jozefosmenda
20.01.09, 12:47
Zacznę od linka:
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=261&w=88843133&wv.x=2&a=90076113
>>>W powyższym wątku g-48 20.01.09, 11:03 m.innymi napisał:
>Wczoraj ogladnalem"Warto Rozmawiac" o spoldzielni mieszkaniowej w
>Koszalinie i Olsztynie i az mnie zatkalo jak oredownikiem tych
>spoldzielni byl znowu jeden z SDL-pomijajac aroganckie zachowanie
>tego wszystkowiedzacego.<<<
Ja Gregor też to oglądałem. Pierwszy raz parę dni wcześniej na TVP2. Niekompetencja wszystkich tam występujących z wyjątkiem pana posła Szczepańskiego z SLD była porażająca!
Poziom wiedzy zerowy a sposób prowadzenia przez pana Pospieszalskiego tradycyjnie odchylony w jedną stronę!
Ale w tym wszystkim to nie o to chodzi tylko o decyzję Trubunału Konstytucyjnego! Decyzję, która jest nieodwołalna, a która pokazała w jakim kraju żyjemy i kto i pod kogo układa Bezprawie i Niesprawiedliwość?
Ale temat o SM to temat rzeka. Na dodatek mnie niesamowicie leżący po to by wszystkim frustratom pokazywać do czego są zdolni, jak skłócają społeczeństwo i jak szkodzą Polsce!
Z decyzji TK odczuwam niesamowitą satysfakcję ponieważ z początkiem czerwca 2007 r. wysłałem do Prezydenta RP pismo-petycję o nie podpisywanie nowelizacji tej ustawy!
To pismo w całości jest umieszczone na moim blogu:
osmenda.blogspot.com/
Tu przytaczam tylko wstęp nawiązujący na blogu do mojej wysłanej do Prezydenta RP petycji:
„SATYSFAKCJA!
Od samego początku twierdziłem, że nowelizacja ustawy o spółdzielniach mieszkaniowych to totalny bubel prawny. Zrobiono go szybko i na doraźne korzyści polityczne.I to zarówno dla PO jak i dla PiS. Decyzja TK wcale mnie nie dziwi tylko satysfakcjonuje.A to zaledwie pierwsza część rozpatrywania tego bubla. Leży jeszcze w TK do rozpatrzenia wniosek grupy 50 posłów(w zasadzie LiD) i też jestem pewien ,że TK orzeknie i w tej części niezgodność z już obowiązującymi przepisami prawa.
Moja satysfakcja jest tym większa ,że jeszcze w czerwcu 2007 roku wysłałem petycję do pana prezydenta o nie podpisywanie tej ustawy.Podzielam teraz w całości brutalne wypowiedzi pana posła Palikota w tej materii a sam przytaczam treść mojego wystąpienia do tej głowy w Państwie (profesora prawa), która ma być prawną ostoją wszystkich Polaków!”