quba 06.03.14, 09:35 Potrzebujemy dobrego, niezbyt drogiego adwokata, który pokieruje sprawą rozwodową. Czy ktoś może polecić dobrego jurystę? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
desperat22 Re: Dobry adwokat 07.03.14, 14:24 Tak Mec. Honorowicz Tani nie jest , dobry też nie ale idzie na układach w sądzie Odpowiedz Link Zgłoś
quba Re: Dobry adwokat 10.03.14, 15:48 Pytałam o niedrogiego, solidnego adwokata. Odpowiedz Link Zgłoś
miglanc_pl Re: Dobry adwokat 10.03.14, 18:00 A nie taniej byłoby się pogodzić ?? Odpowiedz Link Zgłoś
quba Re: Dobry adwokat 10.03.14, 22:26 Niestety, nie da rady. Facet pije, a żona ciągnie życie, dwójka dzieci, które widzą cały czas nachlanego ojca, żona już nie ma siły, dlatego prosiła o radę mnie, a ja pytam w jej imieniu o adwokata. Odpowiedz Link Zgłoś
pipi43 Re: Dobry adwokat 11.03.14, 12:13 Sorry, ale jeżeli sprawa wygląda tak, jak ją przedstawiono, to po cholerę adwokat? Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Re: Dobry adwokat 12.03.14, 11:14 A nie prościej od seperacji zacząć? problemywmalzenstwie.blox.pl/2010/09/Rozwod-czy-seperacja.html Bez podziału majątku,eksmisji uciążliwego męża co zmienia sam rozwód ? Odpowiedz Link Zgłoś
quba Re: Dobry adwokat 12.03.14, 17:07 kiedy właśnie chodzi o to, żeby pozbyć się z domu uciążliwego pijaka i wychowywać dzieci w spokoju Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Re: Dobry adwokat 12.03.14, 19:55 To zrozumiałe.Ale rozwód to rozwód.Prawa do mieszkania eksmałżonka nie pozbawia. Odpowiedz Link Zgłoś
quba Re: Dobry adwokat 13.03.14, 08:44 Mieszkanie jest żony, zapisane wyłącznie na nią przez spadkodawcę. Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Re: Dobry adwokat 13.03.14, 10:06 OK.Ale to będzie miało ewentualnie znaczenie przy sprawie dotyczącej podziału majątku a nie przy sprawie rozwodowej. Reasumując-najprościej założyć tą sprawę rozwodową albo wygodniej o seperację(bardziej prosto a pożądane efekty łatwiej do osiągnięcia) Poradzić się jakiegokolwiek prawnika,niekoniecznie tego" dobrego" Albo ,zamiast na tym forum,poszukać w necie innych ,prawniczych albo takich typowo rozwodowych,gdzie ci,którzy przez to przechodzili, mają dużo większą wiedzę wynikającą z własnych doświadczeń. Odpowiedz Link Zgłoś
iskierka96 Re: Dobry adwokat 22.04.14, 09:19 Wydaje mi się że najlepszym sposobem na znalezienie dobrego adwokata ejst sprawdzenie opinii na jego temat w internecie ocen-prawnika.pl/ . Odpowiedz Link Zgłoś