Dodaj do ulubionych

Otrzymałem list

21.05.13, 12:48
Ponieważ dotyczy on aktualnie najbardziej gorącego tematu zacytuję w całości.
"Jak Pani Prezydent czuwa nad ochroną danych osobowych!
Śmiech i zażenowanie mnie ogarnia, gdy czytam informacje o „aferze” rzekomego złamania przepisów o ochronie danych osobowych, bo któryś z urzędników weryfikował dane osób umieszczonych na listach popierających referendum w sprawie odwołania Pani Prezydent. Ten śmiech wywołuje fakt, że w opisanym powyżej przypadku mamy do czynienia nie z udostępnianiem danych osobowych innej niepowołanej osobie a jedynie z przeglądaniem danych przez osobę uprawnioną, celem potwierdzenia prawdziwości czy prawidłowości umieszczonych danych.
Tylko jaki wymiar ma ta „afera” w stosunku do sytuacji sprowokowanej przez Panią Prezydent, administratora danych osobowych, która w wyniku podjętych działań organizacyjnych pracy urzędników podjęła decyzję o likwidacji drukarek w poszczególnych komórkach urzędu stawiając kilka „kombajnów”-dużych drukarek w obranych przez siebie miejscach, w tym również ogólnodostępnych, gdzie wytwarzane są kilogramami dokumenty z danymi osób, również z tymi wrażliwymi, z którymi może zapoznać się wiele osób, także urzędników, którzy nie są do tego uprawnieni. Aby nie być gołosłownym, to wystarczy się wybrać do budynku Straży Miejskiej. Ktoś, kto tam był, bo musiał np. zapłacić mandat lub złożyć jakieś wyjaśnienia, mógł się przekonać ile różnych notatek, protokołów drukuje się na drukarce zlokalizowanej na korytarzu, do której dostęp ma każdy, w tym również ja jako petent. Będąc kiedyś wezwaną, oczekiwałam prawie 20 minut na przesłuchanie widziałam jak wielu urzędników podchodziło do urządzenia, brało swoje wydruki a inne pozostawały na drukarce albo obok niej. Nikt po nie przychodził, każdy mógł się zapoznać z ich treścią, również i ja. A były, to pełne dane, wraz numerem pesel i opisem zdarzenia, sytuacji, zawinienia czy dotyczące wywiadu środowiskowego.
Czy to jest wywiązywanie się przez Panią Prezydent i jej urzędników z przestrzegania rygorystycznych przepisów dotyczących ochrony danych osobowych o którym mówi w swoim oświadczeniu? Chyba nie. A może ta pani zarządza inna instytucją?"
Obserwuj wątek
    • hepik1 Re: Otrzymałem list 21.05.13, 13:02
      I dlatego pani prezydent powinna odejść.
      Nowy prezydent zezłomuje te duże drukarki- kombajny i zakupi nowe,mniejsze.ktore każdy urzędnik bedzie trzymał na biurku.
      • amarian2 Re: Otrzymałem list 21.05.13, 14:59
        Nie hepiczku. Nowy prezydent b ęzie wiedział co to jest ochrona danych osobowych, zacznie je faktycznie chronić a nie wykorzystywać do swoich prywatnych celów. proste?
        • mietlorz707 Re: Otrzymałem list 21.05.13, 15:56
          > Nowy prezydent b ęzie wiedział co to jest ochrona danych osobowych

Marianie, to pobożne życzenia, Twoje marzenia, czy może skądś już wiesz, kto będzie prezydentem?
          • waple Re: Wiedza. 21.05.13, 16:44
            Wiedzieć kto będzie Prezydentem będziemy wiedzieli wszystcy, ale najpierw musimy go wybrać i to razem ja, Ty, on.A,że musimy jeszcze poczekać, to oczywiste. Pozdrawiam.
    • maurycy1010 Re: Otrzymałem list 21.05.13, 17:45
      akurat drukarki zawiniły, warte tyle co 2 tonery.:))
    • 2nairama Re: Otrzymałem list 21.05.13, 20:41
      amarian2 napisał:
      Ktoś, kto tam był, bo musiał np. zapłacić mandat lub złożyć jakieś wyjaśnienia, mógł się przekonać ile różnych notatek, protokołów drukuje się na drukarce zlokalizowanej na korytarzu, do której dostęp ma każdy, w tym również ja jako petent. Będąc kiedyś wezwaną, oczekiwałam prawie 20 minut na przesłuchanie widziałam jak wielu urzędników podchodziło do urządzenia, brało swoje wydruki a inne pozostawały na drukarce albo obok niej. Nikt po nie przychodził, każdy mógł się zapoznać z ich treścią, również i ja. A były, to pełne dane, wraz numerem pesel i opisem zdarzenia, sytuacji, zawinienia czy dotyczące wywiadu środowiskowego.

Mało kto może sobie od tak chodzić po korytarzu.
      Jak na kogoś wezwanego do złożenia wyjaśnień ws. mandatu interesująco obeznana co jest drukowane na tej drukarce wielonakładowej. Ja bym się bał czytać w instytucji która wzywa mnie by złożyć wyjaśnienia. Ponadto strażnik przychodzi pod dyzurkę po petenta i zaprasza do biura.
      Kto był ten wie.
    • hepik1 Re: Otrzymałem list 21.05.13, 21:32
      Ludzie listy piszą ...
      .Do mnie przyszedł taki:
      ...byłam w gabinecie Pani Prezydent a tam na biurku lezały jakies listy ...przejrzałam i okazalo sie ,że to listy z podpisami ,peselami i adresami ... Jak one tam trafiły? Przecież to musial jakis kret referendalny dostarczyć,bo jakżeby inaczej ?

• jankolodziej Re: Otrzymałem list 21.05.13, 22:05
        Znaczy co, fabrykowała je osobiście?
        • skalar2011 Re: Otrzymałem list 21.05.13, 22:27
          hepik powiedz tej swojej pańci żeby wszystkie komputery i drukarki przed referendum zlikwidowała, a niech kupi wszystkim ołówki byle nie kopiowe
      • amarian2 Re: Otrzymałem list 21.05.13, 22:35
        Ciekawa info hepik. Ponieważ jeden radny to cytuje wręcz z forum w swoich wystąpieniach poślij mu to mailem. Jutro komisje ale w czwartek sesja. Będzie mógł znowu wyskoczyć z teorią spiskową. Koniecznie hepik poślij.
        A co do twojego wniosku z faktu że na biurku listy, to raczej Ty się mylisz a Janek ma rację.
        • amarian2 reakcja władz 23.05.13, 10:40
          patrzę, a drukarki kombajnu (ujawniajacej dane osobowe) nie ma. Myślę sobie, chlera chyba nie zakopali w nocy na podwórku. A może w tym szambie co teraz afera jest, utopili.
          Na szczeście przenieśli tylko do piwnicy.
          czytają
          • hepik1 Re: reakcja władz 23.05.13, 10:57
            Czyli jakis sukces już jest.Jeśli by sie referendum nie udało zawsze coś ;)
            • hepik1 Re: reakcja władz 23.05.13, 11:01
              Ups,zapomniałem o sukcesie psa wapla.To tez zasługa referenderystów.W końcu pies wyłaczający komputer ,który przypomina w ten sposób swojemu panu, o jego obowiązkach ,to nie w kij dmuchał ;)
              • amarian2 Re: reakcja władz 23.05.13, 11:13
                Znowu zmieniasz temat, a jak tam reakcja na twój list w sprawie list na biurku?
                • skalar2011 Re: reakcja władz 25.05.13, 06:34
                  hepik chyba na urlop pojechoł i milczy
                  • olekszym Re: reakcja władz 25.05.13, 12:15

skalar2011 napisał:

> hepik chyba na urlop pojechoł i milczy

hepik !!!! paciu....ku kaj żeś ty mi sie podzioł!!! nudno mi !!!niy ma co czytać niy ma smiychu w doma.....bab mie bije ...ratuj hepik!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka