ramptidampti 09.09.13, 18:39 www.dziennikzachodni.pl/artykul/987552,skandal-od-tygodnia-trujaca-woda-w-sosnowcu-cierpliwosc-mieszkancow-sie-konczy,id,t.html I tak trzymać!!! Byle pociągi jadą. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fast-kajfasz Re: GPW i pan prezes moim idolem? 09.09.13, 18:58 "Szkoda", że nie został prezydentem miasta! No nie? Odpowiedz Link Zgłoś
hynio59 Re: GPW i pan prezes moim idolem? 09.09.13, 19:10 A mi się wydaje, że to specjalna robota. Firma się rozleci, kawałki co lepsze zostaną. Można będzie za pół darmo przejąć i kolesie będą zadowoleni. POzdrowienia dla nieudaczników z rudzkiego PO. Odpowiedz Link Zgłoś
mietlorz707 Re: GPW i pan prezes moim idolem? 09.09.13, 20:42 Wyobraźnię to ty masz! Wyślij CV do "Prawdy" i "Kuriera Związkowego". Odpowiedz Link Zgłoś
mietlorz707 Re: GPW i pan prezes moim idolem? 09.09.13, 20:38 Powalająca rzetelność dziennikarska. Oczywiście trzeba rozdmuchać aferę, bo oglądalność portalu rośnie, a niektórzy chłoną każdy bzdet jak gąbka. Nikt nie pamięta oczywiście, że po naprawach wodociągów woda jest mętna i ma piękny kolor. :) Tyle że w tym przypadku skala, a co za tym idzie i czas występowania problemu są inne niż w przypadku pęknięcia rury w jakiejś bocznej uliczce na zadupiu. Wystarczyłoby zaraz po awarii wydać jakieś pesymistyczne oświadczenie i podać jakiś odległy termin, zamiast co jakiś czas robić ludziom nadzieje i przy okazji dawać pożywkę mediom. Odpowiedz Link Zgłoś
fast-kajfasz Re: GPW i pan prezes moim idolem? 09.09.13, 20:47 Ale tam służby mówią o przekroczeniu norm grożące zatruciem. Jaka w tym manipulacja, czy podsycanie problemu? Choroba ludzi to mało? Odpowiedz Link Zgłoś
mietlorz707 Re: GPW i pan prezes moim idolem? 09.09.13, 21:20 Jakie służby, kajfusiu? Media mówią i piszą. Nawet nie podając czym woda jest "skażona"... A ty, ignorancie, łykasz wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
fast-kajfasz Re: GPW i pan prezes moim idolem? 09.09.13, 22:14 Nie wiem o co wam chodzi. Jeśli coś media mówi przeciw innym to jest OK. Jeśli przeciw Pewnej Opcji to jest źle. Zapomnieli jak przeciw Gutowi wojnę wodną prowadzono w Goduli. Odpowiedz Link Zgłoś
mietlorz707 Re: GPW i pan prezes moim idolem? 10.09.13, 17:57 Kajfuś, to nie tak. Opcja nie ma nic do tego. W GPW chyba coś nerwowo się robi, bo zaczęli pisać komunikaty z błędami: www.gpw.katowice.pl/aktualnosc,212,intensywne-plukanie-bonifikata-za-wode.php Odpowiedz Link Zgłoś
fifik_rsl Re: GPW i pan prezes moim idolem? 09.09.13, 21:38 O ile Kani nie trawię, to jednak trzeba jednak zachować uczciwość. Gdzie Ty przeczytałeś albo usłyszałeś o przekroczeniu norm grożących zatruciu? Prześledziłem wszystkie komunikaty "odpowiednich służb" czyli mn. Katowickiego Sanepidu i są jedynie lakoniczne stwierdzenia typu "pogorszenie jakości wody" Natomiast RPWik do komunikatu ze stacji wojewódzkiej dodał słowo "istotne". O przekroczeniu jakichkolwiek norm, tymbardziej o jakiś groźbach zatrucia, to chyba jedynie w jakiś mediach faktopodobnych. Odpowiedz Link Zgłoś
fast-kajfasz Re: GPW i pan prezes moim idolem? 09.09.13, 22:09 Polsat News wiadomości. Wypowiedź służb Sosnowca. Dlatego woda jeszcze nie będzie do środy udostępniona do spożycia. Tak informuje Polsat. Jeżeli tak nie jest to pokarzcie to. Odpowiedz Link Zgłoś
fifik_rsl Re: GPW i pan prezes moim idolem? 09.09.13, 23:48 To teraz widzisz jak z pororszenia jakości wody, można prawie epidemię zrobić, za pomocą "dobrej" relacji w TV :] ps. Mam przeczucie że Pipi będzie musiała się pojawić :) Odpowiedz Link Zgłoś
mietlorz707 Re: GPW i pan prezes moim idolem? 10.09.13, 00:46 > ps. Mam przeczucie że Pipi będzie musiała się pojawić :) Kajfuś może próbować wymigać się tłumacząc, że chciał byśmy pokarali Polsat. Odpowiedz Link Zgłoś
fast-kajfasz Re: GPW i pan prezes moim idolem? 10.09.13, 20:55 "Kajfus" jak co to chciał powiedzieć, że jeśli jakieś urzędy ustaliły poziom bezpieczny dla wody to jest poziom bezpieczny, bo to pokazały doświadczenia. A tam te poziomy zostały przekroczone bardzo wysoko. Czyli co? Normy są do d..., a GPW daje wodę dobrą, bo ma swoje normy? Kto tu kużwa robi mnie za fiririri? GPW dyktuje normy, czy ludzie o wiele światlejsi, którzy te normy tworzyli. A w dodatku są to normy w granicach których człowiekowi nic się nie może złego stać. Powyżej nich musiały być przesłanki, że może się to źle skończyć dla człowieka. A więc szkodzi zdrowiu, bo to woda spożywcza. Człowiek to taki dziwna potwora, że jak się napije wody nie takiej jak jest do niej przygotowany to choruje. A na koniec to ja nie mam zamiaru nikogo karać, bo nie od tego jestem, nawet Polsatu. Ale dbam o swoje zdrowie. Maraton 3h45min. Odpowiedz Link Zgłoś
mietlorz707 Re: GPW i pan prezes moim idolem? 11.09.13, 00:53 Kajfus, jak chcesz o standardach gadać, to weź pod uwagę, że są ustalane ze sporym marginesem bezpieczeństwa. Mimo to, nawet nieznaczne ich przekroczenie powoduje, że dany produkt (w tym przypadku woda) uznawany jest za nienadający się do spożycia. Nie każdy o tym wie (ty przykładem), ale nie każdy musi to wiedzieć, i nie każdy musi to rozumieć. Tyle że taka niewiedza w połączeniu z alarmującymi informacjami płynącymi z mediów powoduje wyolbrzymienie problemu. Zapobiec temu, przynajmniej w pewnym stopniu, powinno przekazanie przez GPW informacji w odpowiedni sposób. A co mamy? Dla mieszkańców seria informacji "przesuwających" chwilę w której ogłoszą, że to już, już można wodę pić. Dodatkowo, sosnowieckie wodociągi twierdzą, że nie były poinformowane o naprawie. Mało tego, informacje o nieprzydatności wody do spożycia pojawiły się z opóźnieniem. A tak przy okazji - jak myślisz, kto za to odpowie? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
fast-kajfasz Re: GPW i pan prezes moim idolem? 10.09.13, 21:01 A tak na marginesie. Nie można było tak od razu!!: "Nie wiadomo, ile potrwają jeszcze utrudnienia dla mieszkańców czterech dzielnic Sosnowca: Zagórza, Klimontowa, Kazimierza Górniczego i Porąbki. We wtorek popołudniu Górnośląskie Przedsiębiorstwo Wodociągów poinformowało, że zakaz spożywania wody płynącej z kranu obowiązuje do odwołania. " sosnowiec.naszemiasto.pl/tag/woda-sosnowiec.html?gclid=CLXgs8HBwbkCFURY3god5XgA5A Odpowiedz Link Zgłoś
fast-kajfasz Re: GPW i pan prezes moim idolem? 10.09.13, 21:05 A w tym wszystkim mi się nie podoba to, że znów człowiek PO robi to co jego wodzuś. Oszukuje ludzi. Bo jak nazwać zatajenie prawdy? Odpowiedz Link Zgłoś