mirellla 19.05.06, 12:06 W końcu nasi posłowie pokazali pazurki i bedzie wiecej kasy serwisy.gazeta.pl/wyborcza/1,68586,3355278.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ballina79 Re: więcej kasy 20.05.06, 12:33 Pozyskanie większej ilości środków na pewno cieszy. Obawiam się jednak, że problemy mogą pojawić się przy próbach ich rzeczywistego wykorzystania. Przykładem niech jest zaniechanie Ministerstwo Środowiska w sprawie rzeki Kłodnicy, co fajnie skomentowali Gorzelik i Swaczyna z RAŚ. Brawo za tą akcję. Warszawka musi czuć, że ktoś im tu patrzy na ręce. Odpowiedz Link Zgłoś
nikos.d obserwator 20.05.06, 16:43 ja myśle ze powinni to robić posołowie a nie jacyś szeregowi ludzie pod przykrywka nowych wyborów samorządowych ta akcja to jakieś cholerne nieporozumienie czyży etatowi posłowie bali się takich akcji? byle do jesieni tam ich rozliczymy ale tak szczerze to mnie się ten układ z PIS'em bardzo podoba i przy okazji naszych posłów podsumujemy :))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
mirellla Re: więcej kasy 24.05.06, 15:09 ballina79 napisał: Pozyskanie większej ilości środków na pewno cieszy. Obawiam się jednak, że probl emy mogą pojawić się przy próbach ich rzeczywistego wykorzystania. I tu powstaje problem. Niejasane procedury, brak wykwalifikowanych kadr powoduje znikome wykorzystanie unijnych środków i nie tylko. Ze zdziwieniem kiedyś przyjęłam atak na posłów PIS-u którzy to wg piszącego mieli działać na niekorzyść naszego województwa głosując za zmijeszeniem przyznawanych środków z budżetu Państwa. W mojej ocenie nie jest problemem ilość przyznanych środków ale możliwości ich konsumpcji. Przypuszczam że nawet z tymi pomniejszonymi środkami nie będzie sobie można poradzić. Odpowiedz Link Zgłoś