Dodaj do ulubionych

No i okazuje się......

06.07.11, 09:06
......, że to nie takie proste?
Chyba, że specjalnie "wyprostowane":
wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,9899239,Prokuratura_oslania_winnych_smierci_Blidy.html
Obserwuj wątek
    • hepik1 Re: No i okazuje się...... 06.07.11, 11:15
      Ogólnie,podzielając wątpliwości,temat nie bardzo na forum RŚl...choć w zalewie urzędniczych anty staniowo-dziedzicowych wątków,dla urozmaicenia,niech zostanie. ;)
    • g-48 Re:Kalisz ma wiekszy brzuch niz leb! 06.07.11, 12:38
      Nikt nie kwestionuje ze baba sama sie zastrzelila i kwita!!!!!!!!!!!!
      Druga sprawa skad mezulek mial tak specjalistyczna amunicje to powinno tego Kalisza zainteresowac.
      • zoro333 g48 06.07.11, 13:40

Ta „specjalna” amunicja dostanie każdy /który posiada zezwolenie/ w każdym poważnym sklepie z bronią. Więc nie pisz pierdołów. Już kaczor z zioberkem wymyślają lepsze.
        strona.alfacharlie.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=216&Itemid=51
        www.skawinski.pl/home/content/41/0

Po wcześniejszych twoich wpisach na temat tej afery nie warto z tobą dyskutować.
        Ale w jednym masz rację śp. Barbara Blida sama się zastrzeliła, potem szybko wytarła dokładnie rewolwer + wyprała kurtkę funkcjonariuszki i dokładnie wytarła wszystkie ślady. Wiadomo ŚLĄZACZKA /ty i tak tego nie kapniesz/ więc musiała mieć wszystko po sobie posprzątane.
        A tak poważnie, przy każdym samobójstwie dochodzenie prowadzi prokurator. Jakby było tyle „dziwnych” zdarzeń to nikt by się nie zdziwił, gdyby samobójstwo było zakwestionowane.
        • 1802ef Re: g48 06.07.11, 16:36
          Zorro mosz obcesja na punkcie Ślązaków możesz sie wykludzić kaj ino chcesz my wom tu zaproszeń nie wysyłali ale jak tu już siedzicie to z szacunkiem do gospodarzy tych Ziem.Zamiłowanie Ślązaczek do porządku jest tak znane w świecie jak ślaskie obiiady w niedziele w rodzinnym gronie.A odnośnie tej śmierci: nie wiem dla jakiego powodu w łazience trzymie sie broń,tak na wszelki wypadek jakby o 6:00 przyszli pewni panowie, którym posłowie dali takie prawo? ja ale te prawo dotyczy zwykłych śmiertelników , a nie posłów.Wygrać życie w walce z rakiem a potem samemu sie je odebrać coś tu nie sztimuje
          • zoro333 180ef 06.07.11, 17:47
            Ty do mnie o śląskości? Dowcipne. Nie cha cię obrazić ale jak to powiadają, najgłośniej szczeko ….
            Ja się już przyzwyczaiłem na tym forum do różnych, jeden taki największy antykomunista okazał się współpracownikiem SB /zaraz się odezwie/.
            Wracając do sprawy. Nigdy nie twierdziłem, ze Barbarę Blidę ktoś zabił. Dla mnie nie ma nic dziwnego, że skrytka jest zabudowana w łazience. Jak jeden taki kaczor łazi z pistoletem po sejmie i na dodatek nie chce się zbadać psychiatrycznie, to dla mnie to jest dziwne.
            A konkretnie. Tak łopatologią. Jakby dzisiaj z dachu wieżowca na Frynie zleciał facet na oczach setki ludzi to i tak zająłby się tym prokurator. Jakby się nagle okazało, ze wszystkie włazy są zamknięte od wewnątrz a ktoś specjalnie zatarł wszystkie ślady /np. na drabinkach/ to wątpię aby prokurator umorzył postępowanie.
            Nie wiem co się stało tamtego ranka, ale jak służby specjalne tuszują sprawę to nie jest to państwo demokratyczne. Na dzisiaj jest pewne, ze ślady zostały usunięte z rewolweru oraz kurtki funkcjonariuszki. Po co ktoś z ABW to zrobił???
            • g-48 Re:A ten co dzisiaj pyszczal w EU 06.07.11, 22:35
              - Czy dobrze pamiętam, że był pan ministrem sprawiedliwości, kiedy uzbrojone bandy atakowały ludzi w Polsce, o 6 rano zamykano ludzi do więzienia, a jedna z pań, którą chcieliście zamknąć popełniła samobójstwo? - pytał Marek Siwiec, europoseł z SLD.
              To od tych Siwcow nie pochodzil:
              - Czy dobrze pamiętam, że był pan ministrem sprawiedliwości, kiedy uzbrojone bandy atakowały ludzi w Polsce, o 6 rano zamykano ludzi do więzienia, a jedna z pań, którą chcieliście zamknąć popełniła samobójstwo? - pytał Marek Siwiec, europoseł z SLD.
              To od tych Siwcow nie pochodzil:
              de.wikipedia.org/wiki/Ryszard_Siwiec
              Ale od tych :
              pl.wikipedia.org/wiki/Marek_Siwiec
              I teraz jeszcze ma beszczelnosc swoja jape otwierac?!
            • bad_and_ugly Re: 180ef 06.07.11, 23:04
              zoro333 napisał:
              "Nie wiem co się stało tamtego ranka..."
              Dużo napisałeś w temacie, jak na kogoś, kto "nie wie co się stało tamtego ranka".

"...ale jak służby specjalne tuszują sprawę to nie jest to państwo demokratyczne."
              Działania służb specjalnych raczej nie podlegają procedurom właściwym demokracji, typu wybory albo głosowanie nad tuszowaniem sprawy. Chyba Ci się pomyliło państwo demokratyczne z państwem prawa. Oczywiście, jeżeli przyjmiemy, że służby specjalne są tzw. ""państwem w państwie" - to faktycznie nie są one "państwem demokratycznym".

"Na dzisiaj jest pewne, ze ślady zostały usunięte z rewolweru oraz kurtki funkcjonariuszki. Po co ktoś z ABW to zrobił???"
              No to niby: "Nie wiem co się stało tamtego ranka..." ale jednak wiesz co "jest pewne"? To zdecyduj się w końcu.
              • zoro333 bad_and_ugly 07.07.11, 14:56

Ty tak na poważnie bad_and_ugly?
                Nie wiem co zdarzyło się wtedy i nie snuję żadnych hipotez. Podane przez mnie fakty zostały ujawnione przez komisję i prokuraturę. SA ogólnie znane. Więc w czym rzecz?
                • bad_and_ugly Re: bad_and_ugly 10.07.11, 12:50
                  zoro333 napisał:
                  "Ty tak na poważnie bad_and_ugly?
                  Nie wiem co zdarzyło się wtedy i nie snuję żadnych hipotez. Podane przez mnie fakty zostały ujawnione przez komisję i prokuraturę. SA ogólnie znane. Więc w czym rzecz?"

Tak na poważnie to mi się wydaje, że nie jest tak jak piszesz - tzn. żyjemy w państwie demokratycznym ale niestety nie jest to państwo prawa. I dlatego nikt z winnych nie będzie ukarany.
        • g-48 Re: Nie jestem ekspertem od broni ale... 06.07.11, 21:55
          ...........z linku przez ciebie goroliku podanym znalazlem to
          Jak już wspomniałem są to naboje rewolwerowe, swego czasu p. Stecki opracował podobny nabój, ale w pistoletowym kalibrze 9 mm Parabellum. Najpierw sprawę nagłaśniano, a potem... zakończyła się ona tak jak to zwykle bywa w Polsce, czyli niczym. „Mesko” produkcji nie podjęło i sprawa odpłynęła w siną dal, przynajmniej ja nic więcej o niej nie słyszałem. Czasami bywa w ofercie polskich sklepów pistoletowa amunicja woreczkowa produkcji bułgarskiej. Naboje „Stop Patron” produkowane są i oferowane w kalibrach 9 x18 Makarow i 9 x19 Para. O ile w rewolwerach z uwagi na zasadę działania problemu z amunicja worczkową nie ma, to w pistoletach się zdarza. Amunicja śrutowa, z luźno umieszczonymi śrucinami wewnątrz tworzywowego płaszcza,
          A wiec w szanujacym sie sklepie tego nie znajdziesz.
          A tak nawiasem komuszku prokuraturaq prowadila7prowadzi dochodzenie w sprawie tej samobojczyni.
          Pastolet w lazience moze panstwo blida uzywalo przy zatwardzeniach?!
          Zoroczku ty "roztomily" pisz na forum jak ktos sie w rodzinie Jozka zesro ale do powazniejszych rzeczy ty sie niy bier bos za glupi.
          A tak nawiasem kiedy twoi towarzysze odpowiedza za morderstwa na narodzie polskim na robotnikach?
      • jozefosmenda Gregor ma wielki brzuch i łeb! 07.07.11, 00:49
        Gregor jak ty już coś walniesz to w rz.... szczypi!
        Nie jest tak, że "baba się sama zastrzeliła i kwita" bo takich stwierdzeń nigdzie jeszcze nie znalazłem i nie przeczytałem. Myślę że prawda jest całkiem inna i kwita!
        A swoją drogą byłeś już dzisiaj w wychodku?
    • rower444 Re: No i okazuje się...... 06.07.11, 16:32
      nawet hepik zauważył że Jozin jak zwykle wkulał się tematem nie na temat , widać takie dostaje polecania no to się stara.........
      mam za to temat dla niego ważny i aktualny:
      na północy miasta Ruda Śląska na chodniku leży kabel a w nim jest prąd, ino że prąd w tym kablu leci pod prąd, to grozi awarią na miejską skalę........ Jozin zajmij się tym , to sprawa priorytetowa, tak za 20 minut powinieneś być na miejscu , prasa i TV będzie nieco później , chopie leć nawet w laciach ..........
      • 1802ef Re: No i okazuje się...... 06.07.11, 16:45
        tak podrodze Zefek skocz do Wyżgoła i obejrzyjcie sie chodnik na ul.Dunajewskiego wele chałpy nr.7,a potem w doma przy piwie napiszcie instrukcja dlo niepełnosprawnych jak mają z tego chodnika korzystać przez lato kedy kule im włażą w te dziury a łoni nosem próbują sie podpierać,a jak zimom kiedy ten spad dlo pełnosprawnego jest problemem.Chyba że ci co tam wjeżdżją autami na trownik mają większe prawa niż ci struszkowie i kalecy.Chca wom przypomnieć,że te osiedle we wrześniu bydzie miało 60 lot,a więc i ludzie zdążyli się zestrzeć no i trocha som barrdziej zawalaci,a wos my po to wybrali byście byli dlo nos podporą lepszą niż te berła
    • najlepszy.boleklolek Re: No i okazuje się...... 07.07.11, 07:16
      Zadam jedno ale to naprawdę ważne pytanie:
      Kto z tu obecnych ma pistolet w łazience ?

Bo jak z sądy wyjdzie, ze większość tzn. że to ja nie jestem w normie. Bo nie posiadam takiego sprzętu.
      • 1802ef Re: No i okazuje się...... 07.07.11, 11:19
        to jest nos już dwóch,bo jo tyż nie mom.Łazienka 1,70x 1,55,ściany tak cieńkie,że nawet płyty gipsowe nie wygłuszają dźwięków a wanna zaś popękane i mogłby człowiek w potrzebie jej nie znojść.A zresztą po co nom schowki jak emerytura na koncie, w doma przyjmujemy ino przyjaciół, a z aferami węglowymi nie momy nic wspólnego,bo wonglo tela co w piwnicy.
        • zoro333 dla 1802ef 07.07.11, 15:12

wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Barbara-Blida-pogniewala-sie-na-SLD,wid,5474002,wiadomosc.html?ticaid=1c9e7
          • g-48 Re:Wiesz co zoroczku. 07.07.11, 16:05
            Wy komuszki ustawcie najperw swoja moralnosc i etyke na odpowiednim poziomie ze kazdy bedzie wiedzial gdzie stoi a nie ja z raisweszlusem w rozporku roz na dol a roz do gory.
            • 1802ef Re:Wiesz co zoroczku. 07.07.11, 18:26
              Zorro, Basie Blide znałam osobiście i nikt mnie akurat nie musi przekonywać, że Ona była Ślązaczkoą z krwi i kości, ja na Jej miejscu postąpiłabym tak samo , bo mój patriotyzm lokalny przewyższa ten narodowy i dlamnie Ślązok, czy Hanys to brzmi dumnie.Ale to co zrobiła to już ani z dumą ani zpatriotyzmem nie miało nic wspólnego.Dla mnie samobójstwo to tchórzostwo,ucieczka przed odpowiedzialnością.Ale to jest mój prywatny pogląd na tąkie zachowanie.Mój sąsiad też popełnił samobójstwo i żaden prokurator nie dochodził skąd wziął sznura i czy ten co go z tej sznury ściągoł zostawił tam odciski palców czy je wytarł, ale mój sąsiad to był dobry spokojny człowiek no i nie był posłem więc nikt nie robiłkoło tego tyla szumu.Chłopa pochowali i koniec, wspomino Go ino rodzina i my sąsiedzi bo chłop był dobry.
    • fast-kajfasz Re: No i okazuje się...... 09.07.11, 21:15
      Czy uczciwy człowiek strzela do siebie?
      • zoro333 fast-kajfasz 10.07.11, 08:37

Czyli uważasz, że każdy kto popełnia samobójstwo jest przestępcą???
        Tym bardziej dziwi twoje pytanie, że faktyczni przestępcy w Polsce czują się bezpieczni i nie popełniają samobójstwa. Główni oskarżeni o Aferę węglową są na wolności i możesz ich spotkać w naszym pięknym Mieście.
        • g-48 Re: fast-kajfasz 10.07.11, 10:41
          Czyli uważasz, że każdy kto popełnia samobójstwo jest przestępcą???
          Poniekad tak.
          Niektorzy pßrzestepcy boja sie lufe sluzbowego pistoletu przylozyc do swojego lba:
          pl.wikipedia.org/wiki/Wojciech_Jaruzelski
          pl.wikipedia.org/wiki/Czes%C5%82aw_Kiszczak
          Niektorych musi wyreczyc w tym spoleczenstwo:
          pl.wikipedia.org/wiki/Nicolae_Ceau%C5%9Fescu
      • bad_and_ugly Re: No i okazuje się...... 10.07.11, 13:00
        fast-kajfasz napisał:
        "Czy uczciwy człowiek strzela do siebie?"

A gdybyś pytanie postawił inaczej, np.: Czy uczciwy człowiek popełnia samobójstwo (nie koniecznie przy użyciu broni palnej)? To co byś powiedział np. o śp. Ryszardzie Siwcu? Co byś powiedział np. o tych wszystkich, którzy odebrali sobie życie bo np. stracili pracę i mieli już dość? Co byś powiedział powiedział o tych, którzy po prostu byli zbyt wrażliwi i mieli dość? Nie każdy samobójca jest Judaszem, który trzymał z kajfaszami.
        Nie znalazłeś się w takiej sytuacji jak śp. Pani Barbara Blida, więc nie możesz wiedzieć jak człowiek się wtedy czuje, zatem racz przyjąć dobrą zasadę: "o zmarłych mówmy albo dobrze, albo wcale o nich nie mówmy". Pewno jesteś dobry Polak-Katolik - nie powinieneś zatem mieć problemów z zastosowaniem tej zasady.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka