Gość: gucio IP: *.dynamic.chello.pl 29.04.13, 18:42 Mam pytanie : Czy da się legalnie przejechać przez Słowację i Węgry w drodze do Oradeii? Jak tak to którymi drogami? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: zybi Re: Do Rumunii IP: *.static.baiamare.rdsnet.ro 29.04.13, 19:30 Oczywiście że tak. Pod warunkiem że nie ściga Cię Interpol. Dróg jest wiele, zależy skąd z Polski będziesz jechałi gdzie przekraczał granice w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaszczur Re: Do Rumunii IP: *.toya.net.pl 30.04.13, 00:47 Zdefiniuj słowo LEGALNIE !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gucio Re: Do Rumunii IP: *.dynamic.chello.pl 30.04.13, 07:35 Legalnie to znaczy bez konieczności kupienia winiety. :) Wybieram się na kilkanaście dni do Rumunii więc winiety na Słowacją i Węgry będą miesięczne. Jadę z Warszawy przez Nowy Sącz (tak sobie kombinuję), Presov, Miskolc, Oradea. Dalej już bez znaczenia. Dobrze by było gdyby "dało" się w miarę przyzwoicie jechać. Moje autko to nie SUV jest nisko zawieszone więc "sami wicie,rozumicie"(sorki za cytat). :D Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaszczur Re: Do Rumunii IP: *.toya.net.pl 30.04.13, 22:46 Z w-Wy proponuję S7 do Krakowa i dalej drogą 7 do Nowego Targu, dalej drogą 49 do granicy PL/SK, następnie Poprad i Rożniava. Droga 67 Poprad - Rożniava jest bezpłatna , jednopasmowa lecz o przyzwoitej nawierzchni i nawet sportowym samochodem da się przejechać. Przez Węgry pojechał bym autostradą przez Miszkolc i Debreczyn , miesięczna vineta ( po węgiersku sztrada) kosztuje około 70zł. i nie warto oszczędzać , bo nie ma rozsądnej , alternatywnej drogi. Z Debreczyna już tylko kawałek do granicy H/RO i miasta Oradea. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gucio Re: Do Rumunii IP: *.dynamic.chello.pl 02.05.13, 20:54 Dzięki za radę, spróbować można. :) Słowację trochę znam, z ziemi i powietrza(mają kilka przepięknych ruin i zamków), z winietami nie kombinowałem ale kiedyś musi być ten pierwszy raz. :D Do tej pory do Bułgarii (trzy razy) jechałem tak jak napisałem(winiety 10 dniowe). Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: Do Rumunii IP: *.rdsnet.ro 09.05.13, 11:00 Z Miszkolca do Debrecenu bardzo fajna droga,niepłatna,jeździmy nią lata,jednopasmówka,ale naprawdę można jechać przyzwoicie.Przed Miszkolcem na tranzyt,taka obwodnica Miszkolca i zjazd na Tiszaujvaros ,później już cały czas prosto na Debrecen,z Debrecenu na Oradea i pamiętać o Roviniecie na Rumunie.Można kupić na granicy,ale jest drogo. Najlepiej na stacji benzynowej.No i walute najlepiej w centrum,bo przy granicy maja kursy bardzo zaniżone. Miłej podróży w piękne rumuńskie strony! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gucio Re: Do Rumunii IP: *.dynamic.chello.pl 11.05.13, 10:18 Wszystkim pięknie dziękuje za rady, trzeba będzie popróbować. :) Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katarzyna k Re: Do Rumunii IP: *.man.poznan.pl 30.07.13, 19:08 Witam, czy ma ktos miejsce w samochodzie dla jednej osoby? jestem studentka z poznania i musze pilnie dostac sie do bukaresztu. moge zaplacic za przejazd dorzucic sie do paliwa czy cokolwiek. bede bardzo wdzieczna. pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś