Dodaj do ulubionych

7 życzeń 1983/84 Jelonki

IP: *.nm.e-zet.pl 03.08.07, 15:08
Witam czy ktoś mieszkańców jelonek czy innej części miasta wie może gdzie
dokładnie był kręcony serial 7 życzeń? Szukam informacji na ten temat. Film
powstał w latach 1983/84 ponoć akcja filmu rozgrywała się na jelonkach. Jeśli
masz jakieś informacje na ten temat to napisz do mnie - serdeczne dzięki. Tomek
revenant666@poczta.fm
Obserwuj wątek
    • Gość: Łania Re: 7 życzeń 1983/84 Jelonki IP: *.agora.pl 06.08.07, 07:54
      Podobno ten film był kręcony na Gocławiu.
      • robpaine Re: 7 życzeń 1983/84 Jelonki 08.08.07, 19:52
        Na Gocławiu bodajze przy ul Salamandry napewno w tym "kwadracie"

pozdr
        • Gość: revenant Re: 7 życzeń 1983/84 Jelonki IP: *.nm.e-zet.pl 08.08.07, 21:16
          Pytanie takie zadałem bo kiedyś czytałem wywiad z Kozakiewiczem odtwórcą roli
          Darka i On tam wspominał jak to całe kręcenie filmu na jelonkach tragicznie
          zakończyło się dla kota który po prostu popełnił samobójstwo wyskakując z okna
          na wysokości chyba 14 piętra ale dzięki za info czekam na dalsze informacje!!!
          Moja ciekawość wzięła się z faktu że lubię docierać do miejsc filmowych i
          porównywać je obserwować jak się pozmieniały. A nie mieszkam w Warszawie więc
          zawsze się staram przygotować do takiej wycieczki.
          • Gość: Robert Re: 7 życzeń 1983/84 Jelonki IP: *.chello.pl 11.08.07, 22:15
            Witam!
            Z tego co się orientuje - wnętrze mieszkania "kręcone" było u mojego
            kolegi w mieszkaniu, czyli w bloku przy ul. Lazurowej 6 - IV klatka,
            X pietro + zwyżka. Klatka schodowa faktycznie, nie pochodziła z tego
            bloku. Gdybyś miał jakieś dodatkowe pytania - pisz
            rflori01@poczta.onet.pl

Robert
            • kasia_mm Re: 7 życzeń 1983/84 Jelonki 12.08.07, 19:48
              na Jelonkach nie ma z tych lat mieszkan dwupoziomowych jakie widac w
              tym filmie, na pewno to nie bylo to osiedle...

krecony byl Jan Serce (mieszkanie jakie Janek dostal to blok blisko
              Lazurowej)
              • Gość: Łania Re: 7 życzeń 1983/84 Jelonki IP: *.agora.pl 13.08.07, 08:35
                Może niektóre sceny były kręcone na Jelonkach.
                • Gość: a jakie jeszcze ? Re: 7 życzeń 1983/84 Jelonki IP: *.aster.pl 15.08.07, 08:28
                  filmy były robione na naszym terenie ?
              • Gość: Sawik Re: 7 życzeń 1983/84 Jelonki IP: *.mofnet.gov.pl 22.08.07, 10:06
                Akurat na osiedlu LAZUROWA są mieszkania dwu poziomowe i są to bloki zbudowane
                już w latach 70
                • Gość: sąsiadka Re: 7 życzeń 1983/84 Jelonki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.07, 22:19
                  Potwierdzam, że serial "Siedem życzeń" był kręcony przy Lazurowej, a
                  kot mieszkał tam jeszcze wiele lat i nie popęłnił samobójstwa, ale
                  zmarł śmiercią naturalną :-)
                  Strasznie był duży, jak na kota, choć na filme wcale tak nie
                  wyglądał.
    • tibarngirl Re: 7 życzeń 1983/84 Jelonki 03.09.15, 21:23
      *Sceny na podwórku: Gocław, ul. Salamandry (pasują bloki + węzeł CO, aczkolwiek chyba by nie zmieścił się tam ten plac zabaw, wybudowany na potrzeby odcinka II.)
      *Ujęcia w mieszkaniu: Jelonki 6, 11 piętro
      *Ślub nauczycieli: pałac ślubów
      Czy ktoś orientuje się może, jaka szkoła "brała udział" w tym serialu? Próbowałam wyszukać, ale jak do tej pory, nie udaje mi się.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka