tokonwencja 16.06.06, 17:24 Jak wytlumaczyc ja w sposob duchowy a scislej leczyc?dziekuje Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
motyvvacja Re: Bezsennosc 16.06.06, 22:19 Moze przestac wykonywac gleboke oddychanie na jakis czas? Odpowiedz Link
tokonwencja Re: Bezsennosc 17.06.06, 10:24 Znam osobe cechuja ja wspanialomyslnosc wobec innych.Sadze,ze bezsennosc moze byc wynikiem zapomnienia o sobie,pewnego wycofania sie ze swoich pragnien i poswiecenia swoich sil innym.Moze poczucie winy,ze zyje sie lzej zabrania tej osobie marzyc stad blokuje sobie droge do kojacego snu.Nie wiem czy ten przypadek gleboko oddychawiem,ze cierpi na bezsennosc i chcialabym pomoc...pozdro Czy sen to dar czy przeklenstwo?Moze jest on oswajaniem ze smiercia...pozdro Odpowiedz Link
eevvaa Re: Bezsennosc 17.06.06, 10:45 Są w jodze ćwiczenia pomagajace się wyciszyć, a zarazem zwalczające bezsenność. ewa Życie jest piękne -tylko trzeba to jeszcze zauważyć. Odpowiedz Link
motyvvacja Re: Bezsennosc 18.06.06, 01:49 Tak naprawde wiele jest przyczyn bezsennosci,moze byc hormonalna,mentalna , energetyczna. Napisz jaki ma plan dnia.Ostatnie 6 miesiecy z zycia.Rozwody?,wzglednie malzenstwo,depresja?porod?..)A moze trenuje uwarznosc przed pojsciem spac?,tego nie polecamCzasem mysli sa tak polpatane,a nasza swiadomosc prubuje kazda z nich uchwycic,i z tego tworzy sie kociol..Jak biedna swiadomosc ma isc spac,jak kazda z tych mysli wydaje jej sie warzna? Pozdroweczka Ps: ja tez jakos spac nie moge,ale u mnie to energetyczne ,kilka godzin spedzonych na sali gimnastycznej na mnie tak wlasnie dziala Odpowiedz Link
mskaiq Re: Bezsennosc 18.06.06, 05:11 Bardzo czesto powodem bezsennosci jest niepokoj. Najczesciej nie potrafimy kontrolowac myslenia, czesto zasypiamy albo probujemy zasnac z myslami ktore sa negatywne. Negatywne mysli wywoluja niepokoj. Sprobuj zasypiac z radosnymi, dobrymi myslami, zasniesz bardzo szybko. Odpowiedz Link
tokonwencja Re: Bezsennosc 18.06.06, 10:43 Na szczescie dla mnie sen jest laskawy.To moj znajomy ma te problemy mysle,ze cos nie tak z jego zwiazkiem.To czlowiek ,ktory na pozor otrzymal wszystko i dzielnie to niesie.Wielce prawdopodobne,ze ma kryzys powodzenia tak jaby inni wcisneli jemu poczucie winy.Jest szalenie logiczny nie ma pojecia jak przekonac jego do pozytywnego myslenia i do jogi Odpowiedz Link
ollaboga77 Re: Bezsennosc 18.06.06, 11:09 Tokonwencja ..... logiczna jest pólkula lewa.... ta nakazowa, zakazowa, dobrego wychowania wyuczonego. To co możesz mu zaproponować to wszelkie zabawy, które by rozwijały prawą półkule. Taniec jak najbardziej, wszystko co jest na luzie... on musi poczuć siebie i swoje wnętrze. Jak ma co nieco kaski niech sobie kupi " Terapia zwierciadła" Limor Zohar. Sporo mu wyjaśni!! On poprostu musi dopuścić do głosu prawą półkule i to koniecznie!!!!!!!!!! i to wszytsko polepszy mu się )))))))) pa Olla to nie baja ...sama na sobie to sprawdziłam..... też byłam logiczna na chwile na czas studiów politechnicznych (( i mnie to wbiło w ziemie((( A teraz powracam do swojej prawej dominacji i tryskam uśmiechami na prawo i lewo))) Odpowiedz Link
mskaiq Re: Bezsennosc 19.06.06, 09:30 Kiedys bylem bardzo logiczny rowniez, wydawalo sie ze swiat mozna mierzyc w taki sposob. Nie mozna, moja logika rozbila sie o zycie. Pojawil sie strach i milosc i okazalo sie ze te uczucia potrafia rzadzic logika. Odpowiedz Link
kinia16 Re: Bezsennosc 19.06.06, 11:07 Witam Jesli komus sie nie wiedzie w roznych dziedzinach zycia to moga byc blokady energetyczne utworzone na trzech pierwszych poziomach pola energetycznego. Zamkniecie sobie przeplywu energii i zablokowanie,czesto odpowiada za to pesymizm,nalezy sie otworzyc.Chetnie pomoge znajomemu jesli bedzie chcial. Pozdrawiam Odpowiedz Link