Dodaj do ulubionych

No to pozamiatane......

30.11.14, 21:47
Wprawdzie jest dopiero 21.46 ale jak mi wiewiórki doniosły to już kończą zamiatać i wszystko idzie ku dobremu!
Obserwuj wątek
    • mietlorz707 Re: No to pozamiatane...... 30.11.14, 22:03
      I bardzo dobrze! :)
    • rylska Re: No to pozamiatane...... 30.11.14, 22:03
      dzuma czy cholera?
      • naruszenia_wyborcze_2014 Re: No to pozamiatane...... 30.11.14, 22:26
        Osmenda wiceprezydentem ?
        • 4farfocel Re: No to pozamiatane...... 30.11.14, 23:01
          A to tego Pana społeczeństwo nie wysłało przypadkiem "na śmietnik historii"?
          • jozefosmenda Re: No to pozamiatane...... 01.12.14, 01:00
            No to już jednak pozamiatane na amen!
            Różnica ponad 5500 głosów to nie tylko robi wrażenie ale się tej zarozumiałej POtędze (zwłaszcza finansowej) należał taki du..y pstryczek!
            Tu już na pomyłki czekać nie szło a i kart do głosowania w zeszycikach też nie było.Chociaż ciekawi mnie ile osób złożyło podwójny krzyżyk?

• 4farfocel Re: No to pozamiatane...... 01.12.14, 01:11
              Taaaaa, Cała PO drży w posadach ze strachu przed Panią D. :P
              Polecam się wypłakać Millerowi do rękawka, może z Jarkiem K. utulą, pogłaszczą?
              Co? Płaszczymy się teraz i czekamy na jakąś posadkę? Skoro obywatele "odmówili posłuszeństwa"...
              • mietlorz707 ooo, już? 01.12.14, 01:19
                > Skoro obywatele "odmówili posłuszeństwa"...

Cudzysłowy. :D
                Nowy nick? Tak szybko? :)))))))
                • pipi43 Re: ooo, już? 01.12.14, 09:34
                  mietlorz707 napisał:

Skoro obywatele "odmówili posłuszeństwa"...

Cudzysłowy. :D Nowy nick? Tak szybko? :)))))))

Pisałam, ostrzegałm, tłumaczyłam...
                  Normalnie krew w piach.
                  "Farfocel" - hahahahahahaha...
                  • mietlorz707 Etymologia 01.12.14, 17:59
                    Za wikisłownikiem:
                    niem. Vorfotzel „Teile der Schamlippen”, czyli „części warg sromowych” (Wörterbuch der deutschen Lehnwörter im Teschener Dialekt des Polnischen)
                    • 4farfocel Re: Etymologia 01.12.14, 21:33
                      Czy to miejsce napawa Cię jakimś strachem? ;-)
                      Trochę zalatuje mizoginią...
                      Za wikisłownikiem:
                      W wielu przypadkach jej podłożem może być ukryty lęk, np. lęk mężczyzny przed funkcją rozrodczą kobiety, kompleks niższości, lęk przed zemstą kobiety[3]. Mizoginia może mieć również podłoże we wcześniejszych, przeżytych przez mężczyznę traumatycznych doświadczeniach, spowodowanych przez kobiety, jak wykorzystanie seksualne, zdrady małżeńskie, znęcanie psychiczne lub fizyczne.
                      ;-)
                      • mietlorz707 I znowu projekcja... 01.12.14, 23:25
                        Nudnyś i przewidywalny.
              • jozefosmenda Re: No to pozamiatane...... 01.12.14, 08:00
                Możesz sobie farfoclu pisać co chcesz. To nie jest przypadek, że SLD przegrało nawet w Sosnowcu i Zawierciu a p.A.Fudali po 16 latach stracił fotel prezydenta oczywiście wszyscy przegrali na rzecz PO. A niecałe trzy miesiące wcześniej wg sondaży poparcie dla lewicy wyniosło 17%!
                Moim zdaniem to tylko odpowiedni "knif" w tych wyborach spowodował takie a nie inne wyniki a ilość głosów nieważnych jest porażająca (pomijam już "osiągnięcia" PSL). Do dnia dzisiejszego nie ma ogłoszonych elektronicznie wyników a to w 21 wieku jest kompromitacją i skandalem! Dlatego moim zdaniem kadencja powinna być skrócona.
                Ale to wszystko nie ma znaczenia bo dla mnie liczy się wczorajszy nokaut i z tego mam największą radochę! A ile kasy poszło się je..ć !?
                Inaczej mówiąc a w zasadzie cytując tu słowa jednego przemądrzałka to:...słoma z butów i buractwo....,dryń, dryń....!
                • amarian2 Re: No to pozamiatane...... 01.12.14, 08:37
                  Józefie jak zawsze masz rację, wszędzie były wałki z wyborami tylko w Rudzie czysto. Zdecyduj się, albo albo. Pozamiatane też masz rację, i to solidnie, ale tacy jak ty nie muszą się martwić, gorzej z tymi co nie mają pracy mieszkania. acha zapomniałem im się kupi co roku 40 lux mieszkań.A moze domków, czemu nie?
                • fifik_rsl Re: No to pozamiatane...... 01.12.14, 10:05
                  Panie Józefie chciałbym jednak zauważyć że zarówno w miarę merytoryczny Potyrała, jak i beznadziejny Piórkowski obronili swoje mandaty. Jedyny który przepadł z SLD był Józef Osmenda. Pozwolę sobie delikatnie zasugerować że może zamiast szukać przyczyn porażki po Rybnikach czy Sosnowcu, lepiej zachować się jak facet i przyznać się przed samym sobą że było się za słabym by ów mandat obronić. Przyznac się że inni cieszą sie większym zaufaniem.
                  • ysia666 Re: No to pozamiatane...... 01.12.14, 11:03
                    i w końcu sjechali z pukla...
                • bszabatowski Re: No to pozamiatane...... 01.12.14, 10:38
                  Powiem szczerze, że śmieszą mnie te całe teorie spiskowe odnośnie wałków wyborczych. Prosty przykład z naszego miasta: kto miał "większość" w komisjach obwodowych? Ano komitety założone w UM, lub z nimi współpracujące. Więc posługując się Pana logiką ci sami członkowie komisji obwodowych stosowali "knify" w celu polepszenia wyników wyborczych PO kosztem innych?!
                  Ps. A mnie poraża co innego w dużej liczbie głosów nieważnych (pomijam idiotyczną książeczkę): od lat niektóre osobistości lansowały ideę pójścia na wybory i oddania nieważnego głosu... Po co? Ano po to aby Pan i inni politycy zastanowili się nad swoim "zachowaniem". I jaką nauczkę politycy z tej lekcji wynieśli? Nie "żółta kartka" tylko: wybory zostały sfałszowane przez PO :) Ma Pan rację: Buractwo i słoma
                  • jozefosmenda Re: No to pozamiatane...... 01.12.14, 11:37
                    >>>bszabatowski napisał(a):
                    I jaką nauczkę politycy z tej lekcji wynieśli? Nie "żółta kartka" tylko: wybory zostały sfałszowane przez PO :) Ma Pan rację: Buractwo i słoma<<<
                    Szanowny Bartoszu!
                    Wczoraj wieczorem w wieczorze wyborczym TV.Sfera była moja wypowiedź w tej kwestii.Wypowiedziałem się między innymi o tym, że nie uważam by wybory były sfałszowane ale w związku z całkowitą kompromitacją w pracy PKW oraz wszystkimi zawirowaniami w tej materii to ta kadencja powinna być skrócona!
                    Natomiast mnie ciekawi jeszcze inna kwestia. Z ilości różnicy głosów otrzymanych przez p.G.dziedzic a p.A.Skowronek zarówno w pierwszej turze jak i wczoraj wynika, że ci co głosowali na tą pierwszą to jednocześnie oddali głos na kandydatów z innych ugrupowań (w tym przede wszystkim na PO?. Czyżby zatem stąd się wzięło 9 mandatów radnych?)

Natomiast panie mister magister Fifik zwracam uwagę, że moi koledzy radni Potyrała i Pórkowski otrzymali mniejszą liczbę głosów ode mnie ale zostali "wsparci" przez pozostałych kandydatów z listy. Natomiast na mojej liście w okręgu nr 1 niektórzy kandydaci nie pociągnęli nic a nic! Jedna osoba otrzymała 5 głosów (a cztery lata wcześniej miała ich 55!) a druga osoba jako kompletny nowicjusz otrzymała 8 głosów. Gdyby tylko miały te dwie osoby po 10 głosów więcej czyli odpowiednio 15 i 18 to ja miałbym mandat radnego. Natomiast gdyby głosy liczono metodą St.Lequi to rozkład mandatów w RM byłby sprawiedliwy dla rudzkiego społeczeństwa (tak kiedyś było i komu to przeszkadzało?). I to też poruszyłem w moim wystąpieniu w TV. Zresztą jak będę już ogłoszone w internecie wyniki to sam pokuszę się o przeliczenie rozkładu mandatów tą metodą.
                    Reasumując: Życie toczy się dalej a pustek nie ma! Zarówno ja jak i p.A.Skowronek jesteśmy przegranymi z tą różnicą , że ja jestem jednak tym większym przegranym. I to uznaję!
                    • bszabatowski Re: No to pozamiatane...... 01.12.14, 11:55
                      Szanowny Panie Józefie.

Co ja myślę o Pana wypowiedziach w telewizji Pan doskonale wie - zresztą nie oglądałem Pana wypowiedzi wiec nie będę się do niej odnosił. Jednakowoż jakkolwiek patrzeć na Pan wypowiedź tu na forum do której się odniosłem jasno można wyczytać, iż przemyca Pan myśl o sfałszowaniu wyborów przez PO - bo jeżeli nie, to po co była ta wstawka o innych miastach, wygranej PO i sondażu sprzed trzech miesięcy? I po co teraz znowu Pan podaje w wątpliwość temat wyboru jakiego dokonali mieszkańcy naszego miasta - bo mandatu Pan nie zdobył? Tak trudno pogodzić się z porażką, że na silę trzeba doszukiwać się "złej mocy"?!

Ps. I naprawdę darujcie sobie te liczenie mandatów inną metodą. W naszym wypadku metoda jest jedna i basta - więc biadolenie "co by było jakby była inna metoda" jest "żenuła" że tak napiszę ;-)
                    • stefan_st Re: No to pozamiatane...... 01.12.14, 16:38
                      jozefosmenda napisał:

> .... na mojej liście w okręgu nr 1 niektórzy kandydaci nie pociągnęli nic a nic! Jedna osoba otrzymała 5 głosów (a cztery lata wcześniej miała ich 55!) a druga osoba jako kompletny nowicjusz otrzymała 8 głosów. Gdyby tylko miały te dwie osoby po 10 głosów więcej czyli odpowiednio 15 i 18 to ja miałbym mandat radnego......>>>>>

Szanowny Panie Józefie
                      Gdyby Pan uzyskał 291 głosów + 20 głosów więcej to zostałby Pan radnym... Może przyczyn porażki trzeba szukać u siebie a nie obarczać tym innych...

Stefan St.
                    • fifik_rsl Re: No to pozamiatane...... 01.12.14, 19:46
                      Po przeczytaniu Pana wpisu nasunęły mi się na myśl trzy rzeczy. Jedną już pod spodem w sumie opisał Stefan. Zamiast narzekać na innych proszę zobaczyć jak sobie sami pociągnęli Skudlik czy Wyciślik. Lista Skudlika była dużo słabsza niż Pańska, mandatów było mniej do rozdysponowania a spokojnie go zdobył. Z drugiej strony Pani Ewa w okręgu 4 przebiła Pana o 50 głosów i też nie dostała się do RM.
                      Kolejne pytanie czemu ta lista była taka słaba? ktoś za jej wystawienie odpowiadał, oczywiście zaraz się dowiem ze zarząd, natomiast dobrze wiemy iż personalnie w swoim okręgu to Pan był tym który miał największy wpływ. Skoro nie udało się Panu "mocniejszych" kandydatów zwerbować na owe listy, to kto ponosi odpowiedzialność? jakiś "biedak" z przedostatniego miejsca?

No kwestia trzecia, równie istotna. Pan Jerzy Sobera, po wykryciu jego machlojek z wypożyczalnią zrobił Wam więcej szkody niż pożytku. Zdobył wprawdzie prawie 100 głosów (co było o 50 mniej niż w 2010r.), natomiast w mojej ocenie podobną, jak nie większą liczbę wyborców zraził do Pana jako lidera i Sojuszu jako całości. Bo kto by chciał głosować na człowieka i listę która promuje człowieka który robił sobie własny biznes, kosztem dzieciaków ze swojego klubu na które miały iść pieniądze z wypożyczalni. Rozumiem że jako całość wali to gównem na całą Godule i Orzegów, ale może najwyższy czas się do tego w końcu odnieś?
                    • stefan_st Re: No to pozamiatane...... 02.12.14, 16:46
                      jozefosmenda napisał:

> Reasumując: Życie toczy się dalej a pustek nie ma! Zarówno ja jak i p.A.Skowronek jesteśmy przegranymi z tą różnicą , że ja jestem jednak tym większym przegranym. I to uznaję!<<

Panie Józefie
                      Nie jest to koniec świata.... Przecież zachował Pan stołki w radzie nadzorczej spółdzielni mieszkaniowej i Szpitala Miejskiego w Zabrzu sp. z o.o. .... jak się nie mylę

Stefan St.

• hepik1 Re: No to pozamiatane...... 02.12.14, 18:04
                        Zadufanie i zbyt wielka wiara w secento z bilbordem na dachu Nikt i nic nie jest wiecznne
            • fifik_rsl Re: No to pozamiatane...... 01.12.14, 01:12
              U mnie w komisji 5 nieważnych głosów.

1. podwójny krzyżyk
              2. kartki czyste
              1. ptaszek brak przecięcia
              1. coś jak kółko brak przecięcia
      • tjaa Re: No to pozamiatane...... 30.11.14, 23:30
        raczej Dziedzic w Skowronkach ;)
    • fast-kajfasz Re: No to pozamiatane...... 30.11.14, 22:37
      m.katowice.gazeta.pl/katowice/1,106509,17054513,Wybory_w_Rudzie_Slaskiej__Grazyna_Dziedzic_zostaje.html
      • naruszenia_wyborcze_2014 Re: No to pozamiatane...... 30.11.14, 22:43
        No proszę i można nawet w artykule dać foto bez retuszu.

Gratuluję wygranej i proszę pamiętać- zgoda i rozwój - to powinno być priorytetem tej kadencji.
        • rylska Re: No to pozamiatane...... 01.12.14, 08:57
          a gdzie jest nasz największy przemądrzalec -rowerek.
          jakos nie widać powtórki słynnego wpisu sprzed 4 lat: zwyciężyła demokracja,zwyciężła ODnowa!!
          tak by the way -to po takiej klesce naszej lokalnej PO -pani skowronek powinna podac się do dymisji jako szefowa lokalnych struktur- ale chyba to nie będzie możliwe.
        • paneltech Re: No to pozamiatane...... 02.12.14, 20:23
          Rozwój może tak , ale na pewno nie zgoda ta Pani nie jest skłonna d zgody ( GD.)
    • marynik Re: No to pozamiatane...... 01.12.14, 08:55
      No i proszę - jaka aktywność powyborcza p. Józefa. Na co liczy? Może rzeczywiście na jakieś stołeczki? Ale swojego stylu nie zmienił nawet po przegranej.
      • mietlorz707 Marynik - po tych bredniach 01.12.14, 11:45
        w wątku o darmowej komunikacji (w którym pozamiatał jakiś nowy nick) daj se lepiej spokój z ocenianiem innych.
        • marynik Re: Marynik - po tych bredniach 01.12.14, 15:22
          mietlorz707 napisał:

> w wątku o darmowej komunikacji (w którym pozamiatał jakiś nowy nick) daj se lep
          > iej spokój z ocenianiem innych.

A niby kogo ja oceniałam? To ty mi zarzuciłeś, że jedyne źródło jest niewiarygodne (czytaj Sfera) to ci podałam drugie (czytaj doradca prezydenta) a ten to powinien już wiedzieć najlepiej , co mówi. I tyle.
    • zawsze_eda Re: No to pozamiatane...... 02.12.14, 18:30
      no i życie powlekło lizy....a
      • jozefosmenda Re: No to pozamiatane...... 02.12.14, 19:06
        Ale Eda masz radochę! No i niech ci będzie skoro masz się lepiej czuć. Mnie to i tak powiewa bo życie toczy się dalej a ja przynajmniej zdrowszy będę!
        Co do Hepika to gdybym był przewidywalny to bym jeździł z bilbordem z przed czterech lat. W kabzie miałbym ok.230 zł. bo tyle mnie on kosztował (jako dwustronny). Ale co to jest przy wydatkach pani Aleksandry? Chłopie furę nową szło by za to kupić jak policzysz całe miasto i te papierowe dodatki do każdej skrzynki i gdziekolwiek. A jak jeszcze doliczysz (NIE)Prawdę o Rudzie Śląskiej to i na rower (taki extra) by starczyło.
        A ten przy rudzkim Kauflandzie widziałeś?
        Jak nie to ci prześlę bo mam fotkę na pamiątkę
        • hepik1 Re: No to pozamiatane...... 02.12.14, 19:59
          Pani Olą bym się nie przejmował.
          Pani Ola nie płaciła ze swoich.
          Partia pokryła koszty.
          Cały czas mnie nurtuje,bo obiecałeś przejazd autem przez Halembę koło południa(któregoś dnia) a ja w tym dniu widziałem seicento w takim zajebistym(fioletowym?) kolorze juz wcześnie rano,kiedy wnuczkę do przedszkola(P.Skargi) prowadziłem właśnie, z czymś dziwnym na dachu.
          I kierowca taki z brodą był.
          Byłbys to Ty ,we własnej osobie? ;)
        • paneltech Re: No to pozamiatane......do Osmendy 02.12.14, 20:21
          a wydatki Pani GD. z czego były może z Pana Kieszeni, a może z oszczędności MOPS szkoda, że Pan nie jest już radnym bo może by eis Pan zainteresował z czego kampania Pani GD była finansowana, wie Pan jak to jest nie widzisz swojego pod lasem, ale za to cudze za lasem.a teraz z innej beczki wie pan dlaczego ludzie Pana nie wybrali po prostu bo maja dość Pana Chamstwa które Pan często okazywał w rozmowach w TW Sfera. A Pani GD niech się zastanowi dlaczego tak dużo ludzi było przeciwko niej nie ma się co szczycić wygraną przy takiej dużej ilości głosów przeciwko to raczej porażką i dało by mi to do myślenia czy rzeczywiście Rudzianie tak mnie lubią, albo wyszło tak,że nie głosowali na dobrego zaradnego pełnego zaufania człowieka jakim jest Pani Aleksandra Skowronek tylko na PO. i to im może zaszkodzić bo kto nie korzysta z własnego rozumu powinien być ubezwłasnowolniony, i być pozbawiony praw publicznych aby nie szkodzić innym. a na marginesie ciekawi mnie ile nowych pracowników przyjedzie w MOPS-ie może jakieś wnusie bądź wnuki są jeszcze bez pracy to może Pan Radny P załatwi im.
          • pipi43 Re: No to pozamiatane......do Osmendy 02.12.14, 20:31
            paneltech napisał(a):

A Pani GD niech się zastanowi dlaczego tak dużo ludzi było przeciwko niej nie ma się co szczycić wygraną przy takiej dużej ilości głosów przeciwko to raczej porażką

W tej sytuacji twoja PRZEGRANA ulubienica powinna sie chyba powiesić.
          • fifik_rsl Re: No to pozamiatane......do Osmendy 02.12.14, 21:16
            Jak czytam takie wpisy jak paneltech to jak tu tu powstrzymać się od wulgaryzmów. Wg tego użytkownika
            paneltech napisał(a):
            "albo wyszło tak,że nie głosowali na dobrego zaradnego pełnego zaufania człowieka jakim jest Pani Aleksandra Skowronek tylko na PO. i to im może zaszkodzić bo kto nie korzysta z własnego rozumu powinien być ubezwłasnowolniony, i być pozbawiony praw publicznych aby nie szkodzić innym."

Nie wierzę w to co czytam. Mam rozumieć że każdy kto nie uważa że źródłem jedynego dobra dla tego kraju jest Platforma Obywatelska jest szkodnikiem którego należy ubezwłasnowolnić i może co wysłać do psychiatryka, a może od razu kulka w łeb?

Po takich wpisach coraz bardziej doceniam to że wygrała Grażyna Dziedzic.
            • qqrooqq Re: No to pozamiatane......do Osmendy 02.12.14, 21:23
              "Po takich wpisach coraz bardziej doceniam to że wygrała Grażyna Dziedzic."
              A czy w wypadku wygranej Pani Skowronek, przy wpisach slow-fajkasza, hynia i hepika doceniłbyś jej wygraną?
              • rylska Re: No to pozamiatane......do Osmendy 02.12.14, 21:56
                sprzedaj krowę sprzedaj konie -kup zegarek marki Błonie!
              • fifik_rsl Re: No to pozamiatane......do Osmendy 02.12.14, 22:29
                Jeśli z klawiatury sympatyków GD padłaby propozycja ubezwłasnowolnienia wyborców Pani Skowronek to tak.
            • paneltech Re: No to pozamiatane......do Osmendy 05.12.14, 15:50
              Nie platforma czytaj z zrozumieniem , a nie siej nienawiści. O tym ,że ludzie nie glosują z własnym sumieniem dobrze wiesz w pewnej szkole wiesz dlaczego głosowali na Panią GD. Bo krótko przed wyborami odpowiednia osoba zasiała panikę, iż Pani AS. właśnie tą szkołę zamknie więc możesz sobie wyobrazić co się działo i to min było powodem takiego wpisu.
          • jozefosmenda Re: No to pozamiatane......od Osmendy 03.12.14, 21:06
            Ja nie wiem szanowny Paneltech czy ty tak na poważnie, czy na trzeźwo czy czy po kilku głębszych?
            Jest takie powiedzenie, że:"jakby to pies zeżarł to by się wściekł!"
            Dane o tym kto ile darował na KWWGD były oficjalnie publikowane na bieżąco w przeciwieństwie do innych komitetów tego rodzaju(czyli poza partyjne).
            Więc proszę tutaj szanowny panie/i(?) nie insynuować , że pani G.Dziedzic była finansowana z mojej kieszeni czy oszczędności MOPS!
            A co do tego, że jestem chamem to oświadczam, że zawsze oddaję tyle samo ile inni dają mnie! Nic więcej i nic mniej tylko zawsze wprost proporcjonalnie!
            I teraz dalej będzie tak samo czyli mniej więcej w stylu Hepika!( w piśmie bo na mównicy na razie nie)
            A zatem na pohybel wszelkiej maści krętaczom ,oszustom, cwaniakom i oszołomom a także i podłym kanaliom i szmaciarzom!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka