Dodaj do ulubionych

Pepsi diet

12.03.07, 12:54
Cześć ,bardzo chcę podziękować Valuptas za to forum,ja jestem na DC już 9
dzień-4kg,ponieważ jestem za granicą odchudzam się bez konsultanta a to forum
jest dla mnie kopalnią wiedzy i wielkim wsparciem.Mam pytanie czy pepsi diet
można pić na ścisłej ma w swym składzie aspartam ,nie ma cukru i tylko 0,4
kcal w 100 ml.Pozdrawiam serdecznie .
Obserwuj wątek
    • voluptas Re: Pepsi diet 12.03.07, 13:19
      Witaj, Brama :)
      Więc jeśli Pepsi diet ma taki sam skład, jak sprzedawana u nas cola light - to
      nie wolno: nie chodzi tu o kalorie, a o kwasek cytrynowy, który cola ma w sobie,
      a który może zaburzać zjawisko ketozy.
      pozdrawiam i życzę sukcesów ;)
      • brama11 Re: Pepsi diet 12.03.07, 15:31
        Dzięki za odpowiedź,tak przypuszczałam ale się troche łudziłam że kwasek
        cytrynowy syntetyczny nie działa tak jak prawdziwy wyćiśnięty z cytryny.
        • tanto1 Re: Pepsi diet - kwasek cytrynowy 12.03.07, 17:40
          Nie chodzi o to, czy prawdziwy czy sztuczny, ważne jest pH, niestety...
      • mala_wredna Re: Pepsi diet 17.03.07, 16:16
        voluptas, teraz to mnie już zupełnie skołowałaś. w wielu postach czytałam że
        colę light można a teraz że nie?? mam mętlik w głowie. uwielbiam ten
        rozpuszczalnik, i dzięki niemu nie chce mi się jeść aż tak bardzo i teraz się
        zastanawiam czy dwa dni diety zmarnowane bo sobie to popijałam i czy wytrzymam
        kolejne nie oszukując colą żołądka :/
        • voluptas Re: Pepsi diet 17.03.07, 17:23
          Eh, muszę się pokajać, bo sama w tym temacie trochę namotałam. W zeszłym roku
          leciałam na ścisłych w głebokim przekonaniu, że colę/pepsi light pić wolno. Tak
          zresztą słyszałam od konsultantki. Jednak nodoby is perfect i tutaj akurat moja
          guru dała ciała: sama pewnie coli nie pija, więc i etykiet nie czyta. A
          niestety, w składzie stoi jak wół: kwasek cytrynowy. Dowiedziałam się o tym
          dopiero w tym roku i colę na ścisłej definitywnie wykluczyłam.
          Dlatego postaram się znaleźć swoje zeszłoroczne posty o coli i je wykasować,
          żeby nikomu nie robic wody z mózgu. W każdym razie niestety, coli pić nie wolno,
          bo ma odczyn kwaśny, który nie służy ketozie.
          Łączę się z Tobą w bólu uzależnienia ;)))

p.s. dwa dni diety nie są zmarnowane, bo dopiero wchodzisz w ketozę. Pij
          herbatę, kawę, wodę. Ciężko jest, ale da się wytrzymać, mówię Ci to jako osoba z
          Coli po prostu zakochana ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka