rudifryna 02.11.11, 16:21 Cena wody o 6 zł w górę? Dzięki prezesowi GPW, PWiK będzie płacić większe podatki do kasy urzędu. Zapłacą ludziska. Ciekawe dlaczego prezes GPW nie skarżył Rudy w starym układzie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rudzianie2010 Re: 6 zł do góry 02.11.11, 18:31 a był przewodniczącym RM,zapłacą mieszkańcy Odpowiedz Link Zgłoś
22burza Re: 6 zł do góry 02.11.11, 19:31 czy tej podwyżki nie musi zatwierdzić Wysoka Rada przez nas wybrana ? Odpowiedz Link Zgłoś
bambarylala Re: 6 zł do góry 02.11.11, 20:17 Do dyskusji się włączę jak zakończę " ODNOWA W WODOCIĄGACH" - jest to początek końca w wodociągach Zbynia Konowalskiego i przybocznej Psiary - czyba jednak na odwrót - Odpowiedz Link Zgłoś
skalar2011 Re: 6 zł do góry 02.11.11, 22:27 mam nadzieję że ta podwyżka nie wejdzie w życie,bo ludziom już i tak żyje się coraz ciężej,ale niektórzy sobie świętują wodne urodziny ,a my mieszkańcy musimy za to zaplacić Odpowiedz Link Zgłoś
najlepszy.boleklolek Re: 6 zł do góry 03.11.11, 18:48 jakie 6 ? ja słyszałem 20 ;-) he Odpowiedz Link Zgłoś
mnichrudzki Re: 6 zł do góry 04.11.11, 00:33 czas sesji RM się zbliża.Zobaczymy co radni na to..Czy 3,6,czy 20zł?za wodę. Co Szpicbrudka Z GPW będący poprzednim przewodniczący RM na to? Czy to jego robota,czy uzgodnił to z Konowalskim.Może w tym maraźmie palce macza? Odpowiedz Link Zgłoś
rudifryna Re: 6 zł do góry 04.11.11, 08:55 Szpicbrudka GPW hehe. U siebie zrobił tylu dyrektorów bo się obstawia. My i tak za to zapłacimy, bo kupujemy u niego. Cwany gościu. Dlaczego nie był taki cwany jak jeszcze z Andrzejkiem kierował tym burdelem? Odpowiedz Link Zgłoś
rudifryna Re: 6 zł do góry 05.11.11, 10:01 Szpicbrudka nie miał wiedzy, hehe. Normalnie się chłopak obrazi, jakby mu zarzucić brak wiedzy. Może nie znać regulaminu rady, tylko 8 lat siedział na stołku, hehe ale jak prezesować na spólkach to wi . Teraz to normalne rozdwojenie jaźni. GPW nic nie zarobi a udu.. Rudę. Odpowiedz Link Zgłoś
serwata80 Re: 6 zł do góry 07.11.11, 12:56 Mam nadzieję ,że Szpicbrudka się określi.Ciągle udaje mu się mataczyć i lawirować. Jego koledzy z PO , co wy na to? Odpowiedz Link Zgłoś
serwata80 Re: 6 zł do góry 09.11.11, 05:57 No w GPW nie tylko rządzi Szpicbrudka,lecz szefem rady nadzorczej GPW jest przewodniczący rudzkich Peowców. Szanowni panowie określcie się z kim jesteście. Czy interesuje was choć trochę nasze miasto i mieszkańcy. Szef rudzkich wodociągów nie powinien podnosić ceny wody i opłaty za odprowadzanie ścieków co ma być pokryciem jego fanaberii i nieudolnego zarządzania. Odsyłam do postów " Odnowa w wodociągach " Chyba,że pomagacie ODnowie, wtedy to już jest po Platformie Obywatelskiej w mieście.Do tego dąży ODnowa. Złączcie siły i pokażcie Odnowie gdzie raki zimują .Miasto na to liczy. Odpowiedz Link Zgłoś
rudifryna Re: 6 zł do góry 10.11.11, 10:43 Nie wiem na co czeka miasto, wiem, że dzięki "staraniom" prezesa GPW dodatkowe podatki zapłaci oprócz PWiK, MPGM, PEC. Na kim się to odbije? Czy szpicbródka jest teraz bardziej szefem GPW czy radnym Rudy Śląskiej? Odpowiedz Link Zgłoś
serwata80 Re: 6 zł do góry 10.11.11, 14:46 Miasto chyba czeka na najbliższe sesje RM. Wtedy się okaże,kto z kim,dlaczego z tym, a Szpicbrudka wyjaśni , czy jest radnym czy prezesem.W którą stronę mu bliżej!! Odpowiedz Link Zgłoś
serwata80 Re: 6 zł do góry 17.11.11, 17:31 Sesja tuż tuż!!! Czy Szpicbrudka już coś ustalił i wymyślił? Odpowiedz Link Zgłoś
serwata80 Re: 6 zł do góry 25.11.11, 07:56 Wczorajsza wypowiedż Szpicbrudki na sesji niczego sobie.Przegiął mówiąc o Rowerku - to głupoty - .Stara się go bronić bo też w wodociągach jest zamoczony. Ale na ten czas ok.Zobaczymy dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
waple Re: 6 zł do góry 26.11.11, 13:06 6 pln, to tylko wypuszczony balon, bo odbiorcy wody się mają cieszyć, że będzie tylko 3pln za kubik podwyżki, taka ich logika.Podnoszą wszystkie opłaty na maksa i taka jest prawda.Monopolista a i miasto się do tego dokłada.To sabotaż, no bo jak radni mają głosować, zostawić mieszkańców bez wody? Pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
skalar2011 Re: 6 zł do góry 26.11.11, 16:56 po to ich wybierali mieszkańcy by bronili naszych interesów i do nich to należy by opłaty nie rosły tak drastycznie.ale takie są skutki jak się na czele spółki miejskiej stawia prezesa bez odpowiedniego doświadczenia a on kładzie firmę i rozrzuca kasę na prawo i lewo Odpowiedz Link Zgłoś
serwata80 Re: 6 zł do góry 27.11.11, 20:27 Masz rację co do Rowerka. A Szpicbrudka jak zależy mu choć trochę na mieszkańcach to winien ich bronic a nie zaspakajać i uzasadniać,niezasadnionych głupawych pomysłów aktualnych decydentów w PWIK.Przecież jest radnym tego miasta, radnym opozycyjnym, czyż nie? Odpowiedz Link Zgłoś
serwata80 Re: 6 zł do góry 30.11.11, 14:29 Szpicbrudka chyba stanął tym razem na wysokości zadania w czasie ostatniej sesji. Dzięki niemu i chyba PO obroniono mieszkańców przed podwyżkami kilku dziesięcioprocentowymi podatku od nieruchomości i środków transportu. BRAWO!!! Odpowiedz Link Zgłoś
rudifryna serwata80 30.11.11, 15:38 forum.gazeta.pl/forum/w,261,131079038,131137030,Re_Sesja_przerwana.html Odpowiedz Link Zgłoś
serwata80 Re: serwata80 03.12.11, 22:25 19 radnych głosowało z 25 naszej rady nie zgodziło się na podwyżkę wody o ok.30%. Zgodnie z ustawą i tak niezależnie od tego podwyżka przeszła. Szanowna koalicjo i co dalej.Skoro aż przeciwko podwyżce jest Was tylu złóżcie propozycję CHRONIĄCĄ MIESZKAŃCÓW - bo referendum coraz bliżej!. Jak Wy RADNI się znajdziecie w nowej sytuacji! Odpowiedz Link Zgłoś