Dodaj do ulubionych

No i nie będzię referendum

29.05.13, 14:30
Za DZ
Jestem teraz ciekawa co jedni i drudzy mają teraz do powiedzenia / zrobienia, już widzę peany naszego forumowego guru Joźina, teraz wylezie z ukrycia i będzie swe mądrości rozpowszechniał. Dziedzicowa cóż chciała dojechać do końca i wygląda że dojedzie.
Obserwuj wątek
    • hepik1 Re: No i nie będzię referendum 29.05.13, 15:05
      Szkoda,że to już koniec zabawy ;)
    • widzisziniegrzmisz Re: No i nie będzię referendum 29.05.13, 15:06
      Dupna orła.

WYPOWIEDŹ KOMISARZA WYBORCZEGO SĘDZIEGO OKRĘGOWEGO SZ.P. NIEDOPYALSKIEGO
      "Między innymi z uwagi na brak podpisów oraz błędne lub nieczytelne dane - wyjaśnia Michał Niedopytalski. - Pojawiły się nawet 22 podpisy osób, które nie żyją, a jeden z nich został złożony dwukrotnie. "
      Ciekawe jak sie podpisały te osoby co nie żyją?? wyszly i sie wpisaly? prokurator będzie mioł co robić. teraz bydom pisać ze to antyreferendysci wpisali, jesteście umoczeni ludzie jak nic :D Panowie teraz to sie mozna juz oficjalnie z was smiac na ulicy :) bez brzydkich emocji, po prostu smiech :D To samo z Domżalskimi, Honorowiczami, Komendantami, wspolpracownikami i resztom :) Panowie teraz poważnie, w mojej ocenie wystawiliście się na pośmiewisko. Referendum nie ma i nie będzie a wy macie prokurature na karku.
    • hepik1 Re: No i nie będzię referendum 29.05.13, 15:14
      Miejmy nadzieję ,że Prawda O Rudzie będzie nadal bezpłatna a pies wapla bedzie kontynuował swoją edukację komputerową.
      • von-cymbergaj Re: No i nie będzię referendum 29.05.13, 15:21
        jak mnie pamięć nie myli to ty Hepik o coś się z "nimi" (zwolennikami referendum na tym forum) zakladałeś?
        To teraz nich ci stawiają!
        A nawet powinni stopy całować bez obmycia.
        • hepik1 Re: No i nie będzię referendum 29.05.13, 16:03
          Może się upomnę ale dopiero gdy minie szok i zwyczajowy okres żałoby ;)
          • amarian2 Re: No i będzię referendum 29.05.13, 16:30
            Żałoby nie ma, do prokuratury to my składamy wnioski i mamy nadzieję, że szybko znajdzie tych „dowcipnisiów”. Tym bardziej, że głośno mówili o fałszywych wpisach przed … komisarzem.
            Na pewno mogę zapewnić, że jak to określił hepik, „zabawa” się nie skończyła.
            • gejsza10 Re: No i będzię referendum 29.05.13, 16:39
              czym prędzej skladajcie odwołanie od postanowienia Komisarza. Nie sądze byscie oddali listy bez podpisów, tak jak stwierdzi---brak podpisow!
              • hepik1 Re: No i będzię referendum 29.05.13, 16:47
                Odrzuconych zostało 2 847 z nich. Za prawidłowo złożone uznano 10 187 podpisów.

– Inicjator referendum dostarczył niedostateczną ilość prawidłowo złożonych podpisów mieszkańców popierających inicjatywę. W trakcie sprawdzania złożonych podpisów stwierdziliśmy 18 grup nieprawidłowości.
                I tak na przykład 607 podpisów zostało odrzuconych z tego względu, że mieszkańcy wielokrotnie poparli tę inicjatywę. Pierwszy podpis był oczywiście zaliczony jako prawidłowy, kolejne natomiast zostały odrzucone. 476 podpisów złożonych zostało przez osoby nie posiadające praw wyborczych na terenie miasta Ruda Śląska. Sprawdzaliśmy to zarówno przez numer PESEL jak i rejestr wyborców gminy Ruda Śląska. Wiele podpisów zostało odrzuconych ze względu na błędny czy nieczytelny adres bądź numer PESEL. Tutaj należy zaznaczyć, że nieczytelność była badana niezależnie od siebie przez dwie osoby. Jeżeli dwie osoby sprawdzające nie były w stanie odczytać danych to taki podpis został odrzucony – tłumaczył Wojciech Litewka, dyrektor Delegatury Krajowego Biura Wyborczego w Katowicach.
          • mietlorz707 Re: No i nie będzię referendum 29.05.13, 16:41
            Według tego co pisze Marian, weszli właśnie w fazę gniewu.
            Lepiej więc w najbliższych dniach unikać spotkań z waplem przy hasioku.
            • amarian2 Re: No i nie będzię referendum 29.05.13, 16:55
              Gniewu? Nie
              Raczej będziemy sie zastanawiać, jak to "chłopcy" w krótkich spodenkach zrobili. Są dobrzy w te klocki.
              Jak na razie to myśmy zgłosili wnioski do prokuratury i sądzę, że będą następne.
              • mietlorz707 Re: No i nie będzię referendum 29.05.13, 17:14
                > Raczej będziemy sie zastanawiać, jak to "chłopcy" w krótkich spodenkach zrobili

A, czyli to wciąż jeszcze faza szoku/niedowierzania.
                • hepik1 Re: No i nie będzię referendum 29.05.13, 17:24
                  Barbara Kołodziej z grupy referendalnej: Dowiedzieliśmy się na przykład, że niektóre z podpisów były składane podwójnie, co - według nas - świadczy o dalece posuniętej, agresywnej kampanii antyreferendalnej.
                  Ano szok.
                  Jeśli z tych wszystkich dwukrotnie składanych ,jeden był zaliczany,a tak mówi komisarz,to przy jeszcze większej"agresji antyreferendalnej" o mało by uzbierali .
                  W końcu brakło zaledwie tysiąc z małym hakiem.

Ta Dziedzicowa to jednak miszcz matematyczny ;)
              • hepik1 Re: No i nie będzię referendum 29.05.13, 17:28
                Nie lepiej troche pomilczeć niz głupio sie tłumaczyć?
                Jeśli te wszystkie niedobre podpisy to efekt knowań i agresji zwolenników Dziedzicowej,to aż żałość ściska ,że az tak mało osób było faktycznie za referendum ;)
                • pipi43 Re: No i nie będzię referendum 29.05.13, 17:35
                  Muszę stwierdzić, że daaaawno się tak nie uśmiałam:-D

Intrygujące są te podpisy zmarłych; któregoś ze zbieraczy musiało nieźle postraszyć...
    • waple Re: No i nie będzię referendum 29.05.13, 19:14
      Wszystcy ucztują, dla jednych wesele dla innych stypa.A tak na chłodno kto przegrał? Czas i rzeczywistość pokaże, nie będę się wymądrzał,ale myślę,że większość.A błąd to przerwanie zbierania podpisów, za wcześnie ta decyzja.Kto za nią stoi? nie wiem i nie chcę wiedzieć.Nie ma co tego roztrząsać.Wiem natomiast,że czas goi rany,głowa do góry i trzeba robić swoje.Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło.Ja przyjmuję to z pokorą.Pozdrawiam.
      • hepik1 Re: No i nie będzię referendum 29.05.13, 19:37
        "Komitet Referendalny z ubolewaniem informuje, że na listach popierających referendum znalazła się duża ilość wpisanych wielokrotnie nazwisk oraz nazwisk z fałszywymi danymi, co wskazuje na celowe działanie pewnej grupy osób".

"Te działania wprowadziły w błąd Komitet Referendalny. Zebrana liczba głosów na listach poparcia wydawała się dostateczna, a tymczasem okazało się, że były to działania prowadzące do bojkotu referendum, wskazujące jednocześnie na brak odpowiedzialności obywatelskiej pewnej grupy osób"
        • karlikos666 Re: No i nie będzię referendum 29.05.13, 20:08
          Jak tak czytam te wpisy to zwolennicy Pani Prezydent musieli conajmniej wynająć Styrlica ( dla młodych serial 17 mgnień wiosny) i Hansa Klossa, a kierował tym James Bond. Normalnie mistrzyni sami sie przyznajecie żeście się dali zrobić, a zwalacie na sabotaż.
          Tak do kompletu może do psa waple ufo przenmówiła to w ogólną koncepcję spisku dziejowego dobrze się wpisuje
        • kolbe64 Re: No i nie będzię referendum 29.05.13, 20:49
          To sie robi żałosne.... Panie szabatowski, już do kamer pan nie wyjdzie tylko pisma w internecie pozostaly do zamieszczania ? przestancie byc załośni i przyjmijcie gorycz ze nie daliscie rady, teraz wasze srodowisko które was wystawiło do zorganizowania referendum was wpie... na śniadanie, bo ty wy bedziecie winni. Warto było miec w tym wieku potencjalnie prokuratora na karku jesli sie okaze sie oczywiscie, ze faktycznie to podrabialiscie i przez kilka lat smród po gaciach za sobą ciągnąć ? czy to wszystko bylo tego warte ? ciekawe ilu kolegów i znajomych nagle przestanie was poznawac na ulicy.

Jestem na was zły za to referendum ze daliście dupy i zrobiliscie taki szum i gó..., było minelo, ale to jasnej cholery robicie sie żałośni. I pisać jeszcze ze Pani prezydent zebrala 1000 ludzi i kazala sie im wpisac na listy.... w tym 22 nie zyjacych tez na jej komende wylazło z grobów i wpie...ło podpisy w tym 1 nadgorliwy któremu obiecala pewnie stanowisko to wpisal sie dwukrotnie. Słabo....
          • hepik1 Re: No i nie będzię referendum 29.05.13, 21:50
            Jakąs rozpoznawalność sobie panowie Wróbel i Szabatowski sobie wyrobili.Czy to starczy do startu w wyborach-Ponboczek jeden wie.
            Młode są ,co im szkodzi?
            Zawsze lepiej zainwestować w taką szansę ,niz siedzenie na kasie w Biedronce ;)
          • bszabatowski Re: No i nie będzię referendum 29.05.13, 21:55
            Szanowny Kolibe64.

Z całym szacunkiem, ale żałosne jest to w jaki sposób i co Pan pisze.
            Jako Pełnomocnik Grupy Inicjatywnej nie mam w zwyczaju zwoływać konferencji prasowej z godziny na godzinę, a wydaje mi się że w dobrym tonie jest wydać na początek choć oświadczenie w porozumieniu z pozostałymi członkami Grupy Inicjatywnej.
            Jest środa, jutro mamy Boże Ciało i długi weekend - i jak podejrzewam nawet redakcja Wiadomości Rudzkich ma wolne. I zapewniam Pana że "do kamer wyjdę", ale w stosownym czasie i miejscu.
            Dodatkowo nadmienię, iż potrafię zrozumieć Pana rozczarowanie, jednakowoż proszę o wstrzymanie się z wyciąganiem daleko idących wniosków, bo może jeszcze się Pan zdziwić.

Ps. I z tego co mi wiadomo to nie ja mam "potencjalnie prokuratora na karku", ale kto inny.
            • meg114 Re: No i nie będzię referendum 29.05.13, 22:36
              Ależ się tu nagromadziło szczekaczy... Ale oczywiście składam im gratulacje. Pani prezydent ich pewnie odpowiednio wynagrodzi. Tylko dołóżcie starań by te wasze wypowiedzi tu były bardziej dopracowane, bo nie zawsze to jest logiczne. Jak to:
              "Normalnie mistrzyni sami sie przyznajecie żeście się dali zrobić, a zwalacie na sabotaż". - to autor sugeruje, że sabotaż to jakaś siła z góry?
              Mnie trochę smutno, jednak zyskałam kolejną odsłonę oblicza obecnej władzy, a to zysk. No i to jeszcze, że Pipi się wreszcie mogła uśmiać. U kogo takie sytuacje wywołują takie reakcje...?
              Referendystom natomiast zwrócę uwagę na ciekawy fakt: to na was skierowana jest cała ta agresja, choć więcej byłoby powodów by przyłożyć partiom. Najwyraźniej jednak one nie są postrzegane już jako siła. Im dokładać nie trzeba. Dlatego ja wam gratuluję.
              • pipi43 Re: No i nie będzię referendum 29.05.13, 22:45
                meg114 napisał(a):

Ależ się tu nagromadziło szczekaczy...

Biedna Meg...
                Tyle roboty poszło w ...

• hepik1 Re: No i nie będzię referendum 29.05.13, 22:40
              > I zapewniam Pana że "do kamer wyjdę"
              > , ale w stosownym czasie i miejscu.

To jest mądre-do kamer trzeba wychodzić.Nie ważne co mówią o Tobie ,ważne ,żeby mówili cokolwiek.
              Rozpoznawalność -pierwsza rzecz na dzisiaj!
              Postawić na odpowiedniego konia (odpowiednia listę ) i masz szanse na radnego a w razie wygranej ,to juz potem taka kariera jak radny Osmenda czyli do późnej starości ;)
              • rudzkifan Re: No i nie będzię referendum 30.05.13, 00:09
                A gdzie jest skalar, błagam odpowiedzcie mi gdzie skalar:):):)????? Ha ha:)
                • skalar2011 Re: No i nie będzię referendum 30.05.13, 09:28
                  rudzkifan napisał:

> A gdzie jest skalar, błagam odpowiedzcie mi gdzie skalar:):):)????? Ha ha:)
                  Czyżbyś został moim fanem, to nie spodoba się twojej promotorce, widzisz referendyści popełnili jeden wielki błąd chcieli uczciwie doprowadzić do referendum, zgodnie z prawem i obowiązującymi przepisami.
                  A już tak jest ,że na tym świecie że na perfidię, fałsz ,zakłamanie i manipulacje trzeba odpowiedzieć tym samym niestety uczciwi normalni ludzie tego nie potrafią.
              • jozefosmenda Muszę się poważnie zastanowić...... 30.05.13, 09:46
                >>>hepik1 napisał:
                Postawić na odpowiedniego konia (odpowiednia listę ) i masz szanse na radnego a
                w razie wygranej ,to juz potem taka kariera jak radny Osmenda czyli do
                późnej starości ;)<<<

To bardzo miłe Hepik z twojej strony!
                Jesteś kolejną osobą,która mnie namawia do kolejnego startu w wyborach samorządowych. Na dodatek przez określenie "do późnej starości" sugerujesz, że tych startów powinno być jeszcze kilka (a przypominam, że nie jestem najstarszy wiekiem w RM).
                To miała być moja ostatnia kadencja a tutaj takie zachęty?
                Więc może jednak skorzystam i dostosuję się do tych próśb?
                Dodatkową zachętą dla mnie jest także niewątpliwe wywołanie dyfterytu u co u niektórych ( i to nie tyko z tego forum) gdybym się na to zdecydował!
                Ale właściwą decyzję podejmę później chociaż ta "późna starość" mnie niezwykle rajcuje

• hepik1 Re: Muszę się poważnie zastanowić...... 30.05.13, 10:48
                  Ta "późna starość" to tak w sensie filozoficznym ;)
                  Dla uczniów szkoły podstawowej to nauczycielki w okolicy 30-stki,dla pokolenia szabatowsko-wróblowej to ci w okolicy 50-tki a dla Ciebie to dopiero 80+.
                  Ja bym startował na Twoim miejscu.Dopóki fizycznie i intelektualnie zdrowie dopisuje to nie ma po co rezygnować.
                  A wyborcy z przyzwyczajenia krzyżyk postawią ;)
            • gejsza10 Re: No i nie będzię referendum 30.05.13, 10:49
              bszabatowski napisał(a):

> Szanowny Kolibe64.
              >
              > Z całym szacunkiem, ale żałosne jest to w jaki sposób i co Pan pisze.
              > Jako Pełnomocnik Grupy Inicjatywnej nie mam w zwyczaju zwoływać konferencji pra
              > sowej z godziny na godzinę, a wydaje mi się że w dobrym tonie jest wydać na poc
              > zątek choć oświadczenie w porozumieniu z pozostałymi członkami Grupy Inicjatywn
              > ej.
              > Jest środa, jutro mamy Boże Ciało i długi weekend - i jak podejrzewam nawet red
              > akcja Wiadomości Rudzkich ma wolne. I zapewniam Pana że "do kamer wyjdę"
              > , ale w stosownym czasie i miejscu.
              > Dodatkowo nadmienię, iż potrafię zrozumieć Pana rozczarowanie, jednakowoż prosz
              > ę o wstrzymanie się z wyciąganiem daleko idących wniosków, bo może jeszcze się
              > Pan zdziwić.
              >
              > Ps. I z tego co mi wiadomo to nie ja mam "potencjalnie prokuratora na karku"
              >
              , ale kto inny.
              Dokładnie tak jest jak pan pisze. Tej pani nie można odpuścic tych wrednych manipulacji. Mam pytanie , czy odwołaliscie sie od postanowienia Komisarza. Trzeba koniecznie to zrobić . To wszystko grubymi nićmi szyte. Nie należy niczego odpuszczac, bo komisarz tlumaczyl sie, że to jest niezależne od postępowan w prokuraturze, a własnie, czy z tego powodu własnie nie wydał takiej a nie innej decyzji? Podzielam panie Bartku, Ze to własnie druga strona na czele z:" najmądrzejszą" manipulatorką winna obawiac sie skutków . A powinna wreszcie poniesc zasłuzoną kare......
    • miglanc_pl Re: No i nie będzię referendum 30.05.13, 06:24
      Jest taka piosenka "i jeszcze jeden i jeszcze raz...........", "wypijmy za błędy....... " co wam Panowie i Panie zostało?
      • aptykorz Re: No i nie będzię referendum 30.05.13, 09:28
        pipi jak zwykle , bez zmian , jaki rozum taki humor ....... cytuję w całości: "Muszę stwierdzić, że daaaawno się tak nie uśmiałam:-D
        Intrygujące są te podpisy zmarłych; któregoś ze zbieraczy musiało nieźle postraszyć..."
        guzik wiesz to jeszcze drwisz ze zmarłych
        • pipi43 Re: No i nie będzię referendum 30.05.13, 10:22
          aptykorz napisał:

> pipi jak zwykle , bez zmian , jaki rozum taki humor ....... cytuję w całości: "
          > Muszę stwierdzić, że daaaawno się tak nie uśmiałam:-D
          > Intrygujące są te podpisy zmarłych; któregoś ze zbieraczy musiało nieźle postra
          > szyć..."
          > guzik wiesz to jeszcze drwisz ze zmarłych
        • erudka Re: No i nie będzię referendum 30.05.13, 12:17
          > czekam tylko na oświadczenie władzuni o "zwycięstwie nad mieszkańcami" jak i sł
          > ynne "obdarzona zaufaniem mieszkańców" to są hity inteligencji i dyplomacji na...

aptykorzu - jedna mała uwaga: słabe poparcie dla referendum to nie zwycięstwo nad mieszkańcami.... To znak, że mieszkańcy zwyciężyli nad grupką, małą grupeczką, referendystów.
          To demokracja. Gdyby mieszkańcy chcieli referendum, to byście zebrali 100 tys. podpisów, albo i wiecej. I wtedy nie byłoby tematu. Rozumiesz?
          • jankolodziej Re: No i nie będzię referendum 30.05.13, 14:05
            "To demokracja"
            Pani Dziedzic otrzymała w drugiej turze wyborów niecałe 17 tysięcy głosów.
            Teraz 10 tysięcy ("mała grupeczka") mieszkańców poparło inicjatywę jej odwołania, choć to nie wybory.

"Gdyby mieszkańcy chcieli referendum, to byście zebrali 100 tys. podpisów"
            W Rudzie mamy 115 tysięcy wyborców. W wyborze prezydenta wzięło udział 33 tysiące.

"Rozumiesz? "
            • pipi43 Re: No i nie będzię referendum 30.05.13, 14:19
              jankolodziej napisał:

"Gdyby mieszkańcy chcieli referendum, to byście zebrali 100 tys. podpisów"
              W Rudzie mamy 115 tysięcy wyborców. W wyborze prezydenta wzięło udział 33 tysiące.
              "Rozumiesz? "

Ale wygrała.
              Rozumiesz???
          • volwer Re: No i nie będzię referendum 30.05.13, 14:21
            niestety odgrzewany kotlet -jest zawsze odgrzany.
            za pierwszym razem - odbyło się referendum -bo wynikało z autentycznego zapału grupy zapaleńców ,którzy swoja szczerością i wiarą pociągnęli za sobą innych( a tzw elity stały z boku i spokojnie patrzyły co będzie i jak będzie to można ewentualnie zdyskontować- no i nie wyszło)
            za drugim razem - akcja miała poparcie elit politycznych a do referendystów przyłączyli się ludzie pokroju zbynia ( co to z kazda władzą pójdą -byle do swego korytka)- no i po wystąpieniach publicznych zbyniopodobnych -nie uzbierano wymaganych podpisów i klapa, mimo poparcia posłów.
            ale jak zawsze wszystko ma dobre i złe strony- przynajmniej wiadomo,ze zbynio nie potrafi zmieniać władzy w mieście a wygrana GD w ostatnich wyborach nie była tylko jego zasługą a raczej splotem innych okoliczności.
            a dookoła raczej beznadzieja ..no i oczywiście następna nieudana próba tylko umacnia obecny ratusz i nasza dyrekcje w szpitalu.
            tyle dobrej pary poszło w gwizdek, przez to ,ze dopuszczono do wstępnych działań ludzi skompromitowanych.szkoda.
            tu nikt nie wygrał -a przegrało miasto

• amarian2 hepik 30.05.13, 18:34
              Wyluzuj, bo wykorkujesz.
              Jeszcze tyle roboty czeka ciebie na tym forum :)
              A tak poważnie, to Dziedzic zaczęła oskarżać z Józkiem, i rodzochatym na konferencji. Teraz ma sprawy w prokuraturze i mam nadzieję, że szybko się z tym uwiną.
              Jeżeli na listach są osoby martwe, nieistniejące to uważam, że prokuratura to powinna zbadać.
              Ty dobrze wiesz, że żaden referendysta nie wpisze na listę osobę zmarłą lub nieistniejąca. A przecież to nie jest trudne. Wystarczy sprawdzić kto ostatnio w bazie wchodził do danych tych osób.
              To będzie ciekawa informacja.
              • erudka Re: hepik 30.05.13, 19:07
                Ostatni do bazy umarłych to chyba wchodzili pracownicy USC....
                • 2nairama Re: hepik 31.05.13, 00:08
                  erudka napisał(a):
                  > Ostatni do bazy umarłych to chyba wchodzili pracownicy USC....

ostra informacja

albo
                  zakład pogrzebowy,
                  albo
                  szpital,

• aptykorz Re: hepik 31.05.13, 00:32
                  erudka rusz tylko umysłem , ostatni do bazy danych osobowych wchodzili zleceniodawcy pofyrtniętej i mieli pecha , tam zostaje po takim wejściu odcisk :):)))
            • gejsza10 Do Volver 30.05.13, 22:43
              w pełni popieram Twoje wywody. Wina zbynia D. tylko i wyłacznie. Niektorzy przy popdpisywaniu listy juz psioczyli na niego. Niestety miasto przegrało! GDzie był zbynio przy I referendum, jeszcze w łaskach u niej to był przeciwny. Dzięki takim destruktorom i bijących sie o stołeczki inicjatywa padła.Odnośnie umocniania sie pani z ratusza to tak nie jest, to tylko jej sie tak wydaje. Jeszcze zobaczymy jakie bedzie stanowisko prokuratury, taż to przecież sprawa karna, poczekajmy...niech nie bedzie taka pewna, bo nawywijała tuataj nieżle.
              • skalar2011 Re: Do Volver 30.05.13, 23:05
                klamstwo ma krótkie nóżki na szczęście
            • g-48 Re: No takiego obrotu sprawy....... 30.05.13, 23:27
              ......sie spodziewalem. Dziwi mnie tylko ze do tanca dali sie zaprosic w tym skladzie Sabbr,p.Kolodziej czy warto bylo te zaproszenie do tanca przez tak marna szkole tanca ktorzy absolwenci potrafia tylko kopac do kostek?
    • widzisziniegrzmisz Re: No i nie będzię referendum 31.05.13, 12:32
      PYTANIA

Pogdybajmy.

1. Czy w związku z tym że se referendum nie udało to Kania zwolni Domżalskiego i Kołodziej, którym załatwił robote w spółkach partnerskich Wodociągów jesli sie potwierdzi ze tam pracuja - moze dostali sie z konkursu przeprowadzonego w firmie ??

2. Czy z mozliwego prawdopodobienstwa utracenia mandatu przez Grozmaniego załatwi mu robote u siebie ? (zaznaczam, ze bazuje na nieprawomocnym wyroku - moze za 3 razem bedzie niewinny)

3. Czy utracone szanse domzalskiego, wocha, stani, szabatowskiego spowoduja odwrócenie się od tych 2 pierwszych dupa i pozostawienie ich na emeryturach a dla tego 3 czy to oznacza polityczna "smierc" tzn chciol wejsc chciol ale sie zesrol z referendum ?

4. Co na przegrana syna przewidniczacej partii kobiet powie zarzad partii kobiet i członkowie panie szabatowski??

5. Czy partia kobiet wspierala referendum ?

6. Czemu Stania,Woch, Blaszczyk, domzalski, Szabatowski nie pojawiaja sie juz oficjalnie na stacjach benzynowych z agitacja i propagowaniem dalszej propagandy ? czemu ich nie widac na miescie ??!?!?!1

7. Czy referendysci zdaja sobie sprawe ze ci ktorzy za nimi stali zjedza ich na sniadanie ?

8. Czt referendysci zdaja sobie sprawe ze poslowie z powodu goryczy porazki zaczna ograniczac wspoprace z nimi ?

9. czemu nie ma konferencji posłów ? znikneli ?

10. Czy referendysci zdaja sobie sprawe z tego, ze szczury pierwsze uciekaja z tonace statku ?

olemole wku...lem sie ze nie ma tego referendum wiec zmienilem front. za porazki sie placi, za utracone nadziej tych co czekali na referendum tez zaplacic trzea. tako rzecze anno domini.
      • bszabatowski Re: No i nie będzię referendum 31.05.13, 14:03
        Na wstępie wystosuje jeszcze raz prośbę o nie wyciąganie za daleko idących wniosków, a to w celu uniknięcia za chwile tzw. fazy zdziwienia i przeprosin za wypowiedziane słowa.

Odnosząc się do pytań zadanych przez Pana:
        1) Pobawię się w adwokata p.Kołodziej i stwierdzę że nie wie Pan o czym pisze - nikt z Nich nie pracuje w spółkach partnerskich GPW i nie podlega w jakikolwiek sposób p.Kani.
        4) Nie wiem co powie Zarząd Partii Kobiet bo:
        a) nie jestem jej członkiem, ani nawet sympatykiem (w sumie nie wiem czy jako przedstawiciel męskiego rodu mogę być członkiem tej partii);
        b) nam już dosyć dawno temu ukończone 18 lat i moja Mama nie ma wpływu na moje decyzje życiowe - więc naprawdę nie wiem czemu miała by się za mnie tłumaczyć i odpowiadać przed kimkolwiek;
        c) jeżeli moja Mama jest Przewodniczącą Partii Kobiet to super - ale szczerze powiedziawszy nic mi na ten temat nie wiadomo - patrz podpunkt b) - ona też ma skończone 18 lat.
        5) Partia Kobiet nie udzieliła oficjalnego, lub nieoficjalnego poparcia dla Idei Referendum w Rudzie Śląskiej.
        6) Nigdy nie pojawiałem się na stacji benzynowej z agitacją (jak rozumiem referendalną).
        7) Nie sądzę aby ktokolwiek chciał zjeść kogokolwiek z Grupy Inicjatywnej - ludożerstwo jako takie w Polsce dawno zostało wytępione :)
        8) Z tego co mi wiadomo to nie Posłowie organizowali to referendum - nie rozumiem Pana zamysłu w tej kwestii.
        10) O sobie Pan piszę że jest Pan szczurem??? Bo z Pana końcowego wpisu wynika, że zmienił Pan front i jako pierwszy uciekł z okrętu! (Bynajmniej nie tonącego - zapewniam)

Ps. Oczywiście odpowiedziałem w tych pytaniach w których mogę odpowiedzieć!
        • fifik_rsl Re: No i nie będzię referendum 31.05.13, 14:36
          Ja odniosę się tylko do puntów 1 i 2.

Bartoszu, o tym iż zatrudniony tam został Pan Domżalski (spółka córka GPW) potwierdziło kilkanascie osób, więc zaprzeczenie temu faktowi jest co najmniej dziwne.
          Nie znam sprawy Pani Kołodziej, jeśli jednak potwierdzi się iż ona tam znalazła zatrudnienie, to jest to zwyczajnie niesmaczne, gdyż abstrachując od jej kompetencji, których absolutnie nie podważam, bo Pani Kołodziej nie znam, tylko w obecnej sytuacji byłby to kolejny przypadek dokładnie tego, o co Wy oskarżacie G. Dziedzic.
          Przytoczę tutaj jeszcze jeden przykład Pani Ewy Tru.... Pamiętam wiadra pomyj wylewane na jej osobę za nieodolne rządy w Parku Wodnym. Po jej wywaleniu, pojawiła się wiarygodna informacja iż także przygarnął ją Pan Kania?? Jak to możliwe że beznadziejny zarządca Parku Wodnego (tak tutaj była przedstawiana) staje się cenionym pracownikiem w GPW lub jej spółce córce??
          Dla mnie taki układ jest jasny, ja Cie zatrudnię a Ty mnie poprzesz w przyszłych wyborach, Mąż przekona do tego samego solidarność, a teraz jeszcze obsmarujecie Dziedzicową w PoRSL.
          Zagrywka na tyle prosta i niesmaczna.
          Co do pana Grozmaniego, to czyż to nie kolejny "ceniony fachowiec" w GPW?

Pytacie czy Kania te osoby pozwalnia, moim zdaniem absolutnie nie, zaryzykuje twierdzenie że jeszce kilku przyjmie, gdyż pomimo krachu referendum rozpoczęła otwarta wojna o poparcie przed przyszłorocznymi wyborami w obocie opozycyjnym(PO). Tutaj Kania za rywala ma Stanię i robi wszystko, żeby za pomocą polityki kadrowej GPW jak najwięcej osób przeciągnąć na swoją stronę.
          • mietlorz707 Re: No i nie będzię referendum 31.05.13, 15:53
            fifik_rsl napisał(a):

> abstrachując

Freudowska pomyłka?
        • mietlorz707 Re: No i nie będzię referendum 31.05.13, 16:13
          bszabatowski napisał(a):

> 10) O sobie Pan piszę że jest Pan szczurem??? Bo z Pana końcowego wpisu wynika,
          > że zmienił Pan front i jako pierwszy uciekł z okrętu! (Bynajmniej nie tonącego
          > - zapewniam)

To nieładnie odpowiadać pytaniem. Zresztą, niezależnie od formy w jakiej jest odpowiedź - wynika z niej, że doskonale zdajecie sobie sprawę z tego co robią szczury. Tylko że jest trochę jak w Radiu Erewań - okręt nie tonie, a leży na dnie; i nie okręt a co najwyżej rower wodny.
          Dno oczywiście jest muliste, a wokół wraku krążą skalary.
        • zzabciaa87 Re: No i nie będzię referendum 01.06.13, 00:14
          Bartek podziwiam Cię, ze marnujesz czas i odpowiadasz - to pytania retoryczne - odpowiedź zwolennicy "znają" i zmiany zdania nie dopuszczają. Zauważ, ze oni na zadane pytania nie odpowiadają - jedynie zadają kolejne. To jak rzucanie grochem o ścianę.... Jakkolwiek na to nie patrzeć, zbierając podpisy rozmawialiśmy z mieszkańcami, wiemy jakie są ich poglądy, potrzeby... polecam, aby to czasem nasi rządzący wyszli do ludzi ( nie na spotkania, na które mieszkańcy nie chodzą). Swojego czasu założyłam wątek argumenty, gdzie zwolennicy Pani Prezydent mieli okazje się wypowiedzieć - odpowiedzieliście tylko wy - to o czymś świadczy.
      • amarian2 Komuśtamgrzmi 31.05.13, 14:28
        Odpowiem najpierw na pierwszy twój post. Nie wiem dlaczego kłamiesz, nawet jak się w…. .
        Grupa referendalna, zbierający podpisy nie maja żadnych postępowań w prokuraturze, strona przeciwna tak. Jesteśmy niezadowoleni z wyniku i analizujemy protokół Komisarza wraz z załącznikami. Mamy jeszcze z 10 dni czasu. Szkoda, ze komisarz nie oddał spraw do prokuratury.
        Na drugi post.
        Pośmiałem się, ale kłamstwa mają krótkie nogi.
        Jak już pisał p. Bartosz, ani Basia ani Jan nie pracują w żadnej spółce zależnej GPW. Następne twoje kłamstwo. (zaczynasz przypominać Pinokia).
        Nic nie wiem o partii kobiet i raczej inny forumowicz mógłby odpisać, czy w jakikolwiek sposób miała cokolwiek wspólnego z referendum.
        Stacje benzynowe. Zaskoczę cię, ale od środy nic się nie zmieniło, referendyści (z ubiegłego roku) nadal prowadza akcję informacyjną. Zastanawiamy się nad stolikami, aby wyjaśnić prowokacje i kłamstwa na jakie zostaliśmy narażeni.
        Tu taki komunikat: załączniki do protokołu Komisarza bardzo dużo nam powiedzą.
        My zwracaliśmy się do posłów o poparcie referendum. I takie otrzymaliśmy. Jakie zatem poparcie zostanie ograniczone???
        Posłowie nie zniknęli, PAP nic nie podawał, mam nadzieję, że w następnym tygodniu się wypowiedzą.
        O szczurach już nie muszę pisać, p. Bartosz to zrobił. Ja mogę tylko dodać, że akcja referendalna i jej wynik, wyczyściło już i wyczyści środowiska z karaluchów, szczurów, i z wszelkiego rodzaju robactwa. Patrząc gdzie się lokują możemy tylko współczuć rządzącym, bo cos z tym musza zrobić.

• fast-kajfasz Re: No i nie będzię referendum 31.05.13, 16:26
      A ja myślę, że powinien się zająć tym prokurator skoro tyle jest podpisów niezgodnych.
      • skalar2011 Re: No i nie będzię referendum 31.05.13, 18:17
        pierwszy roz sie z tobą kajfus zgodza tym sie zajmie prokurator, szczególnie pewnie tym ,,wyciekiem,,danych z um, ,,wyciekiem danych,, do zefla i wszystkimi wyciekami szamba w tym mieście
        • hynio59 Re: No i nie będzię referendum 31.05.13, 21:03
          Ty nie odwracaj kota ogonem od totalnej porażki referendystów i ich POpleczników łącznie z PIS. Ale przy okazji ludzie wiedzą już co knują nasi posłowie w sprawie kopalń. A może by tak przy następnych wyborach im dać kopa!?
          • skalar2011 Re: No i nie będzię referendum 31.05.13, 21:48
            heniuś przy następnych wyborach to bydymy widzieć kto kopa dostanie i tu już nic nie pomoże ( ani głosy zmarłych , ani listy nie zamieszkałych i inne knowania),widzą wos ludzie i mają wos dość, możecie szczekać, knuć i fandzolić, my swoje wiemy i zagłosujemy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka