Dodaj do ulubionych

Głodówka--> co sądzicie?!

21.03.10, 10:42
Więc mam pytanie.
Co sądzicie o tz. głodówkach?

No niby są zdrowe bo znalazłam artykuł właśnie o nich i było tam coś takiego:
"Bóle głowy, czasem mdłości, poczucie ciężkości to objawy zatrucia organizmu, tym cięższe im więcej grzechów dietetycznych mamy na sumieniu. Biorą się one stąd, że poupychane w różnych zakamarkach przez organizm toksyny (czasem bywa ich zbyt wiele, by usuwać je na bieżąco) zostają głodówką "poruszone", a następnie wydalone."

A na innym portalu:
"Spadek wagi ciała w wyniku głodówki wiąże sie głównie z odwodnieniem oraz utrata tkanki mięśniowej i jest on chwilowy.Podczas fazy wychodzenia z głodówki większość osób z powrotem nabiera ciała,tylko ze przy braku regularnych ćwiczeń jest to głownie tłuszcz".

Więc nie wiem. Niby zdrowie, a niby nie. Więc proszę wyraźcie swoją opinię.
(jbc to ja nie zamierzam na nią przechodzić).
smile
Obserwuj wątek
    • luukasz Re: Głodówka--> co sądzicie?! 21.03.10, 10:46
      Czasem głodówka jest dobry, gdy zatrułaś sie czymś, kiedy chcesz wydalić jakieś niepotrzbne "cosie" z organizmu.
      Jeśli chodzi o odchudzanie się to nie radzę, gdy przerwiesz głodówkę powrócisz do tej samej wagi lub jeszcze więcej przytyjesz. xd
    • nearlaify Re: Głodówka--> co sądzicie?! 21.03.10, 10:48
      nie są zdrowe. nie wiem skąd wyciągnęłaś ten dziwny artykuł.
    • sandrolaxd Re: Głodówka--> co sądzicie?! 21.03.10, 10:49
      myślę ,że to nie ma wgl.sensu.Lepiej ćwiczyć albo uprawiać jakiś sport .
      • colorova Re: Głodówka--> co sądzicie?! 21.03.10, 12:46
        zgadzam się w 100%big_grin
    • alisou Re: Głodówka--> co sądzicie?! 21.03.10, 10:50
      Moim zdaniem absolutnie nie są zdrowe. Zgadzam się z tekstem drugim. Jeśli chodzi o pierwszy
      to oczyszcanie toksyn głodówką nie jest dobrym pomysłem. Ja znalazłam lepszy. Przez
      cztery dni żyłam na górze owoców - i tutaj nie musiałam oszczędzać ich sobie, cały czas
      byłam najedzona, a przecież tłuszczu owoce mają tyle, co nic - oraz na kefirze i 1,5 litra wody
      mineralnej niegazowanej dziennie. I takie oczszcanie organizmu ma sens. Schudłam jakieś pół
      kilo, czyli zdrowy spadek wagi, a przy okazji wszystkie toksyny ze mnie ściekły. Aczkolwiek nie
      polecam podczas np. wycieczek - cały czas sikałam, a w dniu 3-4 miałam biegunkę. (;
    • czekolaka_123 Re: Głodówka--> co sądzicie?! 21.03.10, 11:25
      głodówki sa niekorzystne dla nas i dla
      naszego organizmu.
      nie tyle, że osłabiasz się przez
      niedostarczanie do organizmu potrzebnych
      składników to nie chudniesz, poneiwazż
      nasz organizm jako oslonę tworzy dodatkową TKANKĄ
      TŁUSZCZOWĄ czyli potocznie tzw. "brzuszek".
    • krejzolka96 Re: Głodówka--> co sądzicie?! 21.03.10, 11:28
      Jeżeli chodzi o odchudzanie to najgorsze co może być....Ciało w czasie głodówki jest po
      prostu ,,głodne'' i odkłada tłuszcz np.na brzuszku.Kiedyś mówiono nam o tym w szkole,jest
      jeszcze gorzej niż przed głodówką.
      • ordinarygirl Re: Głodówka--> co sądzicie?! 21.03.10, 11:41
        Jak byłam w Grecji to postanowiłam, że sobie zrobię głodówkę, na początku byłam
        trochę głodna ale jak już poszłam wieczorem spać i rano wstałam to nie czułam
        głodu, tak więc postanowiłam przedłużyć moją głodówkę o kolejny dzień, czułam
        się naprawdę super, aż do godziny 17 (nie jadłam już nic przez 47h) zaczęłam
        powoli odlatywać nie dosłownie mdleć tylko tak jakby zasypiać na jawie czy coś w
        tym stylu. Wtedy moje koleżanki powiedziały że jeśli nic nie zjem to powiedzą
        wychowawcom (to była kolonia) więc postanowiłam że coś zjem, to było straszne
        nie umiałam nic przegryźć. W końcu zjadłam trochę ryżu i czułam się strasznie.
        Nie wiem czy coś schudłam bo nie miałam wagi, ale szczerze powiem, że warto
        doświadczyć takiego przeżycia (jak by co to NIE NAMAWIAM !)
        • ordinarygirl Re: Głodówka--> co sądzicie?! 21.03.10, 11:43
          A i na pewno jeszcze kiedyś to powtórzę.
    • selena94 Re: Głodówka--> co sądzicie?! 21.03.10, 11:32
      chciałabym przejść na głodówkę, ale nie wiem, jak mój organizm to wytrzyma...
    • klaudi073 Re: Głodówka--> co sądzicie?! 21.03.10, 11:37
      Uważam ze to głupota i napewno jest niezdrowe
    • happyy Re: Głodówka--> co sądzicie?! 21.03.10, 11:41
      moim zdaniem głodówka to głupota .
      jesteś głodna więc masz zły humor , a nikt nie lubi ludzi o złym humorze .
      poza tym efekt nie jest długotrwały i jest tzw . efekt jojo .
      a jak nie to masz opuchliznę głodową czyli coś co wygląda jak
      wypukły brzuch .
    • kardolina Re: Głodówka--> co sądzicie?! 21.03.10, 11:47
      głodówka jest zła. przestaniesz jeśc przez jaki czas, to potem albo będziesz
      chciała zjeśc wszystko naraz, bo rpzecież spadło to 2 kilo, albo po prostu
      popadniesz w anoreksję `wytrzymałam tyle bez jedzenie, to i wytrzymam dłużej`.
      jeśli chce się schudnąc, to trzeba spalac kalorię; sport, dieta, brzuszki. ale
      wszystko w granicach zdrowego rozsądku.
    • audreey Re: Głodówka--> co sądzicie?! 21.03.10, 11:53
      gdzie ty przeczytałaś, że głodówka jest zdrowa? co za bzdura.
      • lovebug może być. 21.03.10, 12:23
    • bombshell 2 rodzaje głodówek 21.03.10, 12:24
      Są głodówki tzw. "oczyszczające" do których się trzeba odpowiednio przygotować,
      i mają one na celu, oczyszczenie organizmu, a i są też takie, przez które można
      wywołać spadek masy. Takie głodówki stosują dziewczyny cierpiące na zaburzenia
      odżywiania, czyli anoreksję.
      Według mnie głodówki to szybki, ale krótkotrwały sposób na utracenie zbędnych
      kilogramów, ale za szybkość bardzo często przypłaca się efektem jo-jo...
      Ale głodówki oczyszczające, co bardzo często pomocne surprised
    • theblackone. Re: Głodówka--> co sądzicie?! 21.03.10, 12:28
      To zależy. Pierwszy rodzaj głodówki to ten rodzaj, w którym dalej pijesz wodę, dalej
      fukcjonujesz, ale przez kilka godzin po prostu starasz się nie jeść. Co innego, jeśli głodzisz się
      przez trzy dni, a potem zżerasz wszystko, co popadnie.
    • gorzata.14 Re: Głodówka--> co sądzicie?! 28.04.10, 21:22
      Jest niezdrowa.
      • katsuumi_17 Re: Głodówka--> co sądzicie?! 29.04.10, 08:13
        Głodówka jest niezdrowa, w żadnym wypadku nie daj się w nią wciagnąć!!! Wydaje się, że
        dobry sposób na odchudzanie, ale tak naprawdę szybko następuje efekt jojo. Ale przede
        wszystkim- niedożywienie i brak witamin!
        • mweezy głodówka. 29.04.10, 11:54
          bombshell ma rację. są specjalne głodówki trwające 1 czy dwa dni, które jak
          najbardziej są zdrowe, ale takie długotrwałe odchudzanie wyniszcza organizm.
    • lady_cat Głodówka--> co sądzicie?! 29.04.10, 11:57
      chyba nie jest to zdrowe ...
      ale kiedy ja czuję głod jest mi przyjemnie . ;/
      ale nie, nie głodzę się. ; <
      • lovedisneystars Re: Głodówka--> co sądzicie?! 29.04.10, 12:04
        ejj ale po co się głodzić. Helołł Bóg stworzył jedzenie aby je jeść. ;/
    • gosiaczek_94 Re: Głodówka--> co sądzicie?! 29.04.10, 12:08
      Głodówki są beznadziejne, bo można... utyć! Tak,tak! Często spowalnia się metabolizm
      więc można przytyć zamiast schudnąć. a nie lepiej ograniczyć jedzenie i trochę ruchu ? ;D
    • tokiwa Re: Głodówka--> co sądzicie?! 29.04.10, 16:02
      Byłam na głodówce przez głupotęuncertain Nie polecam!!! Podczas niej nie miałam siły, prawie
      bym zemdlała koleżance kilka razy... nie jest to ani bezpieczne ani zdrowe ! Wiem bo w
      końcu moja mam, która pracuje w szpitalu mi to uświadomiła ! Więc dziewczyno jak
      chcesz schudnąć najlepsze są ćwiczenia i ZDROWE odżywianie tongue_out
      • hello_music Re: Głodówka--> co sądzicie?! 29.04.10, 17:22
        głodówki są beznadziejne.
        nie jesz nie masz siły.
        dziewczyny myslą że chudną ale gdy zjedzą cos bardziej kalorycznego tłuszcz odkłada się na
        potem bo organizm jest przestraszony.
        nie wiem czy zrumieciee.xd
    • paramore2788 Re: Głodówka--> co sądzicie?! 29.04.10, 19:18
      Wydaje mi się że to drugie to prawda. Jeśli się głodzisz to robisz się słaba i
      nie masz na nic ochoty. Sama to przeszłam! Kiedyś byłam taka słaba że zemdlałam
      na lekcji. Lepsza jest dieta big_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka