tippi 23.02.06, 19:27 czy ktoś widział ten film? dzisiaj go oglądałam i jestem ciekawa wrażeń innych osób... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
parapluie Re: ESD 23.02.06, 21:52 pamiętam kawałek jak przez mgłę...śpiewający na moście młody Krzysztof Ibisz jako Pyziak:) Odpowiedz Link
jhbsk Re: ESD 24.02.06, 10:18 Świetna byłą wścibska sąsiadka. A Pyziaka grał Marek Gierszał. www.filmpolski.pl/fp/film1.dll/opisfilmu?baza=1&nrf=1790&start=1 Odpowiedz Link
nchyb Re: ESD 24.02.06, 11:12 ale Ibisz też gdzieś się tam kręcił jak pamiętam. Tyle, ze dla mnie ten film nie był najlepszy. Zdecydowanie bardziej wolę oryginał. Kłamczucha filmowo zdecydowanie bardziej mi odpowiadała... Odpowiedz Link
tippi Re: ESD 24.02.06, 14:02 Mi film średnio się podobał, choć połączenie "Kwiata Kalafiora" i "Idy Sierpniowej" z paroma przeróbkami okazało się całkiem znośne. Tak, sąsiadka naprawdę była super, dokładnie jakby wyjęta z mojej wyobraźni, no i Ida mi pasowała do roli. Ojciec Borejko i dwie młodsze siostry grały dobrze, choć- dziwnym trafem- włosy wszyscy mieli ciemne, co zupełnie zaburzało mi klimat. natomiast Gabrysia była fatalna, i wygląd nie ten, i charakter, jakoś tak zupełnie... Odpowiedz Link
tippi Re: ESD 24.02.06, 20:47 film oglądałam w poznańskim CK Zamek w ramach programu "Zima w Zamku", organizowanego co roku w ferie zimowe. Codziennie puszczano stare filmy, głównie dla dzieci, ale nie tylko. Odpowiedz Link
the_dzidka Re: ESD 24.02.06, 20:59 Film był kilka razy w TV. Już pisałam tu o tym w podobnym wątku (rada: przejrzyj starsze wątki, dużo tematów się powtarza) - film jest BEZNADZIEJNY. Zrobiono z niego połaczenie KK i IS, pomieszano wątki, wstawiono jakies durne śpiewy (bo jak młodzież, to musi sobie pośpiewać), no i przede wszystkim dokonano gwałtu na postaciach - np. Gabrysia jest wyniosłą, długowłosą laską :- / Polecam natomiast film "Kłamczucha" - tez niedoskonały, ale przynajmniej zgodny ze scenariuszem, a bohaterowie są podobni do siebie. Odpowiedz Link
baba67 Re: ESD 25.02.06, 19:17 Fakt, Klamczucha oddala klimat-bardzo udany casting-Mamertowie byli super,przekonywujaca jak na 16 letnia amatorke Klamczucha, Moj ulubiony Gryn jako ojciec, niezgorsza mama Pawelka, choc sam Pawelek akurat mi sie nie podobal. W ESD tez byly dobre decyzje obsadowe- Ida, ojciec Borejko, sasiadka, Lisiecka, Mila tez calkiem niezla, ale film generalnie nieudany, nie ma nic z atmosfery Jezycjady.To troche jak ciasto albo wyrosnie, albo zakalec. Odpowiedz Link
piotr7777 Re: ESD 26.02.06, 11:29 Zdaje się, że w filmie połączono panią Szczepańską i Basię z "Idy sierpniowej" co było o tyle bez sensu, że ta druga postać była raczej pozytywna, ta pierwsza raczej negatywna. Odpowiedz Link
tippi Re: ESD 26.02.06, 14:44 no, połączyli, i z pani Basi uczynili marudną pomoc domową miewającą swoje humory. ale postać ta była super zagrana i wcale nie raziła w stosunku do całości. Odpowiedz Link