Dodaj do ulubionych

Dobry adwokat

06.03.14, 09:35
Potrzebujemy dobrego, niezbyt drogiego adwokata, który pokieruje sprawą rozwodową.
Czy ktoś może polecić dobrego jurystę?
Obserwuj wątek
    • desperat22 Re: Dobry adwokat 07.03.14, 14:24
      Tak
      Mec. Honorowicz
      Tani nie jest , dobry też nie ale idzie na układach w sądzie
      • quba Re: Dobry adwokat 10.03.14, 15:48
        Pytałam o niedrogiego, solidnego adwokata.
        • miglanc_pl Re: Dobry adwokat 10.03.14, 18:00
          A nie taniej byłoby się pogodzić ??
          • quba Re: Dobry adwokat 10.03.14, 22:26
            Niestety, nie da rady.
            Facet pije, a żona ciągnie życie, dwójka dzieci, które widzą cały czas nachlanego ojca, żona już nie ma siły, dlatego prosiła o radę mnie, a ja pytam w jej imieniu o adwokata.
            • pipi43 Re: Dobry adwokat 11.03.14, 12:13
              Sorry, ale jeżeli sprawa wygląda tak, jak ją przedstawiono, to po cholerę adwokat?
              • desperat22 Re: Dobry adwokat 11.03.14, 12:44
                Dobry i tani nie idzie w parze.
              • quba Re: Dobry adwokat 12.03.14, 09:36
                myślisz, że niepotrzebny?
                • hepik1 Re: Dobry adwokat 12.03.14, 11:14
                  A nie prościej od seperacji zacząć?
                  problemywmalzenstwie.blox.pl/2010/09/Rozwod-czy-seperacja.html
                  Bez podziału majątku,eksmisji uciążliwego męża co zmienia sam rozwód ?
                  • quba Re: Dobry adwokat 12.03.14, 17:07
                    kiedy właśnie chodzi o to, żeby pozbyć się z domu uciążliwego pijaka i wychowywać dzieci w spokoju
                    • hepik1 Re: Dobry adwokat 12.03.14, 19:55
                      To zrozumiałe.Ale rozwód to rozwód.Prawa do mieszkania eksmałżonka nie pozbawia.
                      • quba Re: Dobry adwokat 13.03.14, 08:44
                        Mieszkanie jest żony, zapisane wyłącznie na nią przez spadkodawcę.
                        • hepik1 Re: Dobry adwokat 13.03.14, 10:06
                          OK.Ale to będzie miało ewentualnie znaczenie przy sprawie dotyczącej podziału majątku a nie przy sprawie rozwodowej.
                          Reasumując-najprościej założyć tą sprawę rozwodową albo wygodniej o seperację(bardziej prosto a pożądane efekty łatwiej do osiągnięcia)
                          Poradzić się jakiegokolwiek prawnika,niekoniecznie tego" dobrego"
                          Albo ,zamiast na tym forum,poszukać w necie innych ,prawniczych albo takich typowo rozwodowych,gdzie ci,którzy przez to przechodzili, mają dużo większą wiedzę wynikającą z własnych doświadczeń.
                          • quba Re: Dobry adwokat 13.03.14, 10:15
                            dziękuję
                      • iskierka96 Re: Dobry adwokat 22.04.14, 09:19
                        Wydaje mi się że najlepszym sposobem na znalezienie dobrego adwokata ejst sprawdzenie opinii na jego temat w internecie ocen-prawnika.pl/ .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka