Dodaj do ulubionych

Tobiszowski to kret ?

13.04.13, 17:42
Bo to chyba o nim Arkadiusz Siński na fejsie pisze ;)
"Jest Pan zorientowany jak ma zamiar postąpić ze mną zdemaskowany miłośnik antypolskiej śląskości w PIS? Tym to sposobem spalił Pan tego kreta, o którym wiedziałem od roku. Jego szkodliwa działalność dla Polski i dla PiS jest znana prezesowi Jarosławowi Kaczyńskiemu."
Obserwuj wątek
    • waple Re: Tobiszowski to kret ? 13.04.13, 18:34
      Hepiczku nas obchodzi życie w naszym mieście,tu i teraz a nie Twoje mącenie.Tak dobrze zaczynałeś a zle skończysz, czego Ci osobiście nie życzę!Pozdrawiam.
      • 22burza Re: Tobiszowski to kret ? 13.04.13, 19:22
        pytam się co ma do powiedzenia w Rudzie Śląskiej p.Siński ? znam całą rodzinę Tobiszwskich
        są to porządni,spokojni ludzie,żyjący w zgodzie z prawem,Kościołem i ludźmi,kto twierdzi inaczej jest podłym klamcą i oszczercą.Pan z Zagłebia niech się zajmie swym regionem bo jest tam co robić,a nasza p.Prezydent jak się jej Rudzianie nie podobają (bo ona im na pewno nie),to niech startuje na prezydenta Dąbrowy Górniczej.
        • norma569 Re: Tobiszowski to kret ? 13.04.13, 20:19
          Zgadzam się pan Tobiszowski to porządny i życzliwy ludziom człowiek.Czytam to forum i nie zabierałam głosu dotąd , ale wkurza mnie pomawianie porządnych ludzi dodam że prywatnie nie lubię PISu .Pan Tobiszowski jest odbierany przeze mnie nie jako członek PIS ale człowiek zatroskany o nasze miasto przekonała mnie o tym wypowiedż na konferencji w sprawie referendum.Zgadzam się w mieście dzieje się żle nie ma pracy polityka prorodzinna nie istnieje wiem bo mam wielodzietną rodzinę(nie korzystam z MOPS)PAN HEPIK zajął by się czymś pożytecznym a nie tylko podjudzaniem.
          • volwer Re: Tobiszowski to Tobi? 13.04.13, 20:21
            Tobi to tylko przydomek- naprawdę Kunta Kinte.
            Najwazniejsze są Korzenie
            • 22burza Re: Tobiszowski to Tobi? 13.04.13, 20:29
              volwer zapewniam cię,że Tobiszowski ma korzenie z głębi tej naszej Śląskiej Ziemi,tak ze strony ojca,jak ze strony matki i to zdrowe korzenie.to nie jest jakiś tam basztard,to Ślązok z krwi i kości z dziada,pradziada.
              • hepik1 Re: Tobiszowski to Tobi? 13.04.13, 20:38
                22burza napisała:

> Tobiszowski ma korzenie z głębi tej naszej Śląskiej Zie
                > mi,tak ze strony ojca,jak ze strony matki i to zdrowe korzenie.to nie jest jaki
                > ś tam basztard,to Ślązok z krwi i kości z dziada,pradziada.

Brawo,znaczy jak go wykosi gosciu z Dąbrowy G przy decyzji z pisowskiej warszawki to co wtedy? ;)
                • 22burza Re: Tobiszowski to Tobi? 13.04.13, 20:42
                  a liczysz na to,że Go wykosi ?
                  • hepik1 Re: Tobiszowski to Tobi? 13.04.13, 20:52
                    22burza napisała:

> a liczysz na to,że Go wykosi ?

A nie mam pojecia.
                    Kompletnie nie znam środowiska pisowskiego.
                    Na zdrowy ludzki rozum-nie ma szans.W koncu Tobiszowski,przynajmniej formalnie to znaczaca figura w Pisie.
                    Jeśli jednak zotasł by wykoszony,to więcej powie o sile Sakiewicza i słabosci samego Prezesa;)
                    • 22burza Re: Tobiszowski to Tobi? 13.04.13, 21:00
                      znając stosunki Tobiszowskiego z Prezesem,to nie liczę na wykoszenie,no i szkoda by było,bo to prawy człowiek.
                      • hepik1 Re: Tobiszowski to Tobi? 13.04.13, 22:01
                        22burza napisała:

> znając stosunki Tobiszowskiego z Prezesem,to nie liczę na wykoszenie

Kompletnie nie znam stosunków Prezesa z Tobiszowskim ,zreszta wstyd wnikać w intymne sprawy między panami ;)
                        Jeśli patrząc na liste wykoszonych wcześniej (Ziobry,Dorny,Kempy,Kowale itd,itp) to kopsnięcie Tobiszowskiego chyba nie stanowić bedzie problemu dla Prezesa ;)
              • pipi43 Re: Tobiszowski to Tobi? 13.04.13, 20:41
                22burza napisała:

to nie jest jakiś tam basztard,to Ślązok z krwi i kości z dziada,pradziada.

Mam nadzieję, że nie "basztard", bo oznaczałoby to, że jest ptakiem;)
                • 22burza Re: Tobiszowski to Tobi? 13.04.13, 20:44
                  nie tylko ptaków określa się tym mianem.
                  • mietlorz707 Re: Tobiszowski to Tobi? 13.04.13, 22:24
                    > nie tylko ptaków określa się tym mianem.

Człowieków terz?
          • w36 Re: Tobiszowski to 100% pisior 13.04.13, 21:36
            norma569 napisał(a):

> Zgadzam się pan Tobiszowski to porządny i życzliwy ludziom człowiek.

Ha, ha. No bez przesady. Taki on porządny że dla ratowania swojej pozycji u swojego wodza, bez żadnych skrupułów, cynicznie olewając zdanie społeczności, podrzucił swoją wersję kaczego rondka, Halembianom. Czyli w tym cyrku smoleńskim, tak naprawdę, poziom nie wiele różniący się od poziomu Sińskiego z Dziedzicową, tyle że po prostu musi uwalić jego inicjatywę bo podwiesiła się pod nią Dziedzicowa. Nazywanie porządnym, człowieka, który w tak bezczelny sposób przedkłada interes partyjny nad interes społeczności, której przyrzekł służyć, jest nonsensem.
            • 22burza Re: Tobiszowski to 100% pisior 13.04.13, 21:58
              a ja myślę,że konsultacje społeczne to obowiązek prezydenta,a nie posła.
              • fifik_rsl Re: Tobiszowski to 100% pisior 13.04.13, 22:11
                Tylko że to nie prezydent przegłosował nadanie tego rondka bez konsultacji tylko radni. Radni z wszystkich opcji śmiem dodać.
                Na dzień dzisiejszy wiemy że jednym z dwóch którzy się wstrzymali był Potyrała. Ustalić drugiego narazie się nie udało. Nikt nie chce ujawnić imiennego wyniku głosowania, mimo że miało charakter jawny.
                • amarian2 fifik 14.04.13, 11:45
                  Fifik nie mam sił wyszukiwać twoich wpisów na temat jak to super rozegrała Dziedzic z tym rondem, Ty , hepik i kilku bardzo trafnie oceniliście postępowanie Dziedzic i jej powody.
                  A teraz nagle bronisz prezydent?
                  Fifik jest na sferze sesja z 21 marca 2013
                  www.sferatv.pl/vod/srm-ruda-slaska/audycja/2265-sesja-rady-miasta-ruda-slaska-21-03-2013-cz-3.html
                  posłuchaj gdzieś po 1godzinie i 40 min. Bubel p. prezydent został zdjęty z porządku obrad.
                  I TEMATU NIE BYŁO.
                  Ponieważ zgodnie z obowiązującą wówczas uchwałą tylko prezydent mogła wnieść następny projekt.
                  I TO JEST FAKT. W TYM MOMENCIE tematu nazwy ronda nie było.
                  Co się dzieje, grupa radnych PREZYDENT próbuje złamać prawo i na siłę wprowadzić temat z powrotem na sesję. I TO ta grupa i TO p. prezydent są winni podziałowi mieszkańców i całej tej aferze.

• hepik1 Re: fifik 14.04.13, 11:55
                    Ale to 18 radnych było za a dwóch sie wstrzymało.

Nazwiska ,najlepiej z przynależnościa partyjną obok !
                    • amarian2 Re: fifik 14.04.13, 13:52
                      Hepik wszyscy głosowali za, nawet jak ktoś się wstrzymuje lub nie był na głosowaniu to w takiej sytuacji nic to nie znaczy.
                      Parodio jest fakt, że jeden z głównych wnioskodawców wprowadzenia z powrotem uchwały do porządku obrad nagle się wstrzymuje. Może chciał aby rondo było na Wirku a na Halembie wstrzymuje się od głosu???
                      Chciałem tylko przypomnieć WASZE wpisy, że całą tą awanturę wywołała prezydent i jasno napisaliście z jakich powodów, a teraz nagle obrońcy prezydent się znaleźli.
                      • fifik_rsl Re: fifik 14.04.13, 14:16
                        We wszystkich wpisach pisałem, że wine za obecny stan rzeczy ponoszą wszyscy uczestnicy rudzkiej sceny politycznej. Ponosi ją prezydent ale także radni wszystkich opcji politycznych.
                        Rozumiem, że dla waszego interesu, trzeba całą winę zrzucić na G. Dziedzic, jednak ludzie nie są głupi. Nie da się im wmowić że radni przegłosowali decyzję bez konsultacji społecznych z winy G. Dziedzic.Przegłosowali ją w imię realizacji własnych intersów partyjnych.
                        Tak samo oczywiste jest że całe zamieszanie rozpoczęło się od G. Dziedzic, która dała się wmanewrować w grę Sińskiego, licząc że w jej wyniku uda jej się ugrać coś dla siebie. (rozbić PIS lub Koalicję)

Takie zdanie miałem od poczatku i go nie zmieniam!!

Problem jest po stronie referendalnej, gdyż swój interes przekładacie, ponad próbę wzniesienia się na minimum obiektywizmu.

O samym Tobiszowskim i jego sytuacji w PIS szkrobnę cos wieczorem.
                        • 22burza Re: fifik 14.04.13, 14:42
                          fificzku tylko nie zrób z tego elaboratu,bo wiesz ,wszyscy dziś imprezują w tą pierwszą pogodną niedziele i będą zmęczeni i nie będzie im się chciało czytać.Może czegoś o TG nie wiesz to pytaj znam go od zawsze może coś podpowiem.Jedną rzecz powiem ci już teraz;jego żona jest prawnikiem,więc ostrożnie dobieraj słów,bo wiesz jak to z prawnikami,ich interpretacja jest zawsze inna od naszej.
                          • fifik_rsl Re: fifik 14.04.13, 15:11
                            Jeśli myślisz ze ten twoj wpis mnie zniecheci lub zastraszy to jesteś w błędzie.
                            • 22burza Re: fifik 14.04.13, 16:39
                              nie było to moim zamiarem, przecież wszem wiadomo,że jesteś bohaterem,nawet jak wpadniesz do wykopu to nie wzywasz nikogo na pomoc.
                      • czerwcowyreferendysta Re: fifik - V kolumna 14.04.13, 15:44
                        Amarianie2 przecież Ty próbujesz wytłumaczyć fifikowi -przydupasowi Dziedzicowej, to co oczywiste jest dla wszystkich, że pani prezydent jest intrygantką !
                        Najpierw prezydent wprowadza projekt uchwały w sprawie nazwy ronda, a za chwilę mówi: "ja byłam przeciw rondu". I to tylko dlatego, że Ci których chciała skłócić, znaleźli rozwiązanie.

Jak widzisz intrygi dziedziczne są, przeszły na: fifika, Potyrały, hepika1.

amarian2 napisał:

> Hepik wszyscy głosowali za, nawet jak ktoś się wstrzymuje lub nie był na głosow
                        > aniu to w takiej sytuacji nic to nie znaczy.
                        > Parodio jest fakt, że jeden z głównych wnioskodawców wprowadzenia z powrotem uc
                        > hwały do porządku obrad nagle się wstrzymuje. Może chciał aby rondo było na Wi
                        > rku a na Halembie wstrzymuje się od głosu???
                        > Chciałem tylko przypomnieć WASZE wpisy, że całą tą awanturę wywołała prezydent
                        > i jasno napisaliście z jakich powodów, a teraz nagle obrońcy prezydent się znal
                        > eźli.
                        • fifik_rsl Re: fifik - V kolumna 14.04.13, 16:03
                          a swoje "mądrości" wygłasza zakompleksiony lekliwy tchórz, który pod swoimi chamskimi pomówieniami nie potrafi się nawet podpisać. Odpowiedź dla tego typu jednostek ...ziew...
                          • mietlorz707 Re: fifik - V kolumna 14.04.13, 20:45
                            Tutaj "ziew" jako odpowiedź, gdzie indziej piszesz coś o sekcie smoleńskiej. Chamami nazywasz innych forumowiczów. Z pogardą traktujesz każdego kto nie wie, gdzie jest jakaś podrzędna knajpa.
                            Retoryka jakby znajoma, czyżbyś się z Mariuszkiem spotykał?
                            W ramach całkowicie apolitycznej, obywatelskiej inicjatywy oczywiście.
              • w36 Re: Tobiszowski to 100% pisior 13.04.13, 23:00
                22burza napisała:

> a ja myślę,że konsultacje społeczne to obowiązek prezydenta,a nie posła.

A po co konsultacje? Domniemywam że Tobiszowski posiada na tyle wiedzy, by mieć świadomość że spora część społeczeństwa nie kupuje bzdury o Wielkim Prezydencie Kaczyńskim. I narzucanie społeczności kaczych rondek jest z gruntu działaniem złośliwym, szkodliwym, dzielącym ludzi a przy tym nie mającym żadnego pożytku publicznego.
                • fifik_rsl Re: Tobiszowski to 100% pisior 13.04.13, 23:15
                  Tylko że liczył pewnie że skoro zrobią to szybko i sprawnie, to będzie jak w innych miastach. Ludzie pokomentują i szybko im przejdzie, a tutaj psikus.
                  • w36 Re: Tobiszowski to 100% pisior 13.04.13, 23:41
                    fifik_rsl napisał(a):

> Tylko że liczył pewnie że skoro zrobią to szybko i sprawnie, to będzie jak w in
                    > nych miastach. Ludzie pokomentują i szybko im przejdzie, a tutaj psikus.

Jeśli coś myślał, to raczej tylko jak się prezesowi nie narazić. Przecież to u nich Smoleńsk to jak religia i nawet taki wysoki funkcjonariusz może się na tym pośliznąć. Sprawa protestów to dla niego już dużo mniejsze zmartwienie.
                    • fifik_rsl Re: Tobiszowski to 100% pisior 14.04.13, 15:54
                      Dokładnie, jak tu się nie narazić i sprawe szybko zamknąć. Taki był jego cel. Całe to nagłośnienie sprawy, nie jest mu obojetne, gdyż uwypukliło konflikt frakcji umiarkowanej z fanatyczną. Jego pozycja jest na Śląsku bardzo mocna, jednak rywal to nie tylko płotka Siński, ale całe to towarzystwo wzajemnej adoracji GP. Jeśli za Sińskim staną pozstałe koła GP z miast ościennych, a pole walki rozciagnie się na cały Śląsk, to sędzią bedzie Warszawa,a wtedy wbrew pozorom w Tobiszowskim faworyta bym nie upatrywał.

Więcej wieczorem
                      • 22burza Re: Tobiszowski to 100% pisior 14.04.13, 16:53
                        no,no, no jeszcze trochę,a wywróżą nam wojnę domową ,a głównym powodem będzie Grzegorz
                        mamy już :P. Dziedzic,za jej plecami Sińskiego wraz z wszystkimi klubami Gazety Polskiej
                        (Siński dla jednych płotka,dla innych figura),dalej idzie Warszawka a na przeciw" Sląski Baron "
                        Tobiszowski, no ale że Zagłębioki jeszcze nigdy nie pokazali,że są mocniejsi niż Ślązoki (nawet Gierek bez Śląska nie dałby sobie rady ) no to na razie spokojnie dążymy do referendum.
            • baba2 Tobiszowski to super facet 13.04.13, 23:54
              Co za brak wiedzy na temat Grzegorza Tobiszowskiego.
              Nikt nie ma pojęcia ile zrobił dobrego Grzegorz Tobiszowski.
              Dla każdego spóldzielcy,i włascicieli mieszkań innych przyczynił się ,że stali się właścicielami swoich mieszkań?Gdyby nie on kilkadziesiąt tysięcy Rudzian i miliony Polaków byłoby nędzarzami.
              Bez względu na jego przynależność partyjną jest najbardziej zasłużonym obywatelem Rudy Śląskiej.
              Nie krzyczy nie bluzga pomyjami a działa.
              Jestem mu za to wdzięczny i mu dziękuję.
              Nie skorzystałem z tych przywilejów ale cieszę się że zadbał o moich sąsiadów i ich rodziny.
              W36 dokształć się i uznaj jego wielkość?
              Coś ty zrobił dla mieszkańców Rudy Śląskiej?
              • w36 Re: Tobiszowski to super facet 14.04.13, 00:26
                baba2 napisał:

> Dla każdego spóldzielcy,i włascicieli mieszkań innych przyczynił się ,że stali
                > się właścicielami swoich mieszkań?Gdyby nie on kilkadziesiąt tysięcy Rudzian i
                > miliony Polaków byłoby nędzarzami.

Trudno mi tu coś powiedzieć, bo nie znam blisko sprawy ani ile w tym zasługi Tobiszowskiego.
                Ale co by nie było, to w sprawie kaczego rondka się nie popisał. Zaleczył jedną zarazę, drugą.
                • volwer Re: Tobiszowski to super facet -do w36 14.04.13, 20:18
                  w 36- masz jakas ugruntowana wiedze o super facetach,co sie nie popisuja-lub POPISują się ?
                  • w36 Re: Tobiszowski to super facet -do w36 15.04.13, 04:31
                    volwer napisał:

> w 36- masz jakas ugruntowana wiedze o super facetach,co sie nie popisuja-lub PO
                    > PISują się ?

Ugruntowaną? Właściwie tak. I nie zadne Pisy i Po. Wcześniej. Z komuny. Też takie podobne sytuacje pamiętam, może teraz śmieszne, żałosne, gdzie pewne tematy powodowały że skądinąd mądrzy ludzie, musieli zachować się irracjonalnie. Tak jak to teraz przyszło Tobiszowskiemu, zrównać się z mitomańskimi fanatykami.
                    Tyle że w odróżnieniu od tamtych czasów, konieczność takiego zachowania to już nie narzucona dyktaturą obowiązująca norma a świadomy, wyłącznie osobisty wybór.
        • hepik1 Re: Tobiszowski to kret ? 13.04.13, 20:24
          To wcale nie jest błaha sprawa.Jeśli Tobiszowki wystąpił z wnioskiem o usuniecię Sińskiego z Pis-u a Siński twierdzi,że Tobiszowki to kret w PiS-ie ,to jest problem i to duzy.
          Wielu obserwatorów politycznych nie jest pewnych czy PiS-em rządzi jeszcze Jarosław czy juz Sakiewicz ze swoimi bojówkami z klubu Gapola.
          Jeśli Siński ma duże przełożenia w Warszawie,to może sie skończyć utratą posła z RSl ;)
          • volwer Re: Tobiszowski to kret ? 13.04.13, 23:53
            no to partia wszystko zrobi-zeby poczuł sie jak Tobi.
          • w36 Re: Tobiszowski to kret ? 13.04.13, 23:58
            hepik1 napisał:

> Jeśli Siński ma duże przełożenia w Warszawie,to może sie skończyć utratą posła
            > z RSl ;)

Jak już, to bardziej w Toruniu niż Warszawie ;)
            Ale Siński ma kolegę, który jest pierwszym rezerwowym na liście do sejmu w razie "wypadnięcia" Tobiszowskiego.
            Tak że u Sińskiego to wygląda że w Rudzie łączy przyjemne z pożytecznym.
    • fifik_rsl Re: Proroctwo 15.04.13, 01:47
      Rondo które okazało się bagnem – czyli historia pewnego posła.

Rzecz będzie oczywiście o pośle PIS z naszego miasta Grzegorzu Tobiszowskim.
      Jak wszyscy wiemy ów jegomość jest posłem na sejm mieszkającym na Rudzie, wybranym z ramienia PIS. Oprócz posłowania, pełni też rolę jednego z viceprezesów partii oraz lidera lokalnych struktur tego ugrupowania. Tyle tytułem wstępu.
      Głośno się zrobiło o Panu Tobiszowskim w kontekście konfliktu z lokalnym działaczem jego partii Arkadiuszem Sińskim, który na swoim profilu facebook nazwał posła Mn. Bolszewikiem i kretem, antypolakiem, stronnikiem RAŚiu. Wszyscy śmiejemy się z Sińskiego że jest frajerem, taką płotką co atakuje szczupaka. Powodem ataku była sprawa sławetnego ronda i koalicja w Rudzie PO-PIS-RAŚ.
      Pierwsza myśl jaka mi przyszła do głowy, to rach-ciach i po Sińskim, co też sugerowała znaczna część użytkowników tego forum.
      Z każdym kolejnym przemyśleniem, moje wnioski są jednak coraz dalsze od pierwotnego założenia.
      Trzeba pamiętać, iż PIS to partia gdzie od zawsze głosy rozsądku ścierały się z tymi fanatycznymi, a nad wszystkim czuwał duet wodzów w postaci Braci Bliźniaków. Z początku głosem decydującym był ten umiarkowany. Pierwszym niewielkim zwrotem w stronę radykalizmu były pierwsze przegrane wybory z PO do sejmu, a następnie nieutworzenie koalicji PO-PIS. Jednak przełomowym wydarzeniem była katastrofa Tupolewa i śmierć Lecha. Totalnie załamany Jareki, prowadząc kampanie prezydencką zaczął coraz bardziej skłaniać się ku fanatykom. Rolę znawcy lotnictwa i katastrof zaczął coraz głośniej odgrywać Maciarewicz, z którego ust zaczęły wychodzić coraz lepsze rewelacje. Przewagę nad umiarkowanymi głosami w partii zaczęły przejmować środowiska GP i Radia Maryja, głoszące wszechobecny spisek. Co bardziej rozsądni politycy zaczęli opuszczać partię. Odszedł mp. Ziobro, Kowal, Poncyliusz Migalski Bielan. Z każdym miesiącem umiarkowany głos zaczął być w partii coraz mniej słyszalny. Zamiast niego ciągle lansowali się wyznawcy zamachu z pełniącym rolę półboga intelektu Maciarewiczem na czele. Fanatyczna część szybko się rozprzestrzeniała, powstały koła GP we wszystkich większych miastach. Podstawowy ich cel to tworzenie kaczych rondek oraz gloryfikację idei zamachu. Ich przedstawiciele, nawet jak są w mniejszości to poprzez swój radykalizm i dużo lepszą mobilizację od umiarkowanych, potrafią być na świeczniku. Sam prezes mocno zmanipulowany przez zamachowego eksperta, zaczął coraz bardziej tracić nad wszystkim kontrolę.
      W nurcie tych „przemian” że tak to nazwę, ostał się Tobiszowski, Giżyński i ciężko znaleźć kolejnych rozsądnych.
      Jako że Śląsk, jednym z tych bastionów umiarkowanej opcji z Grzegorzem na czele, ekipa GP postanowiła to zmienić. Uknuta w naszym mieście intryga, bardzo mocne oskarżenia w stronę Tobiszowskiego muszą spowodować radykalne rozstrzygnięcia.
      Wiemy tyle że ma wylecieć Siński, tyle że jestem niemal pewien, że w momencie gdy sprawa będzie na ostrzu noża, do gry wejdą pozostałe koła GP z miast ościennych i wynik będzie rozstrzygany w Warszawie. Tam Jarek będzie miał wybór postawić na rozsądnego gościa, czy na całe stadko wiernych piesków, które już go obgryzają, czego prezes jeszcze nie zauważa. Usunięcie Tobiszowskiego, to dla radykałów przejęcie kolejnego, bardzo ważnego regionu.
      Obstawiam że nie odważy się wejść w konflikt z fanatyczną opcją w swoim ugrupowaniu i wytnie Tobiszowskiego tworząc zupełnie nowe struktury na Śląsku opanowane przez wiadomo kogo.
      Jako że sam Rudzianin to nie głupi gość i obrotny więc obstawiam że stworzy rudzkie podstawy Solidarnej Polski, do której pociągnie Wieszołka czy Myszura. Opcja druga to przejście całej grupy do PO, czego też wykluczyć nie można.
      Natomiast co z Rudzkim PISem. Do następnych wyborów Sińskopodobni zajmą najlepsze miejsca na listach, przyjadą kolejni napływowi kandydaci, a z obecnych ostanie się jedynie Skudlik.
      Jako że ludzie nie są tak do końca głupi, przynajmniej nie wszyscy, więc przy takim rozkładzie kandydatów, to dwa mandaty będą dla nich sukcesem.
      Nastały czasy w których chcąc być członkiem PIS musisz wierzyć w zamach, sztuczną mgłę, dwa wybuchy i ostatnio w trzech pasażerów którzy przeżyli katastrofę.

Na koniec zasłyszany dziś dowcip:
      Antek: Jarku, co powiesz na trzy wybuchy na 3 rocznicę??
      Jarek : Nie no, ciągle gadałeś o dwóch
      Antek: Dobra, to chociaż 3 co przeżyło??
      Jarek : ok., niech będzie ;)
      • hepik1 Re: Proroctwo 15.04.13, 06:59
        Proroctwo takie sobie albo się spełni ,albo nie.
        W Rybniku na sesji wyjazdowej klubu PiS ogłoszono koniec żałoby smoleńskiej ;)

pbs.twimg.com/media/BH3ehVwCMAAYUO7.jpg
        • w36 Re: Proroctwo 15.04.13, 16:23
          hepik1 napisał:

> W Rybniku na sesji wyjazdowej klubu PiS ogłoszono koniec żałoby smoleńskiej ;)
          >

:)
          Oj to będzie sroga kara dla Rybniczan. Kara kaczego rondka to raczej zbyt mało jak na takie odstępstwo od wiary.
          Ale coś słyszałem w mediach, że ostatnio Prezes się upomina o pomniki swojego brata. No to Rybnik pójdzie pierwszy, w awangardzie.
          • hepik1 Re: Proroctwo 15.04.13, 16:43
            W Rybniku tych rond rok temu było 31 a 4 następne się budują.
            Jeśli coś uczcić im. prezydenta to tylko zalew,zwłaszcza ,że sam brat Prezes dzisiaj stanął nad jego brzegiem ;)
            • w36 Re: Proroctwo 15.04.13, 18:34
              hepik1 napisał:

> Jeśli coś uczcić im. prezydenta to tylko zalew

Niezłe. Ale koniecznie z jakimś drobnym akcentem na brzegu. Akurat dziś media dostarczają dość dużo fajnych inspiracji:

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/5,114944,13739791,Korea_Polnocna_swietuje__a_na_Poludniu____pala_kukly.html?i=10

;)
              • hepik1 Re: Proroctwo 15.04.13, 20:21
                Raczej nie.
                Te północno koreańskie sa porządne,z brązu co najmniej a u nas sie stawia badziewia z mieszaniny plastiku,styropianu i gipsu np ten
                m.ocdn.eu/_m/19d8a6ae1c0819b84bdc2e7033a0b4f2,12,1.jpg
                Nazwa wystarczy-zamiast Morze Rybnickie-Morze Kaczyńskie.
      • w36 Re: Proroctwo 26.04.13, 22:10
        fifik_rsl napisał(a):

> Wiemy tyle że ma wylecieć Siński, tyle że jestem niemal pewien, że w momencie g
        > dy sprawa będzie na ostrzu noża, do gry wejdą pozostałe koła GP z miast ościenn
        > ych i wynik będzie rozstrzygany w Warszawie.

Już pisałem wcześniej że raczej nie w Warszawie a w Toruniu, no i masz. Wykrakałem:

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,13810033,Kto_jest_lepszym_katolikiem__Rydzyk_atakuje_Sakiewicza.html

Gazeta Polska z podwieszonym do nich Sińskim dostała opieprz od oberszefa Pisu ;) .
        Tobiszowski pewnie rozradowany z takiego obrotu sprawy.
        Ale Dziedzicowej to pewnie psuje interesy, bo teraz widać że sobie dobrała kolegów nie najlepszych . Podejrzewam że w razie referendum, szykuje też obronę na swojej urzędowej dewocyjności. I fakt że podwiesiła się pod podpadniętych kościołowi gości, może odstraszyć jej ewentualnych instytucjonalnych sojuszników.
        • volwer Re: Proroctwo 28.04.13, 05:09
          Najwyżej Prezydentowa pójdzie na kolanach na pielgrzymkę do Torunia- przecież nie na darmo wyrabiala sobie kondycję latając z Grominczykiem dookoła Paradenplatzu..
          • volwer Re: Proroctwo 05.05.13, 00:05
            Tobi to całe kretowisko... tylko co to zmienia?
            • w36 Re: Proroctwo 05.05.13, 02:58
              volwer napisał:

> Tobi to całe kretowisko... tylko co to zmienia?

Może nic. Jak nie Tobiszowski to się zawsze inny taki znajdzie. Ale za to jest w tym rudzkim bagienku przynajmniej widowiskowo. Mamy darmowe igrzyska, coś się dzieje.
              Już nie musimy zazdrościć Warszawiakom ich Krakowskiego Przedmieścia. Mamy równie zdolnych performerów ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka