Gość: mysza IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 07.08.02, 20:24 znajomi pytaja mnie o teren miedzy al.Jerozolimskimi - Chalubinskiego - Chmielna tam gdzie teraz znajduja sie parkingi.nie potrafie powiedziec nic na ten temat w Tobie nadzieja :)) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: paco Re: paco -pytanie :)) IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 07.08.02, 21:06 Gość portalu: mysza napisał(a): > znajomi pytaja mnie o teren miedzy al.Jerozolimskimi - Chalubinskiego - > Chmielna tam gdzie teraz znajduja sie parkingi.nie potrafie powiedziec nic na > ten temat w Tobie nadzieja :)) teren ten to perełka inwestycyjna, jeden z najcenniejszych i najdrozszych w mieście, jego zabudowa zacznie ma sie zacząć za 2-3 lata i jest to związane z zabudową ulicy Marszałkowskiej i Al. Jerozolimskich i ogólnie z zabudową pl.Defilad, z tego co wiem to cała nowa pierzeja Jerozolimskich ma mieć 30m, natomiast dalej wgłąb działki zabudowa wyzsza, tuż za tą działką stoi kilka bloków które planuje sie zbudrzyć a na ich miejscu wybudować 2 wyższe budynki, na samej działce też powstały by ze 2 wyższe, zdaje sie że w tej chwili miasto pracuje nad roszczeniami, przede wszystkim dokładne wyjaśnienie gruntów, potem miasto albo inwestor spłaci roszczenia, ogólnie można sie spodziewać że inwestycje na tej działce zaczną sie za około 3 lata i będą na dużą skale, inwestycja na tej działce to jedynie mała część budowy warszawskiego city, pewne jest że ma to być bardzo wysokiej klasy architektura o charakterze wielkomiejskim, w sumie za około 3 lata rozpoczną sie w centrum olbrzymie inwestycje które stworzą ścisłe centrum, ich realizacja zajmie z 10 lat, teraz są ustalane roszczenia, gdy już sie będzie lista osób które mają prawo do roszczeń to zostaną spłacone i wtedy rozpoczną sie inwestycje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysza Re: paco -pytanie :)) IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 07.08.02, 21:14 dzieki bardzo za info.zaraz przekazuje dalej i pozdrawiam :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marco Polo Re: paco -pytanie :)) IP: *.ing.nl 08.08.02, 16:02 Mnie sie wydaje, ze te tereny naleza do PKP, a decyzje tej firmy sa czesto podejmowane BARDZO powoli. Z jednej wiec strony jest to sytuacja o tyle dobra, ze wlasnosc terenu jest jasno okreslona. Zdrugiej jednak stroony, PKP jest znane z marazmu decyzyjnego (patrz Dworzec Centralny czy Glowny). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marco Polo Re: paco -pytanie :)) IP: *.ing.nl 08.08.02, 16:19 Mnie sie wydaje, ze te tereny naleza do PKP, a decyzje tej firmy sa czesto podejmowane BARDZO powoli. Z jednej wiec strony jest to sytuacja o tyle dobra, ze wlasnosc terenu jest jasno okreslona. Zdrugiej jednak stroony, PKP jest znane z marazmu decyzyjnego (patrz Dworzec Centralny czy Glowny). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hector Re: paco -pytanie :)) IP: *.infinity.waw.pl / 192.168.2.* 18.08.02, 10:21 > teren ten to perełka inwestycyjna, jeden z najcenniejszych i najdrozszych w > mieście, jego zabudowa zacznie ma sie zacząć za 2-3 lata i jest to związane z > zabudową ulicy Marszałkowskiej i Al. Jerozolimskich i ogólnie z zabudową > pl.Defilad, z tego co wiem to cała nowa pierzeja Jerozolimskich ma mieć 30m, > natomiast dalej wgłąb działki zabudowa wyzsza, tuż za tą działką stoi kilka > bloków które planuje sie zbudrzyć a na ich miejscu wybudować 2 wyższe budynki, > na samej działce też powstały by ze 2 wyższe, zdaje sie że w tej chwili miasto > pracuje nad roszczeniami, przede wszystkim dokładne wyjaśnienie gruntów, potem > miasto albo inwestor spłaci roszczenia, ogólnie można sie spodziewać że > inwestycje na tej działce zaczną sie za około 3 lata i będą na dużą skale, > inwestycja na tej działce to jedynie mała część budowy warszawskiego city, > pewne jest że ma to być bardzo wysokiej klasy architektura o charakterze > wielkomiejskim, w sumie za około 3 lata rozpoczną sie w centrum olbrzymie > inwestycje które stworzą ścisłe centrum, ich realizacja zajmie z 10 lat, teraz > są ustalane roszczenia, gdy już sie będzie lista osób które mają prawo do > roszczeń to zostaną spłacone i wtedy rozpoczną sie inwestycje I O TO CHODZI!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: paco -pytanie :)) IP: *.acn.pl / 10.132.130.* 08.08.02, 10:35 Czy napewno wszystko tak gładziutko będzie przebiegać? Teren o ile mi wiadomo należy do PKP, a to jest księstwo udzielne mające immunitet na prawa ekonomii. Paco, do Ciebie to pytanie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paco Re: paco -pytanie :)) IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 08.08.02, 11:43 Gość portalu: Paweł napisał(a): > Czy napewno wszystko tak gładziutko będzie przebiegać? Teren o ile mi wiadomo > należy do PKP, a to jest księstwo udzielne mające immunitet na prawa ekonomii. > Paco, do Ciebie to pytanie... zdaje mi sie ze teren ten został skomunalizowany i teraz PKP może wnieść jedynie roszczenie o odszkodowanie za ten teren, poza tym w PKP przyszli nowi ludzie od ministra, i jednym z ich zadań jest by niewykorzystywane tereny kolejowe sprzedać albo dzierżawić a tych terenów jest bardzo dużo i często są w atrakcyjnych miejscach z czego PKP może mieć całkiem duży dochód Odpowiedz Link Zgłoś