26.11.10, 08:54

Jedna pani Dziedzic wywołała panikę w szeregach platformy. Wszyscy żołnierze prezydenta dostali rozkaz. Atak.
Radny hehe Grozmani organizuje spotkanie w Bielszowicach, niejaki Dryja wraz z Kubusiem w Kochłowicach. Ponieważ obydwa spotkania mają się odbyć w instytucjach Miejskich rozumiem, że radni za to płacą. Na pierwszej sesji pokażą wystawione na nich rachunki i wykonane przelewy.
Pacyfikuje się także środowisko nauczycielskie. W trybie pilnym dyrektorzy wszystkich placówek oświatowych w R.Śl. zostali wezwani na dwa spotkania z samą posłanką Pietraszewską w poniedziałek. Ciekawe co nagle ma im do powiedzenie pani poseł. Jak oświacie zabierano pieniądze i nie wypłacano świadczeń socjalnych to jej nie było. Czy posłance na terenie szkoły, WEZWANYM dyrektorom wolno robić kampanię?
Ekipa sięga także po ciężkie działa. Zaproszono samego szefa parlamentu unii Buzka. Jeszcze nie wiadomo kiedy i gdzie ma odbyć się te spotkanie z mieszkańcami. Ciekawe czy ekipie uda się ściągnąć Donalda?
A wszystko to przeciwko tak lekceważonej przez PO kandydatce.
Obserwuj wątek
    • sabbr Re: Strach PO 26.11.10, 09:22
      Atmosfera jak w filmie upadek...
    • g-48 Re: Tak!Tak! Grochu. 26.11.10, 09:44
      Iznowu Grochu ma wzdecia cherlawych piersi.
      • waple Re: Tak!Tak! Grochu. 26.11.10, 10:00
        Byłem kilka lat temu, na dniach Rudy Śląskiej.Było to na targowisku w Wirku.Prezydent wraz z p. Buzkiem się tam przechadzali i nawet się tam z nimi przywitałem.Nagle pojawili się przede mną,łapka, łapka i nie jako moi znajomi.Widać z tego,że się znają.Teraz szef UE,to i prestiż takiego spotkania wysoki.Ale myślę,że zwykły śmiertelnik się tam nie dostanie,bo to i nie święto Rudy Śląskiej i nie targowisko.Oni teraz żyją w innym świecie,nie to co my mieszkańcy tego miasta a i inne problemy.
    • hepik1 Re: Strach PO 26.11.10, 10:14
      Zdążyłem przejechać dzisiaj połowę Rudy Śląskiej...
      Jak tak patrzę na te marne tekturki pani Dziedzic wiszące naprzeciwko siatkowych ,w pełni profesjonalnych reklam pana Stani ,dla samych jajec aż sie chce zagłosować na Kopciuszka.
      Będą jaja !
      • jozefosmenda Re: Strach PO 26.11.10, 10:20
        No Hepik!
        Jestem zaskoczony ale wcale nie negatywnie! Przyznaję, że mam to samo odczucie co ty.
        A Gregor jak zwykle dupcy!
        • zoro333 kupowanie dzieci 26.11.10, 10:50

Przed szkołą nr 41 stał bus z którego dawano dzieciom baloniki z nazwiskiem kandydata Andrzeja. Oczywiście rozdawano to poza terenem szkoły . Jak na mnie, te przegięcia wyborcze kompromitują cały ten sztab PO i są oznaką paniki.
          Mozę by tak szefowie PO – Donald, Schetyny rozdawali cukierki na placu defilad, a wtedy mieszkańcy zapomną o obietnicach wyborczych prezydenta.
          • jozefosmenda Re: kupowanie dzieci 26.11.10, 11:15
            Wczoraj jeden z działaczy rudzkiej PO powiedział w luźnej rozmowie, że "z góry" nie dostali kasy na tą kampanię samorządową.
            Widocznie jest kura co nie znosi złotych jaj ale za to złotówki?
          • sabbr Re: kupowanie dzieci 26.11.10, 11:19
            Ja chyba też widziałem też ten oklejony bus. Na Nowym Bytomiu. Kierowca, zakręcony, chciał skręcić koło Banku Zachodniego, ale stał na torach, nie wiedział co i jak... No i trochę przyblokował ruch.
        • g-48 Re: Strach PO 27.11.10, 13:28
          A Gregor jak zwykle dupcy!
          A kogo?Twoja jest za staro i moze tez przy ciebie zchamiala.
    • finiti Re: Strach PO 26.11.10, 19:21
      znajomi mi opowiadali jak po Wirku grasuje Stasiak ( nasz czołowy "satyryk i instruktor jazdy na tvn" w jednym) wciska ludziom ulotki na siłę, nikt nie chce brać ale co tam sztuka się liczy, obojętnie czy do kosza czy do otarcia butów, liczy się sztuka:) Żołnierze A.S.:)
      • sobal50 Re: Strach PO 26.11.10, 19:26
        Koszty rosną..
        • marynik Re: Strach PO 26.11.10, 19:51
          No a P. Prezydent osobiście częstował ludziska kawa na wireckim targowisku. Może trenuje umiejętności do przyszłej pracy gdzie ww lokalu? I to w czasie pracy. I ktos tu pisał o jakiejs kalsie ??? Gdzie ta klasa, skoro uprawia się kampanię w czasie pracy, wykorzystuje "poddanych" , dzieci, na siłe przywraca sie wszelkie "dobra" odebrane niedawno ludziom (etety, premie, pensje itd) i ale ludzie maja rozum i wiedzą, że to tylko czyty chwyt wyborczy. Dla mnie to jest brudna kampania!!! Jedna z najbrudniejszych w Rudzie, jakie miałam do tej pory okazje obserwować. NO ale tez kontrkandydat jest MOCNY - wię trzeba wykorzystac wszystkie chwyty.
          • halnywiatr Re: Strach PO 28.11.10, 12:20
            Lata po sklepach, targach i lokalach... Niesmaczne - to już za mało dobitne słowo na to, co robi Stania.
            Ale po jego poczynaniach widać, jaką potężną ma kontrkandydatkę!
      • zoro333 Re: Strach PO 27.11.10, 10:56
        A wiesz ile imprez będzie miał zapewnionych? To czysty biznes. Teraz polata apotem nie będzie musiał ze sceny MCK schodzić.
    • wiewiorrudzki Re: Strach PO 26.11.10, 20:02
      A nawet dziecko od znajomej dostało misia w koszulce, na której widniał napis I love Ruda Śląska Andrzej Stania zastanawia mnie tylko kto płacił za tego misia. I na suwa się pytanie z filmu : " Po co tak właściwie jest ten miś ? " hmmmm jak pamiętacie im miś więcej ....
      Bareja wciąż aktualny ?? czy mi się tylko zdaję ?
      • sabbr Re: Strach PO 26.11.10, 20:14
        Apropos misia.
        Pamiętacie Jarząbka? Śpiewającego do magnetofonu: łubu, dubu...
        Magnetofonów już się nie używa.
        Teraz ich funkcję przejęło to forum. Kilku (nie)pokornych w kilkunastu nickach wciąż śpiewa: łubu dubu, łubu dubu... wciąż słyszę tą muzykę...
        • wafel_0 Re: Strach PO 26.11.10, 22:35
          Ciekawe co jeszcze wymyślą, może będą stali z wódką przed lokalami wyborczymi, jak desperacja to desperacja.
          • zoro333 Re: Strach PO 27.11.10, 10:22
            Z wódką nieee. Mam nadzieję, ze nie będzie następnych wybitych szyb, zniszczonych ogródków przez nieznanych sprawców czy też emaili ze sfabrykowaną stroną. Ale jestem pewny, ze czymś nas jeszcze zaskoczą.
            • sobal50 Re: Strach PO 27.11.10, 10:39
              Szkoda że wybory są już 5.12. tak pan prezydent miał by szansę występować w stroju św. Mikołaja np. na wireckim targu
              • finiti Re: Strach PO 27.11.10, 11:17
                jak łatwo się narazić na śmieszność w tych aktach desperacji:)
            • anianbytom Re: Strach PO 27.11.10, 11:41
              Zaskoczenie będzie jak się okaże,że Domżalski w tym maczał palce.;
              • zoro333 aniu 27.11.10, 11:50
                a może masoni? Wymyśl cokolwiek orginalnego
                • anianbytom Re: aniu 27.11.10, 12:23
                  Zastanów się dobrze.Jeszcze nigdzie nie przeczytałam przeprosin pana Domżalskiego po przegranej sprawie w sądzie,a łatwość wypowiedzenia oskarżenia z ust pana Domżalskiego w TV Sfera daje wiele do myślenia na temat moralności pana Domżalskiego i jego ekipy.
                  • sabbr Re: aniu 27.11.10, 12:38
                    łatwość wypowiadania słów jest właściwa każdemu politykowi. Im dłużej w tym siedzi - tym łatwiej mu to przychodzi. Dobry polityk potrafi jedynie w bardziej kwieciste słowa wypowiedzi ubierać
                  • marynik Re: aniu 27.11.10, 12:55
                    anianbytom napisała:

> Zastanów się dobrze.Jeszcze nigdzie nie przeczytałam przeprosin pana Domżalskie
                    > go po przegranej sprawie w sądzie,

Babo poczytaj cos na temt prawa i wyroków. Dlaczego ma przepraszać, jełśi wyrok jeszcze sie nie uprawomocnił?
                    • czytodobrze Re: aniu 27.11.10, 13:00
                      A co będzie, jak okaże się, że miał rację?
                    • anianbytom Re: aniu 27.11.10, 13:04
                      A gdzie się teraz odwoła,bo o trzeciej instancji nie słyszałam.I grzeczniej proszę,bo chamem chyba nie jesteś.
                      • sabbr Re: aniu 27.11.10, 13:10
                        > A co będzie, jak okaże się, że miał rację?

> A gdzie się teraz odwoła,bo o trzeciej instancji nie słyszałam.I grzeczniej pro
                        > szę,bo chamem chyba nie jesteś.

jak można grzeczniej?
                      • zoro333 Re: aniu 28.11.10, 12:01
                        Tu chyba nie jest sprawa III instancji tylko znalezienia sprawców dewastacji ogródka. A przy okazji sprawców fałszywego emaila itd.
                  • sobal50 Re: aniu 27.11.10, 13:28
                    Tak to już jest że musi trafić swój na swego, szkoda że co najmniej 4 lata za późno, ale lepiej późno niż wcale
                  • halnywiatr Re: aniu 28.11.10, 12:26
                    Łatwosci z jaką pan Stania okłamuje nas mówiąc, że nasze miasto nie ma problemów finansowych nikt nie przebije.
                    Więc co z tą moralnością???
                    • zoro333 Re: aniu 28.11.10, 14:44
                      Oj, takich wystąpień było setki. Zawsze bylismy naj, a mieszkańcy szczęśliwi. Tylko dlaczego ponad 60% mieszkańców zagłosowało przeciw prezydentowi?
                      • rudafraszka Re: aniu 28.11.10, 15:17
                        Przed I turą prezydent (jeszcze...) zwoływał do sali sesyjnej pracowników różnych instytucji i to co tam im gadał... To dopiero była żenada...
                        Boję się chodzić do pracy bo nie wiem co wymysli przed II...
                        A pali mu się pod nogami, oj pali... :-)
    • krzysztofo2 Re: Strach PO 28.11.10, 15:46
      Sądzę ,że PO nie ma się czego bać, tylko Stania jest znienawidzony i jego pieski ,jak np.szefowa działu kadr PWiK ,kandydująca na radną, która w godzinach pracy w PWiK roznosi ulotki oczerniające p.Dziedzic i Domżalskiego,załąńczając go tego kserokopię artykułu wiadomości rudzkich o przegranym procesie Domżalskiego.
      Prezes, który trzęsie portkami przy jej pomocy oczernia wartościowych ludzi jaką jest p.Dziedzic.
      To co robią w PWiK to tylko sprzyja p.Dziedzic - na szczęście -.
      • zoro333 Re: Strach PO 29.11.10, 12:29
        Po wyborach trzeba będzie sporządzić specjalną księgę wybryków wyborczych ekipy PO. To co teraz wyrabia sztab kandydata Andrzeja przekracza wszelkie zasady przyzwoitości.
        Dlatego należy na bieżąco na forum informować o takich zjawiskach jak ten w PWiK.
        • finiti Re: Strach PO 29.11.10, 16:52
          przekracza granice przyzwoitośći to raz ale też ubliża godności mieszkańców naszego miasta to dwa. Bo jeśli ktoś myśli, że w ten sposób zdobywa głosy to albo ma nas za durniów albo zależy mu za tym, żeby wygrała kontrkandydatka ( o co nie podejrzewam AS)
          • zoro333 Re: Strach PO 30.11.10, 08:05
            -Raczej te dwa. Ma nas wszystkich za durniów i wie, że taką przytłaczającą i bezwzględną kampanią ściągnie większość nie mającą pojęcia co dzieje sie w mieście,
            -
            Dość Stania w miejscu!
    • problemator5 Re: Strach PO 13.11.11, 13:26
      pokazali rachunki ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka