Dodaj do ulubionych

Kawiarnia "Kawalerka" - brak higieny, ostrzegam

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.11, 10:31
Ostrzegam przed tą kawiarnią. Lubiłam ją do czasu, aż przy stoliku obok siedziała pani z psem, który nie miał kagańca. Pies siedział obok niej NA kanapie, bez żadnego dodatkowego pokrycia (np. kocyka). Dzień był deszczowy, więc jego łapy do najczystszych zapewne nie należały - dla wyjaśnienia: pies był duży, nie z tych, które się nosi w ręku, a pani nie wytarła mu łap po wejściu. Obsługa nie zareagowała, nawet po zwróceniu uwagi. Więcej nie odwiedzę, innym też nie polecam...
Obserwuj wątek
    • Gość: GC Re: Kawiarnia "Kawalerka" - brak higieny, ostrzeg IP: *.1and1.pl 13.12.11, 12:23
      Nie wchodziłem tam nigdy, bo nie miałem okazji, bo podobno "drogo". Ale jeśli to prawda, że psiarze mają tam wstęp to dzięki za ostrzeżenie, moja noga na pewno tam nie stanie, przestrzegę też znajomych. Na przyszłość zrób zdjęcia - uwiarygodnisz donos i będzie co do sanepidu wysłać - bo osobiście bym to zgłosił, gdyby tylko ktoś naprawdę tego typu zdjęcie z psem w kawarnii zamieścił.
      • Gość: zniesmaczona Re: Kawiarnia "Kawalerka" - brak higieny, ostrzeg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.11, 15:09
        Racja, nie pomyślałam o tym - następnym razem gdybym była świadkiem czegoś takiego (oby nie), na pewno o tym nie zapomnę...
        • Gość: zomo Re: Kawiarnia "Kawalerka" - brak higieny, ostrzeg IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 13.12.11, 20:58
          szkoda, że nie ma już zomo, prawda, niesmaczna?
          • Gość: ormo Re: Kawiarnia "Kawalerka" - brak higieny, ostrzeg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.13, 20:36
            Dla niesmacznej lepsze byłoby jakby istniało nadal ORMO.
      • Gość: asd Re: Kawiarnia "Kawalerka" - brak higieny, ostrzeg IP: *.acn.waw.pl 13.12.11, 18:39
        "kawiarnii"? a nie kawiarniiii?

• besos2 Re: Kawiarnia "Kawalerka" - brak higieny, ostrzeg 13.12.11, 22:44
      no doprawdy coś strasznego, psie łapy???
      umorusane???
      w błocie??
      w kawiarni... ???!!!!

proponuję następnym razem udac sie na kawę do laboratorium albo popracowac nad swoją fobią u specjalisty
      • Gość: QQ Re: Kawiarnia "Kawalerka" - brak higieny, ostrzeg IP: *.home.aster.pl 14.12.11, 07:38
        Pomijając brak reakcji ze strony obsługi, to jakim trzeba być idiotą, żeby zabierać kundla do knajpy i pozwolić mu leżeć na kanapie !!! Ludziom na punkcie zwierzątak naprawdę nieźle odwala. Taka kretynka pewnie w domu zamiast z chlopem sypia z kundlem.....
        • sibeliuss Re: Kawiarnia "Kawalerka" - brak higieny, ostrzeg 14.12.11, 11:51
          A swoją drogą ludzie w miłości do zwierząt potrafią mieć nieźle zryty dekiel. Kiedyś na moich oczach pańcia jadła z bulogiem jednym widelcem. O ile pies kłapać zębami, o tyle pańcia ze smakiem oblizywała sztuciec.
          • Gość: Dawid Re: Kawiarnia "Kawalerka" - brak higieny, ostrzeg IP: *.com 14.12.11, 19:34
            Niestety właściciele psów nie są normalni. Od dawna stwierdza się zasada, że im większa miłość do zwierząt, tym mniejsza do innych ludzi, przykre. A co do tego incydentu - obrzydliwe. Ja też bym robił zdjęcia, to by właścicielka tego psa przez okno wyrzuciła byle tylko do sanepidu się to nie dostało. Przykre to, że właściciele psów to bezmyślne osoby, puszczanie psów "na chwilkę" bez kagańca czy smyczy to tylko jeden z wielu przykładów.
      • Gość: zniesmaczona Re: Kawiarnia "Kawalerka" - brak higieny, ostrzeg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.11, 11:22
        Proponuję popracować nad odrobiną wyczucia i zapoznać się z elementarnymi zasadami higieny. Pomagają unikać wielu chorób, a także wyglądać lepiej, pachnieć... I - w przeciwieństwie do nadmiaru psiej sierści wokół - nie powodują zanikania mózgu.
        QQ - absolutna racja. Naprawdę nie wiem, skąd się tacy ludzie biorą. Ale to ja mam fobię, a sanepid na pewno nie wie co mówi;)
      • Gość: gość Re: do besos IP: *.acn.waw.pl 14.12.11, 16:19
        może ty należysz do tej grupy, dla której nie ma znaczenia na czym usiądzie, bo chodzi w gaciach niepranych przez rok.
        • Gość: QQ Re: do besos IP: *.home.aster.pl 15.12.11, 08:21
          Sądząc po wypowiedzi besos, jest to osoba która śpi z kundlem, je z nim posiłki z jednej michy, mają wspolną szczoteczkę do zębów, wszędzie chodzą razem, razem oglądają tv ( oczywiści programy o pieseczkach) itp, itd. Dla niej jest to normalne. Dziwi sie, jak mozna nie uwielbiac czworonoznych BRACI !!!!!!
          • mkkrawiec Re: do besos 15.12.11, 22:52
            Dobrze, nienawiść !!!!!!!!!111111111111
    • Gość: jola Re: Kawiarnia "Kawalerka" - brak higieny, ostrzeg IP: *.tvn.pl 15.12.11, 14:56
      na calym swiecie sa kawiarnie przyjazne czworonogom - brawo, ze wreszcie i na zoliborzu taka jest! nikt nikogo nie zmusza do chodzenia do kawalerki - nie lubisz zwierzat, idz gdzie indziej! chyba masz wybor, kazdy z nas ma wybor, wiec bez przesady!
      p.s. bylam tam niejeden raz, bez psa, ktorego nie mam, i jakos nie znalazlam sladu psich lap, psiej siersci itp itd....
      • prawdziwy_cubic Re: Kawiarnia "Kawalerka" - brak higieny, ostrzeg 15.12.11, 16:11
        Jeżeli jakaś kawiarnia jest przyjazna psom i pozwala im leżeć na sofach to jest to sprawa właścicieli. Jeżeli chcą dotrzeć do miłośników czworonogów to jest to dobra droga. Tylko ja osobiście chciałbym zostać o tym poinformowany. Bo nie chce siedzieć tam skąd chwilę wcześniej wstał pies. Myślę, że info "Kawiarnia przyjazna psom" + ilustracja psa leżącego na kanapie, byłoby fair.
        • Gość: J Re: Kawiarnia "Kawalerka" - brak higieny, ostrzeg IP: *.adsl.inetia.pl 15.12.11, 21:35
          Ja chętnie chodzę do mojego ulubionego pubu nad kanałkiem (czasem z swoim czworonogiem), który od dawna jest przyjazny psom. Właściciel ma cztery setery , a w lecie widziałem miski z woda wystawione dla czworonogów. W dodatku czasem po podłodze przebiega jakiś kot. Mój znajomy chodził tam z dużym psem, terierem rosyjskim, i NIKT mu nie zwrócił uwagi. To co w Europie czy na świecie jest normalne jak zwykle budzi oburzenie w naszym kraju, szczególnie dla panów G i QQ, którzy na tym forum szczególnie chętnie nawołują do agresji w stosunku do psów i ich właścicieli.
    • besos2 do QQ i gościa 15.12.11, 22:43
      100% racji! dokładnie takie zycie prowadzę, moje dzieci jedzą z jednej miski z kotami i psami a mąż uwielbia suchą karmę!!

a zniesmaczonej dziękuję za polecenie super miejsca! również moi znajomi po przeczytaniu tego higienicznego posta zapragnęli odwiedzić to miejsce.
      Niesamowite,zapewne tez mają same brudy w domu i nie piorą swoich gaci!

O to Polska własnie!
      • besos2 oto n/t 15.12.11, 22:45

• Gość: J Re: do QQ i gościa IP: *.adsl.inetia.pl 18.12.11, 00:29
        Celna ironia:) Korzystam z komunikacji miejskiej i nieraz czuję (szczególnie latem) jak nasi rodacy dbają o higienę osobistą. I wcale nie mam na myśli bezdomnych. Niestety wielu naszych rodaków używa wyłącznie jednego kosmetyku-mydła;) I to raz na parę tygodni. W przeciwieństwie do nich mój pies jest regularnie kąpany;)
        Poza tym pewnie ja i moja dziewczyna jesteśmy zboczeni,, bo śpimy z psem w jednym łóżku. Sodoma i Gomora! Powinni nas ukamienować publicznie;)))
        P.S. Dla zainteresowanych: nie podałem nazwy lokalu, by nie robić kryptoreklamy, ale chodzi mi o pub niedaleko ul. Podleśnej:)))
    • neta.hard Re: Kawiarnia "Kawalerka" - brak higieny, ostrzeg 17.12.11, 19:00
      Naprawdę? To super wiadomość :D
      Nie mieszkam przy Wilsona, ale dobrze wiedzieć, na przyszłość, że można wejść tam z psem.
      Wolę siedzieć w lokalu gdzie są psy niż jakby to miał by być to np. cuchnący bezdomny.

Leżenia bezpośrednio na kanapie nie popieram, chyba że piesek leży na czymś :)
      • Gość: ? Re: Kawiarnia "Kawalerka" - brak higieny, ostrzeg IP: *.aster.pl 17.12.11, 21:43
        Cuchnący bezdomny w kawiarni? Brawo za kreatywność √ !!!

• Gość: dario Re: Kawiarnia "Kawalerka" - brak higieny, ostrzeg IP: *.tvn.pl 19.12.11, 17:16
        a jakby był cuchnący udomowiony? przejdzie czy też wolisz pieska?
        nie będę już wspominał o pachnącym bezdomnym, bo znam odpowiedź :)
      • Gość: haha Re: Kawiarnia "Kawalerka" - brak higieny, ostrzeg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.11, 11:30
        zboczona nie jesteś, ale ręki bym nie podała -ani Tobie, ani chłopakowi. Obrzydliwość po prostu.
        • Gość: Dex Re: Kawiarnia "Kawalerka" - brak higieny, ostrzeg IP: *.adsl.inetia.pl 07.10.13, 22:40
          Państwo się powinni najpierw naczytać, a potem hejtować.

Z psem można wejść do kawiarni, a nawet do restauracji, jeśli właściciel nie ma nic do tego. SANEPID NA TO POZWALA - nie wierzycie, polecam zerknąć na przepisy.
          Jedyne, czego sanepid zabrania to wchodzenia zwierzakom do KUCHNI.
          Także psy na kanapie - GET USED TO IT, hejterzy :) w Polsce na całe szczęście coraz więcej miejsc przyjaznym zwierzakom. A zdjęcia do sanepidu wysyłajcie, wysyłajcie. to tylko świadczy o Waszej ignorancji, nietolerancji i braku rzetelnej wiedzy.

Mam nadzieję, że nigdy nie spotkam się z Wami, mam także nadzieję, że Wasze dzieci będą wielkimi miłośnikami zwierząt :]
          • Gość: Ja Re: Kawiarnia "Kawalerka" - brak higieny, ostrzeg IP: *.adsl.inetia.pl 08.10.13, 00:30
            Nad "Kanałkiem" jest pub, którego właściciel ma trzy czy cztery setery. Psy są tam mile widziane. Mój znajomy przychodził tam z terierem rosyjskim, a to naprawdę duże zwierze. Nieraz można spotkać tam też koty łażące po kontuarze. Dlatego lubię ten pub i chętnie tam wracam. A snoby niech siedzę w domu i piją kawkę z chińskiej porcelany.
            • Gość: Qwerty [...] IP: *.dynamic.chello.pl 08.10.13, 06:31
              Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka