ten mecz będzie. Obie druzyny zbyt wiele nie osiągną. Obstawiam 1:1. Szału nie ma.. No nic trzymamy dziś kciuki za chłopcow Nawalki. Odpowiedz Link
tabularasa22 Re: Mundial 19.06.18, 09:27 A u mnie Polska - 5 buław !!! Senegal - XVI Wieża !!! Ohhhh nich się spełni ! Bój zażarty, rywalizacja a przeciwnik pokonany z kretesem !! Odpowiedz Link
tabularasa22 Re: Mundial 19.06.18, 18:45 ojojoj jednak co AW to AW , chyba to jednak nam zgotowane ((( Odpowiedz Link
camaretto Re: Mundial 24.06.18, 12:19 A, to dlatego kumpli głowa boli! Notabene, jak już masz takie "zdolne karty" to kładź może na wyniki meczu, a nie na każdą drużynę z osobna, w końcu grają razem... Nawałka to ten z reklam na napojach energetyzujących? Od teraz nie kupuję.TV nie mam w ścianie, urwałam mu ogon razem z tym proroctwem, że "przyjdą czasy , kiedy każdy będzie miał diabła w pudełku, którego rogi będą na dachu" - autorstwa św. Kosmy z cerkwii ortodoksyjnej, o ile dobrze pamiętam z prasy" . W ogóle nie chce mi się podczas tych mistrzostw kibicować "naszym" - mój brat grał kiedyś w II lidze niemieckiej, odszedł z juniorów na studia, i zarzucił sport, ale od tego czasu kibicuję raz tym, raz innym. Kto tam wygrać ...ma? Odpowiedz Link
rrozsypana80 Re: Mundial 24.06.18, 14:40 Polska - Kolumbia Ogólna atmosfera meczu 10 bulaw Polska 4 denarow Kolumbia 7 buław Coś mi mówi że Polska zatrzyma co jest czyli nic. Kolumbia się nawalczy ale jest w tej karcie zwycięstwo. Przerabiemy mecz o wszystko i będzie jak zawsze. Odpowiedz Link
rrozsypana80 Re: Mundial 24.06.18, 22:53 O mamo toż to tragedia była. Moje serce pękło na pół takiej porażki się nie spodziewałam Odpowiedz Link
rrozsypana80 Re: Mundial 15.07.18, 11:30 Mecz finałowy Kto będzie mistrzem świata? Pustelnik Jak wypadnie Chorwacja? 8 mieczy Jak wypadnie Francja? Król kielichow Jaki będzie mecz? 9 mieczy No to ciekawa jestem jak to się zrealizuje! Odpowiedz Link
camaretto Re: Mundial 15.07.18, 18:16 Rozsypanko, u mnie obie drużyny mają tyły karciane - 10 Kiel na odwrót Francja, a Chorwacja 7Mieczy na odwrót, więc może będą faule, a faworyt z lat poprzednich będzie musiał walczyć ostro żeby obronić tytuł. To by może sugerowała ta 9 Mieczy, bo koszmarne przeczucia na karcie i atmosferka wojenna w powietrzu po prostu wisi. PS Przepraszam, te proroctwa wstecz w twoim innym wątku są jak najbardziej "przytomne", na szczęście bzdurne i niesprawdzalne. A tak nawiasem mówiąc, to moja własna rodzinka, mocno skorpionasta (coś prawie słodsze od łyżeczki cukru, czyli podwojony Skorpion astrologiczny), czyli maczo, popełniła znów w moje Raczka święto błędy emocjonalne godne nazwania wojną trzydziestoletnią - mianowicie nie złożyła mi nawet życzeń. Tarot komentuje ten brak empatii w innym miejscu, w postaci ciekawego eksperymentu z rozkładem "Tajemnica Arcykapłanki" - mogę jednym słowem nie liczyć na zmianę sytuacji. Tyle że tym razem Grzesio z wierszyka o liście cioci przyznał się do grzechu kłamstewka że " był i inaczej mu powiedzieli", bo chciał wysłać ze trzy grosze, że na urodziny prezent by się przydał, nie pomyślał- ale "zażądali BIC i 25cyfr. numeru konta", który od 25 lat z groszami nie funkcjonuje w Europie w ogóle, a struktura sieciowa wyposaża nas w cud możliwości i wspólne bankowe powiązania. Doczekałam się tekstu godnego historii o Brutusie - "To TY masz konto w ZACHODNIM BANKU"???? Chciało się jeszcze dośpiewać....gdzie czarownice warzą zło, no i "Toyota piękna,że aż strach." z "Jolki", o proroctwach w tym tekście nie mówię, autobusy Arabów jeżdżą teraz w całej Europie ..... Ciąg dalszy znajomy.Total polcolor. I ...wpadka dziadka. Tak, że kasy nie wysłał wcale. O!!!A ja dostałam depry i , kot wpadł w kociokwik i nadużyłam sieciowiska. Odpowiedz Link
camaretto Re: Mundial 15.07.18, 20:51 Mamy wyniki Notabene, ja nie mając telewizji będę miała spóźnione informacje od rodziny i przyjaciół, jak było. Mój pomysł, że coś naszym źle wróżyła ta publikacja " jedenastki", która nie jedzie, tak jakby na odwrót i żeby kibicować faworytom poprzednim był nieźle trafiony, ale którym? Tak to już jest, spóźniony kosmonauta musi wrócić z orbity pl.wikipedia.org/wiki/Mistrzostwa_%C5%9Awiata_w_Pi%C5%82ce_No%C5%BCnej_2018 Wiwat Francja, Chorwacja , Belgia, no i Anglicy rzeczywiście grali dobrze Odpowiedz Link
rrozsypana80 Re: Mundial 15.07.18, 21:24 Świetnie mi się karty ułożyły. Kto wygra no oczywiście, że Pustelnik... On zawsze chowa się w swojej jaskini by powrócić z niej utartymi już ścieżkami. Idealnie obrazuje to co widzimy. Francji utrzymywanie kolonii kiedyś się opłacało i najwyraźniej mamy powrót do przeszłości. Afrodruzyna wywalczyła puchar świata. Chorwacja w 8 mieczy wcale nie była bezsilna i zatrzymana ale dość pechowa. Dwa gole Francuzów były niemalże dziełem przypadku, sędzia wyraźnie sprzyjał ich rywalom. Pomimo wielu dobrych akcji nie udało się. I jeszcze dziwna pomrocznosc jasna bramkarza Chorwatow, czyż nie związuje to rąk albo raczej nóg? Francja król kielichow no cóż.... Spija wino z pucharu. Paryż triumfuje. Sentymentalnie po dwudziestu latach..... Mecz ciężki. Samoboj Chorwatow. Zacietosc gry. Machanie rękoma (czy to piłka nożna czy ręczna kurka wodna???!!) i od samego początku ewidentne faworyzowanie Francuzów. Ten mundial chyba przejdzie do historii jako turniej samobojow... No nic nie takiego wyniku się spodziewałam. Gratuluję Francjo. Bracia Słowianie dostarczyliscie wspanialych emocji w tym turnieju. Brawo Chorwacja. Pucharu nie zdobyliście ale serca Europejczyków już tak. Odpowiedz Link