Dodaj do ulubionych

Wstyd mi...

08.02.12, 23:51
Wstyd mi, że w moim mieście tak łatwo się pomawia publicznie, niszcząc dorobek życiowy pomówionej osoby. Wstyd mi, że w takich momentach wszyscy nabierają wody w usta i nikt nie ma odwagi jej bronić. Wstyd mi, że się nie wstydzą. Pani Lucyno, przepraszam za te zachowania. Życzę zdrowia!
Obserwuj wątek
    • skalar2011 Re: Wstyd mi... 09.02.12, 00:05
      wstyd mi że na całą Polskę poszły te pomówienia tylko dlatego że w Rudzie rządzi oDNOwa i jedna paniusia chciała sobie zrobić cyrk medialny, by zaciemnić swe nieudolne rządy.
      Panie i Panowie radni myślę że staniecie jutro na sesji i nie dopuścicie by taką pseudo reklamę robiła nam w mediach osoba które powinna dbać o dobre imię naszego miasta
      JAK MOŻNA BEZ UDOWODNIENIA PRZESTĘPSTWA RZUCAĆ NA KOGOŚ TAKIE ZARZUTY PUBLICZNIE ,SKANDAL
      • strefas Re: Wstyd mi... 09.02.12, 00:30
        Gdyby to było "PO" to było by lepiej ? szmaciarze peowskie wszystkich dyskredytują idziemy ku dyktaturze wiec przygotujmy się na podkładanie "świń"
    • greenrs2 Re: Wstyd mi... 09.02.12, 00:44
      Od kiedy doniesienie do prokuratury jest pomówieniem? Prokuratura jest właśnie od tego żeby sprawę wyjaśnić. Tak przynajmniej sią robi w cywilizowanym świecie.
      • zoro333 Re: Wstyd mi... 09.02.12, 07:37
        Niestety mylisz się. Sam fakt doniesienia do prokuratury jest już pewnym skazaniem osoby na pomówienia. Jak prokuratura nawet umorzy postępowanie i nawet jak powodem będzie „całkowity brak znamion czynu zabronionego” to i tak poszkodowany takiego pisma nie otrzyma. Jak Je będzie miał to co ma zrobić? Nosić na plecach i wszędzie udowadniać, ze nie jest koniem?
        Z mojego doświadczenia mogę powiedzieć, że skierowanie sprawy do prokuratury jest często walką polityczną z nieposłusznymi i nie ma nic wspólnego z prawdą czy sprawiedliwością.
        • volwer Re: Wstyd mi... 09.02.12, 08:42
          dziewczyny mówia-niesmiało troche p[o katach w szpitalu,ze na najjasniejsza tez złozono doniesienia do prokuratury- ale tego nie ma w internecie.
          (cóz poprzednia władza nie lubi sie z tą obecna i strzelają w siebie róznymi donosami)
          obecna skarbnik chyba jednak zbiera nie za siebie-w tych latach o których pisze najjasniejsza w swoim łzawym apelu skarbnikiem był Arturek.- naszemu szpitalowi tez nie dał tyle kasy ile rada miasta uchwaliła.
          a w szpitalu mroznie i okulistyka zamknieta.
          • skalar2011 Re: wypowiedz prokuratora w mediach 09.02.12, 09:18
            pani prokurator wypowiada się w mediach że doniesienie było nie poparte żadnymi konkretami, czasami nawet było trudne do zrozumienia, czy to nie dziwne ?
            • volwer Re: wypowiedz prokuratora w mediach 09.02.12, 09:36
              to nie dziwne -to normalne jak sie pisze doniesienia w depresji.
              • 22burza Re: wypowiedz prokuratora w mediach 09.02.12, 10:08
                czy ktokolwiek przez ten rok coś z tego bełkotu zrozumiał ?Jak nie jąkanie, to grożenie,,a najczęściej smętnym głosem "jaki to bałagan zostawił poprzednik" no idoniosłym głosem chwalenie :jaka to jestem wspaniała,jak to dobrze rządze,ile to zaoszczędziłam.Pytam czy mieszkańcom żyje się lepiej NIE,czy Latwiej coś załatwić w UM-NIE, czy ktoś dostał się na audiencje do Prezydenta - NIE, czy w UM czujemy się swojsko -NIE bo atmosfera ciężka, pełna niepokoju i podejrzliwości. My jeszcze pamiętamy te czasy za p. Stani kiedy sprawy załatwiał w swoim gabinecie,z życzliwością,uśmiechem i często przy kawie,kiedy na różnych festynach chodził swobodnie po targowisku i rozmawiał z mieszkańcami.Komu to przeszkadzało ? zapewne usłyszę "zadłużył Miasto", no to trzeba go było za karę zostawić przy sterze aż by te długi spłacił, a zrobiłby to napewno bez szkody (tak drastycznych podwyżek) dla mieszkańców.Mstliwość i zawiść nigdy nie przynoszą dobrych efektów.
                Widzimy ,że dzieje się coraz gorzej ;trunkowy synek w MOPS-ie na ciepłej posadzce, specjaliści w swoim resorcie są rzucani po wszystkich kątach UM,gdzie muszą się uczyć od nowa,ludzie osądzani od czci i wiary zanim trafią przed oblicze Temidy,a specjalistów od donosów mamy takich ,że ani prokuratura nie potrafi zozumieć o co tu chodzi.Zapewniam was , że my Rudzianie też już straciliśmy orientacje,mamy wrażenie ,że ktoś prubuje nas wyprowadzić na "świńskie południe" (zwrot stosowany przez emigrantów zza wschodniej granicy).
                • skalar2011 Re: wypowiedz prokuratora w mediach 09.02.12, 10:42
                  o bylo do przewidzenia już zaraz po wyborach ,tak to jest jak obejmuje taką funkcję osoba przypadkowa a jej jedyną umiejętnością jest lokowanie swoich na posadkach, sianie zamętu i branie kasy.
                  To przecież były radny przemądrzały ją wywindował na to stanowisko, a jakie były kulisy wyborów opisał dokładnie tygodnik NIE z 27 lipca .Kłamliwa kampania wyborca ,wciskanie tych kłamstw mieszkancom ,niektórzy się dali nabrać na płacząco-skamlający głosik i teraz mamy efekty.
                  RUDA ŚLĄSKA SŁAWNA W CAŁEJ POLSCE
                  • sukiero nie na temat. 09.02.12, 12:55
                    skalar2011 napisał:

>Kłamliwa kampania w
                    > RUDA ŚLĄSKA SŁAWNA W CAŁEJ POLSCE

No sławna o Smoleńsk, o OTI, a dla mieszkańców nowa kardiologia?, nowa piecownia? - po obu tych obiektach niebawem zostaną jedynie wspomnienia (po wireckim szpitalu już chodzą wandale) a po cegielni hula wiatr. To jest prawda.
                    A nie udzielenie absolutorium prezydentowi za 2010 r?

skalarku raczej skleroza2011 taki sobie nick daj.
                    • volwer Re: nie na temat. 09.02.12, 19:39
                      cukierku..puknij sie w ...
                      albo lepiej do podludka na izbe przyjec w goduli-pamietaj tylko prywatnie-wtedy ci nawet tomograf zrobia na bol gardla
                      • skalar2011 Re: nie na temat. 09.02.12, 19:46
                        bombon nawija na jedna nuta bo inaczej nie potrafi ,taki mu dali tekst a sam przecież nic nie wymyśli
                    • robertdebruss Re: nie na temat. 09.02.12, 21:06
                      Ty bombon !!!!! kajś boł jak Stania rządzioł ? siedziołś cicho jak mysz pod miotłą bele kasiorka leciała, potem zawsze jak boło już zamieszanie, widowiskowo wkłodołś swoj patyk między szprychy, ale tak żebyś som nim niy dostoł, tak cwanie, jak zwykle.. Zawsze wiesz kaj wsadzić żić i jak sie ustawić. Nie martw sie przydzie czas, że przypomnymy sie te twoje wynokwianie.Tak sie czasami zastanowiom, że jak ktoś w oświadczyniu pierniczy, że z swojego interesu wyciągnoł 6 tys. złotych na rok, to co to z niego za super szpec, że mu zaroz ciepły zydel naszykowali do rządzynio. Moim zdaniem taki ober szpec może nojwyżyj budka z gazetami prowadzić abo bilety w bance sprzedować. Przepraszam jeżeli uraziłem tych prawdziwych sprzedawców. Niykerym tak bardzij pasujom intrygi, knowania i poduszczanie jednego na drugich. Te miasto mo juz dość takich ludzi i myśla że najlepszo bołaby tako du...no brama przed następnymi wyborami z takim du... nym napisym TAKICH JUŻ TU NIE CHCEMY. i obojętnie z jakij opcji są. Może w szczególności z twoji opcji zasłużyli nojbardzij, żeby ich pognać jak nojdalij od tego miasta i jego miyszkańców i to na zawsze.
                    • skalar2011 Re: bombony,bolki,linomagi, 11.02.12, 19:33
                      WESOŁO WAM JESZCZE, TAKICH JAK WY POWINIEN TAJFUN ZMIEŚĆ Z TEGO MIASTA,
                      PERFIDIA,MORALNA ZGNILIZNA, FAŁSZ TO WASZ ŻYWIOŁ

MAM NADZIEJĘ ŻE NIKT WAS NIE ZOBACZY NAD GROBEM ŚP.PANI LUCYNY, WASZE RĘCE SĄ ZBRUKANE JEJ KRWIĄ.
                • ktos33dwa Re: wypowiedz prokuratora w mediach 09.02.12, 22:30
                  coś ci opowiem o załatwainiu As, faktycznie każdemu obiecywoł że to załatwi, to zapłaci, tylko nie patrzył na innych ktoś kto nie mioł odwagi podejśc to czekoł w kolejce, a ten co był cwaniak, to załatwiał co chcioł, np. słyszałem, że jak gosciu na kafauzie wypoloł mieszkanie powodując wybuch butli z jego winy, to w nagroda dostoł mieszkanie z centralnym ogrzewaniem bez zadnych konsekwencji, bo byli cwani a inni czekali w kolejce, albo mieszkania w tbs też załatwioł , dzwoniąc lub każac dzwonić by uwzględnic tego lub owego mosz racją mozna z nim było załatwić przy kawie i piwie, ale czy prezydent miasta w ten sposób ma załatwiać sparwy, czy stworzyć odpowiednie procedury które pozwoliłyby na załatwianie wszystkich spraw. A teraz urzednicy przypomnijcie sie jak poprzedni Prezydent na amach wiadomosci pisoł że nie mo zaufanio do urzędników, żeby mu dzwonic w różnych sprawach. To co to pracownicy Um nie byli jego załogą, nie był ich kierownikiem już nic nie wiem.
    • rudzian2 Re: Wstyd mi... 09.02.12, 22:52
      znając tą pomarszczoną to jest kolejna pokazówka , nieważne kogo wystawi do ścięcia , to ostrzeżenie dla innych żeby się jej bali , celowo robi z tego medialny cyrk
      na dzisiejszej sesji specjalnie nie była , pokazała radnym gdzie ich ma .......
      • 22burza Re: Wstyd mi... 11.02.12, 00:25
        WSTYD MI ZA PREZYDENTA NASZEGO MIASTA, CHCE MI SIĘ WYĆ Z BÓLU NAD NASZĄ GŁUPOTĄ LUDZIE KTO RZĄDZI NASZYM MIASTEM ILU JESZCZE PRACOWNIKÓW Z UM PÓJDZIE POD TOPÓR.
        PRZEŻYLIŚMY TYLU PRZEWODNICZĄCYCH RADY MIEJSKIEJ, SEKRETARZ I PREZYDENTÓW ALE
        NIGDY NIE MUSIELIŚMY SIĘ WSTYDZIĆ , ŻE JESTEŚMY RUDZIANAMI, TERAZ TAK I TO MOCNO
        • g-48 Re: Wstyd mi... 11.02.12, 00:46
          Czy to prawda................?!
          • 22burza Re: Wstyd mi... 11.02.12, 03:06
            tak,trudna i wstydliwa prawda .
    • rudzian2 Re: Wstyd mi... 11.02.12, 08:06
      ciekawe który inteligent pierd........ pisał to zawiadomienie do prokuratury
      że nawet prokuratura nie potrafi określić zarzutów
      taki małpiszon urządza sobie igrzyska zbyt dużym kosztem
      niech popatrzy na swoje zapite gniazdo
    • rudzian2 Re: Wstyd mi... 11.02.12, 08:23
      oczywiście nasze miejskie tuby jak "nasze miasto pl" i "ruda slaska com" ani słowa nie pisną
      im nie wolno bo mają cenzurę od tej upadłej francy
      co za WSTYD ! ! ! ! ! !
      • ramaja222 Re: Wstyd mi... 11.02.12, 10:31
        A oświadczenie nadziewanej dalej wisi na stronie mIasta. Bez godności
        • 22burza Re: Wstyd mi... 11.02.12, 12:26
          jak ma je ściągnąć , jak się boi nos z domu wyściubić, bo wie ,że w tym mieście jest spalona.Poczekamy na decyzję radnych , oni są władni ją odwołać ze stanowiska, chyba, że ona im da po lizaku i liżąc będą czekać na następną ofiare.jej wyroki są nieprzewidywalne, p.Lucynę sama awansowała i własnoręcznie zniszczyła, więc niech nikt nie liczy na jakiekolwiek względy,bo się zawiedzie.Składam wam wszystkim serdeczne wyrazy współczucia ;pracować z taką osobą to istny horror.Pracownicy UM złaczcie się.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka