prenditore 28.06.07, 08:15 Wklejam link do artykułu. Jeśli ta tendencja utrzyma się w dalszym ciągu, to 4000 jest bardziej prawdopodobne niż 3500. www.parkiet.com/news/art.jsp?idn=509258 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zawodowiec4 Re: Uwaga misie. 28.06.07, 08:28 Prendi, spadek indeksu o 10% a mamy tendencje odwrotną. Ulica spiep....ca drzwiami i oknami, smród spoconych ze strachu facetów próbujących pośpiesznie wywalić cały towar w minutę, artykuły w gazetach o armageddonie itp. Takie artykuliki sa fajne dla ulicy ale nie dla nas, zawodowców, he, he. Odpowiedz Link Zgłoś
prenditore Re: Uwaga misie. 28.06.07, 08:48 Taki widok byłby naprawdę przyjemny. Myślę, że go doczekamy. Odpowiedz Link Zgłoś
gorbibanki Do Zawodowiec 28.06.07, 08:51 Powiedz tak szczerze, czy to możliwe żebym w tak krótkim czasie, po kilku dobrych radach tak diametralnie zmienił swój sposób myślenia, że wczoraj jako jedyny przewidziałem scenariusz na dzisiaj, czy po poprostu to był fart typu albo amerykanie spadną albo się odbiją i po prostu trafiłem z kierunkiem ??? Odpowiedz Link Zgłoś
gorbibanki Re: Do Zawodowiec 28.06.07, 08:59 Jeżeli wszyscy moi nauczyciele siedzą na krótkich to myślisz, że miałem odwagę się wychylać. Stwierdziłem wczoraj bez emocji, że gdybym czuł się już wytrawnym graczem to na wczorajszym zamknięciu brałbym długą na czwartkowy DT. Podkreślam, że to by była wyłącznie spekulacyjna pozycja pod zamykanie kwartału. Odpowiedz Link Zgłoś
zawodowiec4 Re: Do Zawodowiec 28.06.07, 09:07 No to widzisz Gorbi. Po pierwsze jacy nauczyciele ? Ja kimś się takim nie czuję a jak sie poczuje to to będzie znaczyło, że mój czas nadszedł (na zwijanie manatków). My tu się wszyscy cały czas uczymy (nawet zawodowcy) i to jest fajne. Po drugie jak stwierdziłeś to bez emocji to można było np. postawić małą kaskę (jeden kontrakt) na sprawdzenie tej nieemocjonalnej tezy. O właśnie widzę - otwarcie plus 38 pkt - może być - teza by sie sprawdziła. Ale spokojnie - jeszcze zdążysz zarobić. Kombinuj dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
siurak20 odpowiem za Zawodowca 28.06.07, 09:08 diametralnie nie zmieniles swojego sposobu myslenia jezeli dalej probujesz tworzyc jakies scenariusze i po farcie uwazasz ze jako jedyny cos 'przewidziales'. Jesli dalej bedziesz bawil sie w przewidywanie i zaczniesz na to stawiac pieniadze to mozna powiedziec ze wrociles do stanu wyjsciowego. Powiedz jeszcze ze odbicie wyprognozowales ze stanu globalnej gospodarki. Ja kupilem elektrim po 8.60 na zamknieciu w czwartek, w piatek otworzyl sie po 10. Uwazasz ze jako jedyny przewidzialem ten ruch czy byl to poprostu fart? Odpowiedz Link Zgłoś
citro1 Re: Do Zawodowiec 28.06.07, 10:54 Gorbi,nie wpadaj w euforie,minie jeszcze dużo czasu zanim zrozumiesz i poznasz mechanizmy rynku,a szczególnie rynku terminowego. Jak dla mnie to od tygodnia nic sie wielkiego nie dzieje.Właściwie to nie ma o czym pisać.A co sie tyczy moich krótkich,to pisałem już wiele razy.Pod oporem sprzedaje.3800 na razie trzyma,a te sztuczne jazdy - jak pisze Z4 ( olać) Coś tam w Stanach ich maszynka sie zacięła,czy to trwałe i coś się z tego wyklaruje? zobaczymy Raz piszesz o pewnej zwale,a teraz z kolei widzisz 3880 i czekasz na swoje tłuste eSki.Pewnie jak będzie te 3880 to z kolei będziesz miał strach i tak w koło macieju.Jak jesteś pewny wzrostu,to czemu nie kupiłeś L po 3700 ( 180pkt drogą nie chodzi).No właśnie to jest to o czym piszę - kupowac jak spada? ( strach),podobnie będzie przy 3880. Ja juz jestem na tym etapie,że ruchy 2/3% (100pkt)mnie nie podniecają,a Ty kiedy dojdziesz do tego?? Odpowiedz Link Zgłoś
gorbibanki Do Citro 28.06.07, 11:05 Mnie też podniecają dopiero ruchy po 1000 pkt. I to był mój błąd. Wiedziałem, że taki ruch to szybko może być tylko w dół i dlatego sobie wmawiałem, że będzie spadać. Powoli otworzyliście mi oczy :) Po 3700 nie brałem L- ki bo wtedy wmawiałem jeszcze sobie, że będzie spadać. 3880 pkt to linia oporu najkrótszego trendu wzrostowego. W nienormalnych warunkach jakimi z pewnością są kończenie kwartału i półrocza przez fundusze należy zakładać ten krótkoterminowy trend wzrostowy. Od lipca od razu powrócę do lini oporu długoterminowej i będę polował na byki na poziomie 3808 pkt. Odpowiedz Link Zgłoś
alinka102 Re: Do Zawodowiec 28.06.07, 12:27 no właśnie Cito jak się nie kroi min 100 punktowy zarobek to też stoję z boku i czekam dzisiaj się nie kroi a co do Gorbiego to nie wierzę że wczoraj wziął długą i dziś jest te 30 punkcików do przodu raczej bał się i dziś gada tak po fakcie że niby się czegoś nauczył a jeśli to prawda to są duże szanse że rynek dziś spadnie do wczorajszych poziomów albo nawet niżej i właściwie to możnaby na to postawić przecież gorbi musi mieć pecha i jest on świetnym reprezentantem całej rzeszy dawców kapitału zamiast analizować ruchy całego tłumu jemu podobnych - prościej jest obserwować tylko jego jednego i zgarniać Odpowiedz Link Zgłoś
gorbibanki Do Alinki 28.06.07, 12:33 W końcu się przejedziesz Alinka na moim antywskaźniku :) (cokolwiek to znaczy) Przestałem być dawcą kapitału. Teraz co najwyżej mogę stracić okazję. Przecież napisałem, że jednak nie wystawiłem tej L-ki skoro mentorzy mieli krótkie :) (co kolwiek to znaczy ) Odpowiedz Link Zgłoś
tomaszko33 Re: Do Alinki 28.06.07, 12:53 Alinka pralinka gorbi to gorbi- sympatyczny gość nie ważne czy się zna czy nie, czy wymądrza się czy nie ale pewnie TY SIE ZNASZ !!!! widzisz citro i zawodowiec też się znają, ale nie naśmiewają sie z gorbiego, próbuja go czegoś nauczyć i to jest ta róznica, która powoduje, że fachowiec jest z klasą Oni klasę mają a Ty nie. Możesz nawet więcej od nich zarabiać ale klasy nie masz Posty citro i zawodowca ( oraz amigo i harego, Toma) czytam i uczę się, analizuje to. Wyciągam wnioski raz lepsze raz gorsze, fakt nie chwalę się na forum że coś przewidziałem, ale ucze się Bo oni mają dla mnie autorytet i klasę a ty nie Odpowiedz Link Zgłoś
alinka102 Re: Do Alinki 28.06.07, 13:45 tomaszku drogi, wiedz że na byciu tu autorytetem tak strasznie mi zależy i jest mi to tak barzdo na giełdzie potrzebne jak ... jak np podatek belki od zysków:) zgodzę się ,że kilku ludzi na tym forum sensownie ( nie znaczy trafnie ) gada ale gorbi itak jest niewyaczalny i on ich na szczęście nie słucha i dlatego jego obecność jest bezcenna na giełdzie liczy się wynik i skuteczność tomciu a nie wiara w autorytety Odpowiedz Link Zgłoś
tomaszko33 Re: Uwaga misie. 28.06.07, 09:54 w/w tekst jest chyba we wszystkich portalach internetowych Odpowiedz Link Zgłoś
tomaszko33 Uwaga byki 28.06.07, 12:24 www.bankier.pl/wiadomosc/BIEC-Zapowiedz-slabszej-drugiej-polowy-roku-1603905.html W jednej gazecie piszą ta a w drugiej inaczej każdy coś dla siebie znajdzie Odpowiedz Link Zgłoś
citro1 Re: Uwaga byki 28.06.07, 15:49 chcieliby i się boją.Dobrze,że ten kwartał już się kończy. Handlują jak przekupy na targu z jajami - szkoda wzroku. Odpowiedz Link Zgłoś
violinist4 Re: Uwaga byki 28.06.07, 16:00 takie jedno ale jest tylko: FOREX: PLN: Wyraźne wzmocnienie złotego Marcin R. Kiepas - X-Trade Brokers - 28 Czerwca 2007 15:56 Od 1,5 godziny waluty krajów zaliczanych do rynków wschodzących, poczynając na złotym, a na brazylijskim realu kończąc, wyraźnie zyskują na wartości... Odpowiedz Link Zgłoś
citro1 Re: Uwaga byki 28.06.07, 16:07 Giełda: Chaos dominuje (WIG20: 3762,88 k 59/60) Jacek Rzeźniczek - SECUS - 28 Czerwca 2007 15:50 Handel na kontraktach przypomina bardziej ruletkę niż normalny rynek. Takie nagłe i bezsensowne ruchy to jednak klasyka naszego rynku. Odpowiedz Link Zgłoś
prenditore Re: Uwaga byki 28.06.07, 16:36 Coś jednak zaczyna się zmieniać. Trzecia sesja, gdzie LOP na spadkach rośnie a na wzrostach maleje. Dzisiaj na dogrywce poleciał strasznie na dół. Uciekały spanikowane misie, a zarobione byki zamykały pozycje nie wierząc w dalsze wzrosty. Czyżby rodziła się zmiana trendu? Odpowiedz Link Zgłoś
js.2 Re: Uwaga byki 28.06.07, 16:44 prenditore, nie rób za położną. Póki co, absolutnie nic się nie dzieje, nie licząc ustawiania półrocza. Odpowiedz Link Zgłoś
gorbibanki Re: Uwaga byki 29.06.07, 08:17 Zaraziłem Mistego i Prenditore Chińskim syndromem reakcji łańcuchowej. Oni dopiero się opamiętają jak depozycik im wycieknie. Stany nie przeszkadzały więc dzisiaj na pewno u nas na zielono. Odpowiedz Link Zgłoś
violinist4 Re: Uwaga byki 29.06.07, 08:24 na pewno to o 21:11 zajdzie słońce.. PZDR Odpowiedz Link Zgłoś
prenditore Re: do Gorbiego 29.06.07, 11:42 O mój depozyt nie musisz się martwić. Raz mi odpiszą, drugi raz dopiszą, ale tego drugiego jest zawsze więcej. Trzeba korzystać z konsolidacji na tej półce, bo wkrótce ją zmienimy. Odpowiedz Link Zgłoś
violinist4 Re: Uwaga misie. 29.06.07, 10:29 i widzisz Gorbi - jednak minusy.. (cyt!) chociaż masz jeszcze sporo czasu, do 16:20, by podpompować trochę indeksy.. do dzieła ! Odpowiedz Link Zgłoś
prenditore Re: Uwaga misie. 29.06.07, 11:35 Obroty na spadku marne i ustawiacze nie powiedzieli jeszcze ostatniego słowa. Czy uda się wziąść krótkie lekko nad 3800? Odpowiedz Link Zgłoś
zawodowiec4 Re: Uwaga misie. 29.06.07, 12:17 Tak czy siak, rynek spada a kontrakty rosną. Ale sposób w jaki to się dzieje to marniocha. Mozna zacząć delikatnie testować hipotezę: "Mamy szczyt". Odpowiedz Link Zgłoś
zawodowiec4 Re: Uwaga misie. 29.06.07, 12:21 Dzisiejszy debiut LCC to punkt dla niedźwiedzi. Spółka czarneckiego, redukcje przy zakupie itp a tu proszę. Cena niższa niz emisyjna. To już nie jest tak jak kiedyś. Odpowiedz Link Zgłoś
violinist4 Re: Uwaga misie. 29.06.07, 12:28 no dokładnie - ostatnio te debiuty jakoś bez rewelacji.. Odpowiedz Link Zgłoś