Dodaj do ulubionych

Likwidacja/je

05.02.12, 15:20
www.rudaslaska.bip.info.pl/index.php?idmp=1449&r=o
Obserwuj wątek
    • 22burza Re: Likwidacja/je 05.02.12, 17:57
      co jest jeszcze do zlikwidowania w Rudzie ?
      • jankolodziej Re: Likwidacja/je 05.02.12, 18:49
        Urząd Miasta
      • marynia550 Re: Likwidacja/je 06.02.12, 13:44
        22burza napisała:

> co jest jeszcze do zlikwidowania w Rudzie ?
        NAJJASNIEJSZA!!!!!!
    • rudzian2 Re: Likwidacja/je 05.02.12, 19:43
      henuś od wczoraj ciężko się poci : a to coś o smaku na ryby, a to zaś rudzian i skalar, a to ma pomysła, a to ma jajca kwadratowe (taki wybryk natury u heńka) , ........ że ci się to jeszcze nie pomieszało
      henusiek a co powiesz na kasowanie szkół na naszym mieście ? ? ?
      jakie do tego dostałeś wytyczne ? ? ?
    • bad_and_ugly Re: Likwidacja/je 05.02.12, 20:04
      Z tych OdNowionych chyba jakieś furstracje wyłążą związane z ich latami szkolnymi, że tego tyle chcą zlikwidować. Tu by się jakiś psychoanalityk albo psychiatra przydał, żeby powiedzieć co to za syndrom. Może mieli jakieś gigantyczne problemy z nauką i teraz na szkolnictwie się odgryzają?
      Teraz szkoły pozamykają, budynki sprzedają... Podobno za kilka lat do szkół trafi jakiś wyż demograficzny - to co te dzieci się będą w 50-cio osobowych klasach uczyć? Na jakość nauczania to na pewno dobrze nie wpłynie - dzieci i nauczyciele pouciekają do innych miast.
      Jak można być takim ograniczonym i nie widzieć dalej niż koniec własnego nosa - czytaj koniec kadencji.
      Po OdNowionych może długów miasta nie będzie, ale szkół nie będzie, miejsc pracy (nowych nie będzie a starych będzie ubywać), kultura zdechnie, centralną dzielnicę miasta czeka los Karbia (pozwolili fedrować i uwierzyli w bajki Kompanii Węglowej), szpital nie będzie już nawet miał kontraktu na izbę przyjęć, ulice będą oświetlane rotacyjnie, woda będzie po 100,00 zł/kubik. Zostanie: OdNowa i RM, biurko śp. Pana Karskiego, kibolstwo z którym Straż Miejska i Policja nie daje sobie rady, Oti zarośnięte glonami; MOPS będzie zajmował tyle co Katowicka Specjalna Strefa Ekonomiczna w Gliwicach; a OdNowione klakierstwo będzie pisać na forum, że stan dróg się poprawił (bo zamknięto kolejne nieprzejezdne ich odcinki).
      • skalar2011 Re: Likwidacja/je 05.02.12, 20:21
        jakie oDNOwiona ferajna miała problemy z nauką to widać po ich ,,fachowcach,, jedni kończyli szkoły na które posyłała ich partia-tam każdy musiał dyplom otrzymać, niektórzy za kury i gęsi i dlatego taką awersję mają na szkoły.
        pytasz co jeszcze zniszczą ?wszystko co stanie im na drodze do zdobycia kasy ,a doskonale wiedzą że już nigdy w tym mieście nie mają szans .
        budowlana inżynierka mami wszystkich że nasze długi maleją ale to my spłacamy ten dług, bo oszczędności dotyczą tylko nas mieszkańców.wywala bez skrupułów kasę na zatrudnianie kolesiów,tworzy dodatkowe etaciki dla rodzinki, mops rozrasta się jak złośliwy nowotwór z naczelną ośmiornicą i linoszczurkiem.Horor
    • marynik Re: Likwidacja/je 05.02.12, 20:27
      Większośc uchwał jest "niegroźna" bowiem sa to "martwe szkoły", które funkcjonowały w zespołach szkół ale naboru od lat nie było..

Goźne sa natomiast te dwie uchwały, bowiem likwiduje się zespół szkół , w którym nauka trwa, młodziez przerzuca się do innych szkół, tylko nauczyciel nic nie wiedzą, co z nimi.

www.rudaslaska.bip.info.pl/dokument.php?iddok=29661&idmp=1449&r=o
      oraz
      www.rudaslaska.bip.info.pl/dokument.php?iddok=29662&idmp=1449&r=o
      Mam nadzieję że na sesji Radni będą się domagać zapewnienai pracy dla ludzi, zgodnie z tym, co p. Prezydent i zastępczyni mówili. Ale powinny paśc konkrety, a nie obiecanki cacanki a głupiemu radość.

Szczególnie powinna to rozumieć P. Prezydent - sama już straciła kiedyś pracę i wie, co to znaczy, choc do emerytury nie brakuje Jej już wiele, a co mają powiedzieć młodzi ludzie matki z dziećmi, mężowie mający rodziny? Nie każdy bezrobotny ma szansę zostać Prezydentem, a skoro likwiduje się im szkołę moze znajdą się dla niech miejsca w U.M., albo w MOPS-ie, albo w PUP - ie, albo w innej miejskiej spółce? To ludzie wykształceni z kazdą praca sobie poradzą - a może nie? "Życie ludzie, egzystencja rodzin rudzkich jest mniej ważna i mniej wartościowa aniżeli budynek szkoły, co do którego p. Prezydent ma już swoje plany.

"Zyj tak jakbys jutro miał umrzeć, pracuje tak, aby nikt przez ciebie nie musiał płakać" - to motto dla rządząćyh tym miastem.

P.S. Zeby była jasnosc - nie pracuje w tej szkole, interesuja mnie rządy i posunięcia obecnej władzy i przyszłość mieszkańców i miasta mojego.

• skalar2011 Re: Likwidacja/je 05.02.12, 21:09
        marynik napisała:

> Goźne sa natomiast te dwie uchwały, bowiem likwiduje się zespół szkół , w który
        > m nauka trwa, młodziez przerzuca się do innych szkół, tylko nauczyciel nic nie
        > wiedzą, co z nimi.

paniusia ma swoje plany i nic więcej ją nie obchodzi

> Mam nadzieję że na sesji Radni będą się domagać zapewnienai pracy dla ludzi, zg
        > odnie z tym, co p. Prezydent i zastępczyni mówili. Ale powinny paśc konkrety, a
        > nie obiecanki cacanki a głupiemu radość.
        te obie w/w tak się znają na szkolnictwie jak kit na kwaśnym mleku,jedna inżynierka druga świetliczanka - jak widać wysokie kompetencje

> Szczególnie powinna to rozumieć P. Prezydent - sama już straciła kiedyś pracę i
        > wie, co to znaczy, choc do emerytury nie brakuje Jej już wiele, a co mają powi
        > edzieć młodzi ludzie matki z dziećmi, mężowie mający rodziny? Nie każdy bezrob
        > otny ma szansę zostać Prezydentem, a skoro likwiduje się im szkołę moze znajdą
        > się dla niech miejsca w U.M., albo w MOPS-ie, albo w PUP - ie, albo w innej mie
        > jskiej spółce?
        w mopsie miejsca zarezerwowane tylko dla rodziny i zasłużonych

To ludzie wykształceni z kazdą praca sobie poradzą - a może nie?
        > "Życie ludzie, egzystencja rodzin rudzkich jest mniej ważna i mniej wartościow
        > a aniżeli budynek szkoły, co do którego p. Prezydent ma już swoje plany.
        >
        > "Zyj tak jakbys jutro miał umrzeć, pracuje tak, aby nikt przez ciebie nie musia
        > ł płakać" - to motto dla rządząćyh tym miastem.

Ci rządzący maja inne motto niestety ,,żyj tak jakbyś miał żyć wiecznie, olej pracę, chapaj kasę a inni niech pracują i płaczą
        >
        > P.S. Zeby była jasnosc - nie pracuje w tej szkole, interesuja mnie rządy i posu
        > nięcia obecnej władzy i przyszłość mieszkańców i miasta mojego.
        >
        > p.S i żeby to było jasne pracuję u siebie ,uczciwie płacę podatki, tu się urodziłem i chcę jak najlepiej dla mego miasta
        • bad_and_ugly Re: Likwidacja/je 05.02.12, 21:46
          "Ci rządzący maja inne motto niestety ,,żyj tak jakbyś miał żyć wiecznie, olej pracę, chapaj kasę a inni niech pracują i płaczą"

Do tego można jeszcze dodać kilka bon motów pewnego "znanego i lubianego", który ciągle myli prostactwo z poczuciem humoru: "jeden rządzi i jeden odpowiada", "nic nie mogłem zrobić" (chciałoby się dodać: oprócz happeningu), "możecie mi zjechać z pukla", a do czego wystarcza mu Jego elektorat napisał tu.
          • skalar2011 Re: Likwidacja/je 05.02.12, 22:03
            bad_and_ugly napisał:

> "Ci rządzący maja inne motto niestety ,,żyj tak jakbyś miał żyć wiecznie, o
            > lej pracę, chapaj kasę a inni niech pracują i płaczą"

>
            > Do tego można jeszcze dodać kilka bon motów pewnego "znanego i lubianego", któr
            > y ciągle myli prostactwo z poczuciem humoru:
            "jeden rządzi i jeden odpowiada",
            niech sobie to paniusia dobrze zapamięta
            > "nic nie mogłem zrobić" (chciałoby się dodać: oprócz happeningu),
            oprócz zabezpieczenia swojej kabzy
            "możecie mi z
            > jechać z pukla",
            pokłon w stronę elektoratu jak miło

a do czego wystarcza mu Jego elektorat napisał
            Kozakiewicz to był chłop jak się patrzy ten malczik by mu do j...c niedoskoczył
            tu.
    • rudzian2 Re: Likwidacja/je 06.02.12, 00:31
      zapowiada się sympatyczny tydzień , do reorganizacji oświaty zabrały się dwie super kompetentne fachury inżynierka od cementu i świetliczanka biegła w liczeniu kołoczków
      takie dwa syfony z wodą sodową urządzają sobie gierki i to kosztowne gierki
      końcowy efekt to wzrost bezrobocia tym razem w gronie nauczycieli
      jak na razie to jest najlepszy wskaźnik wspólnej ferajny oDNOwa
      potrafią ludzi pozbawiać pracy , nic w zamian nie dając oprócz pustych frazesów
      nie ma to jak kochająca rodzina , prawda pani inżynierko
      tam jest źródło ciepła rodzinnego w tej podstawowej komórce społecznej
      a jak się ma kochającą rodzinę to się lepiej i wydajniej pracuje........
      • erudzianka Re: Likwidacja/je 06.02.12, 00:50
        A ja mam krótkie pytanie : GDZIE SĄ UCZNIOWIE I ICH RODZICE z tych likwidowanych szkół oraz gdzie rodzice gimnazjum nr 13, do którego ma być przeniesione technikum? Nie zależy im, by uczniowie uczyli się w godnych warunkach? Dziwię się, że w tej sprawie w mieście panuje taka cisza.
        • g-48 Re:Komentarz...........?! 06.02.12, 00:57
          Chyba zbyteczny?
          forum.gazeta.pl/forum/w,261,119470190,119470190,Nie_jest_prawda_.html
    • sukiero co wy pierdzielicie???!! 06.02.12, 09:51
      Zamiast domniemywać zapytajcie po 1 roku KUL'u specjalistę od nauczania kościelnego z ukończonymi studiami BHP najlepszego ekonoma jakiego Ruda Śląska widziała. Przez ostatnie 10 lat mistrza w niedoszacowaniu budżetu i długami których sam nie był w stanie się doliczyć!

niezalezna.pl/22807-po-likwiduje-szkoly
      Więc przestańcie pyszczyć bo chcecie robić niepotrzebne larum.
      Zamiast zająć się jajeczkowaniem żony...
      • g-48 Re: SWystarczy taki glupek jak bombonek. 06.02.12, 12:32
        www.rudaslaska.bip.info.pl/index.php?idmp=1449&r=o
        Zeby to przuetlumaczyl ODnowa.
      • bad_and_ugly Re: co wy pierdzielicie???!! 06.02.12, 19:33
        No jak na razie to Ty pierdzielisz...

"Zamiast domniemywać zapytajcie po 1 roku KUL'u specjalistę od nauczania..."
        Chyba jednak to było niedokończone Wyższe Śląskie Seminarium Duchowne...

niezalezna.pl/22807-po-likwiduje-szkoly
        PO likwiduje szkoły powiadasz... w Warszawie... A ja Ci powiem, że PO zatrudnia na stanowisku wicedyrektora COSu właściciela zakładu fryzjerskiego, z usług którego korzystała ministerka, czyli to samo co robi nasza OdNowa - zatrudniając znajomego gyszefciorza na stanowisku prezesa PWiK. Czyli i PO i OdNowa robią to samo. Dżumę sobie w mieście zmieniliśmy na cholerę...

"Więc przestańcie pyszczyć bo chcecie robić niepotrzebne larum."
        Bo co?! Bo Ty nam zabronisz?!

"Zamiast zająć się jajeczkowaniem żony..."
        A odwal Ty się chamie od NASZYCH ŻON!!! Co Ty się chcesz z Panem Osmendą na chamstwo i prostactwo ścigać?

Obłudzie i wstrętnemu wykorzystywaniu ludzi w przedwyborczym amoku MÓWIMY ZDECYDOWANE NIE!!!
        OdNowa miała być inna niż poprzednicy. Więc jeżeli wiadomo było przed wyborami co jest grane i rzucane były świadomie takie hasła - to to jest obłuda i cynizm.
        Jeżeli nie wiedziała przed wyborami jak jest, to takie rzucanie słów na wiatr-to jest skrajny brak profesjonalizmu i zbyt długi język.
        • 22stopnie A likwidacja już 9 lutego 2012 06.02.12, 19:59
          Zamiast śmiałej dyskusji w temacie jak bronić się przed planowaną likwidacją szkół to jak zawsze na tym forum widzimy pierdzielenie o wszystkim. Czas ucieka i po 9 lutego dowiemy się że mądry Polak po szkodzie. Może jakiś apel do radnych w obronie tych szkół. Może jakaś wspólna akcja rodziców. Może zainteresowani rodzice, uczniowie i nauczyciele odwiedzą radnych na sesji. Może jakiś inny pomysł. Coś robimy albo idziemy na rzeź jak barany.
        • sukiero Re: co wy pierdzielicie???!! 07.02.12, 19:51
          bad_and_ugly napisał:

> "Zamiast zająć się jajeczkowaniem żony..."
          > A odwal Ty się chamie od NASZYCH ŻON!!! Co Ty się chcesz z Panem Osmendą na cha
          > mstwo i prostactwo ścigać?

Widzisz jakiś ty "Gupi" - albo poprawniej ? (byś nie zarzucił mi chamstwa )-inteligentnie limitowana edycja! Więc ci wyjaśniam będzie więcej dzieci będą szkoły budować!!!
          • bad_and_ugly Re: co wy pierdzielicie???!! 07.02.12, 20:55
            "Widzisz jakiś ty "Gupi" - albo poprawniej ? (byś nie zarzucił mi chamstwa )-inteligentnie limitowana edycja! Więc ci wyjaśniam będzie więcej dzieci będą szkoły budować!!!"

W dalszym ciągu powtarzam Ci: Odwal się od cudzych żon i ich cyklu! Poza tym nie wszyscy chcą mieć dzieci, a my z żoną jak na razie mamy ich odpowiednią ilość i nam wystarczy (na razie). Inna sprawa, że te dzieci, którym za kilka lat braknie szkół - które OdNowa zamknie, już są zrobione.

"...będzie więcej dzieci będą szkoły budować!!!"
            Czy to mamy przyjąć jako pewnik, jako "pierwsze prawo sukiero"? Mieć szkoły, potem je pozamykać, sprzedać budynki, po to żeby nowe wybudować?! Przecież podobno nie ma kasy na ich utrzymanie, a na budowę nowych będzie? No i wcale nie jest wykluczone, że tych szkół budować nie trzeba będzie bo nie będzie w nich kogo uczyć jak OdNowa ze swoimi przydupasami sama w mieście zostanie.

Obłudzie i wstrętnemu wykorzystywaniu ludzi w przedwyborczym amoku MÓWIMY ZDECYDOWANE NIE!!!
            OdNowa miała być inna niż poprzednicy. Więc jeżeli wiadomo było przed wyborami co jest grane i rzucane były świadomie takie hasła - to to jest obłuda i cynizm.
            Jeżeli nie wiedziała przed wyborami jak jest, to takie rzucanie słów na wiatr-to jest skrajny brak profesjonalizmu i zbyt długi język.
            • sukiero Re: co wy pierdzielicie???!! 10.02.12, 20:23
              Słuchaj no budlyugly -
              To jest normalne że jedno się zamyka drugie się buduje.
              Zastanawiające jest czy potrafisz spojrzeć w lustro jak twój wódz podnosi podatki, podpisuje ACTA wszystko drożeje - a jakoś nikt na tym forum słowem nie wspomni o Platformie - o tym że leki podrożały, o tym że podstawowe artykuły spożywcze są droższe, benzyna po 6 zł. Po prostu Ci co mogliby te szkoły zapełnić zmywają naczynia tysiące kilometrów stąd. Budując PKB innych gospodarek.
              Ale to wina OdNowy, a ceny pana Kokotka...
              • bad_and_ugly Re: co wy pierdzielicie???!! 11.02.12, 00:47
                Słuchaj no budlyugly -
                Słuchaj NO klakierze...

"To jest normalne że jedno się zamyka drugie się buduje."
                U nas jednak na razie mimo wszystko, bardziej normalne jest, że się zamyka.

"Zastanawiające jest czy potrafisz spojrzeć w lustro jak twój wódz podnosi podatki, podpisuje ACTA wszystko drożeje..."
                Nie decyduj za mnie kto jest moim wodzem! Jeżeli chcesz wiedzieć, to w ostatnich wyborach parlamentarnych głosowałem na człowieka, którego ugrupowanie do Sejmu nie weszło, a jakby weszło, to raczej by nie rządziło. Czyli patrząc od tej strony, ten jak piszesz "mój wódz" jest też i "Twoim wodzem", w obydwu naszych przypadkach wodzem mimo woli.

"...a jakoś nikt na tym forum słowem nie wspomni o Platformie - o tym że leki podrożały, o tym że podstawowe artykuły spożywcze są droższe..."
                Jakto nie!? Przecież każdy forumowy klakier OdNowy jak już nie wie co pisać, to pisze o PO. Poza tym to jest forum "Ruda Śląska", to o czym tu mamy pisać jak nie o tym co się w mieście wyrabia. Oczywiście, można dokonać syntezy i szukać elementów wspólnych dla PO i OdNowy - jak np. mianowanie "fachowców". Czyli mianowanie przez pewną panią minister z PO na stanowisko wicedyrektora COSu właściciela zakładu fryzjerskiego, z którego usług korzystała i mianowanie przez OdNowę na stanowisko prezesa PWiK geszefciorza od rowerów i AGD, który zrobił to przeciwko czemu sam by pyszczył, gdyby OdNowie się nie poszczęściło na skutek zmęczenia Rudzian poprzednią ekipą.
                Przeciwstawianie "geniuszu" OdNowy i złego (tak, bardzo złego!) rządzenia PO, to stąpanie po kruchym lodzie i takie "przyganiał kocioł garnkowi"...

"...benzyna po 6 zł."
                Gdzie Ci taką drogą sprzedali?! Ja dzisiaj (10.02.2012) na TESCO, z rabatem, płaciłem 5,44 zł/l. No chyba, że Ciebie stać na jakieś V-Powery, Vervy, Ultimate czy inne Lotos Dynamic?

"Po prostu Ci co mogliby te szkoły zapełnić zmywają naczynia tysiące kilometrów stąd."
                W głównej mierze "Ci co mogliby te szkoły zapełnić", to jeszcze dzieci, a czasy kiedy dzieci jeździły na landowa do bauera już minęły. Poza tym gdybyś napisał, że Ci których dzieci mogłyby te szkoły zapełnić..., to jeszcze byłoby OK, a Ty zaś piszesz, w kategoriach "robienia dzieci". Ja Ci już prostaku pisałem, wal się od cudzych żon i ich fizjologii! Te dzieci, którym za kilka lat braknie tych szkół już są na świecie.
                Inna sprawa, że z Rudy Śląskiej ludzie już nie muszą jechać kilk tysięcy kilometrów stąd. Oni pojadą w inne miejsca na Śląsku (szerokopojętym) i w Polskę, tam gdzie będą mieli lepsze warunki do pracy i życia (także dostęp do szkół dla swoich dzieci), czyli tam gdzie nie rządzi OdNowa (a może nawet i PO), a rządzą np. Uszoki, Fudale, Frankiewicze, Krywulty, Dziuby itp.

"Ale to wina OdNowy..."
                Tak, dokładnie! Wyludnianie się miasta, to między innymi także (nie napisałem: tylko i wyłącznie ale między innymi - racz to zauważyć) wina OdNowy.

"...a ceny pana Kokotka..."
                Jeśli chodzi o cenę wody i odprowadzania ścieków - tak!

Kiedyś, przed wyborami samorządowymi, na forum pojawiło się wielu klakierów poprzedniej władzy. Myślałem, że to jest dno. Myliłem się. Pojawiłeś się na forum z hasłami rodem z Misia, w stylu: "...musi być zimno jak jest zima", tylko w odniesieniu do tego, że miasto se w dupie rady dać nie umiało ze śniegiem. Przy okazji po chamsku dowaliłeś się do emerytów i ich obuwia na zimę. To już wiele mówiło o tym co może dalej nastąpić ze strony OdNowionego klakierstwa. A teraz to już jesteście pies zjadający własny ogon... Wy chyba w innym świecie żyjecie?
    • rudzian2 Re: Likwidacja/je 06.02.12, 20:11
      bomboniera co na to powiesz ? ? ? może wlepisz coś o szkolnictwie na Alasce ? ? ?
      poczytomy co ci w ten mózg nacisła , jakbyś nie wiedzioł ta gazeta to słynne WR

LIKWIDACJA SZKÓŁ?
      2012-01-18 Anna Piątek

- Kiedy startowała Pani w wyborach w jednym z listów do nauczycieli napisała Pani, że nie zamierza zwalniać ani likwidować szkół?

- Gdy pisałam program wyborczy to nie miałam pojęcia o sytuacji finansowej miasta.
      • zajec_pagadi Re: Likwidacja/je 06.02.12, 20:55
        To jest stwierdzenie mało prawdziwe. Sztab wyborczy Odnowy w dyskusjach medialnych przewidywał, że zadłużenie miasta może sięgać nawet 300 mln złotych. Okazało się znacznie mniejsze. A więc!!!
      • bad_and_ugly Re: Likwidacja/je 06.02.12, 21:08
        Gdy pisałam program wyborczy to nie miałam pojęcia o sytuacji finansowej miasta.

W ugrupowania miała urzędujących radnych, w tym największego ekonoma i nie miała pojęcia?! Tłumaczenie na poziomie dziecka z przedszkola. Oni są niesamowici...
        • skalar2011 Re: Likwidacja/je 07.02.12, 10:43
          Całe życie tej paniusi jest zbudowane na kłamstwie i obłudzie odNOwieni na kłamstwach pojechali w wyborach mamiąc niektórych mieszkańców ,ale byle do wiosny.jak wiadomo kłamstwo ma krótkie nóżki a ludzie mają oczy
    • rudzian2 Re: Likwidacja/je 07.02.12, 17:02
      to dzisiejszy występ radiowy , gorąco polecam jak ciepłe bułeczki

www.radio.katowice.pl/index.php?id=129&tx_ttnews[tt_news]=22402&tx_ttnews[backPid]=1&cHash=4978e61fa8
      • erudzianka Re: Likwidacja/je 07.02.12, 17:45
        Matko jedyna wywiad jak z czasów komunistycznych i totalna propaganda sukcesu. Pani Prezydent Pani kłamie i nie boi się konsekwencji?
        Myślę, że szklanka sie przelała i trzeba pokazać ten naszej władzy, że protesty są i będą coraz większe. CZas zabrać się do walki o nasze miasto, wystarczająca cierpliwością sie wykazaliśmy czekając na efekty pracy tej odnowionej ekipy.
        • g-48 Re: Likwidacja/je 07.02.12, 19:28
          Nie woda podrozala a scieki !
          Sciek bzdur polecial z anteny.
          A co do szkol to teraz tylko czekac co ci panowie nas...ja
          Komisja Oświaty
          1. Ewa Błąkała - Zawronek
          2. Władysław Dryja
          3. Beata Drzymała-Kubiniok
          4. Cecylia Gładysz - Wiecprzewodnicząca
          5. Witold Hanke
          6. Marek Kobierski
          7. Władysław Kucharski
          8. Kazimierz Myszur - Przewodniczący
          9. Józef Osmenda
          10. Henryk Piórkowski
          11. Krzysztof Rodzoch
          12. Marek Wesoły
          13. Jan Wyżgoł
          • zajec_pagadi Re: Likwidacja/je 07.02.12, 21:17
            Pani Prezydent w wywiadzie oznajmiła, że w czwartek będzie sesja oświatowa, która przyjmie uchwały intencyjne, a potem rozpocznie się dyskusja. Znakomity dowcip!!! Ecik, Masztalski, Halama, Pietrzak, Daniec, a i sam mistrz Sztaudynger to przy naszej Pani Prezydent jakieś niedorobione smutasy. Jeszcze raz. Najpierw uchwały intencyjne, a potem dyskusja! Wyśmienite! Brawo!
          • robertdebruss Re: Likwidacja/je 07.02.12, 21:24
            Ludzie !!!! co to było ? to jest wywiad ? toż dziecko z podstawówki wypadłoby 100 razy lepiej niż ta dorosła poniekąd kobieta. No, takiego dukania, gryzienia końcówek, dawno nie słyszałem.Nie będę już nawet drażnił tematu jej pojęć o tym co robi w tym mieście i o pojęciu co zrobiła do tej pory . Jak na razie wyłączyć światło i podnieś cenę wody to pewnie potrafi nawet portier z muzeum i nie potrzebna jest do tego rzesza doradców ani rajców miejskich. Na temat szkoły górniczej, raczej wskazane byłoby aby wypowiedziała się osoba z oświaty, ale przypuszczam, że chodziło o występ w którym pokazuje się, jak to się dba o sprawy bezrobotnej młodzieży. Zawsze można tym ugrać kilka punktów dla siebie. Tak samo z miejscami zatrudnienia w Aqua Parku, no pewnie znajdzie się zatrudnienie, ale dla kogo? dla punkciarzy, dla rodzin radnych i miejscowej śmietanki towarzyskiej. Z tymi zwolnionymi z roboty i ich zatrudnieniu w spółkach miejskich i kopalniach to już faktycznie całkiem przegięła. Szkoda, że nie powiedziała nic na temat oszczędności w MOPSIE i nowych tam zatrudnionych. Zwłaszcza o posadce dla niejakiego Adama Dz. Nie wiem jak wy ? ale ja mam dość tej taniej propagandy. Uważam, że czas Odnowy będzie czasem straconym i czas na zmiany powinien nastąpić jak najszybciej. Ale to moje zdanie, czy mam rację ? zobaczymy być może niedługo.
    • rudzian2 Re: Likwidacja/je 07.02.12, 22:50
      intencyjne uchwały to kpina i arogancja na żywo
      po zwolnieniu 120 pracowników bezczelnie twierdzi że nie ma pracy tylko 8 osób
      po zabraniu zysków pracownikom Wod Kan pieprzy że to dla dobra miasta
      znowu pierdzieli o szerokiej społecznej konsultacji , może zacznie od palacza
      w szkolnej kotłowni
      jeszcze rok a zapowie że Kochłówką popłynie miód z mlekiem
      chyba się nadaje do Korei na szybki export
      • marynik Re: Likwidacja/je 07.02.12, 23:13
        No i to sa jej metody pracy uchwała intencujna na ostatni moment i to jeszcze w czasie ferii szkolnych, do końca lutego ( a to zaledwie kilknaście dni) należy podjac uchwałę zasadniczą, w tym czasie muszą sie odbyc konsultacje społeczne. Jak chce to zrobić? Wszystko na ostatnia chwilę, nie da sie przeprowadzić rzetelnych konsultacji w takim czasie.
        Wszystkich zachęcam do oglądania czwartkowej sesji - posuchamy co też to radni mają do powiedzenia.
        Mam nadzieję, że radny Dryja nie będzie gadał, że takie posunięcia należało zrobic już 10 lat temu. Panie radny 10 lat rozwijała się dopiero reforma oświatay stanowiąca między innymi o rozdziale podstawówek od gimnazjów, a Pan już wtedy chciałby je łaczyć? Nie pan myłśi, co pan gada
        • skalar2011 Re: Likwidacja/je 08.02.12, 20:00
          tego bełkotu już słuchać nie można, specjalnie wszystko jest na ostatni moment , żeby mogła wszystkich wystawić, ona jej koleżanka świetliczanka decydują o losie oświaty w mieście ,oczywiście takie specjalistki że pożal się Boże o losie naszych dzieci i młodzieży. zgroza!!!!!!
        • lernest Re: Likwidacja/je 09.02.12, 00:01
          marynik napisała: posuchamy co też to radni mają do powiedzenia.
          Mam nadzieję, że radny Dryja nie będzie gadał, ....

Jak już to "posłuchamy"?
          Natomiast ja bardzo lubię jak pan radny Dryja gada więc będę go słuchał i niech gada długo.Może o d.... Maryni...... jak zwykle?
          • marynik Re: Likwidacja/je 09.02.12, 09:24
            www.sferatv.pl/index.php/temat-dnia/viewcategory/3/temat-dnia.html
            Szanowny Panie Przewodniczący zgodnie z Pańskimi słowami wypowiedzianymu (jak powyżej) myślę, że pan i radni będzie domagać się dokładnego wyjaśnienia co do przeprowadzonych konsultacji społecznych. Dwa spotkania z nauczycielami - to jeszcze nei konsultacje społeczne. Kto jak nie Pan powinien znać "smak" zwolnienei z pracy" Pan juz to przechodził. Nie interesują nas stwierdzenia, że nauczyciele będa miec pracę - my chcemy usłyszeć KONKRETY - gdzie ta praca będzie, dla ilu nauczycieli.
            Pani prezydent tez już wie, co to jest zwolnienei z pracy. Powinna jeszcze pomyśleć, że likwidując szkołę, nalezy wypłacić nauczycieom odprawy kilkumiesięczne - czy sa w budżecie takie pieniądze?
            Każda uchwała kończy się stwierdzeniem , że 'Organem stanowiącym o likwidacji szkoły jest Rada Miasta".
            I fajnie - jest na kogo zwalić winę, ale też radny J.O nie będzie mógł powiedzieć, że "jeden rządzi , jeden odpowiada". Bo to całkowicie radni będa odpowiadac za brak pracy dla nauczycieli i pogorszenei się warunków nauki uczniów.
    • g-48 Re:Pier...nie Zeflika 09.02.12, 17:31
      www.sferatv.pl/index.php/na-%C5%BCywo.html
      Widac tego tuza inteligencji gorniczej. Dziwi mnie kto zrobil z niego pedagoga / zamilcze dyrektora/ szkoly.
      • rudzian2 Re:Pier...nie Zeflika 09.02.12, 17:50
        Zefek jak zwykle jakieś pierdu , pierdu, nie na temat
        jak się zrobi zadyma to zwieje do kąta
        a po zadymie do tego kto zostanie , to Zefek
        tradycyjnie wrzaśnie "Ja zawsze byłem z Wami"
    • rudzian2 Re: Likwidacja/je 09.02.12, 23:11
      szkoły poszły w drzazgi , wszystko zaklepane
      radni też gładko to zaklepali
      a pomponiasta leży na kanapie i się śmieje
      nawet nie przyszła na sesję żeby ją nie skubali
      za chamski numer ze skarbnikiem
      jednym słowem nawiązując do tytułu
      Likwidacja stała się faktem
      • 22burza Re: Likwidacja/je 09.02.12, 23:54
        wśród radnych jest wielu nauczycieli, są tacy co wywodzą się z rodzin nauczycielskich i nic ich nie obchodzi los kolegów/żanek po fachu ,los dzieci, powołanie na które się powoływali chyba zostało w domu, żeby nie przeszkadzało przy braniu diety, a my tu rozdzieramy szaty i martwimy się o ich los.
        A Dryja jednak mówił i to często, dużo i ze swadą, polemizując z oponentami. Zaskoczył was ?
    • rudzian2 Re: Likwidacja/je 10.02.12, 14:31
      dwa dni przed sesją trajkotała i dukała w radiu "Panie redaktorze nie będzie żadnych likwidacji szkół , to są uchwały intencyjne , potem rozpoczną się szerokie konsultacje społeczne"
      jak zwykle KŁAMSTWO ZA KŁAMSTWEM
      za tydzień powie "Ja nic takiego nie mówiłam , zawsze postępuje zgodnie z prawem . tego wymaga ode mnie ranga sprawowanego urzędu"
      zwyczajnie żal mi tych belfrów , dostaną kopa i nikt im nie pomoże
      • czarne.chmury Re: Likwidacja/je 10.02.12, 14:53
        W obronie likwidowanej szkoły
        Na facebooku zbierane są głosy: www.facebook.com/pages/Stop-likwidacji-ZSP-nr-4/105466342914423
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka