Dodaj do ulubionych

Korupcja, szantaż w... ???

14.04.13, 15:17

Może ktoś wie lub zna odpowiedź na dylematy które mam:

1. Czy decydowanie i wpływanie przez Panią Prezydent Grażynę Dziedzic na powoływanie do Rad Nadzorczych oraz zatrudnianie córek, wnuczek i innych ludzi będących krewnymi Radnych Rady Miasta Ruda Śląska w spółkach i instytucjach gminnych to także korupcja ?

2. Czy Radni SLD: Osmenda, Potyrała, Piórkowski oraz Skudlik, Rodzoch, Mucha, B.-Z., Hanke, Drzymała stawiają warunki Pani Prezydent w zamian za przychylność ? Jakie ?

3. A może to jest szantaż z jednej i z drugiej strony, i wzajemnie się szachują ci gracze chorzy na władzę ?
Obserwuj wątek
    • volwer Re: Korupcja, szantaż w... ??? 14.04.13, 20:44
      to oczywiscie NEPOTYZM -ale np w stosunku do zbynia to raczej była korupcja polityczna.

stanowiska w radach nadzorczych naszych miejskich spółek ( mozna sprawdzic w BIP)
      obejmują przede wszystkim urzednicy miejscy-zatrudnieni w tzw wydziale nadzoru włascicielskiego-którym placi sie z urzędu na zadzor nad spólkami a potem drugi raz za to samo jak juz siedza w tych radach nadzorczych( Opaczyńska.Bekierz) ,zatrudniani są tam tez równiez vicki(Morek) ,urzednicy z komórek nadzoru finansowego( skupińska -buczak)
      kiedys za AS był tam równiez Satała,Krawczyk.
      również w radach nadzorczych sa ludzie zwiazani z prezydentowa( honorowicz)-których sie potem wywala jak zaczynaja sie stawiac, Niemcewicz (człowiek zbynia-wiec go pewnie wywala)
      bodajze do roku 2011 ,żeby tym ludkowm dac jeszcze wiecej zarobic to dawano im po 2 rady nadzorcze- a to podobno jest niezgodne z prawem.nie wiem dokladnie -ale była jaKAS AFERA Z TYM ZWIAZANA I W SZPITALU ale i w innych spolkach miejskich tez ( jak rada nadzorcza nie działa zgodnie z prawem to nie moze odwołac ani powolac prezesa- dlatego w naszym szpitalu ale tez i podobno w innych spólkach w 2011 po kilka razy odwolywali tych samych prezesów).corka znajomej jest w UM blisko tych spraw- i podobno była cała masa listów wyjasniajacych do róznych organów jakie pisala prezydentowa w sprawie rad nadzorczych.
      To dawanie tych rad nadzorczych albo stanowisk prezesa to oczywiscie korupcja polityczna- no bo taki zbyniek to przeciez byl super fachowiec od wody,a smieszkowicz który tylko do 2011 umial robic zamet w naszym szpitalu -tez był najlepszym fachowcem do stanowiska dyrektora.a zenek super sie znał na radach nadzorczych
      jak juz to od lat obserwuje -to w naszym miescie kazda wladza daje swoim.
      oczywiscie oprócz watku korupcyji politycznej i łamania przy tym prawa to równiez jest sprawa fachowosci tych ludzi..
      kompetentny satała..a morek?
      ale to wszystko pikus przy zenku ..co był w radzie nadzorczej szpitala- nie dosc ze cały czas nie wychodził z choroby filipinskiej to jeszcze nie bardzo wiedział co to regulaminy i inne dokumenty- ale był wierny.
      WSZYSTKIE TE FUCHY TO KORUPCJA POLITYCZNA .RADNI O TYM WIEDZA.KOMISJA REWIZYJNA NASZEJ RADY MIASTA MA TO GDZIES-BO KAZDY SIE NA TAKĄ FUCHE ZALAPAC-ZA CZLONKOWSTWA W RADACH NADZORCZYCH MOZNA SIE ZDECYDOWANIE WIECEJ OBLOWIC NIZPRACUJAC NA DYZURACH PIELEGNIARSKICH.
      i na tym to polega,chociaz pewnie tak tam jest o wiele wiecej kruczków prawnych-ale to juz jak dla mnie zbyt skomplikowane.
      to nie sa gracze- to prymitywna szulerka brudnymi kartami-tylko za nasze podatki z ciezko zarobionych pieniedzy.
    • 22burza Re: Korupcja, szantaż w... ??? 14.04.13, 21:00
      zatrudnianie,synowych,córek,wnuków i innych pociotków uważam za kupowanie radnych czyli korupcję.Idż do Um i spytaj o możliwość otrzymania pracy,to wiadomo jaka będzie odpowiedź,ale radna ma tam zatrudnione swoje synowe,znany radny wnuka,sama Prezydent syna na kierowniczym stołku i tak można wyliczać,jest to zgodne z zasadą"jedna ręka drugą myje aby obie czyste były" wystarczy popatrzeć na sprawę radnej Zawronek; tak bez powodu zamieciono sprawę pod dywan ?Nie,po prostu jest pod ochroną p.Prezydent
      • uciazliwy1 Re: Korupcja, szantaż w... ??? 15.04.13, 00:25
        To nie korupcja ani szantaż tylko bezczelna pseudo polityka "prorodzinna"
        • ciotka9 Re: Korupcja, szantaż w... ??? 15.04.13, 01:11
          szkoda,że objęci są nią tylko rodziny radnych
          • skalar2011 Re: Korupcja, szantaż w... ??? 15.04.13, 06:44
            a może wezwać odpowiednie służby do sprawdzenia tych rodzinnych zależności?
            • volwer do rybeńki 15.04.13, 07:40
              oczywiscie -wezwij,czemu nie,przeciez całe zacne grono naszych urzedników pobierało przez całe lata kase za zasiadanie w dwu radach nadzorczych-a mozna tylko jak juz-byc w jednej.
              ( wybór do drugiej rady jest niewazny).zgłos rybenko dodatkowo,ze ci urzednicy kasujacy dla siebie te kaskę -dodatkowo brali i biora niezłe pieniadze za prace w UM=gdzie maja nadzorowac z urzedu przestrzeganie prawa w spólkach miejskich.
              Tak rybenko zgłoś to..moze teraz nawrócony honorowicz czy tez niemcewicz( ucho zbynia) pomoga ci zebrac materiał w tej sprawie i napisac do służb odpowiednich- życze rybenko powodzenia! juz wiem jaki bedzie efekt twoich starań- wszyscy nabiora wody w usta-a mecenasi nawet teraz niechetni prezydentowej -beda ci udawadniac ze nie masz racji- bo sami trzepali kase z tego tytułu.
              napisz do komisji rewizyjnej naszej rady miasta albo do radnego jozefa -niech złoza zapytanie albo interpelacje.zobaczysz jak cie oleja.na forum mozesz sobie pokrzyczec- nic z tego nie wyniknie-opaczynska i tak bedzie miec rade nadzorcza i dodatek co miesiac do pensji.
              to tyle.o ilez prostsze i bardziej uczciwe jest robienie zastrzyków i kroplówek( tylko mniej popłatne)
              • volwer do rybeńki raz jeszcze 15.04.13, 22:18
                i jak tam z tym uruchomieniem organów w sprawie koszenia kasy w spłkach miejskich?
                czy tez uruchomił sie rybenko zdrowy rozsadek ..i nic z tego nie bedzie?
                • lernest Re: do rybeńki raz jeszcze 16.04.13, 09:45
                  Vokwer nie łudź się, że ktoś gdzieś napisze czy poda. To jest zwykłe bicie piany a potem jak zwykle okazuje się że wszystko jest w zgodzie z prawem.
                  I po co mi takie wątki?
                  Niektórzy zwyczajnie idą po bandzie by zamieszać ale i tak jest to do bani!
                  • volwer Re: do rybeńki raz jeszcze 16.04.13, 14:59
                    tak ,tak to jest- a nawet lepiej-co co z urzedu sledza forum daja sygnał,zeby odpowiednie papiery w magistracie wyczyscic jak sie cos niepokojacego na forum pojawi.
                    ciekawe kiedy wyczyszcza Bogne Opatrznosaciowa?
                    • pipi43 Re: do rybeńki raz jeszcze 16.04.13, 15:06
                      volwer napisał:

tak ,tak to jest- a nawet lepiej-co co z urzedu sledza forum daja sygnał,zeby odpowiednie papiery w magistracie wyczyscic jak sie cos niepokojacego na forum pojawi.

To ma medyczną nazwę.
                      Paranoja?
                      • ciotka9 Re: do rybeńki raz jeszcze 16.04.13, 15:50
                        volwer zupełnie nie pojmuja co to może być "Bogne Opatrznościowa" i czymu trzeba to wyczyścić.
                        '
    • hynio59 Re: Korupcja, szantaż w... ??? 16.04.13, 15:51
      Przestń piepszyć. Trzeba było oglądać wczoraj program w TV o kolejach laskich. Tam była mowa o większym kolesiostwie. Powiedziane było o iloci kolesi z Rudy Śląskiej zatrudnionych u J. w GPW. O tym nie chcesz mówić? Szukasz dziury w całym aby tylko J. miał posadkę. Kolesie nie mają roboty7/ No to zacząć działać na swoim. Zbynka też przygarnął do siebie. Zwolniła kilku ludzi, inni będą ciężko harować na niego. Właśnie w spółce córce zatrudnił Zbińka. No co pogadamy o POwskich i nie tylko "zasadach moralnych"?
      • uciazliwy1 Re: Korupcja, szantaż w... ??? 16.04.13, 16:01
        Piszecie i piszecie a nic z tego nie wynika.
        Znam takich którzy pisali do RIO (Regionalna Izba Obrachunkowa) o kontrole w Urzędzie podając fakty krętactwa w finansach.
        No i co RIO Rudę Śląską MIJO wielkim łukiem
        • volwer Re: Korupcja, szantaż w... ??? 16.04.13, 18:27
          coz pewnie niektórych zasdna kontrola sie nie ima..i paragrafy dla nich nie istnieja..jak to w służbie.
      • skalar2011 Re: Korupcja, szantaż w... ??? 16.04.13, 19:14
        heniuś kajś ty łazioł do szkoły pieprzyć się pisze tak, kolesie jacy ?heniuś nie kompromituj się co wyraz to byk. no chyba żeś kończył szkoła górniczo u maryny
        • volwer Re: Korupcja, szantaż w... ??? 16.04.13, 21:19
          Rybenko - zobaczysz z tematu.czy już służby zawiadomione?? Nik RIO Prokurator ?? Czy tylko bita piana na forum. Ciebie ,w przeciwieństwie do sżeregowej pielęgniarki nie wywalą za to z roboty. No przynajmniej napisz zapytanie do radnego Jozefa - może on sie dowie jak urzędasa z ratusza trzepią kasę w radach nadzorczych?? A może napiszesz do komisji rewizyjnej... A to czy ten. Hynio pisze czy pieprzy czy tez pieprzy lub pipczy nie ma żadnego znaczenia dla tej sprawy- typowe rozmywanie wątku .
      • woland.2 Re: Korupcja, szantaż w... ??? 17.04.13, 13:12
        Domżalski ponownie w cenie wody (GPW Inżynieria)? Dziękuję rudzkiej PO! Straciła - dla mnie - wiarygodność. I mój głos...
        • gejsza10 Re: Korupcja, szantaż w... ??? 17.04.13, 16:00
          Jeżeli tak jest , że J.K zatrudnił zbynia to mnie mają też z głowy. Coś mi sie widzi, że tym razem na własne życzenie i popełniane przez PO pociągnięcia to referendum niema szans. Niestety sami zniechhęcacie ludzi, my już nie damy sie robić w bambuko i walczyć o wasze stołeczki, bo zwykłego śmiertelnika i Dziedzic i PO i" bezradni" mają głęboko gdzieś. Gdzie był zbynio podczas I referendum? Ja działałam -zbierałam podpisy /duże ilosci/ rozprowadzałam ulotki, gazety, straciłam na tym ponad 1000zł, za roznoszenie ulotek w swojej dzielnicy wynajęłam ulotkarzy i co? wynik był dobry! Pózniej , jak było podsumowanie referendum w Adrii to nawet pies z kulawą nogą nie wspomniał o mnie. Takie jest traktowanie zaangażowanych ludzi. Nawet nie mam chęci więcej pisać , jak widzę już te walke o stołki, a szaraka macie w du..
          • fifik_rsl Re: Korupcja, szantaż w... ??? 17.04.13, 16:30
            Jak to przeczytałem to myślalem że mam do czynienia z ponury żartem. Jeśli to prawda, w tym momencie jest to game over dla referendum.
            Pokazało nam to że każde poparcie ma swoją cene. Zaangażowanie ferajny Zbynia i nawet wysłanie pierworodnego na targ by zbierać podpisy, warte było lukratywnego stanowiska w GPW.

Teraz czekam na wpisy Pana Sławika i innych z tłumaczeniem nam jaki to z Domżalskiego fachowiec i jak bardzo GPW zyskają na jego zatrudnieniu. Do dzieła czekamy :D

Pokazali tym ruchem o co tym na górze chodzi w referendum - jedynie władza, stanowiska i układy. Mamy próbkę jak bedą wyglądały rządy jeśli by ten duet miał dojść do władzy. Oby nas Opatrzność od tego ochroniła.
            Teraz to już dosłownie połączyła się woda z ogniem :D

• mrnatohk Re: Korupcja, szantaż w... ??? 17.04.13, 22:49
              Tia...
              Zacznę od prośby: Fifiku a wytłumacz mi (i pozostałej reszcie) czemuż to czekasz na tłumaczenia w kwestii Domżalskiego?
              Bo tak siedzę i próbuję zrozumieć czemu "Pan Sławik i inni" mają tłumaczyć się za prywatne sprawy D(i jeszcze go bronić...)? Co ma piernik do wiatraka?
              Z tego co pamiętam nie byłeś "za" organizacją drugiego referendum i z Twoich ust pada: "game over dla referendum"??? To jest właśnie jakiś ponury żart z Twojej strony. (Przyznam że jestem w stanie zrozumieć gejsze, ale nie Ciebie) Nie kpij Waść...
              Dla Twojej wiadomości (i innych) chciałem przypomnieć że to nie Domżalski, nie Kania, nie Tobiszowski, nie Pietraszewska byli pomysłodawcami oraz organizatorami poprzedniego i tegorocznego referendum. Była to ta sama grupa mieszkańców, a to że te wymienione osoby w końcu przejrzały na oczy i poparły tą akcję to inna bajka. Śmiem twierdzić że nawet bez ich błogosławieństwa teraz też były by zbierane podpisy.

Wiem teraz pewnie posypią się gromy pt.: "ale oni" - ale "oni" mogą sobie pogwizdać w swojej sławojce jeżeli w wyborach które odbędą się po referendum na nich nikt nie zagłosuje. Bo chyba zapominasz co to jest demokracja.

Gejszo10 Mnie nikt nie obiecał żadnego "stołka" i nie angażuję się dla żadnej prywatnej korzyści, nie oczekiwałem i nie oczekuję oficjalnych podziękowań, a wierz mi poświęciłem i poświęcam dużo swojego czasu oraz energii na sprawy około referendalne - i uczestniczę w tym kolejnym zrywie (aż ciśnie się na usta słowo: powstańczym) mieszkańców bo zależy mi na dobru tego miasta - jeden cel: odwołać Grażynę Dziedzic z zajmowanego stanowiska.
              I piszcie sobie co chcecie, gadajcie, pukajcie się po głowie, ale taka jest prawda. Nie interesują mnie w/w osoby i co oni sobie tam wymyślają i w jakie koligacje wchodzą. Ja na nich nie zagłosuję. Jeżeli zdobędą "większość" to przyjmę to z pokorą - prawo demokracji. Ale zapewniam że jeżeli będą działać tak jak to robi obecnie p.Dziedzic to pierwszy zacznę zbierać podpisy pod kolejne referendum.
              Ja naprawdę liczę na to że poprzez to referendum coś w tym biednym mieście zmieni się na lepsze, że zniknie bezkarność i samouwielbienie...
              • koza918 Re: Korupcja, szantaż w... ??? 20.04.13, 15:09
                Z tobą się zgadzam robimy to dla miasta i wolnej demokracji ja pracuje w jednostce podległej Pani Prezydent, mam córkę która ukończyła w ubiegłym roku szkole jest na stażu , zapowiadam uczciwym otrzymanym przez urząd pracy gdyż po szkole zarejestrowała się w PUP, ma staż w prywatnej firmie ,nie podległej P. Prezydent a w mojej jednostce mimo bezrobocia zatrudnia się wnuczkę radnego który stoi po stronie Pani Prezydent to jest uczciwe ja się nie skarżę i nie chcę aby moja córka pracowała w jednostce podległej P. ww. gdyż będzie traktowana jak my wszyscy którzy nie mamy znajomości przedmiotowo, ale oprócz mojej córki szkoły pokończyło tysiące młodzieży którzy nie mają znajomości i dziadka radnego .
          • hepik1 Re: Korupcja, szantaż w... ??? 17.04.13, 17:15
            >Takie jest traktowanie zaangażowanych ludzi.

Już tow.Lenin znalazł określenie dla takiej grupy osób jako "pożytecznych ...." ;)
            • volwer Re: Korupcja, szantaż w... ??? 17.04.13, 18:14
              chetnie poznam nowa fuche zbynia-moze jakis link do strony gdzie jest info o zatrudnieniu zbynia,na stronie Inzynierii chyba jeszcze tego nie umiescili tj nowej fuchy zbynia
              • rudanasza Re: Korupcja, szantaż w... ??? 17.04.13, 20:59
                gpwd.pl/index.php/o-firmie/organizacja
                • 22burza Re: Korupcja, szantaż w... ??? 17.04.13, 21:45
                  Jak zwykle ktoś rozmywa wątek:pisze nie na temat,a na dodatek same kłamstwa.
                • fifik_rsl Re: Korupcja, szantaż w... ??? 17.04.13, 22:56
                  Z uzyskiwanych informacji wynika że został zatrudniony w "firmie córce" GPW dokładnie tutaj www.inz.gpw.katowice.pl/
                  Osoby mające wiedzę (np. amarian2), zaprzeczcie lub potwierdźcie.
                  • amarian2 Re: Korupcja, szantaż w... ??? 18.04.13, 08:02
                    Ponieważ pytanie było skierowane do mnie, odpowiem:
                    Nie mam zielonego pojęcia, ani nie pytałem, ani sam mi nie powiedział.
                    Jakoś takimi sprawami się nie interesuję, ponieważ nie jest to spółka rudzka.
                    Przy okazji zapytam :))
                    Dla mnie teraz najważniejszą sprawą to podpisy i doprowadzenie do referendum.
                    Nie pytajcie gdzie ja pracuję … bo nie odpowiem;)
                    • 22burza Re: Korupcja, szantaż w... ??? 18.04.13, 08:34
                      fifik ty z wykształcenia podobno jesteś politolog,a mnie to bardziej wygląda na "osiedlową klachulę",zbierasz plotki gdzie ,kto,z kim ,za ile.Domżalski jest w tej chwili osobąprywatną i może pracować gdzie chce,a dokładniej tam gdzie go chcą zatrudnić i szacunek dla p.Jarka (jeżeli to jest prawda),za to ,że potrafi się wznieść ponad podziały polityczne i podać pomocną dłoń przeciwnikowi politycznemu,który potrzebuje pomocy w sprawach życiwych.Nic cię w tej opiece społecznej nie nauczyli.gdzie twoja empatia ?Przeprowadzić wywiad to jeszcze nie wszystko,jeszcze trzeba Srodowisko zdiagnozować i ustalić plan pomocy,a nie z góry skazać kogoś na bezrobocie,może jeszcze na banicję i kasację dóbr ?Taki z ciebie pracownik pomocy społecznej jak "z tej tylnej części koziego ciała torba podróżna."
                      • hepik1 Re: Korupcja, szantaż w... ??? 18.04.13, 08:45
                        > i podać pomocną dłoń przeciwnikowi politycznemu,który potrzebuje pomocy w sprawach życiwych.

Piękne.
                        Czyli wystarczy zapisac sie do referendystów ,by otrzymać pomoc w postaci jakiejś dochodowej posady?
                        To może wezmę dzisiaj wolne w robocie i skoczę na targowisko pomóc zbierać podpisy? ;)
                        • amarian2 hepik 18.04.13, 08:50
                          zapraszam, wierz mi, byłoby bardzo miło.
                          • hepik1 Re: hepik 18.04.13, 09:04
                            > byłoby bardzo miło.

Za miło to ja chleba nie kupię.
                            Są jeszcze jakie wolne etaty w tym GPW?
                            Nie muszą być od razu kierownicze,wystarczy 10 tys na rękę.
                            No i co by się nie narobić za bardzo
                            ;)
                            • 22burza Re: hepik 18.04.13, 09:11
                              znowu nie natemat,alepasuje do ciebie śląskie powiedzenie "godej mi leń a robioł dalej nie byda"
                              • hepik1 Re: burza 18.04.13, 10:16
                                Na temat to będzie tak:
                                jesli Dziedzicowa wyciaga pomocną dłoń i pomaga w sytuacjach życiowych to jet niedobrze,jeśli koalicja antydziedzicowa wyciaga dłoń i pomaga w sytuacjach życiowych to jet dobrze ;)

Jeśli ten następny jednoroczny prezydent,wywali tych,do których wyciągnęła rękę Dziedzic i wyciągnie pomocną rękę do tych,którym zawdzięczać bedzie elekcję, a potem nastepny ,wybrany juz w normalnych wyborach,wywali tych od tego jednorocznego i wyciagnię rękę,do jeszcze innych to bedzie wszystko grało a koszty odpraw dla tych zwalnianych to beda tylko koszty demokracji ;)
                                Jedna optymistyczna przesłanka-następne referendum nie wczesniej niż za dwa lata ;)
                                Jeden wielki LOL jak pisza na twiterze
                                • amarian2 hepik 18.04.13, 10:36
                                  „Na temat to będzie tak:
                                  jesli Dziedzicowa wyciaga pomocną dłoń i pomaga w sytuacjach życiowych to jet niedobrze”
                                  Hepiczku bez nerwów, ale powiedź komu wyciągnęła pomocną dłoń
                                  Bo nie chcesz chyba zaczynać tematu zatrudniania przez p. prezydent forsiastej rodziny?
                                  Niedawno był tu temat radcy i sposób zatrudnienia niejasny.
                      • amarian2 Re: Korupcja, szantaż w... ??? 18.04.13, 08:50
                        nic dodać
                        • 22burza Re: Korupcja, szantaż w... ??? 18.04.13, 08:57
                          hepik nie stać cię na to,bo jesteś uzależniony i zaślepiony,poza twoim kwtkiem z wypłaty niewiele widzisz
                          • volwer zbynio w potrzebie dostał dłoń???? 18.04.13, 11:00
                            a zbyniek to nie patrzy na kwitki z wypłaty? a prezydentowa to niby kiedy mu zaczeła przeszkadzać? nie przypadkiem jak go z wodociagów rudzkich wylali??ciekawe czy honorowicz tez głosował za jego wylaniem??/
                            oj -przeciez to wyciaganie reki ponad podziałami-to zwykłe kolesiostwo( jesli to miało miejsce i zbyniek w tej Inzynierii pracuje-ale chyba tak jest bo sie za duzy szum zrobił)
                            wybitny fachowiec od robienia zadym i zbierania podpisów oraz zmian w ratuszu zbynio ,jak choragiewka ,gdzie daja zarobic- zawsze moze liczyc na kolezenską dłoń .
                            zbynio leci z pradem jak woda z kranu,ma sie dobrze ,tylko zapomina ,ze woda z kranu predzej czy pozniej laduje w kanalizacji- bo na tym polega tzw gospodarka wodno -ściekowa( tez to pisze na stronie GPW)
                            • volwer Re: zbynio w potrzebie dostał dłoń???? 18.04.13, 11:39
                              rudaslaska.bip.info.pl/dokument.php?iddok=31982&idmp=1868&r=r
                              widac jak na dłoni kiedy zbyniowi prezydentowa przeszkadzac zaczeła ,jak równiez czemu nie zbierał podpisów w referendum w zeszłym roku.
                              a teraz jeszcze podobno ta pomocna dłon w potrzebie.
                              to wszystko sie nazywa polityczne k.......two- to to zawsze za kskę nigdy dla idei.zreszta po oswiadczeniach majatkowych widać ,ze niezle na zmianie barw wychodzi ten zbyniek ( tylko wrzody mu miestety psuja cerę)
                              • meg114 Re: zbynio w potrzebie dostał dłoń???? 18.04.13, 12:09
                                Volwer, najwyraźniej masz problem: ostatnio na forum piszesz tak, jakbyś wszystko widziała przez Zbynia. Nienawiść (krzywda?) cię zaślepia, nie widzisz nic innego, nawet szkodliwej polityki miasta, bo obawiam się, że gdyby władza obiecała ci publiczną chłostę Zbynia, to byś już zaczęła ją wychwalać i zwalczać wszystkich przeciwników... Wiesz, ja też nie pałam miłością do niego, bynajmniej go nie szanuję, ale zastanów się: warto mu tak pochlebiać, by jego osoba była w centrum twoich działań? czy nie lepiej uporządkować tego i skupić się w tej chwili na mieście, a potem (wybory?) na nim? (choć uważam, że takie negatywne priorytety owocują "kwaśniołami").
                                a do Hepika mam jedynie wyrazy ubolewania z tytułu braku dobrych propozycji płacowych oraz z powodu tego co masz w głowie i w wyobraźni. Naprawdę wierzysz, że referendyści załatwili cokolwiek Zbyniowi? I myślisz, że kiedy ktoś przynosi listy, powinni powiedzieć "nie, bo ty jesteś brzydki"? Oczywiście, wiem, że ich przeciwniczka takie kryteria stosuje - ona na pewno nigdy nie skorzystałaby z usług takiego kogoś, bo Zbynio dopiero teraz taki się stał, prawda? Człowieku, zastanów się czasem nad sobą i swoimi wywodami.
                                • hepik1 Re: zbynio w potrzebie dostał dłoń???? 18.04.13, 12:20
                                  >Naprawdę wierzysz, że referendyści załatwili cokolwiek Zbyniowi?

A ty znasz takie wyrażenia jak:
                                  ironia. szyderstwo, kpina, sarkazm, złośliwość, uszczypliwość, drwina?
                                  I te definicję leninowską o "pożytecznych idiotach"
                                  Tamci z czasów ,kiedy zostało to zdefiniowane też byli łatwowierni i niewykluczone,że kierowali sie szlachetnymi pobudkami ;)
                                  • meg114 Re: zbynio w potrzebie dostał dłoń???? 18.04.13, 13:53
                                    Hepik, a nie możesz bardziej wprost? Bo nie bardzo rozumiem do kogo i w jakim sensie kierujesz te hasła: do referendystów czy pani prezydent czy jeszcze do kogoś innego?
                                    Jeżeli tym pytaniem potwierdzasz wiarę w to, że referendyści załatwili coś Zbychowi, to masz na myśli komitet, całą grupę czy kogo? Bo dla mnie grupa "referendyści" jest dość duża. Sprecyzuj więc. Chyba, że nie możesz odpowiadać wprost...?
                                • meg114 Re: zbynio w potrzebie dostał dłoń???? 18.04.13, 12:21
                                  No i do Fafika:
                                  "Pokazali tym ruchem o co tym na górze chodzi w referendum - jedynie władza, stanowiska i układy. Mamy próbkę jak bedą wyglądały rządy jeśli by ten duet miał dojść do władzy. Oby nas Opatrzność od tego ochroniła".
                                  - myślałam, że czytam Hepika. Daj spokój, to mają być wyważone, "obiektywne" wypowiedzi? A rządy obecnej władzy to to, na co nam Opatrzność dała? To, że Zbynio był tyle czasu wielbiony, to że żywimy rodzinę szefowej (z synkiem na czele), to dobre? Chyba, że będziesz twierdził, że to nie tylko stanowiska, ale prawdziwa miłość do swoich... No i że w gronie umiłowanych jest Caritas, który ponoć ceni sobie współpracę. Wiesz coś o tym?
                                  Oj, politologu - politowania godzien...
                                • 22burza Re: zbynio w potrzebie dostał dłoń???? 18.04.13, 12:30
                                  volwer byś z taką zajadłością jako związkowiec walczyła o prawa swoich koleżanek to by w szpitalu bardziej cię chwalili,ale panuje opinia,że bardziej zajmujesz się lekarzami (w psuci im opinii) niż personelem średnim.Kilka twoich koleżanek powiedziało,że "dużo gadasz ,mało działasz",a w tym Zbyszku to się chyba skrycie kochasz,obserwujesz każdy jego krok,współczujesz mu z powodu choroby wrzodowej żołądka i dwunastnicy,z smutkiem patrzysz na jego niezdrową cerę,poczekamy aż mu spojrzysz w zęby
                                  • volwer Re: zbynio w potrzebie dostał dłoń???? 18.04.13, 13:39
                                    w zeby to niech mu raczej zaglada stomatolog.Pamietam zbynia jak mamił w szpitalu dziewczyny obietnicami,ze bedzie lepiej-i co z tego wyszło to wszystkie wiemy.
                                    wielki /zwiazkowiec nasz obecny dyrektor tez sie teraz na zwiazki wypiał ( juz nawet podobno kłoci się z Tomaszem).
                                    oczywiscie ze teraz najwazniejsze jest referendum-tylko jak ono sie uda to ojcem sukcesu bedzie zbynio -znowu dostanie fuche,wszstkie zgrane karty wroca do gry-a my szaraczki znowu bedziemy do roboty i oczekiwania na lepsze jutro.
                                    dlatego zbynio mi tak nie pasuje- ajesli on ma byc głownym motorem referendum to to jest nie tak.
                                    a moje starenkie preferencje co do osoby zbynia jako faceta -pominmy
                                    • meg114 Re: zbynio w potrzebie dostał dłoń???? 18.04.13, 14:10
                                      Volwer, spokojnie. Referendyści to grupa różnorodna, ci prawdziwi stanowią w niej ważny element. I nie będą w milczeniu się przyglądać takim scenariuszom. Pewnie, że spece od polityki lokalnej mogą ich zrobić na szaro, ale to scenariusz na udane referendum, ściśle: po nim. A wówczas pozostaje jeszcze wola wyborców. Wystarczy, że pomożesz wówczas zwrócić ich uwagę na to, co sama wiesz, by wreszcie zaczeło się coś naprawdę nowego. Ja chcę wierzyć w to nowe. Jeżeli ty też, to pomóż w referendum, a potem zobaczysz, że nie będziesz taka sama w tych atakach na ten obiekt. Cokolwiek dobrego by teraz nie zrobił, nikt mu nie zapomni tego co dokonał. Nie opiniowałam listy jego "dokonań" tylko dlatego, że nie czas na to i że widzę inne priorytety, w porównaniu z którymi on jest maluteńki.
                                      • volwer Re: zbynio w potrzebie dostał dłoń???? 18.04.13, 14:36
                                        jak zbynio po zmianie władzy zostanie znowu kokotkiem - to bedzie mozna sobie tylko na forum bic piane -a nowa właDZA POWIE ZE ZBYNIA WYBRAŁA RADA NADZORCZA I JUZ.
                                        lista dokonań naszego obecnego dyrektora w szpitalu tez była imponujaca( wyrywanie kasy dla lekarzy z pomijaniem pielegniarek,blokowanie rozwoju szpitala przez obsesyjne negowanie mozliwosci kontraktowego dyzurowania,ponizanie pielegniarek) i co jest ? jest naszym szefem.nikt mu nie pamieta ze zwalczał oddział noworodkowy,ze teraz sam namawia do dyzurowania kontraktowego oraz ze nie wypłacił ani złotówki z tych kwot o które podobno jako zwiazkowiec zabiegał dla pracowników szpitala.to tez taki zbynio -jak trzeba to jest zwiazkowcem a jak trzeba to nasz dyrektor juz nie jest zwiazkowcem,wypisuje sie ze zwiazku i opowiada ,ze nam sie podwyzka nie nalezy.( ale sobie prawie 50 tysia wypłacił jako rekompensate za dyscyplinarkę -bez wyroku sądu)
                                        tak to wyglada.a oczywiscie priorytety teraz sa inne- tylko potem po osiagnieciu tych priorytetów głowni gracze sie miedzy soba dogadaja- a my bedziemy harowac na dyzurach.
                                        • meg114 Re: zbynio w potrzebie dostał dłoń???? 18.04.13, 17:50
                                          Główni gracze się dogadają? Rób co możesz, by na wybory poszło jak najwięcej ludzi i by nie głosowali na ekipy, Ludzi, które/których już dobrze znamy. Jeżeli ludzie się nie obudzą gracze będą sobie grać dalej, a my - płacić im.
                                          Jeszcze jedno Volwer: zauważ, co tym graczom teraz doda/ujmie siły w przetargach między sobą: liczba głosów, jakie teraz zbiorą. Partia, grupa, która się nie wykaże, nie będzie miała prawa głosu podczas kampanii/w przyszłych wyborach. Więc skoro wiesz, że rowerek zbiera podpisy, wiesz co masz robić i dla kogo...? Jako związkowiec sporo możesz. Postaraj się, byśmy nie zawdzięczali wszystkiego jego grupie.
                                          • aloes69 Na razie utopia. 19.04.13, 06:55
                                            Chciałoby się mieć społeczeństwo tzw zaangażowane.Świadomie chodzące na wybory, świadomie stawiające krzyżyk, umiejące się zjednoczyć nie tylko w boju, ale dla potrzeb zrobienia czegoś dobrego dla miasta. Uważnie obserwujące polityków i umiejące odważnie ich wykreslić ze sceny politycznej Tylko,że na razie prawda jest taka,że do wyborów idą głownie ludzie starsi, którzy mają poczucie obowiązku, ludzie ktorym np ksiądz wskaże taką potrzebę, nieliczni zbuntowani młodzi, którzy mają nadzieje ,że jednak coś można zmienić, ta odrobina którym totalnie nie obrzydła polityka i ci którzy dla zasady są wiecznie przeciw.Taki elektorat to ok 30- 40 % mieszkańców i jest to elektorat dość niepewny. Bo oni idą głownie " skreślać" , a krzyżyk stawiają najczęściej przypadkowo. Łatwo ich zmanipulować , omamić, obiecać złote góry. I pójdą i jak zwykle wybiorą to, co w ich świadomości jest mniejszym złem. Ale dopiero za rok, bo nie oszukujmy się w referendum skreślając prezydenta niczego nie wybiorą - za nich wybrany zostanie na rok komisarz z PO . Czy się mylę?
          • koza918 Re: Korupcja, szantaż w... ??? odp. do gejszy 20.04.13, 14:58
            A więc ty jak inni liczyłaś na coś ,a ja podpisy zbierałam i dalej to robię , ale nie dla podziękowania tylko dla rudzian i własnej przyjemności myślę że jak każdy by myślał tak jak ty to nigdy by nie doszło do próby odwołania p. Prezydent dziękujemy ze strony referendystów za takie wsparcie(WIELKIE DZIĘKI PANI GEJSZO ZA STRACONY CZAS I KASĘ )) TYLKO CIEKAWE ŻE JA NIE STRACIŁAM ŻADNYCH PIENIĘDZY A TEŻ MIAŁAM LUDZI DO POMOCY . Chyba Cię przewiało i jak ta chorągiewka nie wiesz a która stronę partii masz powiać.
        • hynio59 Re: Korupcja, szantaż w... ??? 18.04.13, 16:16
          Rozmawiałem z ludźmi z inżynierii i potwierdzają zatrudnił Zbińka już trzeci tydzień pracuje łażąc po placu (tak to widzą pracownicy). A wczoraj w TV był dalszy ciąg Kolei Ślaskich i w tym GPW.
          • hynio59 Re: Korupcja, szantaż w... ??? 18.04.13, 16:31
            TVP wczoraj, zwróćcie uwagę na logo GPW występujący przy 35 mln.
            www.tvp.pl/publicystyka/programy-informacyjne/wiadomosci/najciekawsze-materialy/kolej-rzeczy/10773451
            Nie wiem co o tym myśleć? Ale czy to taki naiwny gościu z tego naszego J.?
    • fifik_rsl Re: Korupcja, szantaż w... ??? 18.04.13, 16:05
      Wypowiedzi niektórych osób mnie tutaj przerażają.
      Jednym z podstawowych zarzutów wobec G. Dziedzic jakie zarzucają jej referendyści jest jej polityka "prorodzinna". Ciągle tylko czytam o tym jak obsadza stanowiska zasłużonymi dla niej osobami. Skandalem nazywacie mn. zatrudnienie adwokata który jej pomagał. Popieram dwoma rekami.
      Kiedy jednak najmocnijszy gracz obozu przeciwnego zatrudnia gościa ze wszech miar skompromitowanego do spółki którą także my utrzymujemy. To nie śmierdzi korupcją?
      Gdyby go zatrudnił do swojej prywatnej firmy to ma prawo i nic nam do tego, ale on zrobił dokladnie to, o co Wy oskarżacie G. Dziedzic!!

No i zabiła mnie wypowiedź bodajże skalara, który kiedy taki wątek (polityka porodzinna i prozasłużonych) pojawił się wobec Prezydenta krzyczał najgłosniej, a kiedy dotyczył najpoważniejszych postaci z grupy opozycyjno-referendalnej to pisze o "wyciągnięciu pomocnej ręki".
      Jak długo tutaj pisze, takiego zaawansowanego stopnia podwójnej moralnosci nie widziałem.

No ale patrząc na działania Kani, mamy pierwszy jego ruch w budowaniu opozycji do A. Stani. Wygrał walkę o Domżalskiego.

Obrzydliwe to wszystko.

• mrnatohk Re: Korupcja, szantaż w... ??? 18.04.13, 16:11
        Fifik jeszcze raz: a kto Ci w wyborach na nich każe głosować? Odwołując G.D damy jasny sygnał że z takimi praktykami w naszym mieście za daleko się nie zajedzie...
        • fifik_rsl Re: Korupcja, szantaż w... ??? 18.04.13, 16:46
          mrnatohk masz 3 alternatywy:

G Dziedzic, duet Domzalski-Kania, Stania.... milego wybierania pozdrawiam

ps. doobrze wiem że kandydatów bedzie więcej, ale nikt poza nimi się nie będzie liczyć.
          • mrnatohk Re: Korupcja, szantaż w... ??? 18.04.13, 20:15
            Nie no... Rozwalają mnie takie teksty :)
            Kandydatów będzie więcej ale... no racja jeżeli pójdziesz i zagłosujesz na któregoś z nich to fakt - reszta nie będzie się liczyć!
      • uciazliwy1 Re: Korupcja, szantaż w... ??? 18.04.13, 16:18
        fifik_rsl napisał(a):

. Skandalem nazywacie mn. zatrudnienie adwoka
        > ta który jej pomagał. Popieram dwoma rekami.

A kto jest tym adwokatem ?
        • fifik_rsl Re: Korupcja, szantaż w... ??? 18.04.13, 16:42
          Była tutaj piana niedawno o jakiegoś adwokata który jej pomagał w tym jej konflikcie ze Stanią, którego potem rzekomo zatrudniła w miejskich strukturach. Do tego się odniosłem, pytaj grupę referendalną oni to zarzucali.
          • ciotka9 Re: Korupcja, szantaż w... ??? 18.04.13, 16:53
            fifik mo dobro pamięć ale krótko,tym adwokatem,w pewnym momencie radcą prawnym UM (pisała ten donos do prokuratury) jest p.Król,siostrzenica p.Dziedzica,która pracuje w UM już dłuższy czas,ale dopiero w lutym wygrała konkurs na radce prawnego UM.Jak to momy nazwać ?
            przed tym robiła na czorno albo za frico ?
            • pipi43 Re: Korupcja, szantaż w... ??? 18.04.13, 17:31
              Nazwij to podaniem pomocnej dłoni.
              Empatia szwankuje?
              • aptykorz Re: Korupcja, szantaż w... ??? 18.04.13, 20:15
                jak Dziedzicowa to od razu pomocna dłoń
                jak referendyści to od razu leci błoto
                kiepsko pitolisz ;)
                • pipi43 Re: Korupcja, szantaż w... ??? 18.04.13, 20:37
                  aptykorz napisał(a):

jak Dziedzicowa to od razu pomocna dłoń
                  jak referendyści to od razu leci błoto
                  kiepsko pitolisz ;)

Nienienie.
                  Jak Kania pomaga Zbyniowi - to pomocna dłoń.
                  Od tego się zaczęło.
                  Nie rżnij niemca, za słaby jesteś w te klocki.
                  • volwer Re: Korupcja, szantaż w... ??? 18.04.13, 23:47
                    jeszcze niemcy nam potrzebni do kompletu i to rżnieci..!!!pipi wyluzuj.
                    meg -oczywiscie ze trzeba cos robic-ale wiele dziewczyn w szpitalu sie zwyczajnie boi ,ze jakby wyszło iz robia cos dla referendystów( np podpisy) to zwyczajnie wyleca zaraz z pracy-a pielegniarce co musi życ z wypłaty szpitalnej raczej w takiej sytuacji nikt nie poda pomocnej dłoni..jak np jarek zbyniowi..i to jest subtelna lecz jednak bardzo wyrazna róznica miedzy zbyniem a zwykłym pracownikiem szpitala( zbynio zreszta nas juz wielokrotnie okłamał w przeszłosci)
                    • skalar2011 Re: Korupcja, szantaż w... ??? 19.04.13, 08:22
                      i widzisz volwer to się nazywa asekuranctwo, każdy gdzieś pracuje i na takim strachu właśnie żeruje władzunia, chcesz dalej tak żyć?
                      • volwer skalar idż na barykady jak chcesz..my robimy swoje 19.04.13, 09:14
                        skalar2011 napisał:

> i widzisz volwer to się nazywa asekuranctwo, każdy gdzieś pracuje i na takim st
                        > rachu właśnie żeruje władzunia, chcesz dalej tak żyć?

to jest pytanie które powinienes zadac zbyniowi.ale on chce,
                        jesli rybenko taki z ciebie kozak -to czy juz sa zawiadomione odpowiednie organy o naduzyciach w kasowaniu kasy w radach nadzorczych przez urzedników miejskich??
                        zglosiłes czy boisz sie władzuni??
                        no moze jakies zapytanie przynajmniej do komisji rewizyjnej??/ nawet po obaleniu tej władzuni ( oby) to i tak w radzie beda te same osoby.
                        nie bede pisac na forum co dziewczyny robia w szpitalu dla referendum bo je ten furiat pozwalnia z roboty.lekarze to co innego- ich nie zwolni bo sie boi.
                        trzeba przyznac ze doktory u nas tez maja dosc wladzuni,nawet bastion betonu czyli ortopedia zaczyna sie kruszyć a Siwawy ,który byl zawsze w dobrych stosunkach z AS ,teraz zaczyna byc aktywny i nie wiadomo czy nie przeciagnie ortopedow na strone referendystów.Nawet Podludek zaczyna kombinować ( zreszta on zawsze ze zbynkiem trzymał)
                        a dziewczyny ..robia swoje,tylko po cichu ,a twoje skalarku hurra patriotyzmy zachowaj dla siebie,ja i kolezanki musimy z tej szpitalnej wyplaty żyć wiec sobie szanujemy pracę,tyle juz było zmian władzy a dla nas to prawie nigdy nic nie znaczyło.
                        • volwer Re: skalar idż na barykady jak chcesz..my robimy 19.04.13, 09:17
                          nie znaczyło -w sensie zmiany na lepsze,wszyscy sobie cos tam wyrywali dla siebie przy kolejnych zakretach władzy -a pielegniarki zawsze miały cierpliwie czekac...... na lepsze jutro.
                          • volwer argumenty w liscie intencyjnym 19.04.13, 12:05
                            fajny jest ten argument w liscie intewncyjnym,ze zatrudnieniu w spłkach miejskich na stanowiskach kierowniczych pomijani sa mieszkancy naszego miasta.
                            fakt -zynio i honorowicz zostali pominieci-gdzies pod koniec 2012 i dlatego robia referendum.i to jest jak najbardziej czytelne.
                            stanowiska kierownicze w spolkach miejskich chyba jednak nie powinny byc przytuliskiem dla mieszkańców danego miasta tylko na tych stanowiskach powinni byc prawdziwi fachowcy.
                            gdyby stosowac taką ideologie to w katowicach powinni odwoływac prezydenta bo nasz Jarek i jeszcze paru innych z Rudy (np zbyniek) sa zatrudniani w GPW w Katowicach a tam nie mieszkają.
                            ciekawe czy zbyniek i honorowicz ,którzy wsadzili nam do szpitala obecny zarzad (pośrednio oczywiście) nie wiedzieli ze obecny prezes jest z Radzionkowa a zastepczyni z Katowic/
                            to za to teraz zbyniek z honorowiczem chca odwołac prezydentowa- świetne.
                            mozna oczywiscie wmawiac wszystkim,że teraz kto z nami to juz z nim wszystko dobrze,byle tylko odwolac prezydentowa.przeciez honorowicz jak to sie uda dostanie jakas fajna fuche w miescie( niezalezna od woli mieszkańców ) a zbyniek tez wezmie swoje... i jeszcze wielu innych.a spolki miejskie dalej beda ..jakie są.
                            • uciazliwy1 Re: argumenty w liscie intencyjnym 19.04.13, 14:12
                              Wiadomo że Honorowicz jechał na układach a że u nas panowanie komorniczo-sądowo-adwokackiej mafii się kończy to bidulek musi sobie znaleźć dobrą fuchę.
                          • hepik1 Re: skalar idż na barykady jak chcesz..my robimy 19.04.13, 12:45
                            >a pielegniarki zawsze miały cierpliwie czekac...... na lepsze jutro.

Jako,że miałem do czynienia z tym szpitalem "dzięki" 70-kilkuletniej mamie,której w Goduli amputowano nogę i przelezała tam w sumie kilka miesięcy,porównując ,do kilku innych podobnych jednostek,w których spedziła czas m.in na rehabilitacji to stwierdzam,że nigdzie indziej nie spotkałem sie z tak niską jakością obsługi personalu średniego i tego niższego.
                            Prawdę mówiąc ,zachowania "siostrzyczek" wołały o pomste do nieba ;)
                            • volwer hepik -pytanko. 19.04.13, 14:33
                              no własnie ten odział juz tak nasiakł hamskim zachowaniem Sliwy Gruszczyńskiego ( jak cie nie było w notesie -to nie istniałes jako pacjent) Smieszkowicza( do dzis kobietom w szpitalu sie nie ukłoni) Siwawego ( mruk skończony) Zepterlighta ( chciwy jak cholera) i jeszcze oni wszyscy ponizali pielegniarki w oddziale- no to potem masz-jakie szefostwo taki oddział.
                              jak doktor traktuje nieswojego pacjenta jak luft -to sie to udziela personelowi.
                              tak na marginesie-mamusia była zapisana w not kamrata Sliwy gruszczyńskiego -czy tez była pacjentem nienotesowym?
                              • ciotka9 Re: hepik -pytanko. 19.04.13, 21:33
                                wszędzie godają "jako płaca,tako praca" a pielęgniarki mają za darmo robić bo są "służbą",jak tak o mama dbosz,to trzeba było zamówić się pielęgniarka prywatnie co by dyżurowała ino przy mamie,a nie jeszcze przy kilkudziesięciu innych pacjentach i to z uśmiechem przyklejonym do twarzy,wtedy kiedy nogi nogi jej włażą tam skąd jej wyłażą,a pot strugami cieknie po plecach,bo trza dzwigać takiego człowieczka co mo poad 100kg,żywej wogi.Spróbuj hepik tydzień porobić w takich warunkach jak one,to stwierdzisz,że lepiej sjechać na dół,a tam przynajmiej żodyn po ciebie nie bydzie buczoł,a naoddziele nie dość,że doktor zmierzły,to pacjenci też nie som nojmilsi
                                • volwer Re: hepik -pytanko. 05.05.13, 23:07
                                  oj czasem pacjenci nie sa najmilisi ,zwłaszcza ze sezon ogródkowo-majówkowy juz w pełni i niektórych trzeba tradycyjnie wzmacniac kroplowkami jak sie przejedzą, na działkach lub w okolicy, filtrowanym zbożem.
                                • hepik1 Re: hepik -pytanko. 06.05.13, 10:40
                                  Nic nie usprawiedliwi ,nawet nogi włażące nogi do d...,chamskiego ryku,roznoszącego sie po całym korytarzu,że jakaś pacjentka narobiła w kaczkę ,zamiast udać sie do toalety.
                                  A tego byłem swiadkiem ;)
                                  • 22burza Re: hepik -pytanko. 06.05.13, 11:48
                                    tu przyznaję ci rację,pielęgniarki obowiązuje kultura i w obcowaniu z pacjentami i w obcowaniu między sobą.powinna się cieszyć,że nie narobiła do łóżka,ale to chyba był basen,nie kaczka,bo by miała problem z trafieniem do wąskiej szyjki.Chamstwo nie ma wytlumaczenia
                                    • volwer i tak plotka sie rodzi.. 06.05.13, 13:39
                                      widzisz hepiku nie odrózniasz basenu od kaczki..lub kaczki od basenu ..a publicznie rozsiewasz plotki o tym ,że równiez pielegniarki w naszym szpitalu tej róznicy nie widza.
                                      dobrze ze burza pierwsza ci to uswiadomiła - bo gdyby to był moj wpis......to juz byłby hepikowy krzyk..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka