Dodaj do ulubionych

Na co jest zapotrzebowanie na zoliborzu.

28.12.05, 01:10
Jak myslicie, czego brakuje na zoliborzu(starym)? Wpisujcie się.
Obserwuj wątek
    • naise Re: Na co jest zapotrzebowanie na zoliborzu. 28.12.05, 01:17
      dobrego i niedrogiego solarium :/
    • very_martini Re: Na co jest zapotrzebowanie na zoliborzu. 28.12.05, 12:26
      Kontenerów do selekktywnej zbiórki odpadów. ale zakładam, że taka odpowiedź Ci w
      niczym nie pomoże:)

16%VOL
      22%VAT

--
      takie tam... forum homeopatia
      • suczkakruczka Re: Na co jest zapotrzebowanie na zoliborzu. 28.12.05, 13:53
        no wiesz, segregowac to jakby biednym byc, smiec twoja wizytowka, im wieksze wory wrzucasz do
        kosza tym jestes bardziej pan. pozatym segregacja to chyba szambonurki sie zajmuja...
        a tak na serio to kontenery sa ale dlaczego nie mozna segregowac biomasy tego nie wiem.
        • Gość: gosc Re: Na co jest zapotrzebowanie na zoliborzu. IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.12.05, 14:09
          kino to jest na wilsona
        • very_martini Re: Na co jest zapotrzebowanie na zoliborzu. 28.12.05, 14:57
          > a tak na serio to kontenery sa ale dlaczego nie mozna segregowac biomasy tego n
          > ie wiem.

Są są, ale zaczyna mnie wkurzać dość długi marsz z balastem w postaci starych
          gazet, słoików i pozgniatanych plastikowych butelek... Nie wiem, czy na tę zimę
          starczy mi jeszcze zapału.

16%VOL
          22%VAT

--
          takie tam... forum homeopatia
      • jota.40 Re: Na co jest zapotrzebowanie na zoliborzu. 28.12.05, 13:53
        Co najmniej dwóch małych kin, knajpek, klubów, sklepów papierniczych, miejsca
        zabawy dla nieco starszych dzieci (skate-park na przykład)
        • Gość: Beata Re: Na co jest zapotrzebowanie na zoliborzu. IP: *.marymont.pl / *.marymont.pl 28.12.05, 13:59
          jota.40 napisała:

> miejsca
          > zabawy dla nieco starszych dzieci (skate-park na przykład)

podobno powstaje przy kościele na Rudzie.

B.

• roody102 Re: Na co jest zapotrzebowanie na zoliborzu. 28.12.05, 18:21
            Już jest.
    • hispana zajezdnia piaski 28.12.05, 16:34
      absolutnie potrzebny bankomat w okolicy przystankowej
    • sesol2 inteligentnych autobusów 29.12.05, 01:28
      takich jak np. 519
    • Gość: d Re: Na co jest zapotrzebowanie na zoliborzu. IP: *.chello.pl 29.12.05, 01:48
      nie ma

Barów mlecznych :-(
      Kawiarenek dla licealistów.
      Miejsca do posiedzenia w empiku...
    • Gość: aniam Re: Na co jest zapotrzebowanie na zoliborzu. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.06, 10:52
      Kosze na śmieci! Niby nic takiego, a nie ma gdzie papierka wyrzucić, że nie
      wspomnę o jakiś pojemnikach na psie odchody. Sama jestem właścicielką psa i z
      przerażeniem czasem patrzę na obsrane trawniki i zastanawiam się czy mój pies
      wdepnie czy nie wdepnie. Gdyby pojawiły się takie pojemniki właściciele psów
      pewnie dostosowaliby się i zbierali psie kupki, teraz nie ma co z nimi zrobić
      no chyba że do kieszeni.....
      • donkej Re: Na co jest zapotrzebowanie na zoliborzu. 02.01.06, 13:08
        > Kosze na śmieci! Niby nic takiego, a nie ma gdzie papierka wyrzucić, że nie
        > wspomnę o jakiś pojemnikach na psie odchody. Sama jestem właścicielką psa i z
        > przerażeniem czasem patrzę na obsrane trawniki i zastanawiam się czy mój pies
        > wdepnie czy nie wdepnie. Gdyby pojawiły się takie pojemniki właściciele psów
        > pewnie dostosowaliby się i zbierali psie kupki, teraz nie ma co z nimi zrobić
        > no chyba że do kieszeni.....

Zgoda!
        I faktycznie - jeszcze kosze "selektywne"!
        I zgoda, że knajpki!

Nawiasem mówiąc: nic nie słychać w kwestii "Małych Tęsknot"
        Czy nadal są, czy nadal walczą o koncesję?
        To by jednak było przykre, gdyby spasowali. No i byłby to sygnał, że Żoliborz
        jest rzeczywiście miejscem bardzo nieprzyjaznym dla małych knajpko-galerii...
        • z-o-s-i-a Re: Na co jest zapotrzebowanie na zoliborzu. 02.01.06, 13:34
          donkej napisała:
          > Nawiasem mówiąc: nic nie słychać w kwestii "Małych Tęsknot"
          > Czy nadal są, czy nadal walczą o koncesję?

W innym miejscu w internecie przeczytałam, że działają i wygląda na to, że
          dostali koncesję, bo ktoś podaje cenę piwa - 5zł. Trzeba by to jakoś sprawdzić
          osobiście :)
          • Gość: achtung Re: Na co jest zapotrzebowanie na zoliborzu. IP: *.acn.waw.pl 09.01.06, 04:32
            Na pewno jest piwo, bo klienci z tęsknoty obsikują mój śmietnik.
    • Gość: monia Re: Na co jest zapotrzebowanie na zoliborzu. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.06, 18:30
      Mi brakuje knajpek takich z jedzonkiem np.naleśnikarni bo bar gościnny
      zlikfidowali
      • leigh4 Re: Na co jest zapotrzebowanie na zoliborzu. 02.01.06, 18:44
        Świetna naleśnikarnia jest na potockiej(niedaleko starży pożarnej), nazywa się
        chyba "babie lato".

Mi najbardziej brakuje miejsc typu przedszkole, ale dla malutkich dzieci(za
        małych do przedszkola). Nie chodzi mi o żłobki, ale o prywatne ogniska, gdzie
        są max dziesięcioosobowe grupy maluchów, i gdzie można malca w wieku półtora
        roku -dwa latka zaprowadzić(i ew. pobyć z nim) na dwie-trzy godzinki, żeby mógł
        pobyć z innymi dziećmi. Latem są place zabaw, ale gdy robi się zimno maluchy
        skazane są na towarzystwo wyłącznie dorosłych(jeśli nie mają rodzeństwa)a w
        najlepszym wypadku jednego, tego samego kolegi z sąsiedztwa.
      • Gość: lusia Re: Na co jest zapotrzebowanie na zoliborzu. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.06, 19:59
        mi też brakuje knajpek, takich niedrogich gdzie przy muzyczce można coś
        wszemać...
        • jota.40 Re: Na co jest zapotrzebowanie na zoliborzu. 02.01.06, 20:22
          Na Broniewskiego jest taki klub dla małych dzieci - Żoliborek. Nieduży i
          atrakcji nie ma tam w gigantycznej ilości, ale dla malucha wystarczy. Nie można
          raczej dziecka zostawić samopas, ale jest parę stolików - można przysiąść i
          napić się kawy. Mieści się w wieżowcu koło budynku BGŻ-tu.
          • stworzen Re: Na co jest zapotrzebowanie na zoliborzu. 03.01.06, 08:24
            Żoliborek został przecież zlikwidowany kilka lat temu. Czyżby na nowo go
            otworzyli?
    • dominika8 Re: Na co jest zapotrzebowanie na zoliborzu. 02.01.06, 20:21
      niedrogich knajpek, gdzie nie czeka się długo na zamówienie
      więcej bankomatów
      dobrego sklepu mięsnego

ale i tak jestem fanką Żoliborza:)
    • Gość: control Re: Na co jest zapotrzebowanie na zoliborzu. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.06, 01:11
      bardzo mi sie podoba to wieczne utyskiwanie na brak knajpek na żoliborzu.
      Obawiam się, ze knajpek nie ma, gdyz nie ma klientów, ktorzy by tam chodzili i
      te knajpki utrzymywali. Knajpki bedą, gdy bedzie faktyczne zapotrzebowanie -
      faktyczne, to znaczy, że jest jakaś klientela, która tam systematycznie bywa i
      jest w stanie zostawić tam wiecej niż 5 zl na tydzień. Pamietam tu opinie o
      cenach np. kanapek przy metrze. Obawiam się, ze niektorym sie wydaje, że
      knajpka to takie miejsce, które ktoś wynajmuje, urządza, a potem tam siedzi
      caly dzień i czeka, żeby komuś sprzedac piwo za tyle, ile on placi w jakimś
      lidlu. Kochani! Knajpka musi nie tylko zarobic na siebie ale i na wlaściciela.
      Oto proste wyliczenie dla takiej bardzo malej skromnej knajpki. Powiedzmy, że
      czynsz za taki knajpkowy lokal kosztuje 5000, rożne oplaty typu prąd, woda,
      ogrzewanie wynoszą 2000, trzeba mieć ze 3 pracowników - 7000, zysk wlasciciela -
      10.000 (wszystko miesięcznie), to daje 20 kilka tysięcy zł miesięcznie. Jezeli
      dodać jakies niespodziewane wydatki, zwrot zainwestowanego kapitalu itp. to
      wyjdzie powiedzmy 30.000 zł miesięcznie, a zatem dziennie ok 1000 zł. Żeby mieć
      dla siebie 1000 zł, to trzeba sprzedać za ok. 30,000 zl dziennie. Czyli 3000 zl
      na godzinę. To proszę policzyć, ile to jest piw, kanapek, butelek wody czy
      jakichs "krotkich dań". Są chętni?
      • Gość: aniam Re: Na co jest zapotrzebowanie na zoliborzu. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.06, 08:55
        A mi brak małych klimatycznych sklepików np. ze starociami albo z ciuchami z
        małymi seriami( takie jak simpoatiko)i sklepów z butami- w tych które są można
        kupić buty tylko dla naszych babć!
        • Gość: Beata Re: Na co jest zapotrzebowanie na zoliborzu. IP: *.marymont.pl / *.marymont.pl 03.01.06, 09:47
          Gość portalu: aniam napisał(a):

> A mi brak małych klimatycznych sklepików np. ze starociami albo z ciuchami z
          > małymi seriami( takie jak simpoatiko)

-----
          jeśli chodziło o Simpatico, to jest sklep na Mickiewicza, niedaleko Zajączka (z
          zastrzeżeniem: chyba że w ciągu ostatnich 2 mies. został zlikwidowany, bo wtedy
          mniej więcej przechodziłam obok).

B.

• z-o-s-i-a Simpatiko 03.01.06, 10:31
            'Simpatiko' jest też na Słowackiego 2 (miedzy pl.Wilsona a Urzędem Dzielnicy).

(Odnoszę takie wrażenie, że 'anaim' zna przynajmniej jeden z nich, a w swoim
            poście podała go tylko jako przykład, tzn. chciałaby, żeby było więcej sklepów
            w takim stylu, a nie tylko 'Simpatiko'.)
            • Gość: benek Re: Simpatiko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.06, 00:44
              control, Twoje wyliczenia są nieco przesadzone, ale dobrze uświadomiłes paru
              osobom o co chodzi. Jeśli ma być klimatycznie, z koncertami, fajnym wystrojem
              (czasami "fajny" jest kosztowniejszy niż nowobogacki)to piwo nie może kosztować
              3 złote.
            • Gość: aniam Re: Simpatiko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.06, 15:29
              Tak Simpatico to był przykład( znam oba), więcej takich sklepików.
    • Gość: sylwik Re: Na co jest zapotrzebowanie na zoliborzu. IP: *.chomiczowka.waw.pl 05.01.06, 21:05
      Lodowiska!!!! chyba ze jest, ale ja o nim nie wiem!!!
      • roody102 Re: Na co jest zapotrzebowanie na zoliborzu. 06.01.06, 13:49
        Po dwóch dniach mrozu mamy nie tyle lodowisko, co bardzo malowniczą trasę
        łyżwiarską: kanałek wzdłuż Gwiaździstej. Sztuczne było kiedyś na Poleśnej. I to
        były fajne czasy...
        • Gość: achtung Re: Na co jest zapotrzebowanie na zoliborzu. IP: *.acn.waw.pl 09.01.06, 04:39
          Nie ma cyrku.
      • Gość: Beata Re: Na co jest zapotrzebowanie na zoliborzu. IP: *.marymont.pl / *.marymont.pl 09.01.06, 08:39
        Gość portalu: sylwik napisał(a):

> Lodowiska!!!! chyba ze jest, ale ja o nim nie wiem!!!

----
        to nie żoliborz i bielany, ale nie tak daleko - może wiecie, gdzie jest ulica
        Krzysztofa Klenczona. Tam w zeszłym roku było wylane lodowisko (za stacją
        benzynową, niedaleko Fit & Miś).

B.
        • Gość: aniam Re: Na co jest zapotrzebowanie na zoliborzu. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.06, 10:09
          Ul Klenczona to taka miniuliczka przy Arkuszowej
    • Gość: frogula Re: Na co jest zapotrzebowanie na zoliborzu. IP: *.acn.waw.pl 12.01.06, 19:44
      JEST NATOMIAST NOWO OTFARTE SUPER STOISKO NA PARTERZZE PRZY WEJSCIU DO SKLEPU
      ELEA NA BRONIEWSKIEGO Z PAMIATKAMI SWIECAMI ZAPACHOWYMI I WIELE FAJNYCH
      PRODUKTOW SUPER POLECAM,BRAKOWALO MI TAKIEGO SKLEPU NA ZOLIBORZU
      • roody102 Re: Na co jest zapotrzebowanie na zoliborzu. 12.01.06, 20:30
        To NIE jest miejsce na Twoją reklamę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka