Dodaj do ulubionych

Citro - o której dziś atakujecie z grubasami..?

07.11.07, 09:22
..bo na dziś, moje interesy są z Wami żywotnie związane; i kombinuję
jakby tu wejść w posiadanie bezcennej informacji - co do czasu i
miejsca przeprowadzenia ostatecznego szturmu, ataku w kierunku
północnym..

chodzi o godzinę wyjścia North Korps

PZDR
Obserwuj wątek
    • stefekmaly Re: Citro - o której dziś atakujecie z grubasami. 07.11.07, 09:27
      Pęknie 3.850 na kontraktach to i pójdzie mocno w górę. Czas tu
      nieistotny.
      • citro1 Re: Citro - o której dziś atakujecie z grubasami. 07.11.07, 09:47
        a bo ja wiem??
        widzisz co robią - grają sobie w kulki z nami.
        Ja juz jestem "prawie" na zero z pozycjami /marne 2szt./ i patrze spokojnie
        • citro1 Re: Citro - o której dziś atakujecie z grubasami. 07.11.07, 10:10
          No to zaczynamy odbudowywać pozycje,następne 2szt po 3810
          na indeksie małe wsparcie na 3785
          • fular1 Re: Citro - o której dziś atakujecie z grubasami. 07.11.07, 10:29
            dalej uwazasz ze mamy hosse ? usa +2% a my ? na szerokim rynku szampany o 9:29 a
            po otwarciu dalej "czeski film"... pompowanie 20 spolek to nie jest hossa,
            bracie ;-)
            • citro1 Re: Citro - o której dziś atakujecie z grubasami. 07.11.07, 11:03
              No ładnie, wyszedłem na pół godziny,a tu taki zjazd.
              Pewnie Tom sie też załapał na 3785.
              Fular mamy hossę na wig20,żadne kluczowe wsparcie jeszcze nie padło.
              • violinist4 Re: Citro - o której dziś atakujecie z grubasami. 07.11.07, 11:06
                osstro..

bijcie się dalej sami - ja na kasie i czekam..

(co próbowałem złapać, to po łapach - ciśnienie mi wzrosło, idę na
                miasto !)
                • citro1 Re: Citro - o której dziś atakujecie z grubasami. 07.11.07, 11:13
                  idż idż spacer jest najlepszy na stres i kup sobie ciepłe rękawiczki na te
                  obolałe łapki:-)
                  • zawodowiec4 Re: Citro - o której dziś atakujecie z grubasami. 07.11.07, 11:21
                    No dobra. Może teraz. L po 3783
              • wuli Re: Citro - o której dziś atakujecie z grubasami. 07.11.07, 12:20
                na jakim poziomie obstawiasz kluczowe wsparcie?
                • zawodowiec4 Re: Citro - o której dziś atakujecie z grubasami. 07.11.07, 12:29
                  3.735 - 3.750 wig20
                  Rynek cały czas beznadziejnie słaby ale wsparcie się jeszcze trzyma.
                  Tak po prawdzie to chyba lepsze by było jak by to wszystko się
                  zwaliło w końcu w dół. Koniec tego czarowania.
                  • wuli Re: Citro - o której dziś atakujecie z grubasami. 07.11.07, 12:46
                    no to dzisiaj mamy test wsparcia. test szczytow byl niedawno. teraz zobaczymy
                    wsparcie ;)
                  • wuli Re: Citro - o której dziś atakujecie z grubasami. 07.11.07, 15:40
                    chwilowo pokonane - 3722 aktualnie. no ale rynek jest wyprzedany, wiec odbicie
                    prawdopodobne. zatem na zakonczenie wsparcie moze byc utrzymane
              • fular1 Re: Citro - o której dziś atakujecie z grubasami. 07.11.07, 12:26
                ale co to znaczy hossa. hossa to jest TVN ? TP SA ? ja nigdy tego w portfelu nie
                mialem.
    • violinist4 Re: Citro - o której dziś atakujecie z grubasami. 07.11.07, 11:26
      a nie poszedłem.. ;)
      łapię dalej, teraz już to trochę lepiej wygląda - MUSZĘ się odkuć..

wrr...
      • citro1 Re: Citro - o której dziś atakujecie z grubasami. 07.11.07, 11:30
        Wiesz za co ojciec lał syna
        nie za to,że grał,nie za to,że przegrał
        tylko za to ,że chciał sie szybko odegrac:)
        • wuli Re: Citro - o której dziś atakujecie z grubasami. 07.11.07, 12:17
          hehe, niezly tekst
          • citro1 Re: Citro - o której dziś atakujecie z grubasami. 07.11.07, 12:26
            a biotek jak ładnie wygląda
            do ceny Pafcia /0,80/ już tyciu tyciu
            a taki był ładny,taki modny

Jak wszyscy krzyczą hurra,ach,och TO - SPRZEDAJ
            stara prawda
    • violinist4 Re: Citro - o której dziś atakujecie z grubasami. 07.11.07, 12:26
      bioton po 0.94
      toora po 2.40

ale będą wciry.. ;(

(ale jak wtopa, to jak nie palę - to idę zajarać !)
      • citro1 Re: Citro - o której dziś atakujecie z grubasami. 07.11.07, 12:34
        teścik kolejnego wsparcia ( 3730/50 ) na indeksie
        strajk popytu i sypanie arbi
        • citro1 Re: Citro - o której dziś atakujecie z grubasami. 07.11.07, 12:47
          tak sobie patrze na pkn i pkobp
          chodzą po tej samej cenie
          umówili się??
        • wuli Re: Citro - o której dziś atakujecie z grubasami. 07.11.07, 12:47
          sypanie arbi - czyli arbitrazysci ktorzy kupowali wczesniej teraz wyrzucaja? to
          miales na mysli?
          • citro1 Re: Citro - o której dziś atakujecie z grubasami. 07.11.07, 12:51
            dokładnie - kupowali na bazie 45/50pkt
            to teraz sypią,a grubaski sie nie kwapią
            po co kupować drogo
            • citro1 Re: Citro - o której dziś atakujecie z grubasami. 07.11.07, 12:55
              No to teraz ja złapię nóż ( w grubych rekawicach )
              kolejne 2szt po 3763
          • stefekmaly Re: Citro - o której dziś atakujecie z grubasami. 07.11.07, 12:54
            Pamiętam. Kiedyś była tu taka jedna baba od hurtowni. Bioton miał
            tylko rosnąć a wszyscy, którzy uważali inaczej to byli debile.
            Baby już nie ma a Bioton jest. Tyle, że trochę mniejszy, chłe, chłe.
            Ale tym razem kto wie. Może zbliża się czas kupna tej znienawidzonej
            obecnie spółki ?
            • violinist4 Re: Citro - o której dziś atakujecie z grubasami. 07.11.07, 13:00
              po Q2 C/Z "tylko" 33 a pamiętamy jaki był.. ;)
              no i 14-11-07 wyniki, może Krauze wróci, coś powie; a cena na prawdę
              super !!!

no zobaczymy..

• violinist4 Citro wydał złe rozkazy !!! 07.11.07, 13:04
              zamiast w depeszy ująć: "North Korps", naniósł: "South Korps" !!!

ale widzę, że w sztabie chyba się już połapali i wycofują te feralne
              jednostki - trochę się uspokoiło..

chyba, że to cisza przed burzą..
              • citro1 Re: Citro wydał złe rozkazy !!! 07.11.07, 13:12
                Mieli ochotę , tylko żółtki ich zaskoczyły
                jak 1941 Perl Harbur
                Ale pamiętasz jak sie to pózniej skończyło
                • kellyslater Re: Citro wydał złe rozkazy !!! 07.11.07, 13:27
                  Hmmm...tez sie bawie w lapanie nozy. Rano otworzylem eLke po 3790,
                  teraz dobralem po 3752... Kurde moge sie niezle pociac, ale co tam :)
                  • citro1 Re: Citro wydał złe rozkazy !!! 07.11.07, 13:32
                    Odpowiednia ilość pozycji do kapitały, / to są te grube rękawice /
                    jak to kontrolujesz ,to ręce będą całe
                    odbicie może być spore - może??
                    • zawodowiec4 Re: Citro wydał złe rozkazy !!! 07.11.07, 13:36
                      Zgadzam się z poprzednikami. Kolejne L po 3.751. I to już koniec L
                      na dzisiaj. Więcej nie będzie. Średnia 3.767. Zobaczymy co dalej.
                    • los.cojones Re: Citro wydał złe rozkazy !!! 07.11.07, 13:38
                      a jaka powinna być prawidłowa proporcja ilości pozycji do kapitału?
                    • kellyslater Re: Citro wydał złe rozkazy !!! 07.11.07, 13:38
                      Zakladam ze odbicie bedzie, inaczej bym nie zajmowal pozycji. Choc
                      mam duze watpliwosci i malego stracha to jednak zajmuje pozycje
                      zgodnie z moja strategia gry i tego sie trzymam.
                      • zawodowiec4 Re: proporcje 07.11.07, 13:45
                        Co do proporcji. Każdy ma swoje preferencje. Sa tacy co mając 1 mln
                        cashu wchdzoą w np. 200 szt kontraktów.Dżwignia jest więc 7,5:1.
                        Ja nie mam nigdy dźwigni większej niz 1,5:1. To podczas silnego
                        trendu.
                        A w taki dzień jak dzisiaj to mam około 0,3 czyli ilość kontraktów
                        razy 37500 zł = 30% mojego kapitału. Dla mnie to jest ostrożnie.
                        • kellyslater Re: proporcje 07.11.07, 14:06
                          Ciekawe podejscie ale mozliwe tylko przy duzym kapitale. Bo jesli
                          dobrze zrozumialem to grasz max. 4 kontraktami na kazde 100 tys zl.
                          Dla wiekszosci polskich niedokapitalizowanych graczy to niestety
                          abstrakcja. Polska rzeczywistosc to ta pierwsza proporcja 7,5:1.
                          Czego akurat nie pochwalam bo to nijak sie ma do kontroli ryzyka.

Ja sam najczesciej gram stosujac proporcje 2,5:1, choc bywa ze
                          jestem zaangazowany na tyle powaznie ze dochodzi do 5:1. Ale to
                          bardzo rzadko przy "sprzyjajacych" okolicznosciach.
              • wuli Citro co te grubasy robia? 07.11.07, 16:29
                sprzedaz 400 sztuk po 3746?? tego jeszcze me oczy nie widzialy.
                czesto sie takie demonstracje sily zdarzaja?
    • kellyslater Re: Citro - o której dziś atakujecie z grubasami. 07.11.07, 14:19
      Ale dzis to juz chyba nie odbijemy... Bo idzie jak krew z nosa...
      • citro1 Re: Citro - o której dziś atakujecie z grubasami. 07.11.07, 15:20
        Europa coś tam odrabia,a nasi słabo:(
        no dobra zostawiamy to do jutra - 3730 powinno dzisiaj sie obronić
        a jutro?? to już rzut monetą
        jen trochę straszy,ale z drugiej strony jak strach to długa
        • fular1 Re: Citro - o której dziś atakujecie z grubasami. 07.11.07, 15:27
          hossa obroni długich przeciez :)
          • violinist4 no i..?! 07.11.07, 16:29
            jakie wrażenia..(?)
            • citro1 Re: no i..?! 07.11.07, 16:38
              Ja tam idę dzisiaj na wódkę:)
              bez flaszki tego nie zrozumie
              jutro do 12 na rynek nie patrzę

Trzymajcie się!!:)
              • zawodowiec4 Re: no i..?! 07.11.07, 16:46
                No i wtopa. Cóż. Bywa. L zamknięte. Czekamy na dalszy rozwój
                wypadków. W takiej sytuacji (gra przy wsparciu) ważne aby nie miec
                dużej pozycji. Stres żaden. Sprawa do zapomnienia. I wódki nie
                trzeba pić he he.
                Teraz wzrok na usa. A tam ciąg dalszy nerwówki. Niektórzy to
                nazywają "child's play" - po naszemu w wolnym tłumaczeniu gra od
                bandy do bandy. W przypadku sp500 banda to 1490 - 1510 (lub 1520).
                Wyjście z bandy da jakiś sygnał.
                Po raz kolejny jazda na kruszcach. To chyba ucieczka (juz paniczna)
                od aktywów papierowych. Jest ciekawie ale to nie są czasy dla
                spokojnego inwestowania.
                Amatorzy do domu - zostawcie pole zawodowcom, he he.
                • wuli Re: no i..?! 07.11.07, 16:55
                  > No i wtopa. Cóż. Bywa. L zamknięte. Czekamy na dalszy rozwój
                  > wypadków. W takiej sytuacji (gra przy wsparciu) ważne aby nie miec
                  > dużej pozycji. Stres żaden. Sprawa do zapomnienia. I wódki nie
                  > trzeba pić he he.

szacunek chlopie! zagrales pod wsparcie, wsparcie padlo, wiec pozycja zamknieta.
                  o tym zdaje sie madrzy ludzie w ksiazkach pisza ;)
                • fular1 Re: no i..?! 07.11.07, 21:26
                  kopiecie sie z trendem... zobaczycie jakie bedzie saldo w
                  pazdzierniku funduszy, a zobaczycie jakie w listopadzie... hossa sie
                  skonczyla moim zdaniem, wig20 to tylko 20 spolek.

mniej spada bo tam mozna sie zabezpieczyc kontraktami. na malych
                  jest busz
              • wuli Re: no i..?! 07.11.07, 16:46
                hehe. mowisz wsparcie potrzebne?
                zastanawiam sie czy grubasy nie zaczeli grac na znizke obecnie? ewentualnie moze
                ci z nich ktorzy ktorzy grali na wzrosty dostali dzis zawalow serca i nie bylo
                ich pod koniec sesji? ;)
                • zawodowiec4 Re: no i..?! 07.11.07, 19:52
                  Teraz karuzela amerykańska. L na sp500 po 1490.
                  • zawodowiec4 Re: no i..?! 07.11.07, 19:54
                    Oczywiście analogicznie do polski - mała, wstępna pozycja. Tu nie ma
                    co szaleć.
                    • kellyslater Re: no i..?! 07.11.07, 20:04
                      No coz...byki nie sa w sytuacji do pozazdroszczenia, mimo to trzymam
                      swoja przynajmniej do jutra. Rano mozemy jeszcze troszke spasc ale
                      pozniej moze sie jednak odbijemy. Jesli nie to trudno...stop juz
                      ustawiony.
                      • los.cojones Re: no i..?! 07.11.07, 20:48
                        usa trochę odrabia.. trochę tylko, ale -1,5% to nie -2%.. może rano kontrakty
                        będą już zielone, a azja aż tak bardzo sobie nie weźmie do serca tego co się
                        dzisiaj stało?
                        w każdym razie, stopa ustawić trzeba, ech.. :/
                        • zawodowiec4 Re: no i..?! 07.11.07, 20:53
                          L zamkniete po 1495. Jakoś nie mam dzisiaj cierpliwości do rynku. Po
                          prostu wk...ia mnie to. Dołączam mentalnie do Citro i idę się napić
                          bo nie samą giełdą człowiek żyje. Pzdr.
                          • los.cojones Re: no i..?! 07.11.07, 20:59
                            też się napiję, ale tylko piwko, może dwa - muszę mieć coś, żeby łatwiej zasnąć
                            (w ogóle zasnąć) i nie wstawać w nocy co godzinę żeby sprawdzać jak tokio i honk
                            kong :)
    • harryportier Co Wam to chłopaki? Kierunek 3300 07.11.07, 22:26
      I tam można szykować się do L-ek ale wcześniej? Lubicie się parzyć?
      Analogicznie SP500 na okolice 1370-90

A pisałem Kostkowi moj 2 wariantowy scenariusz, jeszcze jak rosło. I
      potwierdza się preferowany. I tak jak napisałem -połamanie 1510 na
      SP500 w pełni potwierdziło wariant pierwszy:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=27&w=70256388&a=70379595
      Nie żebym się chwalił tym postem - chodzi o to, by dać Wam w łeb,
      byście się zastanowili po co chcecie się szarpać pod prąd?
      Pozdrawiam z dokładanych dzisiaj krótkich na SP500.
      Bierzcie, co rynek daje, na L- ki przyjdzie czas, kto wie czy już
      nie w ostatniej dekadzie listopada.

PZDR
      HP
      • stefekmaly Re: Co Wam to chłopaki? Kierunek 3300 07.11.07, 22:34
        Dobra, dobra. Jutro i tak zmienisz zdanie. Znam ciebie kolego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka