Dodaj do ulubionych

Głosuję na Aleksandrę Skowronek

26.11.14, 22:40
Kwintesencja obietnic obecnej prezydent.Nie chcę powtórki kłamstw.

www.facebook.com/video.php?v=610876909017038
Obserwuj wątek
    • amarian2 Re: Głosuję na Aleksandrę Skowronek 27.11.14, 09:09
      Już raz napisałem i powtórzę, zagłosuję na Aleksandrę Skowronek.
      Wyborcy zdecydowali, kto jest w II turze, ja mogę ten jeden głos oddać tylko Pani Skowronek.
      Przypominam, że 2 lata temu, nie było żadnej filozofii, żadnego podtekstu, było referendum w sprawie odwołania GD z stanowiska. Ponieważ nic przez 2 lata Pani Grażyna Dziedzic nie zmieniła a ni w swoim postępowaniu w stosunku do mieszkańców, budżetu ja zdania nie zmieniłem.
      • janek23nadaje Re: Głosuję na Aleksandrę Skowronek 27.11.14, 10:14
        amarian2 masz prawo oddać głos na kogo chcesz. Tak jak wszyscy którzy oddali głosy w 1 turze i jak wszyscy co oddają głosy w 2 turze. Referendum odwoławcze wam nie wyszło, teraz wybory też nie. Może to znaczyć , że ile by nie było wpisów i wątków na forum ludzie w Rudzie myślą.
        Ja zagłosuję w 2 turze podobnie jak w 1 na prezydent Grażynę Dziedzic bo uważam, że jest dobrym prezydentem mojego miasta.
        • amarian2 Re: Głosuję na Aleksandrę Skowronek 27.11.14, 10:27
          Myślą czy wierzą w puste obietnice?bo to jest zasadnicza różnica. To że się korzysta za pieniądze publiczne z tuby propagandowej i wciska kit, że się za pieniądze publiczne kupuje poparcie to niczego w mieście nie zmieni, a czy referendum się nie udało?
          Mam inne zdanie. Dla mnie nie ma nic wspólnego z demokracją, jeżeli o wynikach głosowania decyduje wyborca który nie idzie do urny. W Rudzie Ślaskiej zostaje się prezydentem dostając zaledwie kilkanaście procent poparcia.
          • janek23nadaje Re: Głosuję na Aleksandrę Skowronek 27.11.14, 10:41
            To nie tylko w Rudzie decyduje kilkanaście procent. Niestety działania prowadzone przez partie, wszystkie te wojenki, podchody, opluwanie się doprowadziło do tego, że ludzie maja tego dość.
            Co do referendum to uważam że się nie udało. Nawet ukrycie referendystów pod szyldem Forum Samorządowego nie pomogło. Poparcie było marne.
            • amarian2 Re: Głosuję na Aleksandrę Skowronek 27.11.14, 10:50
              Referendyści się ukrywali???
              A jak już jesteś to niestety przykra wiadomośc
              film.onet.pl/stanislaw-mikulski-nie-zyje-takim-go-zapamietamy/jcdnz
              • janek23nadaje Re: Głosuję na Aleksandrę Skowronek 27.11.14, 10:58
                No a nie uważasz, że startując w wyborach nie podaje się nazwy stowarzyszenia które tworzy listę tylko kryje się pod innym szyldem.
                • amarian2 Re: Głosuję na Aleksandrę Skowronek 27.11.14, 11:08
                  Od pierwszego momentu jak pojawiło się Forum Samorządowe to jasno było powiedziane PRAWDA, Forum czy fb że współtworzącymi jest SOR. Więc? ...
                  A sama możliwośc na liście wyborczej (daje to Ordynacja) jest dla mnie idiotyczna. Widziałem juz takie listy gdzie obok nazwisk było pełno innych organizacji i wyglądało śmiesznie. Jak tworzymy wspólny komitet to publicznie ogłaszamy kto go tworzy i jest wiadomo.
                  • janek23nadaje Re: Głosuję na Aleksandrę Skowronek 27.11.14, 11:26
                    Ok ale dla mnie i moich znajomych oraz ludzi z którymi rozmawiałem nie było to wiadome i jasne. Może to też było powodem zebrania przez was tak małej ilości głosów? Albo w mieście wszystko było podporządkowane rozgrywkom między partyjnym. Wszędzie w tv w prasie tylko sie słyszy ile procent poparcia ma partia x a ile partia y, kto będzie rządził w sejmikach paria x czy paria y a przecież w wyborach samorządowych nie chodzi o partie a o to co się robi dla konkretnej miejscowości. Niestety media wraz z rządem i obecnym układem partyjnym w Polsce napędzają tę spiralę. Nie liczą się lokalne komitety tylko upartyjnienie. Dlatego jestem na nie dla Twojej kandydatki. I nie przekona mnie, że jak ona wygra to załatwi środki unijne bo po pierwsze:
                    - poprzednik obecnej prezydent załatwiał środki a potem w 2010 roku zostawił puste szafy bez kolejnych projektów i wniosków o granty
                    - po drugie uważam, że jak p. Skowronek chce działac tak dobrze dla Rudy Ślaskiej to niech dalej marszałkuje i wspiera miasto na poziomie województwa
                    - po trzecie powoływanie się na układy partyjne i możliwość załatwienia kasy uważam za nieetyczne
                    (może jestem dziwny)
                    - a po czwarte uważam że PO robi wszystko by skok na kasę pod nazwą Ruda Śląska się udał. 4 lata temu z tego co wiem żaden bank nie chciał juz nam pożyczyć ani grosza, energetyka chciała odłączyc prąd w mieście więc dobrze było odpuścić. Teraz znów można bo obecna prezydent oddłuzyła miasto więc trzeba się do kasy dorwać i z tego co widzę na internecie i gdzie się tylko da robione jest wszystko by "odbić miasto" . Tak jest nie tylko u nas .
                    - a po piąte i nie ostatnie, jak widzę jak niektórzy niedoszli kandydaci na prezydenta miasta co juz dzielili stołki i obiecywali większe cuda wspierają p. Skowronek to jestem coraz mocniej na nie.
        • komes_nn Re: Głosuję na Aleksandrę Skowronek 27.11.14, 17:51
          Aleś się nadający Jasiu napracować musiał na premię, aleś się napracował!!!!!
          A ja tak to ujmę , jak mam wybierać pomiędzy obecną G.D a A.S to zdecydowanie wybieram A.S Przynajmniej nikt nie będzie robił mnie w jajo i zaczynał działać intensywne dla poprawienia swojej pozycji za strachu przed np. referendum czy przed wyborami.Takie mam odczucie, że niczego w tym mieście nie można było zauważyć na lepsze, jeżeli nie było przysłowiowego (noża na gardle) Przed referendum nagle zaczyna się organizować spotkania z mieszkańcami i to w pierwszym przypadku jak i drugim. Obietnice, obietnice i niewielkie efekty a potem zastój, aż do wyborów. Nagle wybuch zaangażowania, wszystko co można obiecać i to z fotkami do gazety, aby było widoczne. Zwyczajne cieniactwo, bo znowu wyjdzie z tego jak zwykle wielki NIC. Nie jestem członkiem jakiejkolwiek partii i nigdy nie będę, w tym przypadku liczy się człowiek, bo to jego wybierają a nie partię. A pani A.S jest osoba konkretna i dmuchać sobie w kasze nie pozwoli. I chyba co najlepsze w ty wszystkim, nie będzie potrzebowała 6 doradców. Dlatego głos mój,moich krewnych i liczne grono znajomych pójdzie na poparcie A.S
          • janek23nadaje Re: Głosuję na Aleksandrę Skowronek 28.11.14, 11:23
            Po pierwsze nie napracowałem się by dostać premię bo nie ma takiej mozliwości. Po drugie wszystkie kolejne wpisy nie odniosły się rzeczowo do moich punktów. Po trzecie piszesz "w tym przypadku liczy się człowiek, bo to jego wybierają a nie partię". Tu się z Tobą nie zgodzę bo zaplecze będzie partyjne i w tym gronie znajdzą się osoby z co najmniej lichą reputacją których nie będę wymieniał z nazwiska. Dodatkowo do tego towarzystwa dojdzie niedoszły kandydat na prezydenta co juz dzielił krzesłami z poparciem poniżej 5 %, a teraz wszędzie go pełno na wszystkich portalach więc nie zgadzam się z taką przyszłością dla mojego miasta. Nie mam ochoty by wczesniej wymieniony osobnik już kiedys chcący rządzić zza pleców obecnej prezydent co mu na szczęście się nie udało znowu mieszał. Nie mam ochoty by moje miasto było sterowane przez posłankę z drugiego szeregu. Z taka wizją kierowania się nie zgadzam i mam do tego prawo.
            Podsumowując nie jestem zależny w jakikolwiek sposób od obecnej władzy. Popieram ją bo widzę jak się moje miasto zmienia na lepsze. I to mimo wszystkich krytycznych opinii w2yrażanych przez amarian2, mimo mnożenia kolejnych jego wpisów w ilości których pobił nawet fiffika. Będę głosować jak wielu moich znajomych na obecną prezydent p. Grażynę Dziedzic bo nie chcę by do władzy dorwała się ekipa która stoi za p. Aleksandrą Skowronek z całym szacunkiem dla niej.
    • 1802ef Re: Głosuję na Aleksandrę Skowronek 27.11.14, 17:53
      ja również głosuję na p.Skowronek; mądra,otwarta na ludzi i nasza
      • skalar2011 Re: Głosuję na Aleksandrę Skowronek 27.11.14, 18:00
        bo wszyscy którym leży na sercu rozwój i dobro Rudy będą głosowali na A.Sk.
    • komes_nn Re: Głosuję na Aleksandrę Skowronek 27.11.14, 18:48
      Przyjdzie Ola, będą zmiany.
      W Mopsie, każdy już zesra....
      Bo, roboty im przybędzie
      jak wyczyści się w urzędzie.
      Tych doradców wypasionych
      z mych podatków opłaconych.
      Trzeba wysłać wnet na trawkę,
      lub do parku, gdzieś na ławkę.
      Niech postoją tam pod PUPem
      my wypniemy na nich du...
      Reszta wcale mi nie wadzi,
      będą zmiany, będą radzi.
      Już nadchodzi czas na zmiany,
      a nie żadne obiecany.
      Więc ni dajcie czekać chwili,
      czas głosować moi mili.
      To już jest ostatni dzwonek,
      więc głosujmy na Skowronek.
      • jol.usia Re: Głosuję na Aleksandrę Skowronek 27.11.14, 22:00
        Znam obie kandydatki i nie mam żadnych wątpliwości żeby głosować na P. A.Skowronek.Jest to osoba zrównoważona emocjonalnie i opanowana,doskonale się zna na zarządzaniu miastem,ma świetny kontakt z ludźmi,nie skłóca ich,potrafi współpracować z innymi,nie jest mściwa.Nie płacze na zawołanie,nie narzeka że wszystko co złe,to wina innych,nie straszy nikogo zemstą.
        • bed-wa Re: Głosuję na Aleksandrę Skowronek 27.11.14, 23:43
          Wole normalnosc w miescie i dlatego zachecam ludzi do glosowania na pSkowronek a ci co widzieli ten filmik z obietnicami Dziedzicowej to im sie oczy otwieraja i sami sie dziwia jak sie kiedys dali nabrac.
      • naruszenia_wyborcze_2014 Re: Głosuję na Aleksandrę Skowronek 28.11.14, 11:52
        Komes wykradłeś mi pomysł - gratuluję!
        W Krakowie trwa oficjalna walka na spoty reklamowe i wiersze dla Kandydatów na Prezydenta!
        www.facebook.com/LasotaMarek/photos/a.1505230966405833.1073741856.1475068499422080/1505376523057944/?type=1&fref=nf&pnref=story

www.youtube.com/watch?v=jTHAwB8lRI0&feature=youtu.be
        • amarian2 Re: Głosuję na Aleksandrę Skowronek 28.11.14, 13:48
          www.sferatv.pl/vod/wydarzenia/audycja/4545-wydarzenia-27-listopada-2014.html
          następne puste obietnice GD w sprawie koalicji z PiS
          • hepik1 Re: Głosuję na Aleksandrę Skowronek 28.11.14, 14:28
            Chwała Najwyższemu,bo już się zacząłem wahać ;)
            Z drugiej strony jak niby podpisywać koalicję zanim się zostało wybranym?
            A z trzeciej ,Pisowi bycie w koalicji rządzącej jednak w dużym mieście, w celach propagandowych,będzie potrzebne jak woda Beduinowi na pustyni ;)
            • amarian2 Re: Głosuję na Aleksandrę Skowronek 28.11.14, 14:36
              hepik ani nie odpowiedziałeś na propozycję i jak ma ci wytłumaczyć, ze koalicja dotyczy Rady a w poniedziałek już pierwsza
              Ba nawet pytanie dotyczyło na debacie koalicji w Radzie więc prezydent jak zawsze lekko mijała się z prawdą.
              • hepik1 Re: Głosuję na Aleksandrę Skowronek 28.11.14, 15:12
                Ja się na tym nie znam.
                Ty mi wytłumacz,po co Dziedzicowej koalicja z Pisem jak przegra wybory?
                A jak wygra ,to po co jej ta koalicja juz w poniedziałek?
                Stołki można podzielić w wtorek środę albo za tydzień ,chyba?
                • rasmal Re: Głosuję na Aleksandrę Skowronek 28.11.14, 19:41
                  Czyli lepszy powrot do duetu Skowronek - Stania ? Pamięć ludzka naprawdę bywa mocno zawodna - pokazali już co potrafia zrobić dla miasta przecież !
                  • amarian2 Re: Głosuję na Aleksandrę Skowronek 28.11.14, 21:44
                    Nie musimy sięgać tak daleko (choć możemy także do komuny), mamy przykłady działań obecnej władzy i to mocno udokumentowane.
                    Jak działa ta władza dla Miasta pokazują budżety, badania, rankingi (i nie szmatławca i Prawdy) ale samorządowych tygodników i instytucji naukowych.
                    Jak na razie oddłużenie to mit, miejsc pracy nie ma, budownictwo, które inż budowlany obiecywał całkowicie znikło, teraz wnuczka ułana obiecuje ... chyba więcej miejsc w żłobkach, brak konkretów czy będą łóżeczka piętrowe.
                    Więc nie musimy pamiętać a tylko patrzeć.
                    • bed-wa Re: Głosuję na Aleksandrę Skowronek 28.11.14, 22:48
                      Dosc dziedziczenia i zdziczenia.
                      • amarian2 Re: Głosuję na Aleksandrę Skowronek 28.11.14, 23:40
                        Te zdziczenie widać na fb, jej ekipa wykonuje kawał świńskiej roboty.
                        • amarian2 Re: Głosuję na Aleksandrę Skowronek 28.11.14, 23:45
                          Jak czytam wpisy Zwolenników GD na fb to przerażenie w oczach. Może w poniedziałek obudzimy się w normalnym mieście, bo bojówkarze Marcelego + fanatycy GD to strach się bać.
                          Aleksandra Skowronek to nasz kandydat na prezydenta a to co zaczęlismy 2 lata temu teraz możemy dokończyć. Czyli odwołać GD.
                    • fifik_rsl Re: Głosuję na Aleksandrę Skowronek 28.11.14, 23:58
                      Panie Marianie tak troszkę przekornie. Co do rankingów to wiem że oprócz tych Filarowych jedynie za wiarygodne uznaje Pan tez ze wspólnoty.
                      tak się składa że Czasopismo opublikowało ranking zadłużenia z kolejnych lat jako procent dochodów. Z powiatów grodzkich zajęliśmy 29 miejsce na koniec 2013 roku (im niżej tym lepiej)
                      Dla porównania w 2009 roku mieliśmy miejsce 2!! 2010 - 7 2011-23 2012-36 2013-29.
                      www.wspolnota.org.pl/fileadmin/formhandler-download/Nr_19_Ranking_-_Zadluzenie_samorzadow.pdf

zgadzam się z jednym warto spojrzeć na ten ranking ;)
                      • aptykorz Re: ranking gmin 29.11.14, 08:25
                        ta ślepota fiflok znowu nie doczytała tej gazety do końca ale to już norma u wazelin .....
                      • amarian2 Re: Głosuję na Aleksandrę Skowronek 29.11.14, 09:46
                        "i nastała cisza" hepik tak można?
                        • aptykorz Re: Głosuję na Aleksandrę Skowronek 29.11.14, 10:04
                          chyba napisałem za głośno bo mi hepik post skasował :-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka