Dodaj do ulubionych

Uwaga misie.

28.06.07, 08:15
Wklejam link do artykułu. Jeśli ta tendencja utrzyma się w dalszym ciągu, to
4000 jest bardziej prawdopodobne niż 3500.
www.parkiet.com/news/art.jsp?idn=509258
Obserwuj wątek
    • zawodowiec4 Re: Uwaga misie. 28.06.07, 08:28
      Prendi, spadek indeksu o 10% a mamy tendencje odwrotną. Ulica spiep....ca
      drzwiami i oknami, smród spoconych ze strachu facetów próbujących pośpiesznie
      wywalić cały towar w minutę, artykuły w gazetach o armageddonie itp.
      Takie artykuliki sa fajne dla ulicy ale nie dla nas, zawodowców, he, he.
      • prenditore Re: Uwaga misie. 28.06.07, 08:48
        Taki widok byłby naprawdę przyjemny. Myślę, że go doczekamy.
      • gorbibanki Do Zawodowiec 28.06.07, 08:51
        Powiedz tak szczerze, czy to możliwe żebym w tak krótkim czasie, po kilku
        dobrych radach tak diametralnie zmienił swój sposób myślenia, że wczoraj jako
        jedyny przewidziałem scenariusz na dzisiaj, czy po poprostu to był fart typu
        albo amerykanie spadną albo się odbiją i po prostu trafiłem z kierunkiem ???
        • zawodowiec4 Re: Do Zawodowiec 28.06.07, 08:55
          A co ? Obstawiłeś długie Gorbi ?
          • gorbibanki Re: Do Zawodowiec 28.06.07, 08:59
            Jeżeli wszyscy moi nauczyciele siedzą na krótkich to myślisz, że miałem odwagę
            się wychylać. Stwierdziłem wczoraj bez emocji, że gdybym czuł się już wytrawnym
            graczem to na wczorajszym zamknięciu brałbym długą na czwartkowy DT.
            Podkreślam, że to by była wyłącznie spekulacyjna pozycja pod zamykanie kwartału.
            • zawodowiec4 Re: Do Zawodowiec 28.06.07, 09:07
              No to widzisz Gorbi. Po pierwsze jacy nauczyciele ? Ja kimś się takim nie czuję
              a jak sie poczuje to to będzie znaczyło, że mój czas nadszedł (na zwijanie
              manatków). My tu się wszyscy cały czas uczymy (nawet zawodowcy) i to jest fajne.
              Po drugie jak stwierdziłeś to bez emocji to można było np. postawić małą kaskę
              (jeden kontrakt) na sprawdzenie tej nieemocjonalnej tezy. O właśnie widzę -
              otwarcie plus 38 pkt - może być - teza by sie sprawdziła.
              Ale spokojnie - jeszcze zdążysz zarobić. Kombinuj dalej.
        • siurak20 odpowiem za Zawodowca 28.06.07, 09:08
          diametralnie nie zmieniles swojego sposobu myslenia jezeli dalej probujesz
          tworzyc jakies scenariusze i po farcie uwazasz ze jako jedyny
          cos 'przewidziales'. Jesli dalej bedziesz bawil sie w przewidywanie i zaczniesz
          na to stawiac pieniadze to mozna powiedziec ze wrociles do stanu wyjsciowego.
          Powiedz jeszcze ze odbicie wyprognozowales ze stanu globalnej gospodarki.
          Ja kupilem elektrim po 8.60 na zamknieciu w czwartek, w piatek otworzyl sie po
          10. Uwazasz ze jako jedyny przewidzialem ten ruch czy byl to poprostu fart?
        • citro1 Re: Do Zawodowiec 28.06.07, 10:54
          Gorbi,nie wpadaj w euforie,minie jeszcze dużo czasu zanim zrozumiesz i poznasz
          mechanizmy rynku,a szczególnie rynku terminowego.
          Jak dla mnie to od tygodnia nic sie wielkiego nie dzieje.Właściwie to nie ma o
          czym pisać.A co sie tyczy moich krótkich,to pisałem już wiele razy.Pod oporem
          sprzedaje.3800 na razie trzyma,a te sztuczne jazdy - jak pisze Z4 ( olać)
          Coś tam w Stanach ich maszynka sie zacięła,czy to trwałe i coś się z tego
          wyklaruje? zobaczymy
          Raz piszesz o pewnej zwale,a teraz z kolei widzisz 3880 i czekasz na swoje
          tłuste eSki.Pewnie jak będzie te 3880 to z kolei będziesz miał strach i tak w
          koło macieju.Jak jesteś pewny wzrostu,to czemu nie kupiłeś L po 3700 ( 180pkt
          drogą nie chodzi).No właśnie to jest to o czym piszę - kupowac jak spada? (
          strach),podobnie będzie przy 3880.
          Ja juz jestem na tym etapie,że ruchy 2/3%
          (100pkt)mnie nie podniecają,a Ty kiedy dojdziesz do tego??
          • gorbibanki Do Citro 28.06.07, 11:05
            Mnie też podniecają dopiero ruchy po 1000 pkt. I to był mój błąd. Wiedziałem,
            że taki ruch to szybko może być tylko w dół i dlatego sobie wmawiałem, że
            będzie spadać. Powoli otworzyliście mi oczy :) Po 3700 nie brałem L- ki bo
            wtedy wmawiałem jeszcze sobie, że będzie spadać. 3880 pkt to linia oporu
            najkrótszego trendu wzrostowego. W nienormalnych warunkach jakimi z pewnością
            są kończenie kwartału i półrocza przez fundusze należy zakładać ten
            krótkoterminowy trend wzrostowy. Od lipca od razu powrócę do lini oporu
            długoterminowej i będę polował na byki na poziomie 3808 pkt.
          • alinka102 Re: Do Zawodowiec 28.06.07, 12:27
            no właśnie Cito
            jak się nie kroi min 100 punktowy zarobek to też stoję z boku i czekam
            dzisiaj się nie kroi

a co do Gorbiego to nie wierzę że wczoraj wziął długą i dziś jest te 30
            punkcików do przodu
            raczej bał się i dziś gada tak po fakcie że niby się czegoś nauczył

a jeśli to prawda to są duże szanse że rynek dziś spadnie do wczorajszych
            poziomów albo nawet niżej i właściwie to możnaby na to postawić
            przecież gorbi musi mieć pecha i jest on świetnym reprezentantem całej rzeszy
            dawców kapitału
            zamiast analizować ruchy całego tłumu jemu podobnych - prościej jest obserwować
            tylko jego jednego i zgarniać

• gorbibanki Do Alinki 28.06.07, 12:33
              W końcu się przejedziesz Alinka na moim antywskaźniku :) (cokolwiek to znaczy)
              Przestałem być dawcą kapitału. Teraz co najwyżej mogę stracić okazję. Przecież
              napisałem, że jednak nie wystawiłem tej L-ki skoro mentorzy mieli krótkie :)
              (co kolwiek to znaczy )
              • tomaszko33 Re: Do Alinki 28.06.07, 12:53
                Alinka pralinka
                gorbi to gorbi- sympatyczny gość nie ważne czy się zna czy nie, czy wymądrza
                się czy nie ale pewnie TY SIE ZNASZ !!!!
                widzisz citro i zawodowiec też się znają, ale nie naśmiewają sie z gorbiego,
                próbuja go czegoś nauczyć
                i to jest ta róznica, która powoduje, że fachowiec jest z klasą
                Oni klasę mają a Ty nie. Możesz nawet więcej od nich zarabiać ale klasy nie masz
                Posty citro i zawodowca ( oraz amigo i harego, Toma) czytam i uczę się,
                analizuje to.
                Wyciągam wnioski raz lepsze raz gorsze, fakt nie chwalę się na forum że coś
                przewidziałem, ale ucze się
                Bo oni mają dla mnie autorytet i klasę a ty nie
                • alinka102 Re: Do Alinki 28.06.07, 13:45
                  tomaszku drogi, wiedz że na byciu tu autorytetem tak strasznie mi zależy i jest
                  mi to tak barzdo na giełdzie potrzebne jak ...
                  jak np podatek belki od zysków:)

zgodzę się ,że kilku ludzi na tym forum sensownie ( nie znaczy trafnie ) gada
                  ale gorbi itak jest niewyaczalny i on ich na szczęście nie słucha i dlatego
                  jego obecność jest bezcenna

na giełdzie liczy się wynik i skuteczność tomciu a nie wiara w autorytety

• tomaszko33 Re: Uwaga misie. 28.06.07, 09:54
      w/w tekst jest chyba we wszystkich portalach internetowych
    • tomaszko33 Uwaga byki 28.06.07, 12:24
      www.bankier.pl/wiadomosc/BIEC-Zapowiedz-slabszej-drugiej-polowy-roku-1603905.html
      W jednej gazecie piszą ta a w drugiej inaczej
      każdy coś dla siebie znajdzie
      • citro1 Re: Uwaga byki 28.06.07, 15:49
        chcieliby i się boją.Dobrze,że ten kwartał już się kończy.
        Handlują jak przekupy na targu z jajami - szkoda wzroku.
        • zawodowiec4 Re: Uwaga byki 28.06.07, 15:56
          Takie tam dziadowanie.
          • violinist4 Re: Uwaga byki 28.06.07, 16:00
            takie jedno ale jest tylko:

FOREX: PLN: Wyraźne wzmocnienie złotego
            Marcin R. Kiepas - X-Trade Brokers - 28 Czerwca 2007 15:56

Od 1,5 godziny waluty krajów zaliczanych do rynków wschodzących, poczynając na
            złotym, a na brazylijskim realu kończąc, wyraźnie zyskują na wartości...
            • citro1 Re: Uwaga byki 28.06.07, 16:07
              Giełda: Chaos dominuje (WIG20: 3762,88 k 59/60)
              Jacek Rzeźniczek - SECUS - 28 Czerwca 2007 15:50

Handel na kontraktach przypomina bardziej ruletkę niż normalny rynek. Takie
              nagłe i bezsensowne ruchy to jednak klasyka naszego rynku.
              • prenditore Re: Uwaga byki 28.06.07, 16:36
                Coś jednak zaczyna się zmieniać. Trzecia sesja, gdzie LOP na spadkach rośnie a
                na wzrostach maleje. Dzisiaj na dogrywce poleciał strasznie na dół. Uciekały
                spanikowane misie, a zarobione byki zamykały pozycje nie wierząc w dalsze
                wzrosty. Czyżby rodziła się zmiana trendu?
                • js.2 Re: Uwaga byki 28.06.07, 16:44
                  prenditore, nie rób za położną.
                  Póki co, absolutnie nic się nie dzieje, nie licząc ustawiania półrocza.
                  • gorbibanki Re: Uwaga byki 29.06.07, 08:17
                    Zaraziłem Mistego i Prenditore Chińskim syndromem reakcji łańcuchowej. Oni
                    dopiero się opamiętają jak depozycik im wycieknie. Stany nie przeszkadzały więc
                    dzisiaj na pewno u nas na zielono.
                    • violinist4 Re: Uwaga byki 29.06.07, 08:24
                      na pewno to o 21:11 zajdzie słońce..
                      PZDR
                    • prenditore Re: do Gorbiego 29.06.07, 11:42
                      O mój depozyt nie musisz się martwić. Raz mi odpiszą, drugi raz dopiszą, ale
                      tego drugiego jest zawsze więcej. Trzeba korzystać z konsolidacji na tej półce,
                      bo wkrótce ją zmienimy.
    • violinist4 Re: Uwaga misie. 29.06.07, 10:29
      i widzisz Gorbi - jednak minusy.. (cyt!)
      chociaż masz jeszcze sporo czasu, do 16:20, by podpompować trochę indeksy..

do dzieła !
      • prenditore Re: Uwaga misie. 29.06.07, 11:35
        Obroty na spadku marne i ustawiacze nie powiedzieli jeszcze ostatniego słowa.
        Czy uda się wziąść krótkie lekko nad 3800?
        • zawodowiec4 Re: Uwaga misie. 29.06.07, 12:17
          Tak czy siak, rynek spada a kontrakty rosną. Ale sposób w jaki to się dzieje to
          marniocha. Mozna zacząć delikatnie testować hipotezę: "Mamy szczyt".
          • zawodowiec4 Re: Uwaga misie. 29.06.07, 12:21
            Dzisiejszy debiut LCC to punkt dla niedźwiedzi. Spółka czarneckiego, redukcje
            przy zakupie itp a tu proszę. Cena niższa niz emisyjna. To już nie jest tak jak
            kiedyś.
    • violinist4 Re: Uwaga misie. 29.06.07, 12:28
      no dokładnie - ostatnio te debiuty jakoś bez rewelacji..
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka