Dodaj do ulubionych

skandal na żoliborzu!

19.09.12, 18:00
od 4mies , na samym wejściu do parku kaskada, tuż obok placu zabaw rozlokowało sie kilka osób bezdomnych.
tam śpią, jedzą, zaczepiaja przechodniów, dają ,,piękny" przykład dzieciom z pobliskiego przedszkola, .....
informowana straż miejska , nic z nimi nie robi!!! TO SKANDAL!!!
Obserwuj wątek
    • sierzant.podsiadlik Re: skandal na żoliborzu! 19.09.12, 22:11
      Straszliwy skandal - i jeszcze te biedne dzieci, które widzą taki przykład i na pewno będą chciały zostać żulami. Skoro Straż Miejska nie chce ich powystrzelać, należy żuli przesiedlić, np. do lasu na granicy Zielonki i Rembertowa. A park ogrodzić i postawić rosłych ochroniarzy przy każdym wejściu, żeby skandal się nie powtórzył.
      • Gość: Paweł Re: skandal na żoliborzu! IP: *.com 20.09.12, 15:52
        Skandalem to jest podszywanie się ciągłe różnych osiedli pod Żoliborz. Czy aby Park Kaskada, wbrew temu, co wpisał jakiś znawca dzielnic w Wikipedii, nie leży aby na Bielanach?
        • sloik_spod_radzynia Jednak Żoliborz 21.09.12, 15:31
          > Skandalem to jest podszywanie się ciągłe różnych osiedli pod Żoliborz. Czy aby
          > Park Kaskada, wbrew temu, co wpisał jakiś znawca dzielnic w Wikipedii, nie leży
          > aby na Bielanach?

Nie, to jest Żoliborz. Bielany planują ekspansję terytorialną i aneksję tych terenów dopiero w 2018 roku.
          • Gość: Paweł Re: Jednak Żoliborz IP: *.com 21.09.12, 16:48
            Mam was. Park Kaskada to jednak nie jest Żoliborz:
            www.zoliborz.org.pl/mapa/
            Zatem rozmawiamy o Parku Kaskada na Bielanach.
            • Gość: Paweł Re: Jednak Żoliborz IP: *.com 21.09.12, 16:50
              Oczywiście zakładając, że jako Kaskada uznajemy to co na północ od Trasy AK, bo akurat w/w mapa w ogóle pokazuje park tylko na południe, w rzeczywistości to tylko skrawek parku, ten akurat należy do Żoliborza.
    • 01-zoliborz Re: skandal na żoliborzu! 19.09.12, 22:46
      Jak sam zauwazyles, sa to BEZDOMNI, a wiec - jak sama nazwa wskazuje - nie maja domu, gdzie mogliby spac i jesc. Jesli tak Cie to w oczy kole, to najlepiej zmien trase spacerow. Wzywanie Strazy Miejskiej, zeby "sprzatnely" tych ludzi z pola widzenia niczym niewygodną rzecz jest po prostu niegodne czlowieka:/
      Skandalem jest Twoj post i calkowity brak wrazliwosci spolecznej.
      • elfkabezhaltera Re: skandal na żoliborzu! 20.09.12, 06:44
        Tego typu wyrzutki społeczeństwa zwyczajowo były usuwane z widoku zacnych obywateli. Po to płacę podatki abym pisich kup na chodniku ani bezdomnych na ławkach nie miał. Ci bezdomni są nimi na własne życzenie, żyją tak bo lubią. A jak nie będą usuwani przez służby porządkowe to będą polewani wrzątkiem albo truci przez zacnych a wku...onych obywateli
        • mons28 Re: skandal na żoliborzu! 20.09.12, 09:33
          ja tez uwazam ze powinno ich sie gonić,a jak ktos jest taki miłosierny to niech ich zabierze do domu , w większości ci ludzie żyją tak na wlane życzenie i czy chcą czy nie powinno się ich zmusić do przestrzegania reguł które panuje w społeczeństwie, bo dochodzi do tego ze grupka ludzi która nie chce przyjąć zasad ogólnie przyjętych( nie sikamy obok ławki na której siedzimy) i terroryzuje cała okolice zasłaniając sie swoim nieszczęściem. A co do straży miejskiej to jest powszechnie wiadomo ze sie na Żoliborzu nie sprawdzają i powinno sie ta formacje rozwiązać bo to szkoda kasy
          • Gość: richeza Re: skandal na żoliborzu! IP: *.dynamic.chello.pl 20.09.12, 09:46
            Drogi 01-zoliborz, to nie jest tak ze bezdomni nie maja gdzie sie podziac. Istnieja przeciez przerozne noclegownie, do ktorych mozna sie zglosic i znalezc dla siebie kat. Ale warunek - trzeba chciec! Trzeba poddac sie pewnym rygorom i ograniczeniom i tam zyc. No ale podstawowy warunek - zadnego alkkoholu!!! A to juz bezdomnym czesto nie pasuje. Wola afiszowac sie swoja bezdomnoscia tam gdzie im wygodnie. Tez uwazam, ze miejsca publiczne to nie jest dla nich miejsce. Nie udawajmy takich milosiernych. Ja wiem, ze to tez ludzie , ale czasem mi ich zal, ale jedank wolalabym ich nie ogaldac i wachac na kazdym kroku. Napewno straz miejska nie powinna na to pozwalac. Nie przeszkadzaja mi natomiast usilnie tempione staruszki handlujace przyslowiowa pietruszka na ulicach. Czesto choc nie potrzebuje cos u nich kupie, choc tez mam troche watpliwosci, ze jakich wyrodny wnuczek alkoholik czy narkoman nie zabiera im kasy.
            • Gość: Żoliborzanka. Re: skandal na żoliborzu! IP: *.dynamic.chello.pl 20.09.12, 17:27
              Też ich widuję, jak odbieram dziecko z przedszkola i mam problem bo dziecko bardzo się ich boi, mimo że tłumaczę mu że to nie są źli ludzie. Jednak ich wygląd i te porozkładane klamoty nie wzbudzają sympatii u mojego dziecka.
              • Gość: nie rozumiem Re: skandal na żoliborzu! IP: *.dynamic.chello.pl 20.09.12, 19:02
                Otóż to, dzieci są przerażone. Im nie tak łatwo wytłumaczyć, dlaczego muszą codziennie znosić zaczepki panów śmierdzących alkoholem i wszystkim innym. W dodatku panowie są naprawdę całkiem młodzi i w pełni sprawni. Zaczepiają też nastolatki - dziewczynki. Zupełnie nie rozumiem żartów i pobłażania dla tej sytuacji!
          • 01-zoliborz Re: skandal na żoliborzu! 20.09.12, 20:38
            tzw. bezdomosc z wyboru to ulamek przypadkow. najczestsza przyczyna jest (a to niespodzianka!) wyrzucenie z domu przez rodzine lub ekmisja decyzja administracyjna. Zamiast uciekac w latwa sciezke przypisywania odpowiedzialnosci samym bezdomnym, warto sie nad tym zastanowic. Zwlaszcza w kontekscie narastajacych represji wobec lokatorow i braku polityki mieszkaniowej w miescie stolecznym...

poza tym litosci...mieszkam obok i jakos nie zauwazylam, zeby bezdomni 'terroryzowali cala okolice' albo straszyli dzieci.
            • elfkabezhaltera Re: skandal na żoliborzu! 20.09.12, 21:27
              01-zoliborz napisała:

> tzw. bezdomosc z wyboru to ulamek przypadkow. najczestsza przyczyna jest (a to
              > niespodzianka!) wyrzucenie z domu przez rodzine
              bo chlają i znęcają się nad rodziną

> lub ekmisja decyzja
              > administracyjna.
              bo chlają i nie chce im się czynszu płacić

Są noclegownie, z jedzeniem i ciepłą wodą. Ale tam nie wolno pić biedaczkom. Nie mam litości dla zapitych śmierdzieli.
        • Gość: asd Re: skandal na żoliborzu! IP: *.dynamic.chello.pl 20.09.12, 14:17
          wrzątkiem... masz poważny problem ze sobą, szkoda że pewnie tego nie czujesz i nic z tym nie będziesz robił
          • mons28 Re: skandal na żoliborzu! 21.09.12, 07:04
            01-zoliborz -proponuje abyś zaprosił cale towarzystwo pod swoje okno,lub do domu na okres zimowy,po miesiącu zdasz nam relacje jak ci się mieszka-pasuje?
            • Gość: gosc Re: skandal na żoliborzu! IP: *.dynamic.chello.pl 21.09.12, 08:13
              A gdzie miłosierny kościół? może wypadałoby zgłosić sprawę tym batmanom w czarnych kiecokach, ze misja jest do spełnienia i należy potrzebującym pomóc?
        • Gość: Niesmak Re: skandal na żoliborzu! IP: *.dynamic.chello.pl 21.09.12, 20:28
          Passionati, Elfkabezhaltera życzę wam rychłej utraty dachu nad głową, komornika wynoszącego telewizor oraz banku przysyłającego ostateczne wezwania do zapłaty odsetek na adres "ławka w parku Kaskada"
    • Gość: antywsiór Re: skandal na żoliborzu! IP: *.dynamic.chello.pl 21.09.12, 09:06
      polecam stary, sprawdzony sposób. Zebrać w grupy, otoczyć murem, wywieźć pociągami i zagazować. Passionati - ciebie proponuje na koordynatora tego nowego projektu. Płaca na akord, czym więcej wywieziesz tym większa kasa. Daj nam piękny przykład.
    • 01-zoliborz Re: skandal na żoliborzu! 21.09.12, 14:58
      wiele osob miesza tu skutek z przyczyna zgodnie z rozumowaniem 'ludzie staja sie bezdomni, bo z natury sa gnusnymi, pijanymi degeneratami, ktorzy nie chca sie zmienic". tymczasem jest zupelnie odwrotnie - to nalogi i problemy sa efektem trudnej sytuacji zyciowej.
      ktos proponowal, zebym zdala relacje z tego jak mi sie mieszka z bezdomnymi. kilka zim temu panowie koczowali pod ogrodem moich rodzicow. dostawali jedzenie i mozliwosc umycia sie. jeden pan heroicznym wysilkiem wyszedl na prosta i dzis odiwedza moja mame tylko po jedzenie. neistety, pomoc konkretnych ludzi nie wystarczy, bo potrzebne sa zmiany systemowe wyplywajace ze zrozumienia przyczyn bezdomnosci a nie tylko zaleczajace jej skutki - np. porzadna polityka lokalowa miasta.

opinie przedstawiane w tym watku ocieraja sie juz o mowe nienawisci i mysle, ze lepiej go nie kontynuowac.

kolejny przyklad na to, ze z zoliborza, pod ktory wielu lubi sie podczepic, zostala juz przede wszystkim architektura i pusty snobizm.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka