Dodaj do ulubionych

Informacja

11.05.12, 13:56
www.naszagazeta.info/index.php?option=com_content&view=article&id=434:prezydent-dziedzic-ich-zwolnia-sd-przywroci-do-pracy&catid=43:aktualnoci&Itemid=97
To tak na wszelki wypadek. Bo ten od mutantów może obaczyć pełnomocnika pracującego w UM i wymyśli jakieś ploty.

Obserwuj wątek
    • skalar2011 Re: Informacja 11.05.12, 15:39
      to niech grazka szykuje kasę na odszkodowania najlepiej swoją prywatną, wycyckała z kasy miasta odszkodowanie jak się sama ,dla siebie od siebie ,,wywalczyła,, kasę,hojna też była dla doktorka smieszkowicza a ponoć przegrał proces -czy zwrócił kasę do miasta?
      ale 24 czerwca już blisko ,coraz bliżej
      • rudzian2 Re: Informacja 11.05.12, 15:51
        pofyrtana ponoć meble pogryzła w ataku swojej zwykłej furii
        żylasty gnat Cyborg nawet pazury swoich szłap poobgryzał
        tam się robi coraz lepsza rodzinna atmosfera ..........
        • 22burza Re: Informacja 11.05.12, 23:48
          czy trzeba było tego wszystkiego ? złość jest zawsze złym doradcą,a nienawiść jeszcze gorszym,dla zachowania honoru proponuję dymisję,zaoszczędzi wstydu,pieniędzy i można będzie zamiast referendum zrobić festyn.
          • w36 Re: Informacja 12.05.12, 00:59
            22burza napisała:

> dla zachowania honoru proponuję dymisję,zaoszczędzi wstydu,pieni
            > ędzy i można będzie zamiast referendum zrobić festyn.

Dla Dziedzicowej drobiazg. Wziąć kartkę papieru napisać jedno, dwa zdania i podpis.
            A za pieniądze które zaoszczędzimy dokupić jakiś fajny zespół na Dni Rudy.
            Bo to co jest przewidziane pod gust Dziedzicowej na tegoroczne dni jakoś całkowicie mi nie leży. Wolałem jednak gust muzyczny ludzi Stani. Coś się fajnego znalazło, zawsze.
            • mietlorz707 Re: Informacja 12.05.12, 02:43
              Tak przy okazji kosztów to nikt nie zauważył jeszcze że wybory mają pozytywny wpływ na działalność gospodarczą w mieście. Ci wszyscy radni chcąc zostać na stołkach, i wszyscy chętni do zajęcia ich miejsc, i kandydaci na prezydenta będą potrzebować plakaty, ulotki, flagi, maskotki i inne duperele, część na pewno to zamówi w rudzkich firmach.
        • skalar2011 Re: Informacja 11.05.12, 23:50
          a co to będzie do 24 ,ale się będzie działo,oj działo Ken podeptany,Andzia Pazur wdeptana,Cyborg brele zmieni bo szczaskane,rzecznik przejdzie na dietę oj, co to będzie.............referendum nareszcie będzie
    • hepik1 Re: Informacja 12.05.12, 06:29
      Sytuacja może byc zabawna.
      Podrzędny pracownik UM jest członkiem grupy inicjatywno-referendalnej a teraz juz po ponownym przyjęciu będzie jednocześnie wykonywał polecenia Dziedzicowej i nawaływał do jej usunięcia?;)
      To chyba sie nazywa konflikt interesów?
      Bo kuriozum na pewno.
      PS Tak czytam uzasadnienie sądu...obsługa prawnicza Dziedzicowej jest chyba do d...y.
      Gdyby napisali ,ze nie chodzi likwidację miejsca ,tylko stanowiska pracy ,wynika,że Wesołowski by mógł spokojnie brać udział w antydziedzicowych wiecach a tak to teraz musi przeżywać meki Tantala ;)

Tantal-patrz Wikipedia.Zachować ostrożność ;)
      • rudzian2 Re: Informacja 12.05.12, 08:47
        Wiesz co Hepik ......
        takiego obrotu sprawy nikt nie mógł przewidzieć ale niestety to kolejna klęska tej wielkiej władczyni , musi się dostosować do wyroku sądu i Wesołowski będzie tam pracował , do tego będąc pełnomocnikiem Komitetu Referendalnego a tę funkcję pełni przecież społecznie , to teraz zobaczymy jak szanuje demokrację ta gwiazdunia co to w kółko klepie :
        "Nie toleruję i nie będę tolerować przypadków łamania prawa i postępowania niezgodnego z zasadami etyki" oraz jak to stoi na straży każdej wydanej złotówki.
        A co do prawników , to nie do końca masz rację dlatego , że niejeden prawnik musiał opuścić jej szeregi kiedy tłumaczył jej jakie jest prawo i czego należy przestrzegać , zawsze wtedy dostaje nazwijmy to lekkiego "wścieku" i upiera się że ma być napisane jak ona to umyśliła ,
        to przypomina coś historii , jednego z tych Ludwików który mawiał "Państwo to ja" a potem mu chyba łepetynę ucięli.
        Tu mamy identyczną sytuację , jeszcze trochę a byś usłyszał w orędziu noworocznym "Ruda to ja", nie mam co do tego żadnych wątpliwości ............
        • hepik1 Re: Informacja 12.05.12, 10:35
          Jeśli Dziedzicowa jest tak wredna i przebiegła,to powinna otworzyc taki punkt jak w Plazie,tylko teraz na targowisku w Wirku i tam delegować Wesolowskiego.Jakaś budka na świeżym powietrzu ,przez cztery dni w tygodniu Wesolowski sie nudzi a w czwartki ma pełne ręce roboty ;)
          • 22burza Re: Informacja 12.05.12, 10:46
            hepik to mialo być dowcipne ? a mnie zaskoczył twój niski poziom,do tej pory nie miałeśu mnie wysokich notowań,a teraz wypadłeś z rankingu.Ty się zastanów gdzie tobie postawią budę,bo jak mniemam to forum pozbędzie się ciebie raz na zawsze.Chłopie proś św. Rocha o rozumu trocha.
          • g-48 Re:Moj "rostomily" 12.05.12, 11:41
            Jeśli Dziedzicowa jest tak wredna i przebiegła,to powinna otworzyc taki punkt j
            > ak w Plazie
            A ty jezeli bys nie mial tak wrednego charakteru to bys juz dawno porzucil te przestepcze cenzorskie rzemioslo.
            Art. 54.

Każdemu zapewnia się wolność wyrażania swoich poglądów oraz pozyskiwania i rozpowszechniania informacji.

Cenzura prewencyjna środków społecznego przekazu oraz koncesjonowanie prasy są zakazane. Ustawa może wprowadzić obowiązek uprzedniego uzyskania koncesji na prowadzenie stacji radiowej lub telewizyjnej.
            www.sejm.gov.pl/prawo/konst/polski/2.htm
            • bed-wa Re:Moj "rostomily" 12.05.12, 15:55
              Hepik,nie gorsz się,ale jesteś słabiutki w tym co robisz.Bawisz się w jakiegoś wróżbitę czy co? domniemujesz,że Wesołowski to,tamto itd.,a co ciebie tak to martwi.Jeśli chciałeś mu pomóc kiedykolwiek to trzeba było to zrobić! Aha,co miałeś na myśli pisząc, cyt." meki Tantala".Pisze się mekka,a nie meka.Chociaż nie słyszałem,żeby Tantal i mekka mieli coś ze sobą wspólnego. Słyszałem natomiast o mękach Tantala,ale przecież ty taki wnikliwy i bystry(ha! ha!-to oczywiście żart),ale na pewno drobiazgowy, wiesz co mówisz i piszesz.No więc jak?
    • antydopalacz Re: Informacja 12.05.12, 16:27
      Mam pytanie. Czy Pani Prezydent Dziedzic, reprezentująca UM wniosła apelację od niekorzystnego wyroku do SO w Gliwicach przeciwko Pani Dziedzic - dyrektor MOPS ? Jeśli nie to proponuję, aby nowy prezydent (obojętnie czy wybrany w Referendum czy później w terminowych wyborach) wniósł w interesie Miasta o przywrócenie terminu do złożenia apelacji i odwołał się od tego wyroku. Zobaczymy wtedy, co na to Sąd Okręgowy. Może trzeba będzie zwrócić kaskę do miasta. Należałoby tak uczynić choćby dla symetrii wobec sprawy Wesołowskiego.
      • bed-wa Re: Informacja 12.05.12, 16:55
        Niektóre osoby w UM, przed weekendem były niezwykle zestresowane.Starały się to nadrabiać dobrą miną,ale efekt mizerny.Widoczne napięcie.Wiele z nas cieszy się ,że będzie upragnione referendum,ale nie możemy okazywać naszego zadowolenia,bo skutki tego byłyby oczywiste.Są naciski antyreferendalne,taka atmosferka i mają być nagrody pieniężne przy okazji święta samorządowców,żeby nas a na pewno kierownictwo przychylnie nastawić do władzy.Ale nie jesteśmy głupi,a nagrodę chętnie wezmę.Wiem,że jestem w tej grupie do nagrody.To cieszy,ale referendum bardziej cieszy.
        • skalar2011 Re: Informacja 12.05.12, 17:48
          grażka chętnie by wszystkich przekupiła , byle się utrzymać na stołku,obiecuje na prawo i lewo,nagradza, wynagradza robi co tylko może biedaczyna............a 24 czerwca tuż,tuż i chwała Bogu
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka