Dodaj do ulubionych

Dzisiaj zaczęłam

10.04.07, 14:49
Witam wszystkie forumowiczki bardzo gorąco.
Od dzisiaj zaczełam ścisłą. Jak na razie jest bardzo dobrze. Myślę, że
wytrzymam. Zajrzałam na to forum i az mi serce ścisnęło z zazdrości. Jak
czytam wasze posty, to widze jakąś nadzieję dla siebie. Mobilizacja pełna. To
bardzo pomaga. Mam w planie zrzucić 40 kilo, ogromnie dużo, ale to moja
ostatnia nadzieja. Po porodzie mój organizm walczył ze sobą i miałam straszne
problemy hormonalne, dlatego wpadło mi ponad 20 kilo, a wcześniej też
szczupakiem nie byłam. Niedawno skończyłam karmić, więc wzięłam się ostro do
roboty. Trzymam za was wszystkie i za siebie kciuki. Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • voluptas Re: Dzisiaj zaczęłam 10.04.07, 22:49
      Witaj Ewuniek! 40 kg... to nie jest łatwe, ale możliwe ;)
      Napisz troszkę więcej o sobie, z jakiej wagi startujesz, ile masz wzrostu... No
      i polecam serdecznie watek o foliowaniu i peelingu kawowym, wiem, że przy
      maluchu masz pewnie mało czasu na nawet domowy salon kosmetyczny, ale jeśli
      planujesz zrzucenie 40 kg to o skórę musisz zacząć dbać teraz zaraz, nie za
      miesiąc czy dwa - tutaj każdy tydzień, zwłaszcza przy takim tempie chudnięcia,
      jakie możesz osiągnąć na DC, bez właściwej pielęgnacji działa na Twoją
      niekorzysć. Trzymaj się mocno i dzielnie, będziemy z Tobą ;)
      • ewuniek24 Re: Dzisiaj zaczęłam 11.04.07, 09:00
        Witaj Voluptas
        Wiem, że 40 kilo to niełatwe zadanie, ale do czasu kiedy trafiłam na DC,
        sądziłam, że to niemozliwe. Teraz wierzę, że mi się uda, nawet jeżeli nie
        zrzucę 40 kilo, a 20 to będe zadowolona. Startuję ze 110 kilo przy wzroście 172
        cm, niestety. Wstyd mi, że tak duzo, ale zaparłam się, że będę karmić do czasu
        jak mój maluch nie skończy roku, a wtedy jakiekolwiek diety nie są wskazane.
        Dołożenie do tego kuracji hormonalnej, która miała zwalczyć wojnę w moim
        organizmie, nie wpłynęło dobrze na moją wagę. Z jednej strony byłam matka
        karmiącą, wykończoną ciężkim porodem zakończonym cesarką, a z drugiej strony
        już 3 tygodnie po porodzie mój organizm próbował zwalczyć laktację i
        zachowywyał się jakbym nigdy nie była w ciąży. Totalny bałagan. Nie karmię od
        dwóch miesięcy i dopiero teraz to wszystko jako tako wróciło do normy. Jak
        zaszłam w ciążę, to ważyłam 85 kilo, w ciąży przytyłam tylko 11 kilo, za to
        niestety bardzo mi wskoczyło po porodzie. Dlatego najszybciej jak to było
        możliwe, wzięłam się za siebie. Co do foliowania i peelingu kawowego, już
        trafiłam na ten wątek. Wiem, że muszę zadbać o skórę, bo to już nie mój
        pierwszy raz. Wiele lat temu udało mi się zrzucić 30 kilo, startowałam wtedy z
        97 kg a skończyłam na 65 kg. Odchudzałam się w Łodzi w klinice Saba. Niestety z
        nimi udało mi się schudnąć tylko raz, kolejne razy kończyły się klęską. Nie
        było takich efektów jak poprzednio i najczęściej po miesiącu, bez żadnych
        efektów, traciłam motywację. Ale teraz wierzę, że mi się uda. Bardzo sie
        cieszę, że jest to forum. To naprawde motywuje. Będę tu zaglądała jak
        najcześciej. Pozdrawiam
    • ewuniek24 Re: Dzisiaj zaczęłam 11.04.07, 10:39
      Dzisiaj drugi dzień mojej diety. Trzymam się, choć wczoraj wieczorem było
      bardzo ciężko. Byłam słaba i o mało nie złamałam się kiedy robiłam dziecku
      kolację. Jakoś rano było lepiej i w sumie dzisiaj rano też jest ok. Najgorsze
      jest to, że chyba sie rozkładam. Potwornie boli mnie gardło, cięzko przełykam
      zupkę. Nie widze jak narazie żadnych objawów niepoządanych, czuję się trochę
      słabsza, ale nie na tyle, żeby nie funkcjonowac normalnie. Czy możecie mi
      drogie forumowiczki udzielic informacji co to jest ta ketoza i kiedy sie
      zaczyna? Ja niestety dietę dostałam w prezencie i nie miałam styczności z
      konsultantem. Wszystkie informacje potrzebne do prowadzenia diety znalazłam w
      internecie, ale jak czytam to forum to dalej czuję sie kompletnie zielona
      • taka.sobie.ona Skąd ja to znam... 11.04.07, 12:46
        Witaj Ewuniek!

Czytam Twoje posty i mam wrażenie, że wiele nas łączy, a na pewno "historia"
        odchudzania. Ja też kilka lat temu odchudzałam się w Sabie i zrzuciłam wtedy
        26kg. Niestety, wystarczyło kilka lat i waga wróciła. Ta klinika nie uczy
        nawyków zdrowego odżywiania, a na mazindolu (który już wtedy był sprzedawany
        poza tzw. "normalnym" obiegiem i tylko w aptekach "wyznaczonych" przez lekarza)
        żadną sztuka jest zgubić takie kilogramy, zwłaszcza, gdy jest to pierwsze
        podejście do jakiegokolwiek dietowania. Mój stosunek do DC był bardzo
        sceptyczny. Podejrzliwie nastawiona patrzyłam na moją przyjaciółkę, która
        wcinała zupki. Musiało minąć trochę czasu, abym i ja zdecydowała się na kurację.
        Trzymam za Ciebie kciuki i pozdrawiam serdecznie!
        • ewuniek24 Re: Skąd ja to znam... 11.04.07, 15:02
          Hej witaj
          Dzieki za kciuki. Powiedz jak Tobie się udało na DC? Pochwal się trochę.
          Faktycznie duzo nas łączy, a to buduje, jak się znajdzie bratnia duszę. Ja
          dzisiaj jestem drugi dzień na diecie i generalnie jest ok, poza jednym
          wyjątkiem. Mam nadzieje, że to przez to, że jestem przeziębiona i bardzo boli
          mnie gardło, ale słabo wchodzą we mnie te dania. Zupki jeszcze jak cię mogę,
          ale napoje w siebie wmuszam. Jakos nie toleruję tego smaku. Boję się jeszcze
          jednego, bo własnie wybieram się do lekarza i patrząc na moją mamę, która ma
          identyczne objawy, obawiam się, że tak jak ona, będę musiała brać antybiotyk,
          no a wtedy muszę zarwać ścisłą. Nie buduje mnie to specjalnie. Dwa dni i już
          przerwa
          • taka.sobie.ona Re: Skąd ja to znam... 11.04.07, 15:34
            Zrobiłam dwie tury ścisłej z przerwą na 1000kcal. Pierwsza - 3 tygodnie(-8kg),
            druga - dwa(-3kg). W sumie zrzuciłam 11kg, co sprawia, że chciałabym jeszcze 25.
            Od poniedziałku zaczynam trzecie podejście, tym razem 21-dniowe. Mam nadzieję,
            ze efekt będzie lepszy niż ostatnio. Wiem, że organizm się buntuje i zorientował
            się, że mu zabrałam sporo, więc trwa próba sił ;-).
            Przeziębienie też przechodziłam za pierwszym razem i czułam się okropnie, ale
            dałam radę. Nie poszłam do lekarza i nie wzięłam ani jednej tabletki. Po prostu
            zaparłam się i koniec.

Będę tu zaglądała do Ciebie i podziwiała osiągnięcia :-).

Pozdrawiam serdecznie!
            • ewuniek24 Re: Skąd ja to znam... 18.04.07, 09:02
              Witam ponownie
              Niestety mnie powaliło i byłam na antybiotyku. Zapalenie oskrzeli. Ja niestety
              nie mogę ignorowac takich rzeczy, bo mam malutkie dziecko w domu. Zaglądam
              dopiero dzisiaj, bo w domu nie mam dostępu do internetu. Zaglądajcie i
              opowiadajcie jak tam wasze postępy. Ja podejście drugie zaczynam od
              poniedziałku 23 kwietnia. Ze względu na antybiotyk musiałam przerwać ścisłą.
    • bonifacja Re: Dzisiaj zaczęłam 11.04.07, 11:45
      Witam,
      Właśnie zamówiłam dietę i czekam na kuriera.Przeczytałam wyniki jakie Panie
      osiągnęłyście i jestem pod wrażeniem.
      Ja startuję z 175/70, potrzebuję zrzucić 10kg bo tak sieczuje najlepiej jak
      ważę 60kg. Mam wielką nadzieję, że to się uda:-))

pozdrawiam
      bonifacja
      • little.miss.sunshine Re: Dzisiaj zaczęłam 13.04.07, 15:56
        czesc bonifacjo

radze ci poszukać na foru wypowiedzi voluptas o BMI, bo na moje oko to ty masz
        je prawidlowe, a w tym przypadku DC nie jest najlepszym pomyslem.szukaj postow
        voluptas na ten temat.
        pozdrawiam serdecznie!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka