Dodaj do ulubionych

Dyskryminacja bogatych nastolatek

05.05.10, 21:39
Coraz częściej dyskryminowane są osoby bardziej zamożne.
Nie jestem żadną fanką tej dziewczyny, jest mi zupełnie obojętna, ale wręcz
przeciwnie- nie przeszkadza mi. Dlaczego ofiarą jest MILEY CYRUS? Właśnie do
niej zmierzam. To właśnie ona jest częstym obiektem dyskryminacji. Nadziana
nastolatka, która zrobiła karierę, bo ma talent. Może nie każdy to zauważa,
ale żeby zostać KIMŚ, musiała ciężko pracować. Gdyby każdy spojrzał
obiektywnie na sprawę, na pewno nie miałaby tylu ANTYFANÓW. Ludzie jej po
prostu zazdroszczą, bynajmniej mnie się tak wydaje i przy niej czują się
gorsi, stąd ta nienawiść.. Gorsza, bo jest GWIAZDKĄ DISNEYA?-wcale nie. Disney
= taki sam jak pozostałe anteny telewizyjne. Aktorka jak każda inna. Dlaczego
to właśnie z niej robią TĄ NAJGORSZĄ, a nie z innych mniej znanych dziewczyn-
gwiazd, ale równie bogatych jak owa Cyrus? Dlatego, że odniosła ogromną sławę
na całym świecie?

Niech każdy wyrazi opinię na ten temat.

Obserwuj wątek
    • jane_ Re: Dyskryminacja bogatych nastolatek 05.05.10, 21:40
      dyskryminacja biednych nastolatek.
      dyskryminacja 'normalnych' nastolatek.

tyle.
      • kicia_martycia Re: Dyskryminacja bogatych nastolatek 06.05.10, 07:59
        miley cyrus nie ma talentu do śpiewania, widziałaś jak śpiewa na żywo, jak nie
        to zobacz koniecznie. A poza tym ona jest za pewna siebie i mnie wnerwia swoja
        osoba, dobra może i jest ładna, ale wkurza mnie tym, ze uważa się lepsza od
        innych. !
        • virginkaa do kicia_martycia # 06.05.10, 18:44
          A słyszałaś jak Justina śpiewa? Nie to lepiej posłuchaj. Poza tym Miley śpiewa b. ładnie na żywo, nie dawno zaczęłam być jej fanką ponieważ ona na prawdę umie śpiewać. smile
          • kicia_martycia Re: do kicia_martycia # 07.05.10, 09:08
            jesteś śmieszna . Justin ma wielki talent widziałaś jak śpiewał no one a ta
            srajli jest głupia . !! a justin lepiej zaspiewal niz ona the climb ! wiec sie
            ogarnij.!
            • oola Re: do kicia_martycia # 10.05.10, 18:02
              hahahaha! nie rozśmieszaj mnie. justyna śpiewa lepiej na żywo niż majli? hahaha.
              dawno się tak nie uśmiałam. chyba żartujesz. nie lubię obojga, ale bimber jest
              1000000 razy gorszy od majli. no wybacz "kiciu", taka jest prawda.
              • anastazja_ Re: do kicia_martycia # 09.06.10, 14:46
                A nie zauważyłyście, że tak samo jest z Justinem Bieberem? Jedna osoba mówi:
                "Miley nie ma talentu." a druga odpowiada: "To spójrz na swojego Justina!"
                Obydwoje mają talent, nie rozumiem o co wam chodzi. A jeśli nie podoba wam się
                jak śpiewa dana gwiazda to nie tyrajcie jej i jej fanów. Każdy ma swój gust i
                trzeba go szanować.

Ja osobiście lubię Miley i nie mam nic do niej, ale nie jestem jej wielką fanką.
                A Justina? KOCHAM! I♥JB
            • marcepanka13 Hej. 13.06.10, 12:10
              Ja do gwiazdek Disneya nie mam nic, bo sama je lubię (aczkolwiek nie wszystkie)
              , ale wydaje mi się, że słowo DYSKRYMINACJA jest za dużym
              słowem, bo to przecież zależy głownie od zachowania tej bogatej osoby, jeżeli
              jest sympatyczna, nie unosi się z dorobkiem swoich rodziców, to dla mnie jest ok.

• julcia284 Re: Dyskryminacja bogatych nastolatek 09.06.10, 14:56
        też tak uważam
      • vikaa -,- 09.06.10, 15:27
        Nie!
        Po prostu tatuś Cyrus miał znajomości i dlatego się dostała do telewizji, bo
        chciała, ona nie miała talentu.
      • apfelsine. Re: Dyskryminacja bogatych nastolatek 09.06.10, 15:33
        A ja sądzę ,że ,żeby zostać kimś trzeba coś sobą reprezentować. Nie mówię ,że On bynajmniej nie jest nikim , ale nie jestem jej fanką i nie podziwiam jej twórczości , nie oceniam jak śpiewa , bo to kompletnie nie moje klimaty , ale każdy kto chce jakoś się pokazać w świecie nie musi robić wokół siebie afer , musi mieć jakiś poziom , coś co może przekazać innym coś , przez co inni będą ją podziwiać. Nie wiem, czy On to ma czy nie , nie oceniam. A jeśli chodzi o to ,że jest bogata ładna itp , to każdego indywidualna sprawa za co jej nie lubi ( może chodzić o to ,że po prostu ktoś jej tego zazdrości ) , bądź za co ją lubi. Nie da się chyba lubić za nic.
    • kingusia Re: Dyskryminacja bogatych nastolatek 05.05.10, 21:43
      wypowiadając się na ten temat, podchodźcie spokojnie do sprawy.
      zdaję sobie sprawę, że część z Was jej nie lubi, ale trochę szacunku jej, jak i
      mnie się należy.
      • aga96r Re: Dyskryminacja bogatych nastolatek 06.05.10, 17:51
        jak się ma kase to można wszystko.
        nie uszukujmy się, pomógł jej ojciec i ciotka w karierze.
        teraz na jej sławie lansuje się mała noah .
    • nusiaczek001 Re: Dyskryminacja bogatych nastolatek 05.05.10, 21:43
      Masz rację to przykre, że Miley i inne gwiazdy są wręcz atakowane. Co do Miley miała jakąś sesję nie pamietam dla jakiej gazety i zaraz wszyscy wyskoczyli jaka to Miley jest, że prawie nagie fotki zrobiła... Kurde było jej widać plecy ludzie dajmy spokój... Oni chcą normalnie żyć...
    • inna_97 Re: Dyskryminacja bogatych nastolatek 05.05.10, 21:44
      No tak . Powiem ci teraz , że uderzyłaś mnie tą wypowiedzią. Jestem taka , że nie mam nic
      do niej , a jednak obrażam . >.<
      I teraz mi przemówiłaś do rozumu.. Dziękuję.

A co do tego co mówisz , to masz rację , teraz to zrozumiałam.
      Tak jest na świecie ,że jeżeli ktoś cierpi , to mówimy , że ' współczujemy' , a tak naprawdę
      czujemy się przez to lepsi , nasza samoocena wzrasta. Ludzie są wredni , a zazdrość wg
      mnie jest u każdego , tylko się nie przyznają.

• mileyrose Re: Dyskryminacja bogatych nastolatek 05.05.10, 21:45
      zgadzam się z tobą każdy dyskryminuje kogoś ja np nie lubie tego całego
      J.Bieber a nic o nim nie mówie

ale zobaczcie jakie Disney daje możliwości można się naprawdę wybić i zostać
      kimś każdy tak gada że disney to dno i wgl ale tak szczerze że jakby to właśnie
      do kogoś z was zadzwonili i dali by was szansy byście się nie zgodzili napewno
      tak tongue_outtongue_outtongue_out
    • icarly_ Re: Dyskryminacja bogatych nastolatek 05.05.10, 21:46
      cryingja nie przepadam za Cyrus ale nic do niej nie mam
      Ja np;lubie bardzo Ewe Farne jest tez bardzo bogata i bardziej znana od Cyrus (w Polsce i
      Czechach)bo w Polsce to Miley nawet znana ale np w Czechach nie.
      Ja mysle ze nie powinno sie wywyzszac jakas gwiazde.Niech kazda bedzie równa.Albo
      Miranda Cosgrove tez jest bardzo bogata i znana(bardziej od Miley) ale ona wlasnie
      dostrzegana nie jestangry
      • partyinthe_usa Re: Dyskryminacja bogatych nastolatek 06.05.10, 13:49
        @icarly_ - nie mogę się z Tobą zgodzić.

Miley Cyrus znana jest w USA, Meksyku, Ameryce Południowej, Kanadzie, Azji, Europie i
        Afryce.

Ewa Farna jest znana w Polsce i w Czechach.

Lubię je obie, ale stwierdzenie, że Farna jest bardziej znana jest błędne, i to bardzo.

@do tematu: tak, bogate nastolatki są dyskryminowane, wszystko się im wytyka, a to że
        gdzie się ubierają, że zapłaciły za sławę, za udział w filmie lub serialu - tym charakteryzuje
        się zazdrość. Ludzie, dajcie spokój - jak wy będziecie sławni tak jak one i będzie was stać
        na wszystko, dajcie mi znać. Nie możecie się pogodzić z tym, że Demi ma nowy telefon a
        Selena filmuje w Vancouver. Że nie chodzą do szkoły. Że nie prowadzą normalnego życia.
        Mimo wszystko, to nie jest takie proste.

Pozdrawiam.
      • kingusia Re: Dyskryminacja bogatych nastolatek 06.05.10, 18:39
        icarly_ ??
        że co niby ?
        Farna bardziej sławna od Cyrus?
        chyba coś Ci się pomyliło.
        tej, skąd ty możesz wiedzieć, że miley nie jest znana w Czechach, o wow.
        masz jakieś dowody, czy coś ?
        jest najbardziej znaną nastolatką i temu nikt nie zaprzeczy.
        Dlaczego o Ewie jest tak mało na kotku? Fakt-Bo jest o wiele mniej znana od Cyrus.
        Farna zrobiła furorę w Polsce, w Czechach, w innych krajach na pewno jej nie
        znają, chociażby kontynent- Ameryka, wierzysz, że ktoś ją tam zna? Marnie to
        widzę. Jakiś mały procent może jest..znana na 0,01%? może na 0,1% albo i 1%? Nie
        wiem nie potrafię tego stwierdzić. Istnieje taka szansa, że nie znają jej w
        ogóle !
      • kingusia Re: Dyskryminacja bogatych nastolatek 06.05.10, 18:55
        partyinthe_usa
        zgadzam się. tak, bogatym wszystko się wytyka, bo są LEPSZE-z tego wynika,
        zazdrość za tym przemawia.

Jednak nie można zapominać, że są ludźmi jak i my i prowadzą normalne życie.
      • julcia284 Re: Dyskryminacja bogatych nastolatek 09.06.10, 14:59
        icarly_ napisał(a):

> cryingja nie przepadam za Cyrus ale nic do niej nie mam
        > Ja np;lubie bardzo Ewe Farne jest tez bardzo bogata i bardziej znana od Cyrus (
        > w Polsce i
        > Czechach)bo w Polsce to Miley nawet znana ale np w Czechach nie.
        > Ja mysle ze nie powinno sie wywyzszac jakas gwiazde.Niech kazda bedzie równa.Al
        > bo
        > Miranda Cosgrove tez jest bardzo bogata i znana(bardziej od Miley) ale ona wlas
        > nie
        > dostrzegana nie jestangry
        nie zgadzam się miley cyrus jest bardziej znana niż inne gwiazdy każdy o nie
        słyszał a w czechach każdy wie kto to jestsciana
    • suprise_ Re: Dyskryminacja bogatych nastolatek 05.05.10, 21:47
      jest w porządku.
    • ferro Re: Dyskryminacja bogatych nastolatek 05.05.10, 21:49
      Antyfani to dzieci typu dzieci neostrady, które nie mają co robić, a że się nie znają to robia
      na złość innym jadąc po ich idolach. Co innego konstruktywna krytyka, a co innego to.
      Ale do sedna. Miley ma talent, nie wiadomo czy doszłaby do tego bez ojca, ale gdyby nie
      wykorzystała takiej szansy, byłaby kretynką! Ja gdybym była na jej miejscu pewnie
      postępowałabym podobnie. Biorąc pod uwagę to, że jest idolką głównie dzieci i to disney
      ją wypromował nie powinna robić sobie tych fotek itp ale każdy jest człowiekiem, a bogaci
      jak widzimy z mediów odreagowywują stres troszke inaczej niż my, szaraczki big_grin
    • playtime Re: Dyskryminacja co to takiego... 05.05.10, 21:49
      zbyt negatywnie nacechowane i bezzasadne w kontekście Twojego posta.
    • emilka11 Re: Dyskryminacja bogatych nastolatek 05.05.10, 21:50
      Nom. Zgadzam sie z wami w 100 %. Wlaściwie tak samo jest z Lady Gagą jakby się
      zastanowić. Też ludzie przez caly czas ją krytykują. A ona ma naprawdę ogromny talent. I
      fajnie śpiewa. A poza tym jest bardzo oryginalna moim zdaniem. Choć ona nie jest
      nastolatką wink) Ale chodzi mi o całoksztalt tongue_out
    • mileyoxox Re: Dyskryminacja bogatych nastolatek 05.05.10, 21:50
      masz racje ;P

( tylko nie patrzcie na mój nick , bo konto mam od roku , a w rok może zmienic się
      dużo . ! )
    • neverenough Re: Dyskryminacja bogatych nastolatek 05.05.10, 21:50
      ona ma talent? luz.
      taa, jasne. straszniemegaogromnie ciężko musiała pracować. gdyby nie jej ojciec,
      nie byłoby tak pięknie, wierz mi.
      i nie, nie zazdroszczę jej. nadzwyczajnej w świecie, poprostu - nie mam czego.

chciałaś opinię to masz. :3
    • martucha.12 Wg mnie... 05.05.10, 21:51
      Nie musiała ciężko pracować. Po prosru ma tatusia ze znajomościami. Jakiś talent ma, ale
      bez przesadyzmów...
    • miley_love. przeczytajcie! 05.05.10, 21:55
      ludzie uparli się, ze miley nie potrafi śpiewać -
      to wideo.
      uparli się też, że jest rozpuszczoną, zapatrzoną w siebie nastolatką -
      tutaj. dla kasy? a skąd
      możecie to wiedzieć? wzorowała się na innej gwieździe? inne gwiazdy mogąś robić
      coś dobrego, a ona nie? no proszę was.
      osiągnęła sławę dzięki ojcu? przeczytajcie sobie miles to go [chociaż tak,
      przecież ona pewnie w tej książce napisała samą nieprawdę] a potem gadajcie.
      żeby oceniać trzeba trochę poznać ; )
      że się szmaci? inne gwiazdy też się "szmacą" i nikomu to nie przeszkadza.
      gwiazdka disney'a? ile wielkich gwiazd wyszło z disney'a? christina aguilera,
      britney spears, justin timberlake... wytwórnia jak każda inna. lepiej, żeby była
      znana z disnej czanel niż z przygłupich programów mtv.
      ludzie zazdroszczą, że jest najbogatszą nastolatką hollywood. ma fajną
      osobowość, ludzie mówią, że gra. a po czym innym ją oceniać? mieszkacie z nią,
      znacie ją, że mówicie, że pusta i beznadziejna? żałosne.
      • rose__ Re: prawda. 07.05.10, 08:15
        Niestety, możemy mówić że Miley nie umie śpiewać, jest beznadziejna i tak dalej. Tylko
        jedno pytanie ludzie: Skąd to możemy wiedzieć ? Powodem waszej nienawiści może być
        jak i zazdrość i charakter. Ale fakt, że Miley nie umie śpiewać jest kompletną bzdurą, i każdy
        nawet antyfan o tym wie. Miley osiągneła bardzo wiele, ale nie było jej łatwo i nadal nie jest.
        Ona już nigdy nie zdobędzie prywatności. I to też nie jest fajne, ale spełnia swoje marzenia
        i to też jest ważne. Nie rozumiem że odrącacie ją ponieważ jest gwiazdką disney'a.
        Jesteście pod względem dziwni.
        Miley jest utalentowana i z tego co wiem ma dobre serce. Udziela się charytatywnie.
        Ogólnie jestem jej fanką. Natomiast nie rozumiem dlaczego wszyscy wchodzą na nią z
        bzdurą że nie umie śpiewać. A Selena Gomez ? Ona również jest gwiazdką disney'a , lecz
        talentu do śpiewania nie posiada. I co i ona jest w porządku ? Miley też na początku była w
        porządku, lecz teraz zbyt dużo dla was osiągneła. Nie jesteście poprostu wyrozumiali.
        • anastazja_ TAK! 09.06.10, 14:51
          TAAK! Zgadzam się z wami. Ludzie po prostu zazdroszczą. Kiedy ostatnio zapytałam
          się chłopaków z mojej klasy, dlaczego nie lubią Justina Biebera, odpowiedzieli:
          "Bo może mieć każdą laskę jaką chce..." Więc widzicie : ))
      • xprincess miley_love 09.06.10, 15:02
        zgadzam się z Tb w 100%..
    • kingusia Re: Dyskryminacja bogatych nastolatek 05.05.10, 21:58
      tak jak wspomniałyście , może bez TATUSIA nie zaszłaby tak daleko, ale :
      tata gra za nią w hannie montanie? - NIE
      to on za nią śpiewa? - NIE
      radzi sobie sama i twierdzę, że doskonale śpiewa, również na żywo.
      Ma ładną barwę głosu.

paparazzi zrobi wszystko, by ją zniszczyć .
    • iheartjustinb po prostu to show biznes. 05.05.10, 21:59
      ludzie naciągają dużo i robią skandale, no bo po prostu.. daje im to satysfakcję.
      i nie jadą tylko po niej czy innej sławnej nastolatce, nie martw się. ja tam jej
      nie dyskryminuję, tylko po prostu nie lubię. wolałam ją jak wydała Breakout,
      była zwyczajną nastolatką (już kij z hannah..), niż teraz, jak z
      siedemnastki/osiemnastki robi się na dojrzałą trzydziechę. i udaje. to widać.
    • kingusia Re: Dyskryminacja bogatych nastolatek 05.05.10, 22:00
      idealnie zgadzam się z miley_love.
    • roxanne wiesz ty co? 05.05.10, 22:06
      ona to taki miała sukces że ją tatuś wciągnął i tyle.

a miley nie ma talentu.

takie jest moje zdanie
    • kingusia Re: Dyskryminacja bogatych nastolatek 05.05.10, 22:08
      `iheartjustinb :

show biznes, tak .
      dzięki kasie upadają na głowę, myślą, że wszystko mogą.
      wywyższają się, prawda.

ale skupmy się na hannah motana-miley cyrus.
      nie biorąc pod uwagę ostatnich koncertów, w których jest bardziej, y-obnażona.
      może dla niej Disney i piosenkarstwo- to dwie różne bajki?
      disney - szara myszka
      piosenkarka na realuu - cicha woda brzegi rwie

"siedemnastki/osiemnastki robi się na dojrzałą trzydziechę"
      tak jak powiedziałaś ..
      a może jest zbyt dojrzała na swój wiek? albo stara się taką być - dojrzałą
      .
      `
    • katsuumi_17 Re: Dyskryminacja bogatych nastolatek 05.05.10, 22:13
      Ja uważam, że kasa pomogła jej AŻ za bardzo. Nie oszukujmy się- jeśli się ma kasę, nawet
      jeśli nie jest się super utalenowanym, można zrobić karierę. Zwłaszcza, jeśli do tego ma
      znanego ojca, jak Miley. Mówienie, że jest inaczej, to oszukiwanie siebie.
      • princess7 Re: Dyskryminacja bogatych nastolatek 05.05.10, 22:21
        jakoś nie wydaje mi się aby ojciec Miley miał duży wpływ na Disney'a. Miley przeszła przez
        wszystkie etapy castingów tak jak inne dziewczynki ubiegające się o rolę HM. Przepraszam
        bardzo ale ona sama, własnymi siłami i pracą jest bogata więc czemu ma nie wydawać
        tych pieniędzy na dom, samochód czy ciuchy? to jest jej życie! jej wybór! gdyby chodziła
        obdarta i brudna to byście mówili 'o patrzcie! taka bogata a jak wygląda!'
        ludzi po prostu zżera zazdrość... moim zdaniem powinni zająć się czymś kreatywnym a nie
        siedzieć przed komputerem i wypisywać na innych, szczególnie gdy przemawia przez nich
        zawiść -.-''
        jak by nie było ona nie miała normalnego dzieciństwa siedząc nocami w studiu i
        nagywając, zapewne ona się nie skarży bo ma wszystko czego pragneła to tylko ludzie są
        okropni, zazdrosni i zawistni...
        • kingusia Re: Dyskryminacja bogatych nastolatek 06.05.10, 18:50
          princess7
          zgadzam się .

katsuumi_17
          w sumie masz rację ..
      • yuitza kat-przypomina mi się sytuacja z Honoratą Skarbek. 06.05.10, 08:09
        • katsuumi_17 Re: kat-przypomina mi się sytuacja z Honoratą Ska 06.05.10, 11:30
          Faktycznie. Ona też robi "karierę" w internecie za pieniądze rodziców.
    • kokocham Re: Dyskryminacja bogatych nastolatek 05.05.10, 22:14
      nie lubię jej i już tongue_out .
    • chmurka_ śpiewać potrafi. gorzej z aktorstwem. 05.05.10, 22:16
    • drama_queen Re: Dyskryminacja bogatych nastolatek 05.05.10, 22:17
      dyskryminacja bogatych nastolatek? rozbawiłaś mnie. akurat dzieci i młodzież z
      biedniejszych rodzin i domów dziecka są dyskryminowane przez rówieśników. takie
      stereotyp: "nie masz kasy, jesteś gorszy" - co jest dla mnie bezsensem.
      ona ma też swoich fanów, ale cóż ja do nich nie należę. szczerze mówiąc nie mam
      pojęcia jakim cudem jest jedną z najbogatszych nastolatek na świecie. głos taki
      sobie, gra aktorska również.. a no tak, ma sławnego tatusia, to wszystko wyjaśnia.
    • kajar A więc tak... 05.05.10, 22:30
      moim zdaniem Miley ma talent! Przecież nie dzięki ojcu (chociaż poniekąt to może
      i dzięki niemuwink) ale nie o to chodzi...
      *Jeśli chodzi ci o Miley to ona nie ,,wybiła się" dzięki ojcu, a ciężkiej pracy
      ,a nawet jeśli to każdy chce zaistnieć.
      *Jeśli chodzi ci o dziewczyny np.ze szkoły to ja się jeszcze nie spotkałam z
      czymś takim żeby one były dyskryminowane, przeciwnie. Każdy chce się z nimi
      zaprzyjaźnić!confused
      • anastazja_ Re: A więc tak... 09.06.10, 14:55
        Wgl gadacie że "wypromował" ją tatuś. Ale czy zaistniałaby w show-biznesie bez
        talentu? Więc talent ma! Jeśli komuś słoń na ucho przydepnął to nie zobaczy tego
        talentu. A czy jeszcze się nie nauczyłyście, że bez znajomości nic się nie
        uda..? Tak jest nawet w szkole i pracy. Bez żadnej promocji nie dałaby sobie
        rady, inne gwiazdy by ją wygryzły..!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka