hania.edhe.andi 20.01.09, 19:56 jesli slub byl zawarty w albanii, ja jestem aktualnie w pl, jak sie rozwiezsc ? gdzie zlozyc dokumenty? w ktorym z krajow?? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kwiatuszek212 Re: rozwod z albanczykiem 20.01.09, 20:15 myslalam ze chcesz z mezem przyjechac do anglii a nie brac rozwod?! a moze to nie chodzi o ciebie?? niestety nie mam zielonego pojecia na ten temat ae sama jestem ciekawa jak to przebiega z ewentualnym rozwodem pozdrawiam Odpowiedz Link
darkie2 Do Hani 08.02.09, 17:39 Haniu czy moge z Tobą pogadać,ale tak na gg lub e-mail????Pozdrawiam. Odpowiedz Link
majmunt Re: Do Hani 09.02.09, 20:16 czy znasz juz moze odp na zadane przez Ciebie wczesniej pytanie? jesli tak to czy byla bys sklonna sie podzielic info.? Odpowiedz Link
hania.edhe.andi Re: Do Hani 09.02.09, 20:57 pisałam to pod wpływem okropnych kłótni...majmuntcik myslisz tez o tym? ps. podziele sie jak bede wiedziala cosik Odpowiedz Link
fajny_alida Re: Do Hani 09.02.09, 23:14 Sorry, bycmoze nie bedzie sie wam podobalo co napisze, i moze nie mnie sadzic, ale nie rozumiem ludzi ktorzy chajtaja sie szybko, pozniej troche klotni i juz chca rozwodu, po co bylo spieszyc do slubu??? Odpowiedz Link
hania.edhe.andi Re: Do Hani 10.02.09, 07:03 spieszyc? to nie byla szybka droga do slubu....poza tym Ciebie nikt nie ogranicza, nie kontroluje, nie zakazuje...na razie jestem na etapie zastanawiania się, mamy teraz ciezki okres, moze to jest wynikiem takiej sytuacji...nie wiem...kiedys przyjezdzal do pracy po mnie z bukietem kwiatkow a dzis zakazuje telefonu ! Odpowiedz Link
hania.edhe.andi m 10.02.09, 07:05 majmuntcik , ta dziewczynka darkie2 chciala tylko info o slubie a nie dac info o devorce Odpowiedz Link
fajny_alida Re: rozwod z albanczykiem 10.02.09, 08:20 Wiesz, napisalam to bo wiem jacy sa albanczycy i jaki jest moj M , i wiem ze sa bardzo zmienni z charakterem po slubie, jednakze ja naprzyklad nie chajtnelam sie aby od razu rozwor brac, a nie powiem kucimy sie na tle dziennym, zakazy kochana to malo powiedziane, zakazy jak zakazy ale oni nez potrafia nakazywac, tak jak moj, niestety trzeba byc silnym, i sie nie dawac, rolowac, nie ustepowac, byc stanowczym, nie raz moj M mnie uderzyl za moja stanowczosc, i otwarta buzie, jednakze teraz wie, na co morze a na co nie. Odpowiedz Link
majmunt do fajny_alida 10.02.09, 20:41 uderzyl Cie? a konkretnie jak? spoliczkowal czy Ci przywalil? raz czy wiecej? i nadal z nim jestes? upadlas na głowe? jak mozna byc z kims kto podnosi na Ciebie reke?? bo ma takie prawo dlatego ze jest mezczyzna czy jak??? uderzyl bo jest Twoim Panem i wladca a ty powiedzialas cos co mu bylo nie na raczke?? i ty sie smiesz pytac dlaczego interesuje nas rozwod? tak naprawde to Ty powinnas juz dawno dyla dac...a pytam o rozwod z ciekawosci bo to ze teraz jest dobrze nie znaczy ze sie nie zmieni pozniej dlatego mamy oddzielne konta w banku np.... a jakby na mnie reke podniusl to po policje odrazu bym zadzwonila...a nie zastanawiala sie i robila wywody ze zaszybko ktos tam wziol slub i bez zastanowienia a teraz sa klopoty...skad wiesz ile Hania albo ja jestem po slubie..moze jestesmy razem juz 5 albo 10 lat?? zreszta niektorzy swoje oblicze moga pokazac nawet po 20 latach malzenstwa... Odpowiedz Link
aniszka1000 Re: rozwod z albanczykiem 10.02.09, 11:27 dziewczyny,z tego co wiem,rozwod tam gdzie sie bralo slub,ale trzeba sprawdzic,najlepiej u adwokata,pozdrawiam Odpowiedz Link
darkie2 Re: rozwod z albanczykiem 10.02.09, 21:00 Zycie mnie nauczyło jednego,mianowicie"Jak żyjesz na kocią łape to patrzysz co tu zrobić,aby odejśc.Jak żyjesz w małżeństwie to robisz wszystko aby było jeszcze lepiej".Nie mówie tu o mordobiciu w małżeństwie,lecz o narmalnych relacjach.A życie bywa rózne,sami się zmieniami pod wpływem lat,więc rozwód może nawet przyjść po 20 latach małżeństwa. Odpowiedz Link
annarexha Re: rozwod z albanczykiem 10.02.09, 21:33 Popieram cie darkie2,to jest wlasnie zlota roznica pomiedzy narzeczenstwem a malzenstwem Odpowiedz Link
acs-13 w chwili gdy raz podniesie 99% ze znow podniesie 11.02.09, 03:40 i tu niema czy to alban czy polak czy angol. Facet znajac swoja przewage fizyczna nad swa polowica o wiele slabsza fizycznie i podnoszacy na nia reke to zwykly smiec. Niewart nawet ojszczania a co dopiero mieszkac i dzielic z nim zycie. Roznice kulturowe ? raczej nie to roznice poziomu intelektualnego. W zadnej kulturze i wiarze niema czegos takiego jak napierdzielanie kobiet. nawet wsrod zwierzat samiczki maja wieksze powazanie. Zauwazcie ze suka rzuci sie na psa szybciej jak pies na suke. Moja jamniczka potrafila podgryzac wieksze psy i nigdy zaden nawet nie zaszcekal do niej ,a co najwyzej uciekal a wystarczalo by jednym chlapnieciem zgnietli jej glowe. Moze powtorze sie , ale co mi tam wasi panowie to przewaznie z biednych i zacofanych dzikich wiosek ktorzy przy was potracili dziewictwo i poznali dopiero smak kobiety.. Przy was poznali co to jest czystosc i porzadek w dmu , czyste gacie i skarpety ............ Odpowiedz Link
hania.edhe.andi !!! 11.02.09, 08:33 To nie było pytanie w konwencji, że ja już dziś idę i składam papiery rozwodowe, po prostu czasem jest zle miedzy nami co tez moze byc wynikiem sytuacji, w ktorej teraz jestesmy. Informacje zbiera się po to by wiedzieć jakie jest postępowanie jeżeli chodzi o rozwód. Nie prosiłam o ocenianie życia prywatnego (którego na Forum nie opisałam ) ani po ilu latach mogę się rozwieźć! Każdy związek jest indywidualny. A Ty Darkie2 jak możesz pisać tu o małażeństwie,ktoś Cię kiedyś zranił wiesz jak bolało a Wasze papierowe małżeństwo na pewno będzie idealne! on w grecji a Ty w polsce! ty to sie dopiero poswiecisz. Jeżeli chodzi o ponoszenie reki na kobiete to, to jest oczywisty powód do rozwodu dziewczyno! Odpowiedz Link
annarexha Re: !!! 11.02.09, 11:05 Nie wiem co mam o tym myslec,fajny_alida,jestes bardzo szczera i odwazna dziewczyna piszac o paru rzeczach na forum,za to powinno sie ludzi cenic,ja nie wiem czy bylabym pozytywnie nastawiona jakby moj chlopak czy maz przylozyl mi raz czy dwa za to,ze mu sie stawiam,wynikalaby z tego walka na cale zycie i albo facet musialby pogodzic sie z wyrownaniem wladzy oraz rownoscia kobiety w sferach zycia albo kobieta musialaby ulec na calej plaszczyznie,nie wiem rowniez czy przemoc fizyczna uzywana wobec istoty slabszej rowna sie milosci,na 100% napatrzyl sie na to w domu,malzenstwo to jest owszem polepszanie sie,dazenie do szczescia wspolnie,nazeczenstwo tez,roznica jak darkie napisala z jednego mozna sie latwo ulotnic-w drugim staramy sie zmienic,udoskonalac zwiazek,tylko,ze moim zdaniem to dazenie do szczescia w malzenstwie nie moze byc za wszelka cene,nawet siniaczkow malych lub wiekszych bo wtedy to juz moze byc tylko gorzej,mowia,ze jesli facet podniesie reke na kobiete raz-to nie bedzie to ostatni,w sporadycznych przypadkach tak nie jest a w wiekszosci niestety tak acs-masz racje,u zwierzat wypaczony samiec rzuci sie na suke,ten wychowany,ulozony prawidlowo gentelmen nie-a mowia,ze zwierzeta sa glupie,niestety ewolucja ludzi nie wyeliminowala neandertalskich zachowan,nie pisz prosze cie,ze nasi faceci to ludzie z malych wiosek,przyglupi bo nie jest to calkowicie zgodne z rzeczywistoscia,poznajac wsz pary polsko alanskie zobaczylbys,ze sa wsrod mezczyzn rowniez ludzie wyksztalceni,inteligentni,przyznam,ze wielu z nich wyjechalo w mlodym wieku ale jest mnostwo ludzi,ktorzy edukowali sie za granica wlasnie a ich charakter oraz swiatopoglad ksztalcil sie nie w Albanii ale Anglii,Wloszech,Grecji itp,oni roznia sie od swoich rodakow Odpowiedz Link
majmunt Re: !!! 11.02.09, 19:36 ja mam wrazenie ze alb nawet ci "wyksztalceni" nie wiele wiedza i umieja, no chyba ze to wyksztalcenie rzeczywiscie mialo miejsce za granica... Odpowiedz Link
majmunt rozwod z albanczykiem 11.02.09, 22:15 jak sie okazuje nie musimy jechac do albanii zeby sie rozwiesc choc moze to byc szybsze i tansze. tu jest sporo informacji: www.divorceaid.co.uk/legal/international.htm Odpowiedz Link