aknaj46 02.05.05, 19:35 czy Wy wiecie że na Potockiej zakwitły drzewa kasztanowców.co roku o tej porze jestem zdziwiona że tak nagle zazielenia się ta ulica którą nazywam - kasztanowa droga,i nie mogę się nacieszyćtym odcieniem zieleni.pozdrawiam . Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Grisza Re: Masz racje,kasztany na Potockiej sa piekne IP: *.bb.online.no 02.05.05, 20:10 i to sa juz stare drzewa ,bo odkad pamietam zawsze tam byly.Troche zazdroszcze,ze mozesz teraz ogladac Potocka, ale niedlugo tez tam bede.Kasztanowce z Potockiej szczegolnie wzruszaja,bo w poblizu byla "nasza buda" i oczywiscie matura,czyli czas kiedy kwitna kasztany.Nie trzeba byc sentymentalnym w majowy week-end, ale wiem,ze masz na mysli Potocka od Szkoly Pozarniczej do Urzedniczej czyli tzw.szkoliczki.Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
aknaj46 Re: Masz racje,kasztany na Potockiej sa piekne 02.05.05, 20:55 dokładnie chodzi mi o ten odcinek Potockiej też pamiętam te kasztany od zawsze ale myślę że kiedyś zakwitały póżniej faktycznie na czas matur ok.15 maja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grisza Re:One tam zawsze kwitna IP: *.bb.online.no 02.05.05, 21:02 a matury sa tylko dodatkiem do kasztanow.Swoja droga bylo kiedys w Teatrze Ateneum przedstawienie "Niech no tylko zakwitna kasztany".A teraz co?Nie ma nawet na kasetach a przeciez to byl czysty kult lat 60-dziesiatych.Cholernie szkoda.Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hp Re:One tam zawsze kwitna IP: *.chello.pl 02.05.05, 21:48 Chyba chodziło o kwitnące jabłonie..., nie kasztany... Odpowiedz Link Zgłoś
dupekzoledny Re:One tam zawsze kwitna 02.05.05, 22:03 kasztany w tym roku odwołąne-szrotóek kasztanowcowiaczek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grisza Re:Oczywiscie masz racje-jablonie IP: *.bb.online.no 03.05.05, 06:06 Odpowiedz Link Zgłoś
donkej Re:One tam zawsze kwitna 03.05.05, 13:58 Właśnie: jabłonie i (chyba) Osiecka ;-) Kasztany to było: Już szumią kasztany i pachnie już wiosną, pamiętaj kochany by jakąś radosną... na wiosnę mieć minę i wiosnę przywitać...etc. Szczególnie pięknie wyglądają kasztanowce przed Szkołą Poż. - tam jest jeszcze kawałek takiej przepięknej kostki brukowej, tak jakby wachlarzowo ułożonej - uwielbiam to połączenie. Odpowiedz Link Zgłoś