Dodaj do ulubionych

clearex okna wynienio

17.11.09, 19:25
Witom, tak sie zastanwiom jako że jest żech mieszkańcym goduli czymu tu u nos ino jedna firma czyli clearex wymienio okna w blokach z rsm , czy oni mają jakiś monopol na to ? a pozatym jak inni by to robili to szybci by to wszystko szło a nie tak że zaś do wiosny cza bydzie czekać w niektórych blokach, pozatym widziołch u znajomych w mieszkaniu jak wyglądaja te okna po wymianie i niepodobo mi sie ta fuszerka ,już lepi bym sie to wstawiłch.
Obserwuj wątek
    • insectia Re: clearex okna wynienio 18.11.09, 08:19
      To proszę bardzo, nikt pana nie zmusza do korzystania z tej firmy. Proszę się
      zwrócić do administracji o wyrażenie zgody na zakup z własnych środków i zwrot z
      faktur ceny okien - bez montażu.

• pipi43 Re: clearex okna wynienio 18.11.09, 11:52
        insectia napisała:

> To proszę bardzo, nikt pana nie zmusza do korzystania z tej firmy.
        Proszę się
        > zwrócić do administracji o wyrażenie zgody na zakup z własnych
        środków i zwrot
        > z
        > faktur ceny okien - bez montażu.

To coś się zmieniło, bo jeszcze na wiosnę okna wymieniala grupa
        remontowa z Czarnego Lasu, podlegająca RSM.
        >
    • ajajaka2 Re: clearex okna wynienio 20.11.09, 18:17
      Hej, ja też wraz mężęm zauważyłam że jedna firma te okna robi i do tego powoli i tak jak mówisz nie najlepiej wykonane (z relacji znajomych i siąsiadów to wiem) nie rozumiem jak tak może być pzrecież demokrację mamy więc kto do tego dopuścił ? Myśle że jak więcej ludzi ten temat przeczyta to się dowiemy prawdy.
      • osi-ris tak jak z ociepleniem 20.11.09, 20:17
        no..no.. skąd my to znamy
        teraz okna..
        a o wymianie kanalizacji przez miasto przez którą to zalewane są piwnice jednego
        osiedla nic nie napiszecie? A to wszystko za Unijną kasę - tu też mamy demokrację..
        • pipi43 Re: tak jak z ociepleniem 20.11.09, 20:51
          To załóż wątek o wymianie kanalizacji...
      • pipi43 Re: clearex okna wynienio 20.11.09, 20:53
        ajajaka2 napisała:

> Hej, ja też wraz mężęm zauważyłam że jedna firma te okna robi i
        do tego powoli
        > i tak jak mówisz nie najlepiej wykonane (z relacji znajomych i
        siąsiadów to wi
        > em) nie rozumiem jak tak może być pzrecież demokrację mamy więc
        kto do tego dop
        > uścił ? Myśle że jak więcej ludzi ten temat przeczyta to się
        dowiemy prawdy.

Chcesz się dowiedzieć prawdy, to idź/zadzwoń do ADM...:)
      • kiri-81 Re: clearex okna wynienio 20.11.09, 23:28
        Co do jednej firmy się nie wypowiem, ale jeśli chodzi o jakość wykonania to
        chyba jest jakiś odbiór po wszystkim? Jeżeli mnie, jako właścicielowi/lokatorowi
        mieszkania nie podoba się sposób wykonania usługi to nakazuję jej poprawę lub
        zgłaszam rzecz gdzie trzeba. Gadanina typu znajomy znajomej na nic się zda, gdy
        okno krzywe. Jeśli jest źle to trzeba zareagować. A jak jeden z drugim narzeka,
        ale przy firmie mówi że jest ok to nie ma się co dziwić że leci fuszera.
        • osi-ris Re: clearex okna wynienio 21.11.09, 16:52
          Kri81 -święta racja.
          Tylko z tą krzywizną to raczej będzie problem - albo w domu będziesz miał
          "prosto" albo z dworu krzywo. Jeżeli klient marudzi że mu sie samo okno otwiera
          bądź zamyka to niestety wina jest całego bloku a nie firmy.
          Już widziałem takie "kwiatki" czyli proste okna w blokach wszystkie krzywe a
          jedno proste - to teraz pada pytanie które jest proste?

pipi43 - nie odczuwam takiej emocjonalnej potrzeby by zakładać kolejne wątki o
          gulikach, keckach, mantlach, zeslach itp.
          Tobie to lepiej wychodzi.

--
      • esiol11 Re: clearex okna wynienio 22.11.09, 21:10
        ajajaka2 napisała:

> Hej, ja też wraz mężęm zauważyłam że jedna firma te okna robi i do tego powoli
        > i tak jak mówisz nie najlepiej wykonane (z relacji znajomych i siąsiadów to wi
        > em) nie rozumiem jak tak może być pzrecież demokrację mamy więc kto do tego dop
        > uścił ? Myśle że jak więcej ludzi ten temat przeczyta to się dowiemy prawdy.

Podpisuja sie pod tym wszystkim trzema słowami ino , SYF SYF SYF , to jest tak jak z mechanikiem samochodowym jak roz pojedziesz do gościa i zrobi Ci fuszerka to omijosz go potym z daleka.
    • sskneruss Re: clearex okna wynienio 27.11.09, 19:03
      Też tak zauważyłem , że takie rzeczy się jeszcze dzieją na tym świecie to aż dziw bierze . Swoją drogą jeśli już ktoś kombinuje przy wygrywaniu przetargów to mógłby potem się bardziej starać przy samym wykonywaniu robót tak żeby nikt się nie zorientował.
      • markac28 Re: clearex okna wynienio 27.11.09, 22:18
        Czy tylko narzekać umiecie, przekazujecie coś co ktoś komuś gdzieś
        do kogoś o czymś lub o kimś powiedział, a własnego zdania nikt nie
        ma? Najlepiej pisać i oczerniać firmę. Ja mam okna wstawione przez
        tę firmę, cztery okna wstawione w cztery godziny, wszystko przez
        firmę posprzątane, robota wykonana fachowo i dobrze. Po wszystkim
        odbiór przez Perspektywę i możliwość zgłoszenia nieprawidłowości ( u
        mnie wszystko ok). I to właśnie clearex wszystko wykonał.
        A tak dla wyjaśnienia nie jestem pracownikiem i nie mam nic
        wspólnego z tą firmą i wiem, że pomiomo pozytywnej opini wy dalej
        będziecie narzekać, widać upierdliwość to druga natura mieszkańców
        Rudy
        • rudy107 Re: clearex okna wynienio 27.11.09, 22:51
          a ty Kiciu nie jesteś mieszkanką Rudy? Przedstaw się, wówczas będziemy wiedzieć
          na ile Twoja opinia jest prawdziwa. Proste? Nawiasem: nie krytykuję firmy, tylko
          fakt, że wypowiedzi kilku osób zestawiasz z "wy" i z "mieszkańcami Rudy". Czy to
          nie przesada...?
          • markac28 Re: clearex okna wynienio 30.11.09, 10:05
            Tak jestem mieszkanką Rudy- rudy, piszę "wy" ,bo ciężko mi się
            identyfikować z tym, co tu na forum "uprawiacie". "Wy" lubicie tylko
            zrzędzić, użalać się i atakować innych, a kto nie z Wami to
            przeciwko Wam. Tak ogólnie, to mało przyjazne to forum i zaglądam tu
            tylko, by sprawdzić od czasu do czasu czy nie założył tu ktoś nowego
            wątku np. nie związanego z polityką, panem Stanią itp. i przeczytać
            jak po nim pojechaliście. Ogólnie forum wydaje się zamknięte dla
            nowych, bo jak ktoś się odezwie, to i tak go zaszczekacie.A jeśli
            ktoś ma mniej niż 50 lat to lepiej niech się wogóle nie odzywa, bo
            przecież gó... wie. Przykre to i wizerunek mieszkańca Rudy,też przez
            to niezbyt ciekawy. A może stwórzcie forum zamknięte, wtedy będzie
            wiadomo, że "obcym" nawet tym z Rudy wstęp wzbroniony.
            Co do Kici, lepiej pozostawię to bez komentarza:)))
            • rudy107 Re: clearex okna wynienio 30.11.09, 14:40
              skoro jesteś mieszkanką Rudy, to sama o sobie mówiłaś - poczytaj,
              co. Sformułowałaś opinię przepojoną nienawiścią i totalnym
              niezrozumieniem ludzi, którzy patrzą inaczej niż ty. Mylisz się co
              do wieku - ja nigdy nie deklarowałem wieku, a odzywam się (nawiasem
              nie mam jeszczde 50-tki). Dziwisz się? W sumie trudno mi zrozumieć
              twoje intencje, bo sam wątek akurat rozwijał się z różnymi głosami-
              za, przeciw i z glosami pytającymi o głębsze uzasadnienia. I nagle
              ty z tym podsumowaniem. I co ciekawe: w wątku wypowiadało się
              wiekszość nowych; Z drugiej strony, to nie wideze na forum aż takiej
              jednomyślności, bo sa tu ludzie róznych opcji. Ale w zasadzie to
              powiem, że pochlebiasz nam mówiąc, że tworzymy wizerunek rudzianina.
              Aż tak ważni jesteśmy? Co do tematyki i stylu - sama przyznajesz,
              ze zaglądasz tu własnie po to by poczytać, jak kogoś szarpiemy. No,
              ciekawe instynkty. Nie wiem czy sprostamy do końca twoim
              oczekiwaniom, choć biorąc pod uwagę liczbę nasłanych przez
              UM "rozmydlaczy" i "krytyków stylu" - może cię ucieszymy?
              • pipi43 Re: do markac28 30.11.09, 15:50
                rudy107 napisał:

biorąc pod uwagę liczbę nasłanych przez
                > UM "rozmydlaczy" i "krytyków stylu" - może cię ucieszymy?

Juz chyba za późno na ostrzeżenia, ale sama widzisz - nie plujesz na
                prezydenta,RSM, radnych (albo nie na tych co trzeba) - trafiasz do
                worka pt "rozmydlacze".
                Tu sprawdzają się tylko wątki starych (bez względu na wiek)
                malkontentów.
                Pozdrawiam.:)

• boloo11 Re: clearex okna wynienio 03.12.09, 18:11
          mozna wyrazic zdziwienie dlaczego firma clearx wykonuje tyle prac zleconych
          przez rsm tym bardziej ze nie robi wrazenia firmy ani taniej ani fachowo
          wykonanej roboty proponuje rsm lepiej dobierac wspolpracujace z rsm firmy
          • pipi43 Re: clearex okna wynienio 03.12.09, 18:30
            boloo11 napisał:

> mozna wyrazic zdziwienie dlaczego firma clearx wykonuje tyle prac
            zleconych
            > przez rsm tym bardziej ze nie robi wrazenia firmy ani taniej ani
            fachowo
            > wykonanej roboty proponuje rsm lepiej dobierac wspolpracujace z
            rsm firmy

A tak z ciekawości - gdzie konkretnie ten "clearex okna wymienio"?
      • wiktoria26.inc Re: clearex okna wymieniono 01.12.09, 21:37
        Jestem tego samego zdania. Nie poleciła bym nikomu tej firmy. Dlatego też
        wyrażam swoje zdanie z nadzieją, że ktoś to przeczyta i da wykazać się innym
        firmą, które zrobią to w naszym mieście za te same pieniądze ale fachowo!
        Przecież są inne firmy? Czy mamy do czynienia z monopolem?
        Pozdrawiam
        • markac28 Re: wiktoria26.inc 02.12.09, 10:29
          wiktoria26.inc napisała:

> Jestem tego samego zdania

A swojego zdania nie masz? Trochę za mało jak na opinię o firmie,
          chyba nie miałaś z nią osobiśce do czynienia. A jeśli tak to po co,
          podpisałaś odbiór, wtedy był czas na własną opinię.
          Przetarg jest teoretycznie dla wszystkich, więc żadnego monopolu nie
          ma, choć w mieście mamy wielu monopolistów,to akurat ta firma rzuca
          się w oczy? Clearex ma wielu podwykonawców i zależy na jaką firmę
          się trafi.
          • sskneruss Re: wiktoria26.inc 03.12.09, 09:44
            A Ty jak coś np: kupujesz w sklepie to też sprawdzasz od razu wszystko z każdej strony , jak kupujesz sukienke to pewnie nawet każdy centymetr szwów oglądasz tak ? Nawet jeśli tak to nie każdy jest taki doskonały w tym i najczęściej większość ludzi widzi tylko to co widoczne na pierwszy rzut oka.
            Chciałem tylko powiedzieć że w tak poważnej robocie jak wstawianie okien może coś wyjść dopiero z czasem po dłuższym użytkowaniu.
            • ksiaze_10 Re: wiktoria26.inc 03.12.09, 10:30
              Po za tym proszę Państwa rozumiem, że był na to przetarg. Jaki był taki był - wierzę, że uczciwy. Wszystko sprowadza się do przepisów. Ustawa Prawo zamówień publicznych daje możliwości wyboru przy przetargu nieograniczonym wag (jeśli taki tryb został wybrany w postępowaniu) oceny ofert. Mogą to być np. cena, doświadczenie, jakość, termin realizacji itp. Znakomita wiekszość urzędasów jako dupochron bierze jednak cena=100%. Dlaczego? Moim zdaniem z powodów: boją się, żeby nie być posądzonym o coś, trudno ocenić obiektywnie doświadczenie czy jakość (komisje przetargowe jeśli są, to w przeważającej większości pracownicy danej firmy/instytucji, którzy nie muszą znać się np. na oknach).
              I co z tego wynika? Wygrywa ten (w uczciwym prztergu oczywiście), który da najniższą cenę. Skąd ona się bierze? Ano z niskiej jakości produktu, dupiatych i słabo wynagradzanych pracowników, którym nie zależy bo nie są motywowani finansowo.
              Jest ustawa - źle. Nie byłoby ustawy - jeszcze gorzej. Mnie się wydaje, że nie jest ona najgorsza (mogłaby byc lepsza) tylko trzeba ją umiejętnie stosować. Przede wszystki uczciwie i zdroworozsądkowo.
              • 4mega12345 Przetarg??? 03.12.09, 13:58
                Dziwne, że firma Clearex, która jest firmą przeciętną tak prężnie działa na terenie naszego miasta! Musi mieć dobre znajomości w RSM! Na naszym rynku znajdują się lepsze firmy.
                Może i mają najtańszą cenę ale to w tym przypadku nie idzie w parze z jakością.
                Więc wracając do tematu poruszonego powyżej Przetarg to super sprawa ale trochę zdrowego rozsądku w tym wszystkim również musi być.
                • rasta72 Nareszcie sedno tematu! 03.12.09, 18:28
                  Więc teraz jeszcze podaj, które to rudzkie prężne firmy są lepsze i
                  tańsze od Clearexu - i będziemy w domu. Trzeba było tyle nicków
                  mnożyć? Można było tak od razu....
                  • sskneruss Re: Nareszcie sedno tematu! 06.12.09, 19:01
                    A kto powiedziałże muszą być rudzie ? clearex też rudzki nie jest więc o co biega ci z tą patriotycznością lokalną, w czasach globalizacji każda firma lepsza której stosunek ceny do jakości jest najwyższybo w ten sposób powinno sie wybierać a nie poprzez protekcje albo tylko ze względu na cenę.
                    • markac28 Re: Nareszcie sedno tematu! 06.12.09, 23:30
                      A ja dalej jestem zadowolona z okien,firmy i chyba jestem tu
                      jedyna, narzekać nie będę, choć pewnie by wypadało. Tyle wypowiedzi,
                      a nie padła konkretna nazwa lepszej firmy (cena/jakość), bo wynika z
                      wypowiedzi,że clearex to najgorsza firma na jaką można trafić.
                      Ciekawe czy choć 10% wypowiadających się miało z nią do czynienia?
                      Odnoszę wrażenie, że nie.
    • kjybotpk Re: clearex okna wynienio 11.12.09, 18:32
      Ciesza sie że jest taki odzew w poruszony przezemnie sprawie bo jo już myśloł że mom jakieś myśli prześladowcze abo coś , ale widza że nie którzy tyż to dostrzegają.
      • lswaczyna Re: clearex okna wynienio 11.12.09, 18:50
        Już ponad dziesięć lat mam okna drewniane montowane przez rzeczoną firmę i
        jestem zadowolony - jak jest obecnie nie wiem. O wszelkich przetargach mam złą
        opinie ale o szczegółach nie będę się wypowiadał z uwagi, iż z racji
        wykonywanego zawodu sam w nich uczestniczę.
        • g-48 Re: cleartext 12.12.09, 18:59
          O wszelkich przetargach mam złą
          > opinie ale o szczegółach nie będę się wypowiadał z uwagi, iż z
          racji
          > wykonywanego zawodu sam w nich uczestniczę.

Czy to mam rozumiec ze swiadomie bierzesz udzial w przestepstwie?
          Zdarza sie w zyciu ale tez innych /Stanie/ nie strasz prokuratorem.
          • lswaczyna Re: cleartext 19.12.09, 18:39
            g-48 napisał:

> Czy to mam rozumiec ze swiadomie bierzesz udzial w przestepstwie?
            > Zdarza sie w zyciu ale tez innych /Stanie/ nie strasz prokuratorem.

Nigdy nie "zrobiłem" przetargu ale wielokrotnie zostałem wyrolowany mimo
            formalnego wygrania go.Niestety nie potrafię dotrzeć do dowodów na tyle mocnych
            by sprawę dać do prokuratury. Stanie nigdy nie straszyłem prokuraturą ja po
            prostu gdy w mieście są popełniane przestępstwa a ja to widzę to postępuje jak
            przystało na praworządnego obywatela.
    • okimen1 Re: clearex okna wynienio 12.12.09, 16:41
      Wczytując sie w ten temat uważam że na rynku jest wiele innych firm które
      mogłyby robić te okna oraz ocieplenia i na pewno nie gorzej od clearexu. Dlatego
      też monopol tej firmy dziwi czy aż tacy dobrzy czy też mają swojego człowieka w rsm.
    • s-alfa Re: clearex okna wynienio 16.12.09, 18:52
      No własnie , teraz przy mrozach czuć jak "fajnie" uszczelnione są okienka w tych blokach na goduli.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka