Dodaj do ulubionych

Matura z matematyki!

05.05.10, 12:43
Ciekawa jestem, jak wam poszła i czy była prosta... dla mnie to ważne, bo zdaję za rok i
chcę wiedzieć, co mnie czeka wink
Obserwuj wątek
    • karolcia741 Re: Matura z matematyki! 05.05.10, 12:46
      Ma rację smile Też chciałabym się dowiedzieć waszych spostrzeżeń co do tego egzaminu.
      • smiley_miley Re: Matura z matematyki! 05.05.10, 16:32
        szczerze? nie była taka trudna ;DD
      • jarelo mój brat ma nadzieje,ze dostanie 80% 05.05.10, 20:58
      • walentynka.. Re: Matura z matematyki! 06.05.10, 20:38
        Moi bracia obstawiają 98 % ;DDD
    • cukiereczek. Re: Matura z matematyki! 05.05.10, 12:48
      też jestem ciekawa , ioczywiście trzymałam kciuki za mojego kochanego kuzynka wink
    • kardolina Re: Matura z matematyki! 05.05.10, 13:55
      nie łudziłabym się, że dużo osób na kocie pisało maturę. ciekawa jestem w ogóle
      czy ktoś.
      • amshed Ja też "dopiero" za rok piszę 05.05.10, 15:05
        A boję się strasznie. Wiem, że dziś były funkcje, a to jest posrane ;/
    • bombshell Re: Matura z matematyki! 05.05.10, 13:59
      No właśnie kardolina ma rację...
      Wątpię aby ktokolwiek pisał maturę
    • kari17 Re: Matura z matematyki! 05.05.10, 14:09
      nie piszcie głupot, bo wczoraj pełno maturzystek się wypowiadało.

tu macie arkusz: pliki.serwisyregionalne.pl/matura_2010_matematyka_podst.pdf

nie był taki trudny smile
      • katsuumi_17 Re: Matura z matematyki! 05.05.10, 14:20
        Dokładnie, wczoraj wypowiadało sporo się w wątku o języku polskim.
        Dzięki, kari17!
    • nath. Re: Matura z matematyki! 05.05.10, 14:35
      ja zdaję za dwa lata i już się boję, a znając życie teraz była łatwa jak zawsze
      w pierwszym roku nowości.
      Mam tylko nadzieję, że zdążą ją wycofać zanim będę zdawać ^^
      • sweet1604 Re: Matura z matematyki! 05.05.10, 14:39
        Matura nie była taka trudna big_grin Obawiałam się jej strasznie ,ale nie było czego
        wink Zadania otwarte , szczególnie dwa ostatnie były jedynie trudniejsze ...jak
        dla mnie oczywiście ... a ja dość słaba z matmy zawsze byłam smile Ale to już za
        nami !!! JUppiii big_grin
        • alicesz Re: Matura z matematyki! 05.05.10, 14:50
          Już nie bądźcie takimi pesymistkami, bo na kotku jest pełno maturzystektongue_out
          Matura z matmy, tak jak zapowiadali, była prosta. Zadania zamknięte nie wymagały
          większego myślenia, a otwarte były zaskoczeniem, bo spodziewałam się czegoś
          trudniejszego.
      • martuss1608 Re: Matura z matematyki! 05.05.10, 14:47
        Ja tez sie balam matematyki, poniewaz jestem humanistka, ale musze przyznac, ze jestem
        z siebie zadowolona. Matura z matematyki nie byla trudna. Dobrze mi poszlo, a to az
        dziwne w moim przypadku, bo ja tylko o historii bym mogla gadac wink My bylismy
        pierwszym rocznikiem, ktory zdawal matme na maturze obowiazkowo to nam nie dowalili
        zadan z kosmosu ;D I przerazlili sie tez pewnie wynikami z probnej matury co byla na
        poczatku listopada. Byla trudna i to byla nasza porazka... Ale zobaczcie sobie arkusz z
        dzisiejszej matury i sami sie przekonacie, ze nic szczegolnego tam nie bylo wink Pozdrawiam wink)
        • katsuumi_17 Re: Matura z matematyki! 05.05.10, 14:55
          O kurde! Przejrzałam ten arkusz i jestem pewna, że zdałabym teraz maturę przynajmniej
          na 60%, z samymi wiadomościami do drugiej liceum. Prościutkie (nie liczyłam tych z
          prawdopodobieństwem, bo jeszcze nie miałam, a także paru innych).
          • saphirka Re: Matura z matematyki! 05.05.10, 15:04
            Będąc w 3 gimnazjum potrafię rozwiązać część zadań
            tylko że prostszym sposobem
            np. zadanie 32 banalne
          • martuss1608 Re: Matura z matematyki! 05.05.10, 15:59
            ogolnie prawdopodobienstwo nie jest trudne. to zadanie tez trudne nie bylo. jak ja sobie
            liczylam to powinnam spokojnie miec ponad 70%, gdzie moj rekord na probnych to bylo
            42% ;D
        • yourbadream @martuss1608 05.05.10, 19:55
          Przerazili się wynikami z próbnej matury? Zdało ją 75% zdających. Ogólna
          zdawalność przedmiotów obowiązkowych jest gdzieś około 80%. To był dobry wynik,
          jak na matematykę.
          • martuss1608 Re: @martuss1608 06.05.10, 12:30
            Ostatnio w wiadomościach podawali, że próbnej matury z matematyki, która odbyła się na
            początku listopada nie zdał co czwarty uczeń. To było około 100 tysięcy uczniów.
            • yourbadream Re: @martuss1608 06.05.10, 13:59
              Co czwarty, czyli 25%, więc 75% zdało, jak pisałam wcześniej. Na pewno załamani
              nie byli.
    • thuskawka Re: Matura z matematyki! 05.05.10, 14:55
      ja nie pisałam i się cieszę c:
    • famous_ash Re: Matura z matematyki! 05.05.10, 15:03
      Moj brat mowil ze byl trudny jak cholera xD Pozniej jak gadal z kolegami to
      mowili ze polowe tylko napisali
    • famous_ash Re: Matura z matematyki! 05.05.10, 15:06
      Ale tez mowil ze widzial juz odpowiedzi i ze z matmy zdal na pewno
    • agga Re: Matura z matematyki! 05.05.10, 15:20
      ja mam jeszcze dwa lata ale moim zdaniem nie był trudny. Rozwiązałam sobie i z wiedzą
      akutalną z pierwszej klasy byłabym w stanie zdać. Nie jakoś wybitnie dobrze, ale zdać bym
      zdała ;p W zasadzie duzo było z programu pierwszej klasy to moze dlatego ;d Trzymam
      kciuki za maturzystów wink
    • karolcia741 Re: Matura z matematyki! 05.05.10, 15:24
      Niby łatwe... ale nie wiadomo co będzie za rok... ja jestem lewa z matmy,
      chodzę na profil bardziej humanistyczny niż matematyczny. Tak czytam wypowiedzi
      maturzystek to trochę podniosło mnie na duchu, może za rok nie będzie tak źle smile
      • katsuumi_17 Re: Matura z matematyki! 05.05.10, 15:27
        A ja właśnie myślę, że nam dadzą jakieś zadania z kosmosu, bo stwierdzą, że ta za dobrze
        poszła i będą nas chcieli "przerzedzić". Ehh. Mogli teraz dać trudniejszą smile hihi.
        • kari17 Re: Matura z matematyki! 05.05.10, 15:38
          ja słyszałam, że ten rocznik i następny będzie miał łatwą maturę, bo dosyć późno się
          dowiedzieliśmy.
        • karolcia741 Re: Matura z matematyki! 05.05.10, 15:50
          A wiesz katsumi, też tak myślę, że jak teraz dali łatwiejszą w miarę i będzie
          duża zdawalność z tego przedmiotu to za rok nam taką dowalą, że tylko geniusze
          zdadzą.
          • martuss1608 Re: Matura z matematyki! 05.05.10, 16:18
            geniusze moga wykazac sie na rozszerzeniu. a podstawa powinna byc ta takim poziomie,
            aby nawet przecietny uczen z matmy mogl zdac. nie kazdy ma zdolnosci do scislych
            przedmiotow. dla mnie matma, fizyka czy chemia to totalna czarna magia. nigdy tego nie
            rozumialam i raczej sie to nie zmieni. proste rzeczy umiem i dlatego udalo mi sie z ta
            matura ;d
    • paulla1872 Re: Matura z matematyki! 05.05.10, 15:27
      ja chodzę do 3 gimnazjum i mieliście większość zadań banalnych smile
    • elusha_21 Re: Matura z matematyki! 05.05.10, 15:27
      Ja jestem jeszcze w podstawówce xd.big_grin
    • amshed Re: Matura z matematyki! 05.05.10, 15:40
      No właśnie, oni mieli banalne, bo są pierwszym rocznikiem, który pisze matmę
      obowiązkowo. CKE stwierdzi, że za dobrze im poszło i nam dadzą trudną maturę.
      • karolcia741 Re: Matura z matematyki! 05.05.10, 15:53
        A się nie zdziwię jeśli tak będzie.
    • blondzia Re: Matura z matematyki! 05.05.10, 16:01
      Bo akurat na kotku jest dużo osób które pisały maturę !

Pewnie była trudna a matma jest okropna pięknie jak ją wprowadzili na pewno nie
      zdam chyba,że ją zlikwidują za nim ja będę pisała bo trochę czasu jeszcze na to
      jest tongue_out
    • lady_dark_angel Matura :) 05.05.10, 16:03
      Eh cóż moge powiedziec pisałam dzisiaj matematyke i musze powiedziec że zadania
      zamknięte banał . Ale otwarte wcale za łatwe nie były . mam 4 z matmy i nie jestem wcale
      taka zła a mimo to 2 ostatnie zadania były naprawde trudne i jakos mi nie poszło ale ,
      koło 70 % bedzie smile)
      • karolcia741 Re: Matura :) 05.05.10, 16:19
        Przejrzałam arkusz. Masakra. Ja dopiero niedawno logarytmy skończyłam a tyle
        jeszcze trzeba omówić...
      • martuss1608 Re: Matura :) 05.05.10, 16:21
        dla mnie znowu dwa ostatnie zadania byly proste wink sprawdzalam i dobrze je rozwiazalam wink)
    • maitusia15 Re: Matura z matematyki! 05.05.10, 16:07
      ja pewnie nie bede zdawała bo nie pójde do takiej dobrej szkołysurprised
    • dusia123 Re: Matura z matematyki! 05.05.10, 16:08
      Ja właśnie oglądałam wiadomości. i tam mówili, że była łatwa bo mogli korzystac
      z tablic z wzoramismile
      • lady_dark_angel Re: Matura z matematyki! 05.05.10, 16:14
        tak były wzory , tylke te które nie potrzeba smile) takze na nic mi sie nie zdały . A matura tak
        jak powiedzialam w porządku smile)
        Nie taka zła ale najlepsza tez nie była.
        • koralina94 Re: Matura z matematyki! 05.05.10, 16:26
          Moja siostra dziś pisała maturę i stwierdziła, że była łatwasmile Obym ja też trafiła na takątongue_out
    • chmurka_ ja za rok piszę. 05.05.10, 16:30
      cholera, mogę się założyć, że skoro ta była taka "łatwiutka" to za rok wymyślą takie
      zadania, że połowa nie zda. zawsze tak jest. moja przyjaciółka rok temu pisała test
      gimnazjalisty i był banalny. nie chodzi do dobrego gimnazjum i nie miała wzorowej klasy,
      jeśli chodzi o naukę, a i tak większość zdobyła ponad 40 punktów. i co? w tym roku mat-
      przyr był tak beznadziejny, że chciało się śmiać. radioaktywne biedronki i te sprawy.
      za to w tym roku maturę pisał mój dobry kolega i był zadowolony. ścisłym umysłem to
      on nie jest, a matematyka i tak poszła mu całkiem dobrze.
    • anja_ Re: Matura z matematyki! 05.05.10, 17:05
      Mój brat pisał. podstawowa - prosta, ale rozszerzona - bardzo trudna. według niego...
      • alicesz Re: Matura z matematyki! 05.05.10, 17:56
        Rozszerzenie zazwyczaj jest trudniejsze;]
        Za bardzo się stresujecie. Przecież podstawa musi być tak ułożona żeby nie
        sprawiała trudności i ścisłowcom jak i humanistom. Przecież to nie jest jakiś
        tam wielki konkurs tylko zwykłe sprawdzenie wiadomości z trzech lat.
    • patka1991 Re: Matura z matematyki! 05.05.10, 18:02
      mi podstawa poszła bardzo dobrze, wlasnie sprawdzilam mam 100%, no chyba że stwierdzą
      że jakiś założeń czy zkąd coś wymyśliłam jednak nie napisałam, ale wątpie bo wszystko
      pisałambig_grin, była banalna po godzinie mogłam wyjść. rozszeżenie wszyscy spodziewali sie
      nie wiadomo czego (ja też) ale na szczęście było w miare proste, zobaczymy czy tak będe
      mówić jak będą wyniki big_grin
      • adrienne.sophie Re: Matura z matematyki! 05.05.10, 18:06
        nie było tak źle. jak ktoś był przeciętny z matmy w liceum spokojnie dał radę. teraz
        trzymajcie kciuki za nas na angielskim wink
        maturzystki z kotka - łączmy się!
    • pingwin Re: Matura z matematyki! 05.05.10, 18:24
      Podstawa owszem była prosta, ale rozszerzenie, że tak to określę, zabójcze.
      • kari17 Re: Matura z matematyki! 05.05.10, 18:36
        mnie się tablice matematyczne bardzo przydały (może dlatego że mam 2 z matmy) ;p
      • elisss92 Re: Matura z matematyki! 05.05.10, 18:37
        no cóż, teraz miejmy nadzieję, że w przyszłym roku też będzie prosta ; ) Bo
        niestety, ale KEN często daje testy na przemian- łatwe-trudne- łatwe.
        Alee, co ma być to będzie ; )
        • bouche2 Re: Matura z matematyki! 05.05.10, 18:56
          jeśli w tym roku matura z matematyki dobrze pójdzie, to w przyszłym roku
          szykujemy się na trudniejszą (;
          a jeśli wyniki nie będą tak fantastyczne to myślę, że cke przygotuje dla nas coś
          łatwiejszego.
          jestem egoistką, proszę o tę drugą wersję! : D
    • yourbadream Podstawa łatwa, z rozszerzeniem już ciężej. 05.05.10, 19:53
      Podstawa była prosta. Wyszłam 40 minut przed czasem. Była o wiele prostsza od
      tej próbnej z listopada.

Rozszerzenie, no cóż... Nie przygotowywałam się praktycznie w ogóle. Na 11 zadań
      nie zrobiłam 1. 2 wykombinowałam, w 2 utknęłam, 3 wydawało mi się, że zrobiłam,
      a 3 zrobiłam.
      Tylko oczywiście w jednym skończonym musiałam w ciągu źle podstawić i zamiast
      plusa miałam minusa. Na dwie możliwości w ciągu miałam jedną. Zabiorą mi punkt.
    • ainas Re: Matura z matematyki! 05.05.10, 20:22
      Uważam że matura z matematyki byla az za prosta... no chyba ze chodzilo o to aby
      kazdy zdal to wtedy im sie udalo... ale nie mogo zrozumiec dlaczego matematyke
      robia tak banalna ze gimnazjalista zda a na polski trzeba miec szczescie zeby
      zdac... co tylko dlatego ze mowimy po polsku to on moze byc trudny...??
      przecierz matme tez kazdy ma od podstawowki... nie czaje...
      • integral Re: Matura z matematyki! 05.05.10, 22:23
        Polski był banalny tylko pytania moim zdaniem były mało sprecyzowane. Natomiast matematyka to koszmar uncertain nienawidze jej jak dla mnie to za dużo geometrii uncertain jednak z tego co myśle zmieściłam się chyba na styk w tych 15 punktach smile nie che zapeszać wink Jutro angielski mam nadzieje, że forma pisemna będzie prosta. Trzymam kciuki za wszystkich zdających!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka