Dodaj do ulubionych

Dajmy szansę Aleksandrze Skowronek

20.11.14, 10:09
Zaledwie pół roku temu objęła stanowisko wicemarszałka województwa śląskiego.
Obiecała:
Najważniejsza dla mnie jest poprawa kondycji finansowej szpitali. Kwestia przekształcania szpitali w spółki jest dla mnie sprawą otwartąą

Czytaj więcej: www.dziennikzachodni.pl/artykul/3360613,aleksandra-skowronek-wicemarszalkiem-wojewodztwa-zdjecia,id,t.html

Wszyscy zdajemy sobie sprawę,że sytuacja ,nie tylko w śląskiej służbie zdrowia jest poważna i pół roku na stanowisku to trochę za małoby osiągnąć ten cel.
(takim dowodem m.in. jak długo na zdjęcie szwów musiał oczekiwać nasz forumowy amarian)

Dajmy szansę naszej rudziance na osiągnięcie sukcesu w skali województwa,nie róbmy jej krzywdy poprzez degradację ze zaszcztynego stanowiska w skali województwa na poślednie prezydenta miasta ;)

Obserwuj wątek
    • rysiek_rudzki Re: Dajmy szansę Aleksandrze Skowronek 20.11.14, 11:18
      Wow, a tym razem się z Hepikiem w pełni zgadzam:)
      Na POhybel wszystkim, którzy myślą, że nam będą na taczkach 'ekspertów' podrzucać..., a ciemny lud to kupi:)
      • 1802ef Re: Dajmy szansę Aleksandrze Skowronek 20.11.14, 12:35
        a kto da szanse mieszkańcom Rudy Śląskiej ?
        • hepik1 Re: Dajmy szansę Aleksandrze Skowronek 20.11.14, 13:02
          Peło za Stanii(z PO?) juz szanse przez kilkanaście lat miało ,chyba? ;)
          • paneltech Re: Do Fifika 20.11.14, 21:32
            A co dobrego zrobili Ci obecni jak czytam tu twoje wątki to jestem pewna, że tobie to akurat jest dobrze oj chyba bardzo dobrze ,ale są inni którzy by Ci powiedzieli coś na temat rządzenia obecnych, ale szkoda słów dla takich jak ty i Ci obecni rządzacy.
            • fifik_rsl Re: Do Fifika 20.11.14, 22:07
              Żeby było jasne, nie znam osobiście Pani Skowronek, nie wiem jaka jest jako zarządca czy jako człowiek.
              Jednak każdy kto ma minimum w głowie musi być świadomy jednego że do sprawnego zarządzania miastem potrzebna jest grupa osób, pod sprawnym kierownictwem osoby co te wybory wygrała.
              Jeśli ktoś pisze że rządzić będzie A. Skowronek a nie PO to jest .......... (możecie tutaj sobie wpisać dowolne epitety). Od razu otoczy ją sztab partyjnych doradców, z Panią Poseł na czele. Obstawiam że jej rządzenie będzie wyglądać identycznie jak pierwsze miesiące rządów obecnej Prezydent.

Pytasz co dobrego mi zrobilła obecna ekipa, odpowiem Ci że nic. Natomiast nie zrobiła mi też nic złego. W odwecie za krytykę nikt z obecnej ekipy nie dzwonił ze skargą do mojego dyrektora, czego nie można powiedzieć o pewnym aparatczyku z PO!
    • hepik1 Re: Dajmy szansę Aleksandrze Skowronek 20.11.14, 15:33
      Ludzie!
      Jeśli z wicka niewielkiego miasteczka ktoś zostaje wicemarszalkiem ważnego wojwództwa ,mając wielkie zadanie do zrealizowania i głosząc przy tej okazji szczyne idee...nie można jej pozbawiac takiej szansy!
      Rudzianie,nie bądźcie egoistami!
      • nick_na_raz Re: Dajmy szansę Aleksandrze Skowronek 20.11.14, 18:49
        Podobno o gustach się nie dykutuje, więc ty sobie hepik zostań przy seicento, ale zaakceptuj to, że niektórzy wolą mercedesem jeździć po swoim mieście, a nie tylko oglądać go na ulicach obcych miast.
        • hepik1 Re: Dajmy szansę Aleksandrze Skowronek 20.11.14, 19:14
          Gdybyś był w stanie wytłumaczyc swoją paralelę między seincento a mercedesem , byłbym wdzięczny.Bo nie kumam.
    • fifik_rsl Re: Dajmy szansę Aleksandrze Skowronek 20.11.14, 21:05
      Tylko jeśli PiSioki wygrają to stołek Prezydenta Miasta to dla niej będzie jedynym ratunkiem :)
    • bszabatowski Re: Dajmy szansę Aleksandrze Skowronek 20.11.14, 21:28
      Hepik no nie poznaję Cię ... Zawsze z kolegami skaczesz po PO, a teraz takie zrozumienie...
      Nie - ja tym razem zgodzę się z Tobą: trzeba Aleksandrę Skowronek ukarać i kara powinna być dotkliwa. Za karę za to, że jest z PO ma być Prezydentem Rudy Śląskiej - broń Boże nie ma kończyć tego co zaczęła!!! Bycie Prezydentem Rudy Śląskiej to jest dotkliwa kara - popatrz jak obecna Prezydent się męczy - prawie na każdej sesji głos się łamie, ile to już razy z bezsilności i chamstwa pospolitego się popłakała... A partyjniactwo i kolesiostwo w tej radzie zwyciężyło! Nie - GD nie zasługuje na takie traktowanie - swoje już odpokutowała - nie karaj niewinnej kobiety następną czteroletnią kadencją, bądź człowiek, nie hepik!!!
      • paneltech Re: Do Szabatowskiego 20.11.14, 21:40
        Nie przejmuj się Hepikiem, nie daj się sprowokować, Pani skowronek jedyną szansą dla Rudy Śląskiej nie PO !!!, ale Pani Skowronek !!! kto jeszcze o tym nie wie to się bardzo rozczaruje jak obecna władza zostanie na następne cztery lata.
    • paneltech Re: Dajmy szansę Aleksandrze Skowronek 20.11.14, 21:29
      Jeżeli nie damy szansy Pani Aleksandrze Skowronek to nie zrobimy jej na złość tylko sami sobie !!!
      • meg114 Re: Dajmy szansę Aleksandrze Skowronek 21.11.14, 00:08
        nie przesadzasz? Sami sobie? Jakieś to egzaltowane...
    • komes_nn Re: Dajmy szansę Aleksandrze Skowronek 20.11.14, 21:49
      Hepik chyba należy do tych określonych nową nazwą WOFOL
      Naukowo stwierdzono, że: WOFOL to forma WREDNEJ ODMIANY FANATYCZNIE OGŁUPIAŁEGO LIZODUPA. Tepić należy azotoksem lub zatłuc deską klozetową.
      • skalar2011 Re: Dajmy szansę Aleksandrze Skowronek 21.11.14, 08:00
        komes borok hepik już z tego strachu nie może funkcjonować, ciepie sie po wątkach jak karp bez wody, widać że coś mu sie pod płetwami poli
        • marynik Re: Dajmy szansę Aleksandrze Skowronek 21.11.14, 09:56
          Hepik - chyba ze strachu srosz do galot i rzeczywiście udzielosz się na forum w każdym wątku. My wyborcy damy szanse p. Skowronek - właśnie w naszym mieście. A dlaczego mo dbac o szpitale w województwie? lepiej jak zadba o nasza słuzbe zdrowia i wiele innych spraw w mieście.
          Jestem również pewna, że w Rudzie zapanuje spokój a 4 lata zostaną dobrze wykorzystane. Żywie równeiz nadzieję, że nikt nie będzie naciskał (z PO) aby zatrudniała spadochroniarzy , np. p. poslanke Pietraszewską. Ona już wybrała - Warszawę i niech tak zostanie. Jeśli chodzi o radnych to powinni pozostać na swoich miejscach. Nie chce powtórki z 2010 roku - że wybieraliśmy radnych a oni się wypieli na wyborców i wskakiwali na inne stanowiska - tak było w KW Porozumienei .....gdzie w efekcie radni pozajmowali stanowiska od wicków do naczelników i zawiedli zaufania wyborców.Zrobiłabym jeden wyjątek - na I zastępcę z innej opcji kontrkandydata - byłby to dowód na współprace 'ponad podziałami" i taką zdolność widze u p. Skowronek.
          • paneltech Re: Do Marynik 22.11.14, 00:19
            Masz racje Hepik musi mieć bardzo dobry stołek , że tak się boi o niego ja też popieram Aleksandrę Skowronek obecna władza miała czas cztery lata nie wykorzystała tego mało wiele zmarnowała, więc musi odejść dać szansę innym na-pewno nie GD. ani Hepikowi tylko Aleksandrze skowronek !!!
        • paneltech Re: Do skalara 22.11.14, 00:31
          Nie tylko jemu się pali przyjdź do MOPS-u to tam dopiero zobaczysz jaka panika i strach przed 30- stym listopadem, aż miło popatrzeć jak te zgryźliwe, bezczelne i zarozumiałe twarzyczki na siłę się uśmiechają, co niektórzy to nawet rodzinnie. Nawet jak zagłosujemy nie mądrze i wygra GD. to miło było popatrzeć na ich strach w oczach, chociaż tyle ,że Pani Aleksandra Skowronek została radną to zawsze mamy nadzieję że będzie gdzie powalczyć o sprawiedliwość dla nas a nie tych przydupasów wnuczek, kuzynów, synowych, córek itd. którzy teraz nie muszą starać się o nic za to mają wiele do powiedzenia i jak myślimy bardzo dobre stawki. Ale mamy nadzieje że w końcu uczciwa Rada Miasta chętnie posłucha o mobbingu ze strony niektórych kierowników. Bo mobbing w MOPS-ie był za czasów GD. i jest teraz za czasów KM nic się nie zmieniło tylko gabinety dyrektorskie.
          • skalar2011 Re: Do skalara 22.11.14, 08:21
            pali się im pali , puszczają jakieś gigantyczne ploty, ubliżają rodzinie kandydatki do czego się człowiek może posunąć żeby utrzymać się na stołku, żenada
            • ramptidampti Re: Do skalara 23.11.14, 10:27
              A ty to wszystko wiesz. Wszystko słyszałeś od Gwożdzikowej....
    • jozefosmenda Re: Dajmy szansę Aleksandrze Skowronek 24.11.14, 21:56
      >>>hepik1 napisał:
      Zaledwie pół roku temu objęła stanowisko wicemarszałka województwa śląskiego.
      Obiecała: Najważniejsza dla mnie jest poprawa kondycji finansowej szpitali. Kwestia
      przekształcania szpitali w spółki jest dla mnie sprawą otwartą
      ą
      Dajmy szansę naszej rudziance na osiągnięcie sukcesu w skali województwa,nie
      róbmy jej krzywdy poprzez degradację z zaszczytnego stanowiska w skali
      województwa na poślednie prezydenta miasta ;)<<<

Hepik trudno się z tobą nie zgodzić w tym sednie sprawy! Zatem nic dodać i nic ująć!
      Ale ja od siebie dodam to:
      Po raz pierwszy w dziejach miasta mego dwie kobiety będą 30 listopada br. zmagać się o fotel prezydenta miasta. Zatem 8 mężczyzn poszło w odstawkę a pleć piękna tryumfuje!
      Tak się składa, że w przeszłości miałem zaszczyt i przyjemność współpracy z obydwiema paniami obecnymi kandydatkami na prezydenta. Jako resortowy wiceprezydent byłem mianowicie ich przełożonym.
      Pani Grażyna Dziedzic pełniła wtedy funkcję wicedyrektora MOPS a pani Aleksandra Skowronek w wyniku moich wcześniejszych z nią rozmów oraz mojej rekomendacji przed ówczesnym Zarządem Miasta została naczelnikiem Wydziału Zdrowia i Spraw Społecznych.
      Obydwie panie za tamten okres naszej współpracy oceniam bardzo pozytywnie no bo przecież pani Grażyna Dziedzic była wyróżniona licznymi nagrodami i tytułami za nowatorskie rozwiązania na polu Pomocy Społecznej zaś pani Aleksandra Skowronek gdyby się nie nadawała to nie byłaby rekomendowana przeze mnie na stanowisko naczelnika wydziału.
      Również i z biegiem czasu obydwie panie uzyskały znaczny awans społeczny chociaż trzeba przyznać, że warunki uzyskania tego awansu i droga kariery były niewspółmiernie różne i zgoła odmienne.
      Jednakże niemal kolczasta i gehenną pokryta droga pani G.Dziedzic jest przeciwieństwem aksamitnej drogi, prawie że usłanej różami p.A.Skowronek. W zasadzie w tej materii to są dwa światy choćby z innej bajki i ich porównać się nie da!
      Niemniej jednak uważam, że mimo wszystko prezydentem miasta mego i naszego powinna zostać pani Grażyna Dziedzic natomiast pani Aleksandra Skowronek po obecnym sukcesie wyborczym PO w Sejmiku powinna zostać marszałkiem naszego województwa.
      Pierwsza będzie dobrze rządzić w naszym mieście a druga będzie dla nas pozyskiwać środki zewnętrzne i inne a obydwie razem wzięte spowodują ,że nam wszystkim lepiej się tu będzie mieszkało, żyło i pracowało.
      Po wyborach mogę się podjąć roli mediatora.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka