08.06.14, 17:47
Witajcie kruszynki

Moje dzisiejsze menu jest warte krytyki :

rano : serek homogenizowany , 2 plasterki szynki , 2 plasterki kiełbasy żywieckiej

obiad: batonik diety cambridge

kolacja : brzoskwinia mała

Taka mała ze mnie grzesznica , ale tak zamierzam powolutku jeść . Przecież to nie będzie miało więcej niż 500 kcl ....

Wkurza mnie już wydawanie po 600 - 700 zł na produkty cambridge , dlatego będę sobie je jadła jako jeden lub dwa posiłki . Jak pomyślę ile za to bym miała butów , sukienek , torebek ....

Co tam u was ? okruszku jesteś ???
Obserwuj wątek
    • ruda_maryna Re: Menu 09.06.14, 23:07
      Okruszek gdzieś nam zniknął:( Albo siedzi w kącie i chudnie w ukryciu…

A Ciebie widzę, że nie można na chwilę z oka spuścić! Co to za niedozwolone produkty?! Co to za rozpusta?! Serki homogenizowane i kiełbasa - przetworzone, ocukrzone, nabite konserwantami, tłuszczami i pulchnymi wypełniaczami? No proszę Cię…. niby taka doświadczona, a podjada jak młodziak;) Dietacambridge ogarnij się! W przyszłym tygodniu już 20.06!!!!!

Nie wkurzaj się, że wydajesz tyle pieniędzy na DC, ale jak już to na to, że podjadasz głupoty mimo że wywaliłaś tyle kasy:P
      Ja tak do tego podchodzę i nie podjadam (wykluczając weekendowe napady na drinka, hehe). Poza tym uważam, że to dla mnie najlepiej wydane pieniądze ostatnimi czasy. Inaczej wydałabym je na za duże ciuchy, w których nadal bym tyła albo przejadła, co by mi też w sadło weszło. Dla równowagi jutro pkt 1 w kalendarzu - idę do fryzjera:)

Jestem na mieszanej i zajadam się w końcu rybą na parze z warzywami:) Mniam:)

Dziś
      śniadanie: owsianka orzechowa
      obiad: pstrąg na parze plus brokuły:)
      obiad II: zupa jarzynowa
      wieczorem: napój truskawkowy:)
      plus hektolitry wody

Przyznaj się Koleżanko - podjadałaś dziś?
      • dietacambridge2013 Re: Menu 10.06.14, 00:31
        Witaj :)

Oczywiście że podjaładałam zaraz Ci wymienie co ! ha a może czego nie - dzisiaj nie zjadłam ani 1 produkty dc , za to zjadłam :

serek homo :) - uwielbiam
        chuda szynkę
        pomidorka
        truskawki z jogurtem natutalnym
        brzoskiwnie 2
        małe jabłko

i wiesz co ? niczego nie żaluję !!!!!

Na jutro kupiłam sobie fasolkę szparagową żóltą.

A waga przyszła i wcale się nie mści za te serki :) kolejne - 5 kg do wora !

Jak zjem wszystkie warzywa i owoce ( do czwartku powinnam się ogarnąć ) to wskoczę jeszcze na ścisłą na parę dni , a potem już tylko zdrowe odżywania ! owoce , warzywa i z serków nie zrezygnuję :)
    • dietacambridge2013 Re: Menu 10.06.14, 00:46
      Kochana i termin mi się przedłużył o 2 tygodnie , więc mam jeszcze sporo czasu. Trzeba zacząć jeść mnie już wszystko bolało , chodziłam nie przytomna do pracy ! ja jak nie pobudzam metabolizmu to na 1200 kcl zaczynam tyć a to dopiero jest chore ! jestem aktywna zawodowo , muszę mieć siłę na to wszystko :) . Jedyne co w życiu spierniczyłam to że tak zaburzyłam ten metabolizm właśnie tą Dc... - pora to naprawić ! dlatego wracam na zdową dietę , dostarczę witaminek , podbuduję się i albo pociągnę 4 tyg na typowo mieszanej , albo wskoczę na 14 dni jeszcze na ścisłą i po strachu :) zastanowię się :) ale w sumie mieszana by mi w zupełności wystarczyła .
      • ruda_maryna Re: Menu 10.06.14, 01:16
        No proszę, to dalej jakby impreza:)
        Sama nie wiem, jak to skomentować i co Ci powiedzieć. Z jednej strony szkoda, że przerywasz cykl na DC, ale z drugiej cały czas jesz lekkostrawnie i mocno poniżej tradycyjnej normy kalorycznej. Tyle że przestaje to być Dieta Cambridge. Ale, ale, można krytykować i pieprzyć głupoty o teorii i co by było lepiej gdyby, ale przecież sama wiesz, jak się czujesz i najważniejsze, czego potrzebuje organizm.
        Sama też miałam ze dwa razy taki moment, że musiałam pojeść, popić i dostarczyć coś tradycyjnego.

Na szczęście przy pierwszym podejściu dość dobrze znoszę tą dietę i dobrze się czuję. Pierwsze dni miałam jedynie bardziej senne. I uwierz, że też nie siedzę spokojnie na tyłku cały dzień:) Mam zamiar się pilnować i nie przedłużać sobie o kolejne tygodnie do mety. Założenie mam max do końca lipca wraz z fazą stabilizacyjną.

Pochwal się jeszcze w jakim czasie zgubiłaś to ostatnie 5 kg? Gratuluję bardzo i ogromnie dumna z Ciebie jestem!!
        • dietacambridge2013 Re: Menu 10.06.14, 09:05
          Hej kochana w ciągu 14 dni. Mi nie ma żal jej przerywać bo tą dietą nigdy nie odchudzisz się raz na zawsze , przynajmniej raz do roku się ją powtarza.
          Ja będąc na samych proszkach nie umie wyjść bez efektu jojo , nie raz jestem juz tą dietą zmęczona , moje ciało cierpi co udowadniają rozstępy. Zjem ją do końca , ale rozsądnie zamienię co nie które posiłki.

Zostało mi około 60 produktów przecież nie wyrzucę :) :) :) . Zjem te wszystkie owoce , które nakupiłam , najwięcej mam chyba brzoskwinek :) i wskoczę dla świętego spokoju na mieszaną na 3 tygodnie a potem już tylko 1000 kcl.

Ja na tej diecie łącznie porównując siebie kiedyś tam , a teraz mam zgubione 40 kg z haczykiem ( z tym że sobie ją powtarzam) jestem po prostu już nią zmęczona.

Nie rodziłam jeszcze dzieci , muszę ten organizm wyprowadzić z ruiny :)
          • ruda_maryna Re: Menu 10.06.14, 22:53
            Wynik piękny! Tym bardziej jak na mieszaną. Ja taki miałam po dłuższym okresie na ścisłej. Życzyłabym sobie taki podtrzymać.

Póki co rozkoszuję się codziennie rybką z kalafiorem albo brokułami:) Bardzo mi z tym dobrze:)

Zaskakujące natomiast jest to, że o ile nigdy nie jadłam słodyczy i oprócz dni tuż przed okresem nigdy nie miałam na nie ochoty, a w sklepie półki ze słodyczami mijałam jak półki z żarówkami, to teraz mam takie smaki, że szok! Tak mi się chce ciastek, ciasteczek, że aż sama sobą jestem zdziwiona. A może to dlatego, że od miesiąca nie jadłam pieczywa i węglowodanów? Jedyne rozsądne wytłumaczenie, jakie mi przychodzi do głowy.

Dobrze, że późno dziś jadłam rybkę i mam jeszcze jeden posiłek DC:) Zrobię sobie jakiś słodki koktajl:) i posiedzę, popracuję jeszcze, przytargałam ze sobą papiery, których już drugi dzień nie ogarnęłam w normalnych godzinach
    • bugatta Re: Menu 11.06.14, 02:09
      mi szczerze mówiąc szkoda było pieniędzy na te wszystkie produkty. dieta cambridge niestety dużo kosztuje, a efektów tez nie można być pewnym. na szczęście znalazłam w internecie dietę last minute(www.sklepdiety.pl/dieta-herbalife-last-minute-p-95.html?cPath=6) i nie muszę wydawać fortuny. wszystkie posiłki mam rozplanowane, produkty w przystępnej cenie. jak dla mnie lepsza opcja.
      • ruda_maryna Re: Menu 11.06.14, 16:19
        A mi szczerze mówiąc szkoda by było czasu na pisanie takich głupot;P

Strasznie prostackie i głupie te metody. Tak się teraz już nie sprzedaje, żeby wmawiać komuś, że źle robi. Szkoda czasu po nocach...
        • dietacambridge2013 Re: Menu 11.06.14, 16:55
          Marynka hahaha padłam , to żes pojechała konkurencji po bandzie .... haha padłam

Wczoraj obżarłam się jak bąk ! dzisiaj wskoczyłam na ścisłą , pomyślałam sobie a co mi tam jak szaleć to szaleć :)

Okruszku gdzie jesteś ? tęsknie za Tobą , małpo wredna !

Gośka a z Tobą co jest ?

• ruda_maryna Re: Menu 11.06.14, 23:13
            A bo wiesz co, nic mnie tak nie wkurza jak niekompetencja i brak myślenia ludzi, gdy coś robią. Zwłaszcza zawodowo, jak robią głupoty bez zastanowienia i jeszcze chcieliby za to kasę. My się wspieramy, a on(-a), że szkoda kasy; chwalimy straconymi kilogramami, a on(-a), że podobno to nie działa…. no wszystko opada. A wystarczyłoby choćby pochwalić i obiecać coś innego;) Wyobrażasz sobie, że miałabym klientowi wrzucać, jaki jest głupi, że skorzystał do tej pory z takich i takich rozwiązań - tym bardziej, że jest dumny ze swoich wyborów?! Tak to nic bym w życiu nie sprzedała i nie zarobiła na ani jedną zupkę;)

Ja się trzymam mieszanej i zajadam rybami na parze:) Pychota:) Efektów spektakularnych po pierwszych dniach nie widzę (hehehehe, ale mnie rozpieściła ta ścisła), ale przynajmniej głodna nie jestem i mam poczucie, że coś jem. Ale jak mi się słodyczy chce! O matko!

O objedzeniu się jak bąk myślę w przyszłym tygodniu, gdy robię sobie wolny piątek po święcie w czwartek i jedziemy do znajomych:)

Trzymaj się Kochana na tej ścisłej, mimo że same zostałyśmy na tym stateczku;)
            • dietacambridge2013 Re: Menu 12.06.14, 00:27
              Hej słoneczko :)

Czyli już mnie nastawiasz na to że w czwartek będzię wyżerka ?? hehe :)

Powiem Ci że próbowałam kiedyś herbalife i jest smaczniejsza od Dc to fakt , ale jednak z Dc jestem pewna , biorę ją tyle lat i wyniki krwi idealne , nerki , wątrobą , żołądek też !

Kończę swój 1 dzień , jeszcze tylko 20 hehe - pocieszne jestem co ? :)
              Ale to już ostatni cykle potem do sierpnia mieszana i 1000 kcl , mam zamiar tym razem tego nie zmaścić , ćwiczyć i trzymać wagę !

Szkoda że nie ma okruszka , miałam nadzieję że dzisiaj ze mną zacznie ... ale liczę na to , że się zreflektuję bo to świetna babeczka jest :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka