Dodaj do ulubionych

paco -pytanie :))

IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 07.08.02, 20:24
znajomi pytaja mnie o teren miedzy al.Jerozolimskimi - Chalubinskiego -
Chmielna tam gdzie teraz znajduja sie parkingi.nie potrafie powiedziec nic na
ten temat w Tobie nadzieja :))
Obserwuj wątek
    • Gość: paco Re: paco -pytanie :)) IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 07.08.02, 21:06
      Gość portalu: mysza napisał(a):

> znajomi pytaja mnie o teren miedzy al.Jerozolimskimi - Chalubinskiego -
      > Chmielna tam gdzie teraz znajduja sie parkingi.nie potrafie powiedziec nic na
      > ten temat w Tobie nadzieja :))

teren ten to perełka inwestycyjna, jeden z najcenniejszych i najdrozszych w
      mieście, jego zabudowa zacznie ma sie zacząć za 2-3 lata i jest to związane z
      zabudową ulicy Marszałkowskiej i Al. Jerozolimskich i ogólnie z zabudową
      pl.Defilad, z tego co wiem to cała nowa pierzeja Jerozolimskich ma mieć 30m,
      natomiast dalej wgłąb działki zabudowa wyzsza, tuż za tą działką stoi kilka
      bloków które planuje sie zbudrzyć a na ich miejscu wybudować 2 wyższe budynki,
      na samej działce też powstały by ze 2 wyższe, zdaje sie że w tej chwili miasto
      pracuje nad roszczeniami, przede wszystkim dokładne wyjaśnienie gruntów, potem
      miasto albo inwestor spłaci roszczenia, ogólnie można sie spodziewać że
      inwestycje na tej działce zaczną sie za około 3 lata i będą na dużą skale,
      inwestycja na tej działce to jedynie mała część budowy warszawskiego city,
      pewne jest że ma to być bardzo wysokiej klasy architektura o charakterze
      wielkomiejskim, w sumie za około 3 lata rozpoczną sie w centrum olbrzymie
      inwestycje które stworzą ścisłe centrum, ich realizacja zajmie z 10 lat, teraz
      są ustalane roszczenia, gdy już sie będzie lista osób które mają prawo do
      roszczeń to zostaną spłacone i wtedy rozpoczną sie inwestycje
      • Gość: mysza Re: paco -pytanie :)) IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 07.08.02, 21:14
        dzieki bardzo za info.zaraz przekazuje dalej i pozdrawiam :))
        • Gość: Marco Polo Re: paco -pytanie :)) IP: *.ing.nl 08.08.02, 16:02
          Mnie sie wydaje, ze te tereny naleza do PKP, a decyzje tej firmy sa czesto
          podejmowane BARDZO powoli. Z jednej wiec strony jest to sytuacja o tyle dobra,
          ze wlasnosc terenu jest jasno okreslona. Zdrugiej jednak stroony, PKP jest
          znane z marazmu decyzyjnego (patrz Dworzec Centralny czy Glowny).
        • Gość: Marco Polo Re: paco -pytanie :)) IP: *.ing.nl 08.08.02, 16:19
          Mnie sie wydaje, ze te tereny naleza do PKP, a decyzje tej firmy sa czesto
          podejmowane BARDZO powoli. Z jednej wiec strony jest to sytuacja o tyle dobra,
          ze wlasnosc terenu jest jasno okreslona. Zdrugiej jednak stroony, PKP jest
          znane z marazmu decyzyjnego (patrz Dworzec Centralny czy Glowny).
      • Gość: Hector Re: paco -pytanie :)) IP: *.infinity.waw.pl / 192.168.2.* 18.08.02, 10:21
        > teren ten to perełka inwestycyjna, jeden z najcenniejszych i najdrozszych w
        > mieście, jego zabudowa zacznie ma sie zacząć za 2-3 lata i jest to związane z
        > zabudową ulicy Marszałkowskiej i Al. Jerozolimskich i ogólnie z zabudową
        > pl.Defilad, z tego co wiem to cała nowa pierzeja Jerozolimskich ma mieć 30m,
        > natomiast dalej wgłąb działki zabudowa wyzsza, tuż za tą działką stoi kilka
        > bloków które planuje sie zbudrzyć a na ich miejscu wybudować 2 wyższe
        budynki,
        > na samej działce też powstały by ze 2 wyższe, zdaje sie że w tej chwili
        miasto
        > pracuje nad roszczeniami, przede wszystkim dokładne wyjaśnienie gruntów,
        potem
        > miasto albo inwestor spłaci roszczenia, ogólnie można sie spodziewać że
        > inwestycje na tej działce zaczną sie za około 3 lata i będą na dużą skale,
        > inwestycja na tej działce to jedynie mała część budowy warszawskiego city,
        > pewne jest że ma to być bardzo wysokiej klasy architektura o charakterze
        > wielkomiejskim, w sumie za około 3 lata rozpoczną sie w centrum olbrzymie
        > inwestycje które stworzą ścisłe centrum, ich realizacja zajmie z 10 lat,
        teraz
        > są ustalane roszczenia, gdy już sie będzie lista osób które mają prawo do
        > roszczeń to zostaną spłacone i wtedy rozpoczną sie inwestycje

I O TO CHODZI!!!!
    • Gość: Paweł Re: paco -pytanie :)) IP: *.acn.pl / 10.132.130.* 08.08.02, 10:35
      Czy napewno wszystko tak gładziutko będzie przebiegać? Teren o ile mi wiadomo
      należy do PKP, a to jest księstwo udzielne mające immunitet na prawa ekonomii.
      Paco, do Ciebie to pytanie...
      • Gość: paco Re: paco -pytanie :)) IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 08.08.02, 11:43
        Gość portalu: Paweł napisał(a):

> Czy napewno wszystko tak gładziutko będzie przebiegać? Teren o ile mi wiadomo
        > należy do PKP, a to jest księstwo udzielne mające immunitet na prawa
        ekonomii.
        > Paco, do Ciebie to pytanie...

zdaje mi sie ze teren ten został skomunalizowany i teraz PKP może wnieść
        jedynie roszczenie o odszkodowanie za ten teren, poza tym w PKP przyszli nowi
        ludzie od ministra, i jednym z ich zadań jest by niewykorzystywane tereny
        kolejowe sprzedać albo dzierżawić a tych terenów jest bardzo dużo i często są w
        atrakcyjnych miejscach z czego PKP może mieć całkiem duży dochód

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka