Dodaj do ulubionych

Zawód - Archeolog

27.05.10, 19:55
Mam do was pytanie wink
Otóż, bardzo chcę zostać archeologiem. Zawsze miałam b. dobre oceny z historii, z geografią
też jest nieźle... Po za tym ten zawód daje możliwość podróżowania, co jest dla mnie strasznie
ważne. Niestety od jakiegoś czasu zastanawiam się, czy to rzeczywiście dobry wybór. I tu
mam do was pytanie: Wiecie może, czy archeolog sporo zarabia? Może macie kogoś takiego
w rodzinie? I ogólnie, uważacie że to dobry zawód?

Jak taki temat był, to sorki, nie znalazłam.
Obserwuj wątek
    • julcia284 Re: Zawód - Archeolog 27.05.10, 20:02
      nie odpowiem ci na to pytanie to zależy od ciebie
      pomyśl sobie czy naprawdę tego pragniesz skoro masz jakieś wątpliwości to znaczy że
      niedokońca jesteś przekonana ale jedno wiem na 100% :
      POSŁUCHAJ GŁOSU SERCA TO NIGDY NIE ZABŁĄDZISZ
    • klama_kcmil Re: Zawód - Archeolog 27.05.10, 20:14
      Kiedyś chciałam być archeologiem big_grin Cóż, u mnie w rodzinie nie ma archeologów, ale ta
      praca wymaga wiele poświęcenia, możesz miec spooro kaski, gdy znajdziesz coś starego i
      cennego, ale gdy nie-Twój problem. Tak przynajmniej kiedyś slyszałam. Ty masz za to
      jeszcze wiele czasu, możesz 10000 razy zmienić zdanie smirk
    • eheehe Re: Zawód - Archeolog 27.05.10, 20:17
      też chciałabym być archeologiem . xdd
    • karolcia741 Troszeczkę informacji 27.05.10, 20:27
      Na początku zawodu po studiach będzie bardzo ciężko ponieważ będziesz nowa, mało
      znana w tym środowisku. Aby osiągnąć coś to trzeba odkryć coś bardzo ciekawego
      co rozsławi Cię w tym otoczeniu, a niektórym to się nawet nie udaje do końca
      życia. A co do zarobków jeśli zostaniesz archeologiem w laboratorium to możesz
      pocieszyć się dużą sumką, będą Cię zabierać bo będziesz im raczej potrzebna,
      zależy też jaka dobra będziesz. Będziesz nawet musiała pracować w laboratorium
      bo archeologia nie polega tylko na odkopywaniu przedmiotów. Studia
      archeologiczne są bardzo ciężkie, aby iść na studia musisz zdać na rozszerzeniu
      : historię, geografię, biologię i chemię. I to chyba wszystko.
    • katsuumi_17 Re: Zawód - Archeolog 27.05.10, 21:20
      W archeologii naprawdę trzeba się wybić, żeby zostać jakimś "badaczem z Discovery". Nie
      wiem, wydaje mi się, że tai zwykły archeolog nie zarabia aż tak wiele, nie mówiąc już o tym,
      że to mało praktyczny i mało przyszłościowy zawód.
      Sama kiedyś chciałam nim zostać smile smile.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka